Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)
-
merak etme kardeşim hatta sana benden bi tavsiye okuyanlardan bile uzakdur :) ben 2-3 aydır öle yapıyom rahatım öncesinde tüm okuyanlarıyla tartışırdım hatta eski ofisimin dibinde zaman gazetesi bürosu vardı bana gezeteyi ücretsiz vermeyi teklif ettiler onu bile kabul etmedim sırf onlara gıcıklık olsun die turkiye ve ortadoğu alıyordum :) yane anlıyacan bulaşmaman en hayırlısı
-
lanetlicocuk bunu yazdı:
-----------------------------
merak etme kardeşim hatta sana benden bi tavsiye okuyanlardan bile uzakdur :) ben 2-3 aydır öle yapıyom rahatım öncesinde tüm okuyanlarıyla tartışırdım hatta eski ofisimin dibinde zaman gazetesi bürosu vardı bana gezeteyi ücretsiz vermeyi teklif ettiler onu bile kabul etmedim sırf onlara gıcıklık olsun die turkiye ve ortadoğu alıyordum :) yane anlıyacan bulaşmaman en hayırlısı
----------------------------Tamam :)
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------lanetlicocuk bunu yazdı:
----------------------------Tamam :)
bu ne kadar yanlıs davranıştır yaw aslında bu konuları tartısmak insana bıkkınlık getiriyor ama ben Karl max ın kıtabını,satanizm vs .. bircok kitabı "kulaktan dolma bilgilerle elestirilmz dediklerinin aslı-faslı varmıymıs?"die okudumşimdi de siayı arastıracam arkadasla..iranda oldurulun biraz sosyalıst musluman yazarın bi duzine kitabını buldum en kısa zamanda baslıyacagım..
Sozun kısası mucaleden korktugunuz içn kose bucak kacmaya gerek yok,"yok sunu okuma beynini yıkarlar felan " bu nasıl zihniyettir..
Neye karsı oldugunuzu bilin biraz okuyun okuyun sadece youtubede karsıt videolarla la tum fikirlerin empoze edilmiş olması yeterli degildir....
-
Excellence, imzamın aslında benle bağdaşan bir anlamı yok,aslında fazlasıyla olmasını isterdim ama sanırım o potansiyel bende yok.
Hallac-ı Mansur,922 yılında bağdatta zındıklıkla suçlanan bir adam.Mollaların verdiği bir fetva ile çarmıha gerilmiştir.Buna neden olan ise ''Enel Hak'' (Ben Allah'ım) cümlesidir.Bu cümle yanlış yorumlanmıs direkt söyledindiği gibi algınlanmıstır.Oysa Hallac ''Allah'ın yansımasıyım'' diyerekten kurmustur bu cümleyi.
Bazıları için ise Şiiler,Maniheistler ve Hindular gibi güvenilmez unsurlarla yazısmasından dolayı bir devlet düşmanıdır.
Hallac-ı Mansur tasavvufi boyutta son boyuta gelmiş ve kendini tam manasıyla O'nun eseri,herşeyiyle O'na ait olarak görmektedir.Bir ilim ve tasavvuf ehlidir.
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
wehset bunu yazdı:
hepınız toplansanız o eserın %1 ı kadar bı eser olusturamazsınız
Varan 1.. Uğraşmam bile yaa o kadar dini kitap var mektubat var marifetname var o kadar imamı rabbani hazretlernin halidi bağdadi hazretlerinin kitabı var niye yazayım :| Onları okurum o herif te niye yazmış ki o kadar kitap varken :|
-----------------------------eserin adı sanırım er-reddu alerresaildi , risalalere reddiye...
yazar selefi görüşlüdür tarikat tasvvuf olaylarının alayına karşı çıkar islama sonradan katılmış bidat olarak görürler... selefi görüşe göre nurcular suleymancılar nakşiler kadiriler sunlar bunlar hepsi yanlış yoldadır...
senin onların kitabı varken buna ne gerek var dediğin kişilerden biri olan halidi bagdadi hz(!) nakşilerin ve onlardan ayrılma olan suleymancıların gunumuza kadar getirdiği rabıtayı islama sokmuş kişidir... nakşilik ve suleymancılığın en önemli olgusu/farkı rabıtadır...
konuyla alakası şu; kaş yapayım derken göz çıkarmayın... bu konu uzerinden halidi bagdadiyi saidi nursiye tercih etmenin mantıklı hicbir acıklaması yoktur...
-
Tatarramazan,
ellerine,bilgine,aydınlatıcı cizgine sağlık.Yazdıklarının neredeyse aynını yazıyordum son anda yazdığını farkettim ve teşekkür mesajı atmayı tercih ettim.
