Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------madem risale faydali yararli bir kitap, neden yillardir devlet tarafindan yasaklandi ?
-----------------------------
hocam devlet dinsiz bilmiyomusun, devlet din düşmanı devlet kafir.underzero bunu yazdı:
-----------------------------madem risale faydali birsey neden soylediginiz gibi her okuyan dunya ile iliskisini kesiyor ?
-----------------------------onlar böyle maddi işlerle kesiyolar alakalarını, Fethullah hazretlerinin şefaatini alacak kadar yükseliyorlar. bizim gibi aciz kullar yanarken onlar Fethullah Hoca hazretlerinin yanında nur tüyü yastıklarda yatacaklar
-
coldvoice bunu yazdı:
demodor efendi bu mayıstaki buluşmaya mutlaka gel.bi görüşelim senle.....
gelirse ne olacak? cihad mı ilan edeceksin :Dyalnız ben gelirsem haçlı seferine döner o iş ona göre ;)
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------Seyh nazim kibrisi cikip risale nin zamani gecti artik diyor,
madem risale faydali yararli bir kitap, neden yillardir devlet tarafindan yasaklandi ?
madem risale faydali birsey neden soylediginiz gibi her okuyan dunya ile iliskisini kesiyor ?
bu kitabin yazarinin yerine gecen insan NEDEN AMERIKADA DIR,
AMERIKA ISLAM VE DIN DUSMANI OLDUGU HALDE HER DEFASINDA MUSLUMAN KATLIAMI YAPTIGI HALDE, HER MUSLUMANIN CIKIP KAHROLSUN AMERIKA KAHROLSUN EMPERYALIZM DIYE BAGIRDIGI HALDE
SAID NURSI NIN MURIDI FETTULLAH HOCA NIYE AMERIKADA BARINABILIYOR, ITIBAR GOREBILIYOR, TEDAVI OLABILIYOR, SERBESTCE DOLASABILIYOR ?
-----------------------------Eskiden "Kahrolsun ABD emperyalizmi derlerdi, şimdi ise demokrasinin vazgeçilmezi ABD'dir.",
"Siyonizm ve misyonerliğin baş yeri olan Vatikan'a lanetler düzülürken şimdi ise dinler arası diyaloğun merkezidir.",
"Demokrasi lafını ağzına alamayanlar şimdi ise demokrasi olmazsa olmazımızdır." diyebilenler için çok görmemek lazım.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Eskiden "Kahrolsun ABD emperyalizmi derlerdi, şimdi ise demokrasinin vazgeçilmezi ABD'dir.",
"Siyonizm ve misyonerliğin baş yeri olan Vatikan'a lanetler düzülürken şimdi ise dinler arası diyaloğun merkezidir.",
"Demokrasi lafını ağzına alamayanlar şimdi ise demokrasi olmazsa olmazımızdır." diyebilenler için çok görmemek lazım.
işin bir de bu boyutu var tabiki bukalemun misali zamana göre değişiyolar. -
‘’Ey iman edenler! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır. Şüphesiz ki Allah zalimler güruhunu hidayete erdirmez.’’ (Mâide: 51)
Veli saymayın, sır vermeyin, oyunlarına gelmeyin
Dinler arası diyaloğu özetlersek: "Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika... Üçüncü bin yılda Asya'yı Hıristiyanlaştıracağız. (Papa II. Paul Milenyum konuşması) -
konu isimler uzereine doğru kaymış. isimleri değil Kitabı konusuyorduk sanıyordum. kimseyi savunmam ama dediğim gibi kimse okumadığı bir kitabı eleştirme ve övme hakkına sahip değildir, okumadığı bir kitap hakkında pozitif veya negatif yonde bir yorumu ahmaklar yapar.
