Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)
-
coldvoice bunu yazdı:
-----------------------------
:) efendilik sana daha cok yakısıyor
bu alaymı ne demek istediğini anlamadım -
hayır alay değil sadece banada efendi diye hitap ettiğin için aynı incelikle cevap vermek istedim....
-
hojam verdiğin kitabı okumayı bititrdim öncelikle sağol Allah razı olsun bu güzide eseri benlen paylaştığın için de ; burada benim söylediklerime ters düşen ne ?
Adam nursi'nin rüyada gördüğü üzere yazmasını eleştiriyor .Ben olabilir mi demişim ?
Bı anlamadınız,anlayamadınız gitti.Risale'yi öle gayptan yazdırılmış,ne bileyim mukaddes,mütedir bir kitap olarak mı aldım ben ? içindeki felsefi düşünce sistemini beğendim diyorum ben hala bi anlamadınız hala tutturmus fetodan muhabbet ceviriyorsunuz eminim bir çoğunuz bu kitabı feto nun yazdığını sanıyordur :)
Neyse... Hoca bak Risale'yi okuyan imansız gitmez diyorlar onlar görücek ebelerinin şeylerini bunu dedikleri için belkide.. Ve bu kitabın yazarı bunu tek kelımeyle mukemmel acıklamıs bu ismet sıfatına tabi olan birşeydir ismet sıfatı peygamberlerin sıfatlardır.Bizim hangimizin imanlı hangimizin zina ederken hangimizin içerken ölce belli olmaz.Gayptan da Peygamberler haricinde kimse haber veremez ki onlara bile Allah gaybı çok az bildirmiştir.Belkide külliyen göstermiştir ama bize söyledikleri çok az şeyden ibarettir.Ve bir rüyada efenimizi görünce onun yapın dediğini yapmanın neden yanlıs olabiliceğini de mukammel izah etmiş tıpkı benım önceden de düşündüğüm gibi..Kısacası kitapta benım söylediğim en ufak birşeye ters düşen şey yok benim tek hatam yazarını tanımadıgım için ön yargılı yaklaştım.Herkes dini kitap yazıyor vs. dedim artık bu adamın yazılarını rasgeldikçe okumaya calısırım.Herşeyi dört dörtlük açıklamış.Ama tekrar ediyorum ; Risale'yi okuyun.Bunu okuyunca coooook büyük sevaplara giricenizden,efendimiz tarafından yazdırılmış olduguna ınandığınızdan yahut okuyanın imansız gitmicene inaranarktan okumayın !!
Şimdi ki aklım olsa önce bunu sonra risale'yi okurdum.Çünkü bana da risale gayptan yazdırtılmış dediklerinde her ne kadar inanmadıysam da içimdeki eminsizlik ve şeytan beni hayli rahatsız ettmişti..
Neysee sonuc itibariyle herkese tavsie ederim kitabı yani şu paylaşılan kitabı :) Herşeyi perfect açıklamış herif.Allah ondan razı olsun :) verdiği örnekler falan harika özellikle Hz.Ömer ile ilgili verdiği örnek nurcuları ŞAKKKKKKKK diye götünün üzerine oturtabilecek cinsten.Risale'nin gerçekten de efendimiz tarafından yazdırıldığına inanlar varsa bilinçli müslüman olma aşkıyla bu kitabı okusun ! Ben risale nin mübarek bir kitap olduguna inanmadım ama çokta içim içimii yiyordu buna inanmadıgım için.. Meğerse ne kadar cahilmişim okuyun neden böyle oldugunu anlayın.Ski skine bir batıla bağlanmayın bırakın imansız gitmemeyi Allah muhafaza imandan bile olursunuz ! -
risale-i nuru her beyin kavrayamaz (: önce adam akıllı bir eğitim görmeniz lazım(: herşeyden önce osmalıca bir eser düzgün okuyup adam akıllı kavramak lazım.. öyle 3. ağızlardan yapılan yorumlara dayanarak yorum yaparsanız aldanırsınız.. :)
ha bu arada nurcu değilim :))
-
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------risale-i nuru her beyin kavrayamaz (: önce adam akıllı bir eğitim görmeniz lazım(: herşeyden önce osmalıca bir eser düzgün okuyup adam akıllı kavramak lazım.. öyle 3. ağızlardan yapılan yorumlara dayanarak yorum yaparsanız aldanırsınız.. :)
şimdi buradaki insanlar eğitimsiz ve beyinsiz ölemi aynen bunu dedin bence sölediklerine dikkat et konuyu provake ediyosun. -
Demodor bunu yazdı:
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------risale-i nuru her beyin kavrayamaz (: önce adam akıllı bir eğitim görmeniz lazım(: herşeyden önce osmalıca bir eser düzgün okuyup adam akıllı kavramak lazım.. öyle 3. ağızlardan yapılan yorumlara dayanarak yorum yaparsanız aldanırsınız.. :)
şimdi buradaki insanlar eğitimsiz ve beyinsiz ölemi aynen bunu dedin bence sölediklerine dikkat et konuyu provake ediyosun.
