Tarihin En Büyük Lideri Hz. Muhammed
-
fatihack
din özellikle müslümanlık ileriye teşfik etmez ,, niye? çünki gelecek sizin için önemli değil
yat kalk namazına git öl cennete git napıcaksın bu dünyada ne işin var sınanmaya gelmişsin devam et sevap kazanmaya bak
,,
evet inancın azaldığı yerde yozlaşma çoğalır ama bu gelişmemiş toplumlar için geçerlidir ( zaten dinler bu yüzden yaratıldı )
ama anlamak istemiyorsunuz Aklı yerinde olan bir insan niye durduk yere başkasına kötülük yapsın
evet bu ülke imam hatip yetişriyior okulunu açmış ama ordan çıkanların ne olduklarını iyi biliyoruz sen merak etme
+
madem din tanrı ile senin aranda o zaman niye okula türban ile girmeye çalışıyorsun ?
her yerin kuralı vardır ben açık lise okuyorum nasıl bize şort şapka yasak kadınlara türban yasak mini mini etek yasak
bulunduğun ortama uyum sağlayacaksın kara çarşaf isteyen bunu sokakta giymek isteyen iran a gitsin rahat etsin (orda erkeklerin kölesi gibi davransınlar size)
o şeriat ülkesinde biri bir kadına tecavüz ediyor 2 sini birden asıyorlar alın size adalet
-
ben farklı bakıyorum evet sizin gibi değiş herşeye eşit bakıyorum , bir kadının göğüsü ile elinin saçının ayagının gözünün dudağının et olduğunu farkının olmadını biliyorum ama siz bilemiyorsunuz işte zaten bu vb. şeylerin size yasak olması onu gene ahlaki açıdan yok bakarsan günah gösterirsen günah saçını açma şuranı açma diyorsunuz
+
eşit bakmak böyle olur , bazı arkadaşlar tüm dinleri araştır demiş
tüm dinleri araştırırsan hepsinin saçma saçma yasaklarının kanunlarının yada kendilerinin direk saçma oldunu göremiyecek kadar kördürler buna bağnazlık denir..
siz almış başınızı gidiyorsunuz merak etmeyin bu vatanı size bırakmayız.. biletinizi alır gider oralarda istediğinizi yaparsınız..
KAPANMAK KAPALI DÜŞÜNMEK YAPMAMAK YAPTIRMAMAK değildir özgürlük özgürlük Çağraşlıktır başkasının haklarına sahip çıkmaktır
ama sizin haklarınıza değil... siz hakkınızı başka ülkelerde arayın..
örnek amerikada orda isteyen kara şarşafla isterse çıplak gidiyor okula isteyen kuran kursuna isteyen seks kursuna gidip birşeyler öğreniyor (ikisi için de söylüyorum)
farklıdır düşünceler özgürlükler türkiye o kadar özgür olamayacağına göre ortası bulunmak zorunda ne siz ne biz ağır basamayız
sen dini kıyafetlerini imam hatip te giyersin ben şortumu bikinimi turizm de denizle ilgili yerde giyerim
bi gün tam özgür türkiye olursa o zaman herkezin gerçekten eşit olmasını isterim ama dediğim gibi birimiz ağır basamayız
( not bağzıları Atatürk ün din ile ilgili şeylerini anlatmaya ( uyduruk şeyleri yaymaya çalışmış) tam tersine Atatürk dinin bizi ne kadar vatan sevgisinden yoksun bıraktını özümüzde olmadını yanlış oldunu yaymaya çalışmış hatta bu bilgilerin bize okulda öğretilmesini istemiştir , tabi bunlar yok oldu nedense şimdi AKP hukümeti tüm Din kültürü öğretmenlerini (ders in adının değiştirilmesi gerekiyor Aleviler boşuna dava açmadı direk MÜSLÜMANLIK DERSI ) öğretmenleri tüm okullara müdür oldu )
siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben bodrum da yaşıyorum ve bir yanda çıplak gezenleri bir yanda kapalı gezenleri görüyorum demekki bazı şeyler yan yana olabiliyor ama sizin biraz daha ılımlı olmanız gerek... KISITLAMA VE YASAK SIZDE VAR ÇÜNKİ
kitap mı yazayım ne istiyorsunuz ? sonunda bu iş oraya gidicek
-
islamiyet ve gününü yaşamak ? bu bile senin ne derece dini bilgiden yoksun olduğunun göstergesidir.
