Satılık Oy

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    birde iktidarin parti bütcesinden degilde devletin kendi bütcesinden kullandigi oy yalakaligini söylemeden gecemiycem. mesela bi ili akp almis belediyesi akpnin olsun. diger partiler kapi kapi dolasip oy isterdi eskiden hatirlarsiniz hatira olarak bardak canak tabak filan verirlerdi. brosür verirlerdi bunlari saklayin secimde basa gelince yapicaklarimizin kaniti olsun diye. simdi bakiyorum önceki yerel secimden basa gelmis parti mensubu halkına piirinc fasulye kömür yardim fisi vererek ve bunu bütcesinden yaparak oy yalakaligini bi nevi gerceklestirmis oluyor. gücüme gidende devlete ait olani tekrardan sanki marifetsmis gibi halka kücük caplarda dagitarak bi nevi oyu satmaya calisior. akp su anda bunu cok iyi gerceklestirior.. yardimi nedense hep akp belediyeleri yapiyor her nedensede hep secim yaklasinca oluyor tüm bu olanlar. evet halk ac. bütcesi kücük. artik egitim düzeyi yükseldikce iş bulmak cok daha zor olan bir memlekette hala daha zabita memurluguna itfaiye amirine  lise mezunu filan aliniyorsa hemde ünv okumaya tesvik edip birde kalkip okumamis adama iş vermek neresi mantıkdır.. gelismis ülke önce okumus adami bünyesine katar. sonra asagilara dogru giderki problemin cözümünde hep elitler yer alsin. ha bakıyorsun. kamudaki olsun. yerinden yönetim olsun. müdürlükler sefler hep ya ilk okul mezunu yada lise mezunu hala. adamda tabi gidip kendisinden üst düzey okumus bir vatandasi almak istemiyor okula.. kendi gibi lise mezunu ilk okul mezununu ise aliyor.. bugün geldigimiz nokta torpil ve oy almak icin yapilan yuhhhhhhh dedirtecek cinsten sistemler artik midemi bulandirior.. ülkemin gelecegini düsündügü filan yok.. ülkem sadece simdi naparizi düsünüyor.. bunu düsündügü icinde ve bunu düsünmesini saglayan insanlarda böle gecici olarak kömürüne pirincine fasülyesine an itibari ile sahip olur sonra. bi dahaki secimi beklerler artik 4 sene.. millet artik akilli filan degil millet artık uyanik düzenbaz sisteme ayak uydurmaya calisiyor ve artik bunu sindirme asamasinida gecmis bulunuyoruz hayirli ugurlu olsun.. artik bi cok igrenc tinsindirici olaylara sistemlere haksizliklara simdiden merhaba demeliyiz.... hala ülke iyi olacak diye düsünüyorsaniz ne mutlu size. cünkü coktan o sisteme dahil olmussunuz bile..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek
    pit10din bunu yazdı:
    -----------------------------

    x partisi gelince halka para dağıtmasın mı yemek dağıtmasın mı ... 1923 ten beridir bu ülke beri borç ödemekte öyle zank diye akepe'nin üstüne yıkamazsın bu durumu ...


    -----------------------------

    Atatürk'den ismet inönüye mesut yılmaza süleyman demirele hepsinin başta durduğu müddet boyunca imf ye toplam 220 milyar dolar borçlanıldı. 75+ yıl içerisinde evet toplam 220 milyar dolar.

    Akp iktidarı olduğu 6 yıl boyunca 280 milyar dolar borçlandı imf ye satılan özelleştirilen fabrikalar statrejik öneme sahip yerleri söylemiyorum bile.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    sipidik bunu yazdı:
    -----------------------------

