Sıfırlanan IMF Borcumuz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    ya vallaha üzülüyorum.. akp hükümeti bu kadar mı zor durumda, bu kadar mı aciz ki senelerdir bahsettiği bir olayı tam da şu zamanda bayram gibi medyaya servis ediyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Bakıyorum da herkes makro iktisatı yalamış yutmuş klavye başından yok şu kadar borcumuz var yok oda yok yatak diyor :D


    Hoop.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    valla anlamıyorum ahanda burda hepsi yazıyor

    http://evds.tcmb.gov.tr/

    bilen biri bakı versin hepsinin ismi aynı bu borç şeysilerinin


    Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2008
    Erkek

    son günlerde yasanan olaylarda iyice sıcıp sıvadıklarını farkettiler, alıstıgımız gibi yine en iyi bildikleri isi yapıyorlar; gündemi degistirmek.

    bu kadar vergiyle, özellestirmeyle o borc bitmese zaten anormallik olurdu ki IMF borcuyla dıs borc ayrı seyler.

    dıs borc Türkiye Cumhuriyeti kurulusundan beri hic bu kadar yükselmemisti hem de bu kadar kısa sürede.

    http://www.odatv.com/n.php?n=turkiyenin-dis-borcunu-duyunca-sasiracaksiniz-1404131200


    %40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2005
    Erkek
    Citizen bunu yazdı

    İmf olayı önceden alınan borçlara binen faizden dolayı çoştu.Bakın hangi lider zamanında ne kadar borç almış : http://www.habervaktim.com/foto-galeri/hangi-lider-imf039den-ne-kadar-borc-aldi-3478-p1.htm


    Not : Kaynağa güvenmeyen gitsin başka yerden baksın isterse.

    Şimdi sana hiçbir şeyden anlamadığın ekonomi hakkında sayfalarca yazı yazardım ama bu haber sitesini takip ettiğine göre ne desem boş.Bizim halk böyle uyutuluyor işte cahil halkımız.Şu kavramları araştır bakalım,kişi başına düşen borç,kamu borç stoğu,özel sektör borç stoğu,batık kredi hacmi, cari açık.bunları araştır biraz bilgilen lütfen.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    Hocam imf ye borçlu bir ülke miyiz, evet öyleyiz. Devletin ödediği birkaç milyar dolarla hesabın tümü kapanmadı. Güya imf'ye borç vericek durumdaymışız, öyle de diyenler var. Yalan bunlar. 2012 yılı cari açığa bakın. 48.8 milyar dolar. Bu açığın böyle az olmasını sağlayan da zaten 23 milyar dolarlık para hacmiyle turizm, ki bakanlar falan ona da sekte vurmaya niyetliler kanımca.

    83 milyar doların üstünde dış ticaret açığımız var 2012 veri kayıtlarına göre. Dış ticaret açığı nedir, ne değildir hemen açıklayayım. Senin yaptığın ithalat, ihracattan büyükse buna diş ticaret denir. Yani biz dışa bağımlı ekonomimizle 83 milyar dolarlık fazladan ithalat gerçekleştirmişiz yaptığımız ihracata oranla. 

    Bir de kişi başına düşen yıllık milli hasılaya göz atalım. 10 bin dolar da gayrisafi milli hasılamız var. Yani bu şekilde ekonomimizle yatırım yapılabilir onayı bile alamayan 3. sınıf bir dünya ülkesiyiz diye rahatlıkla söyleyebilirim. 

    Hem en çok borçlu olduğumuz kurum ve kuruluşlar da  tabii ki bankalar. Türkiye'de her 2-3 kişiden birinin en az kredi kartı borcu olmak üzere bankalara borcu var.

    Bırakın efendim ülke iyiye gidiyür... ekonomimiz şaha kalktı yalan dolanlarını. Rakamlar ortada, iyiye giden hiçbir şey yok.