Konu zaten provokatif bir konu yani provoke etmeye gerek yok :) ayrıca din alanında uzman olmadan bu konuyu açan ve yorum yapanlar nasıl bir vebale girdiklerini hiç düşündülermi..... -
coldvoice bunu yazdı:
Demodor bunu yazdı:
HaRuKa bunu yazdı:
şimdi buradaki insanlar eğitimsiz ve beyinsiz ölemi aynen bunu dedin bence sölediklerine dikkat et konuyu provake ediyosun.
Konu zaten provokatif bir konu yani provoke etmeye gerek yok :) ayrıca din alanında uzman olmadan bu konuyu açan ve yorum yapanlar nasıl bir vebale girdiklerini hiç düşündülermi.....
-----------------------------burda işin vebalini günahını tartı$mıyoruz ?
bence sevapa girdi ? sence günaha ^^ sanırım aramızdaki fark burda :)
ayrıca risale (pehh) madem kur'anın anlaşılacak şekilde acıklanması için yazılmıs neden osmanlıca yazılmıs ? :D e simdi türkçe deilmi bizim dilimiz neden bunu okuolar ? :D kafam ı güzel hacım ? :D
-
hojam asıl sen düşündün mü bunun gaypten yazdırılan bir kitap olduğuna inanmakla ne kadar buyuk bir vebal altına giridğini.Allah demiyor mu ki kitapta gaybı bilen benim diye !
Sen şimdi rüyanda peygamberi gördün,efendimiz ne diyor; Beni rüyasında gören gercekten görmüştür zira şeyran benim kılığıma giremez.Ama ne malum ki şeytan onun gerçek kılığına girmeden herhangi bir kılıkta kendini sana peygamber olarak göster mıyor ? düşünenler burdan anlıcaktır zaten oalyı ! -
coldvoice bunu yazdı:
Demodor bunu yazdı:
HaRuKa bunu yazdı:
Konu zaten provokatif bir konu yani provoke etmeye gerek yok :) ayrıca din alanında uzman olmadan bu konuyu açan ve yorum yapanlar nasıl bir vebale girdiklerini hiç düşündülermi.....
burda kimse provake konu açmaz öle bir şey olsa adminler siler konuyu bunun kararınıda ssen değil adminler verir işte böle sonra dan provake ediliyo aynen bu yaptığın gibi ayrıca bir veball varda oda kul ile allah arasındadır herkez hesabını verir.sen risale okumakla din alimimi ve din uzmanımı oldun. -
Seyh nazim kibrisi cikip risale nin zamani gecti artik diyor,
madem risale faydali yararli bir kitap, neden yillardir devlet tarafindan yasaklandi ?
madem risale faydali birsey neden soylediginiz gibi her okuyan dunya ile iliskisini kesiyor ?
bu kitabin yazarinin yerine gecen insan NEDEN AMERIKADA DIR,
AMERIKA ISLAM VE DIN DUSMANI OLDUGU HALDE HER DEFASINDA MUSLUMAN KATLIAMI YAPTIGI HALDE, HER MUSLUMANIN CIKIP KAHROLSUN AMERIKA KAHROLSUN EMPERYALIZM DIYE BAGIRDIGI HALDE
SAID NURSI NIN MURIDI FETTULLAH HOCA NIYE AMERIKADA BARINABILIYOR, ITIBAR GOREBILIYOR, TEDAVI OLABILIYOR, SERBESTCE DOLASABILIYOR ?