    insanımız cahil.. kesinlikle cahil..  yani insanımınzıın cahil olduguna inanmak istiyorum.. nedenmi? peqi acıklıyım
    yerel secimlerin reklam propagandaları falan artık basladı.. yok chp nin türban acılımı yok akp nin alevi acılımı bunlar gayet artık doğal karsıladıgımız seyler.. hani insan bunları gercek sanıp aldanabilir bunada lafım yok ama oy satmak ne demekdir??  nesto saçmalama oyunu kim satmışki  diceksiniz..
    kömüre.. erzağa oy wermek ne demekdir..?? bu oyu satmak demek değilmidir?? iyide adamlar cahil işte satmak olarak bilmemişler yardım demişler iyi kalplerinden kömüre teşekkur olarak oy wermişler ne war bunda yani??
    istanbul büyük şehir belediyesi şu sıralar hediye cekleri dağıtmaya basladı.. 25 YTL  ile 100 YTL arası değişen rakamlarda.. direk insanlara para dagıtmaya basladı peki bu ne?? bu oy satmak değilmidir?
    peki bir ülkede oy ne demekdir? oy ülkenin geleceği demekdir.. ülkeyi kimin yöneteceğine karar wermek demekdir.. kısaca ülkenin kendisi demekdir.. peki oyunu satan kişi ülkesinide satmış olmuyormu?? peki biz bunlara vatan haini demiyormuyuz??
    yani halkın çoğunluğunun vatan haini olmasındansa coğunlugun cahl olmasını istiorum.. gözümü hainliğe kapıyorum lütfen halk cahilden gidelim..
    hala bağzı bağnazlr ne güzel işte yardım olarak düşüne bilir.. yardım bi çözüm değildir yeni iş alanları acmak insanları yardım alan değil yardım eden konumuna getirmek gerekir.. yardımlarla yasıyan insanlar parazit gibidirler iş güç yok 5  yılda bir oy at devlet yemeğini versin.. oh ne ala memleket süper kalkınır bole.. ondan sonra ketolar türüyo.. işden güçden kültürden yoksun bu yaratıklar sonra çakma ülkücü çakma komunist olarak piyasaya cıkıyo sonra senn annene benim bacıma onunda sewgilisine sarkmaya taciz etmeye hatta tcavüze kalkışıyolar.. ardından küçük küçük polatlar piyasaya sürülüo.. bunların sebebi işde halkı asalaklaşdırmakdır! halkımız asalak.. hayır hayır ben bu halkı cahil olarak kabul etmek istiyorum..
    bu yardım paraları yüzünden bağzılarına oy atanlar açıkcası benim gözümde bir hayat kadınından farksızdır.. hayat kadını en azından kendini satıyo.. ama bu insanlar ülkeyi satıyor! hemde 25 YTL ye..
    sahibinden satlık ülke hemde 25 YTL..

    -----------------------------

     

     Katılıyorum. İnsanımız cahil. Yazı yazmasını bile beceremiyor. Yukarıda da buna güzel bir örnek var. Kusura bakma ama nasıl bu kadar eminsiniz kömür dağıttı diye oy verdiklerine. Kömürü alıp orda farklı partiye oy vermek çok mu zor? Ha bir zamanlar chp nin yaptığı gibi açık oylama gizli sayım falan olsaydı haklısınız derdim. Hani her sandığın başına bir jandarma eri dikselerdi...



    We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    millet bu kadar sıfır arabayı ve sıfır ewi nasıl aldı ben onu anlamıyorum madem bu kadar kötü dewlet

    ulan tuvalete arabayla gidecek hale gelmiş bi milletten bahsediyoruz bırakın aç yaşıyoruz lafını yyaa ...

    mustafa sarıgül gibi adamı partiden kowduran baykala oy wereceğime akepeye veririm amk ...

    devletin bütçesini mi tuttunuz da 75 yılda bu oldu diyosun doğan önüne getiriyo sen de yiyosun abicim ...

    tüsiad'a git sor şuan derse akepe'den başkası gelsin ben de ibneyim ...


    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

    Tv de bir sokak Röportajında yaşlı biramca ne güzel dedi

    Bu dağıtılanlar benim malım "Verdikleri Kömürü yakacin makarnayı yiyecin ama oyumu vermeycin" dedi helal olsun amcaya

    bulunduğum bölgede  dağıtılsın allah için verilen çeklere ihtiyacım var 3 aydır işsizim zaten benden kırptıkları paraları geridağıtıoyorlaralacağımtabiamaoyumu asla vermeyeceğim ;)

    sizde alın çekinmeyin nerde beleş oraya yerleş bu herifler deniz feneriydioydu buydu  sizden çaldığıklarını dağıtıyorlar sakın almamazlık yapmayın  ama sakın oyunuzu bunlara vermeyin

      millet hakkaten cahim ben her geçen günumudumu yitiriyorum bu ülkede böyle cahil %47 olduktan sonra artıkbazı şeylerin düzelmesi çook zor

    Düzenleme:
    Birde 11 Aç bıraktıkları milleti 1 ay çadır kurarak doyuruyorlar çok matah birşey yapmışgibi dambır düdük anlatmaları yokmu delioluyorum şu kadar kişiyi çadırlarda topladık diye anlatıyor gerizekalı ulan utan demekki okadar insan var o kadarmuhtaç düşkün var ülkede


    -----------------------------

     

    Buna da cevap veriyim. Senin tabirinle cahil kesimin çoğu başörtülü insanlar oluyo sanırım. İşin garip yanı şu: Başörtülü diye kızcağızı uniye almayan da sensin sonra yok bunlar cahil yok bunlar bişeyden anlamaz diyen de sensin. Yok bunları bilinçlendirmek lazım diyorsan al okut, yok böyle kalsınlar diyosan o zaman cahiller diye bağırıp çağırma. 