    Not: Yukarıdaki dış ticaret açığı, cari açık vs olayları yalnızca bir yıllık. 


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Ekonomiden pek anlamam fakat matematik olarak mümkün olmadığını düşünüyorum.


    Hepimiz her sene yabancıların ürettiği iphonelar, laptoplar, giyecekler , içecekler, arabalar alıyor, tüketiyoruz. Fakat dışarı sattığımız mallar kesinlikle aldıklarımızdan fazla olamaz gibi görünüyor.


    Bu olayın gerçeği nedir bilen varmı? nereye borçluyuz şimdi biz? AKP döneminde Enflasyonda bir iyileşme olduğu kesin ama bunu neye borçluyuz?



    muhterem Şeyh bu dediğin cari açık oluyor (kabaca) bahsedilen imf ye olan borç. reklamlar. .... edit: makro ekonomi dersinden hatırladığım kadarıyla şöyle oluyor enflasyon ile işsizlik tahteravalli gibi biri artarsa diğeri azalır diğeri artarsa öbürü azalır ikiside beraber azalamaz sadece belli bir noktada dengede tutabilirsin (bu durum ekonomisi bizim ki gibi ülkelerde geçerli sivri arkadaşlar Japonya şöyle böyle demesin lütfen) heza tarafından 14/May/13 14:53 tarihinde düzenlenmiştir

    "We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KursatReis
    KursatReis's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Müritler ne duzelmesinden bahsedıyorsunuz  bu olay tam da bizim ekonamimizi anlatyor

    Adamın biri Rusyada bir otele gider. Ülke ekonomik olarak zor bir dönemdedir ve herkesin borcu vardır. Neyse adamımız oda ücreti için 100 dolar kapora bırakır ve odasına çıkar. Ancak otel sahibi bunu alır almaz doğru gider, yemekler için hergün et aldığı kasaba olan 100 dolar borcunu öder. Kasap da bu parayı alır ve 100 dolar borcu olan manava borcunu öder. Manav da gider bakkala borcunu öder. Parayı alan bakkal da birkaç gün kaldığı otele olan borcunu öder. Yani para döner dolaşır ve otel sahibine geri gelir  Bunun hemen sonrası otele gelen müşteri, odayı beğenmediğini söyleyerek parasını geri alır ve gider. Ortada para yok ama cakasını satan cok...


    TANRI TÜRK Ü KORUSUN O KENDİNİ YÜCELTİR
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2008
    Erkek

    IMF borcunu sıfırlasa nolacak oradan alıp oraya veriyor, istediği kadar sıfırlasın.

    Ayrıca IMF'den borç almak sanıldığı kadar kötü bir olay değil

    Her ülke paraya ihtiyaç duyar ve borç alma ihtiyacı duyar.Borç almak içinde gidilecek en uygun yer IMF'dir.Başka yerden aldığında yüzde 5 le verirken IMF'ye gidersin yüzde 3 le alırsın krediyi.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KursatReis
    KursatReis's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    Kutengri bunu yazdı

    IMF borcunu sıfırlasa nolacak oradan alıp oraya veriyor, istediği kadar sıfırlasın.

    Ayrıca IMF'den borç almak sanıldığı kadar kötü bir olay değil

    Her ülke paraya ihtiyaç duyar ve borç alma ihtiyacı duyar.Borç almak içinde gidilecek en uygun yer IMF'dir.Başka yerden aldığında yüzde 5 le verirken IMF'ye gidersin yüzde 3 le alırsın krediyi.

    Kimse kredi lmasın demiyor kı bır sekılde sıcak para gırısı saglamak lazım ama sonrasında gebe kaldıgın ıcın atılan ımzalarla kasıkla verdıklerını kepceyle gerı alıyorlar sorun da bu.


    TANRI TÜRK Ü KORUSUN O KENDİNİ YÜCELTİR
Toplam Hit: 11519 Toplam Mesaj: 109