Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)
-
risale okumayıp okumuş gibi içindeki doğruları yanlışları bize açıkladığı için arkadaşlara sevgi kelebeklerimi gönderiyorum :P
-
under abü neden hala sen ısrarla konuyu fetoşa gönderiyorsun ?abü bırak artık konuyu saptırmaktan biz burda risale yi tartısıyoruz sen 2 günden beri takmışsın bi fetoş neden şöyle fetoş neden böyle yaaa fetonun amq sana bişe olmasın abü :) ama fetoyu neden burda tartısıyosun hojam ? salla gitsin..
Son sözüm ;Risale'yi gerçekten de gaybtan yazdırılmış bir kitap olarak gören aciz beyinlere acıyorum... Gaypla ilim olmaz ! bunu hem kendisi diyor hemde bana gayptan emredildi yazdım diyor ? Nesine inanıyorsun hoja ? akıl özür lü müsünüz ? Hee ama risale'yi okuyun yinede çünkü içindeki felsefe mantığı çok güzel.Bu mantıkla yola çıkarak kendinize dinle ilgili bir çok güzel şey bulabilirsiniz...
Mesela abü ben bu mezheplere de karsıyım yaaa hatta dur şimdi bunla ilgili bir konuda açıcam inşallah burası cw mi die kilitlenmez :) -
Demodor bunu yazdı:
-----------------------------
nukeshore bunu yazdı:
-----------------------------Kitabı okuyan arkadaslarla konu üzernde fikirsel konmusmalar yapabilirim. Ama hem okumayıp hem hem kem küm yapanları s.klemem bile
güle güle o zaman.
-----------------------------açsana şu gule gule ozamanı biraz. sen kısa donla gezerkende buradaydım yerimdende memnunum. ha seni iplemedim die alındıysan cıkar bi gun seni s.ikkleyen birileri aldırma
-
hemen baslamıssınız bile kavgaya..
-
nukeshore bunu yazdı:
Demodor bunu yazdı:
nukeshore bunu yazdı:
-----------------------------Kitabı okuyan arkadaslarla konu üzernde fikirsel konmusmalar yapabilirim. Ama hem okumayıp hem hem kem küm yapanları s.klemem bile
güle güle o zaman.
-----------------------------açsana şu gule gule ozamanı biraz. sen kısa donla gezerkende buradaydım yerimdende memnunum. ha seni iplemedim die alındıysan cıkar bi gun seni s.ikkleyen birileri aldırma
adam gibi konuş efendi ol terbiyeli ol adam gibi tartışamıyosan hiç konuşma aciz insanlar gibi hemen konuyu hakarete taşıma seni ipleyen kim acaba kimse. -
beyler bayanlar öncelikle benim bildiğim kadarı ile Risale-i Nur-u yazan üstad risaleleri öylesine kafadan yazmamıştır. İlham ile vahiy arası olan bi'şey sonucu yazmıştır... Allah tarafından gelen şeyler yani... şimdi kalkıpda bunu tartışmak kimsenin haddi değil... gelin hurda anayasayı tartışın devlet adamlarının yaptığı icraatları tartışın ama böyle mübarek insanların yaptıklarını tartışmak haddiniz değil... bilmeden yada bilerek günaha giriyorsunuz yapmayın... kapiş...
Saygı duyun tatlım.... kolay gelsin...
-
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------beyler bayanlar öncelikle benim bildiğim kadarı ile Risale-i Nur-u yazan üstad risaleleri öylesine kafadan yazmamıştır. İlham ile vahiy arası olan bi'şey sonucu yazmıştır... Allah tarafından gelen şeyler yani... şimdi kalkıpda bunu tartışmak kimsenin haddi değil... gelin hurda anayasayı tartışın devlet adamlarının yaptığı icraatları tartışın ama böyle mübarek insanların yaptığı işleri tartışmak haddiniz değil... bilmeden yada bilerek günaha giriyorsunuz yapmayın... kapiş...
Saygı duyun tatlım.... kolay gelsin...
burda her konuyu tartışmak serbest serbest olmayan bir konuyuda adminler siler zaten izin vermez .ayrıca bu risale denen şey kafadan yazılmıştır ilahi bir ilham filan yok ortada günah konusunuda da allah bilir sen değililham ve vahiy arası olan şey nedir bu adam peygambermiki vahiy gelsin buna
ilham geldiği doğru olabilir her ilhamı gelen yazar böle şeyler piyasdada örnekleri çok bu sadecebiraz fazla ilhamlanmış uçmuş
-
ne halin varsa gör! Cehennemde yan o zaman ne diyeyim.... :)
avatardan ruh halinin manevi dünyanın nekadar kara fitne fucur olduğu belli zaten pek bi'şey söylemeye gerek yok... :)
sen şimdi sinir stres de yaparsın... çok sıkarsan kendini git bir bardak su iç emi :) hadi iyi tartışmalar..
ilham ve vahiy arası olan şey nedir bu adam peygambermiki vahiy gelsin buna
ilham geldiği doğru olabilir her ilhamı gelen yazar böle şeyler piyasdada örnekleri çok bu sadecebiraz fazla ilhamlanmış uçmuş
bunu sonradan gördüm :) yazdığım cevaplara acıdım.... yeminle... bir insan ancak bu kadar cahilliğini gözler önüne serer :)
ilham ve vahiy arası olan sey nedir peygamber mi ki? soruya bak (: Zaten vahiy dememişim arası... ara kelimesinin en manaya geldiğinide bilmiyorsan böyle konular acıp kendini hırpalama... :))
kolay gelsin....
-
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------ne halin varsa gör! Cehennemde yan o zaman ne diyeyim.... :)
avatardan ruh halinin manevi dünyanın nekadar kara fitne fucur olduğu belli zaten pek bi'şey söylemeye gerek yok... :)
sen şimdi sinir strees de yaparsın... çok sıkarsan kendini git bir bardak su ic emi :) hadi iyi tartışmalar...
hastamısın sen ne kadar cahilsin avatar ruh hali tutucu cehemmene git filan hepiniz< bölesiniz saçmasınız yalansınız bir rüyadasınız senden daha açık gözlerim bu kadar kızdığına göre sorunluısun anlaşılannot : bu adamlar sıkışınca saçmalamak ve hakaret etmek gibi özelliklere sahiptirler örnekleri çok araştırın forumu görürsünüz.
-
hı hı hastayım senin hastanım :)) hey yarabbim.... fitne fucur zoruna mı gitti espiriydi o korkma şeriatcı değilim ben... :) ama senin gibi veya başkaları gibi insanların dini değerlerine saygısızlık yapmam.... saygı duyarım kapiş... bu sondu :)