Şimdi Risalelerin amacı iman esaslarını pekiştirmek olarak ele alınabilir. Ama siz kucuk insanlar gibi isimleri tartısıyorsunuz. Falan soyle falan boyle bırakalım falanı filanı esere bakalım ve içeriğine.
underzo demişsinki madem iyi bir kitap neden geçmişte devlet tarafından yasaklandı. Hocam sende benim kadar iyi biliyorsunki devlet zamanında hiçde doğru olmayan şeyler yaptı ve arasıra bunu yapıyor. Nasılki Adnan Menderes idam edildi, Deniz Gezmiş asıldı ve bir günde bir ulus komple cahil bırakıldıysa aynen oyle. Şimdi niye yasak değil madem tehlikeli bu eserler? Laikliğin bu kadar sıkı korunduğu bir ülkede bu eserler neden yasak degil şuan? içinde devlete millete karsı tek bir soz olsaydı bu eserler yayınlanıyor olabilirmiydi. Yansız bakmak lazım dediğim gibi sandığınız gibi bu kitaplar kötü şeyler yazmıyor. Kuran ı okuyan ve iman esaslarını bilen birinin bildigi seylerin aksini soylemiyor. Bildiklerinin farkına vardırıyor daha çok örnekliyor açıklıyor, pekiştirmeye yarıyor. Ve tekrarlıyorum kimse için kotu bir soz soylemiyor. okudum zamanında oradan biliyorum.
Kitabı okuyan arkadaslarla konu üzernde fikirsel konmusmalar yapabilirim. Ama hem okumayıp hem hem kem küm yapanları s.klemem bile
-
nukeshore bunu yazdı:
-----------------------------Kitabı okuyan arkadaslarla konu üzernde fikirsel konmusmalar yapabilirim. Ama hem okumayıp hem hem kem küm yapanları s.klemem bile
güle güle o zaman. -
Demodor bunu yazdı:
nukeshore bunu yazdı:
-----------------------------Kitabı okuyan arkadaslarla konu üzernde fikirsel konmusmalar yapabilirim. Ama hem okumayıp hem hem kem küm yapanları s.klemem bile
güle güle o zaman.
-----------------------------jaaa işte anti fett0$cu kişilik xD
-
peki risale kitabi iyiliklerden guzelliklerden islamiyetten dogruluklardan dogrulardan bahsediyor diyelim.
peki fettullah hoca nin dedikleri ne oluyor ?
kitapda "a" yaziyor fettullah hocanin agzindan cikanlara bakiyorsun "b"
size gosterilenler farkli, kitapta yazan farkli, adamin anlattiklari farkli.
gittiginiz ev lerde kimse bu gercekleri soylemezler, kimse anlatmaz. ben o durumda olsam bende anlatmam. sizler gunaha girerim diyerek bulundugunuz durumu bile sorgulama korkuyorsunuz.
birisi bunlari soylediginde arastirmak yerine baskalarinin agzindan duyduklarina inaniyorsunuz ve bunlari soyleyenleri dusman olarak goruyorsunuz.
kuran-i kerimde arastirmayin, okumayin, ne veriliyorsa onu kabul edin mi deniliyor ?
-
Ben hiç bir şey demiyorum neymiş Fetoşun amacı Said amcamın amacı o gerçek hristiyanları Müslüman yapmakmış peh :| Müslümanlığı yıkmak olmasın ben daha konuşmıcam kardeşim ben burada Risaleyi tartışmıyorum okumadım okumıcam kimse bana o kitabı okutturamaz içinde yazanlarda hiç bi tarafımda olmaz... Çünkü herkesçe alim olarak kabul edilen alimlerin kitaplarını okuyorum bu birincisiydi... Ben kitabı eleştirmiyorum herifi eleştiriyorum neymiş diyalogmuş resmen dini yıkmaktan bahsediyor herif gelmiş yok neymiş gerçek hristiyanları müslüman yapmakmış bunları da o nadide ev abileriniz mi öretti :| Eğer daha konuşursam ya abye girene kadar yada ab bize girene kadar banlanıcam... O yuzdan s.et yusuf diyorum bu konuyu sallıorm hepiniz takmışsınız at gözlüklerini ne dersk orada şunu demiş burada şunu demek istemiş... Şu kadarını söyleyeyim bu herifler tamamen din düşmanı Türkiye savaşa girse bu herif Türkiye gavur ülkesi orada gerçek Müslümanlar yok. Gelin Amerika'ya gerçek hristiyanlarla yaşayalım dese bütün nurcular gider eminim...
İşte o zaman alır elime Kuran'ı yine arada sırada yaptığım gibi okur okur beddua ederim o herife...