    We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek

    sen kullanılan arabaya bakarak mı ülkenin gidişatına iyi diyorsun ? işsizlik çığ gibi hergün büyüyor ..En basitinden bi örnek vereyim Türkiye Taşkömürü işletmesi 3 bin işci alacak 37 bin kişi başvuruyor bunlardan 3000 üniv. Mezunu.. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bi rezillik var ? bi tane göster bana..lafa söze geldilermi mangalda kül bırakmazlar böyle dindarız şöyle müslümanız diye ama Dolandırıcılığı belgeli rtük başkanını koruyan, bir sapığı sahte raporlar kurtaran akp değilmi ? hadi medya diyorsun alman hukuk adamlarıda mı medyanın adamı ? davanın baş yargıcı ile ropörtaj yaptıklarında asıl suçluların türkiyede olduğunu biliyoruz diyor adam. bizimkilerden çıt yok.

    Cumhuriyet tarihi boyunca toplam borçtan daha çok borçlanılmış sadece 6 yıl boyunca. ülkenin geleceğine ipotek koyuyorlar. telekomu Sadece 2 yıllık kazancı fiyatına özelleştirdiler özelleştirilen onlarca devlete ait kurumları saymıyorum..

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    Zamanında PKK'lıların da cehaletten, kandırılarak, güzel şeyler vaadedilerek dağa götürüldüğü ezberletildi bize. Sonra baktık ki ölen PKK'lıların büyük kısmı üniversite, o da olmadı hiç yoktan lise mezunu çıktı. Şaşırdık. Bize ezberletilmiş "sorunun kökeni cahillik be aaağğbiciiim" düşüncesi sarsıldı kafalarımızda. Şimdi de ekonomik sebepler diyorlar. O da sarsılır bir süre sonra.

    Şimdi de kalkıp %47'ye cahil diyenler var. Aradan az biraz zaman geçsin, o "%47 cahil millet, oy da satar g*tte" ezberi de bozulacaktır. Sonra ne uyduracağız acaba AKP'nin başa gelme sebepleri olarak çok merak ediyorum.

    Her ne olursa olsun, her kime oy atarsa atsın, her kime yakın olursa olsun farketmez. Kimse benim halkım için "cahil" gibi alçaltıcı bir genelleme kullanamaz.


    kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    başötülüleri kastedmedim tabi sizin zihniyet hep istediği gibi anladığından bunuda böyle anladın  şaşırmadım %47 içinde kim varsa başörtülüsüde olmayınıda lafa gelincede akpyi demokratik dersiniz akpye oy veren diyincede nasıl hemen başörtülü diye anladın demekki demokratik değilsiniz dinci zümrenin partisidir herkesin değil  ayrıca o kesim bunca durumu görmeyip hala daha oy veriyorsasa  zır cahildir.

    real kürt sizlerin dağa çıkma sebebi cahillik değilse işte o zaman daha kötü kendinizi resmen terörist ilan etmiş oluyorusunuz ve gerçekten kürtler bölücübirmillet olarak söylüyorsun cahillik maskesi altına kürtler gizlediğini düşünürdüm ama dağa çıkma sebebinizin cahillik olmadığını kendin söyledin geriye kalan tek sebep  dağa çıkış amacı kalıyor bölücülük ve terör

     ayrıca devam edinumarım iş işten geçmez bazı şeyler için

     


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    "Sizlerin daha çık...cuk...cik..." ile başlayan cümlen harbiden kalbimi kırdı. Öyle bir hale geldik ki iki kelimeden ve ya üç sesten karşı tarafı hebelehübelecilikle itham ediyoruz. Üstelik bunu yaparken vijdanlarımız az da olsa sızlamıyor. Kürt meselesi de apayrı bir konu. Alelade tartışılmaz. Hoş, bu konu da alelade tartışılmamalıydı.

    kendinize ayığ olunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    sizlerin kelimesi yanlıştı afedersin asla ayrımdan ırkçılıktan yana değilim
    kusura bakma itham etmedim ama sözlerine bakınca dağa çıkış meselesi cahillik değil dedin  ozamanda insanın aklına ister istemez  bu düşünce geliyor cahillik değilse neden hak aramak içinyaplan bir eylem sözüde mantıklı değil her hak arayanın çözümü değildir dağaçıkmakçünkü ayrım ozaman kürt meslelesini var diye kabul etmekte ortaya çıkıyor

    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
Toplam Hit: 7635 Toplam Mesaj: 69