-
tatarramazan bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
wehset bunu yazdı:
hepınız toplansanız o eserın %1 ı kadar bı eser olusturamazsınız
Varan 1.. Uğraşmam bile yaa o kadar dini kitap var mektubat var marifetname var o kadar imamı rabbani hazretlernin halidi bağdadi hazretlerinin kitabı var niye yazayım :| Onları okurum o herif te niye yazmış ki o kadar kitap varken :|
-----------------------------eserin adı sanırım er-reddu alerresaildi , risalalere reddiye...
yazar selefi görüşlüdür tarikat tasvvuf olaylarının alayına karşı çıkar islama sonradan katılmış bidat olarak görürler... selefi görüşe göre nurcular suleymancılar nakşiler kadiriler sunlar bunlar hepsi yanlış yoldadır...
senin onların kitabı varken buna ne gerek var dediğin kişilerden biri olan halidi bagdadi hz(!) nakşilerin ve onlardan ayrılma olan suleymancıların gunumuza kadar getirdiği rabıtayı islama sokmuş kişidir... nakşilik ve suleymancılığın en önemli olgusu/farkı rabıtadır...
konuyla alakası şu; kaş yapayım derken göz çıkarmayın... bu konu uzerinden halidi bagdadiyi saidi nursiye tercih etmenin mantıklı hicbir acıklaması yoktur...
-----------------------------yani arkadaşım senin burda ima etmeye çalıştıgın şey rabitanın bidat olduğu ve dine sonradan sokulması aslında ciddi anlamda araştırma yapılacak olunursa rabıta bir ibadet değil bir nefisi ve şehvani arzuları bastırmaya yarıyan bi egitim şeklidir. ve bi ibadet şekli olmadığı içinde fıkhi hiç bir kitapda bahsi geçmemiştir. ama Ünlü mutasavvıflardan Abdülhakîm Arvâsî’nin Râbıta-i Şerîfe isimli, râbıtayı anlatan risalesinin Necip Fazıl Kısakürek tarafından sadeleştirilmiş nüshasında râbıta şöyle tanımlanmaktadır: “Râbıta, İlâhî-Zâtî sıfatlarla tahakkuk etmiş ve müşahede makamına varmış bir kamil ve mükemmele kalp bağlayıp, huzur ve gıyabında o zatın suretini hayâl hazinesinde muhafaza etmekten ibarettir.” (Râbıta-i Şerîfe, Beyazıt Devlet Kütüphanesi, No. 243435, s.18.)
-
çok merak ediyorum aranızdan bir allan kulu risale-i nur u okudu mu dicem ama doğrusu hiç merak etmiyorum buraya post atan hiç kimsenin bu eseri baştan sona okumadığından adım gibi eminim :)
Risael-i Nur un iç yüzüymüş :D
İnsanlar bilinçsizliklerinizden ve cahiliyetinizden bu kadar kolay yararlanamamalı arkadaşlar,yararlanabılıyorlarsada eğer çok büyük bir "bilinçli kul" eksikliğiniz vardır !
Zaten öyle bir zamanda yaşıyoruz kiİslam alimlerinden çok İslamı merak eden insanlar kitap yazıyor :) bu tıpkı senın benım kitap yazmam gibi birşey..
Yani takıldığın bir yer oluyor yada prim yapma yada "kendi ümmetini" kurma çabasındasın alıyosun elıne klavyeni :),baslıyorsun yazmaya ne bir hafz aşamasına sahipsin ne bir maneviyat derinliğin var ben burayı boyle anlıyorum dur birkitap yazam bakam mıllet ne dicek millet zaten araştırma acizi bulduğuna inanıyor.. Ne diyim yaaa dini ve ilmi eğitimine 3-4 yaşında başlayıp ölene kadar devam eden maneviyatta ve nefsi terbiyede insani sınırları aşmış mollalar bile din üzerine kitap yazmadan önce 2 kere düşünüyorken hatta ve hatta din üzerine kitap dahi yazmıyorken doru dürüst..yazık.. -
Kuran-i Kerim var ken, arapca anlamayanlar icin Turkce si varken, Turkce anlamayanlar icin ingilizce, japonca, fransizca si varken
ne icin risalei nur u okuma ihtiyaci duyuyorsunuz ?
Kuran-i Kerim yetmiyor mu ? eksik mi kaliyor ?
ne hikmetse amerika gibi bir ulke islam dinine karsi savas acmis, her seferde muslumanlari katleden, asagilayan bir ulke nasil oluyorsa kendini Muslumanligi yaymakla gorevli olarak goren, her ulkeye muslumanligi goturen, bu ugurda okullar acan birine oturma, barinma, yeme icme vs vs her turlu hakki taniyabiliyor.
ustelik bu adam her seferinde cikip bu ulkeyi orumcek aglari gibi saracagiz, yavas yavas oldurecegiz, ulkeyi su hale getirecegiz diye bagiriyor
ve hala cikip bu adami savunabiliyorsunuz ?
-
Türk soyu hakkında(kırgızdı,tatardı) yecüc mecüc benzetmesi yapmış,Atamıza deccala benziyor hakaretinde bulunmuş bir yafşaktan bahsediyorsunuz,radyo nasıl çalışıyor dendiğinde "melekler yapıyor" diyen bir cahili ,kara cahili savunuyorsunuz :) komedi hehe :)