islamiyet'in peygamberi hz.muhammed(s.a.v) bugün ölecekmiş gibi ahıreti, hiç ölmeyecekmiş gibi dünya hayatını düşünün der.bunu söyleyen kim ? az önce de söylediğim gibi hz.muhammed.islam dininin peygamberi.ee ? islam dini için mi gelecek önemli değil.dünya hayatını düşünmekten ne anlıyorsun ? ayrıca islamiyet insanlara düzgün bir aile hayatı öğütler.düzgün bir aile hayatı neyi içerir ? gelecek için çocuklarına güzel bir yaşam bırakmak için çalışmayı da barındıran bir çok meziyet.bunları sırf sen islamiyette geleceğin önemi yoktur tarzında saçmalıkta über duruma gelmiş bir görüşte bulundun diye söylüyorum.bir kere insanlar islam dini çerçevesinde inanılmış, ebedi hayat için namazını kılıyor her gün.bu bile geleceğe verilen önemin kanıtıdır.ama gözüne perde çekildiyse ayrı tabi.
dinler senin için o yüzden yaratılmış olabilir.ama benim için dinler, insanlar üzerinde bir sınavdır.inanır görevini yaparsın sınavı geçersin.inanır görevini yapmazsın belki geçersin, belki geçmezsin.ama tamamen reddedersen sınıfta kalırsın.bu yaşadığımız hayatın aslolan hayat olmadığının farkındayız.sen farkında olmadığın için bazı şeyler sana ters gelebilir.
ayrıca imam hatip liselerinden çıkan insanların hangi universite bölümlerine girebilme izini olduklarına bakarsan, kendileri hakkındaki saçma sapan düşüncelerinden de sıyrılırsın.ne olduklarını biliyormuş.ne biliyorsun yahu ? adamlara dayatma yapıyorsun katsayıydı bilmem neydi.sonrada gelmiş, ''ne olduklarını biliyoruz merak etme''. nah biliyorsun diyeceğim ayıp kaçacak.neyse.
mini etek yasak falan değil.şortta yasak değil.Allahım ben kime cevap yazıyorum ya.adamın daha ülkesinden kurallarından haberi yok.hangi universitede şort yasak ? hangi universitede mini etek yasak ? bir insan dininin emrettiğini düşündüğü şeyi yapmaya çalışıyor.ve sen onu açıkca engelliyorsun.bu durumda hala din işlerine karışmadığını mı düşünüyorsun ? Türkiye'de apaçık olarak, Atatürk'ün koyduğu laiklik ilkesi sömürülmekte.kemikleri sızlıyordur atamın.mini etek yasak diyor ya.şaka gibi.hangi universitede yasak tam olarak ? ayrıca mini etekle türbanı karşılaştırman da senin zihniyetini açıkca gösteriyor ya.neyse.
senden farklı olduğum için o kadar mutluyumki.sürekli sizli bizli konuşuyorsun ya.hani sen ayrı bir kavimdenmişsin gibi.inan bundan hiç alınmıyorum.çünkü gerçekten seninle aynı mahallede falan yaşasam taşınırım.senle aynı havayı solumak bile istemem.bizim bilmediğimizi kendisi biliyormuş.oralarında etten farkı yokmuş.var ya da yok güzel kardeşim.insanlar islam dininin bunu kendilerine emrettiğini düşünüyorsa, kafasına türban takmak isteyebilir.zaten takıyor da.bu seni neden etkiliyor ? bak sen hala kul ile Allah arasına giriyorsun.bazı şeyleri kurallara bağlamanın peşindesin.sonuçta bir çok kafasına türban takmayan bayan var.onlar da müslüman.ama onlar türbanın gerekli olduğunu düşünmüyor.bu da onlarla Allah arasında.siz o araya burnunuzu sokmayıp işinize baksanız öyle güzel olacak ki.
şimdi saçmalamakta extreme duruma geldiğin bölümlere geçelim.
bir kere cümle kurmayı bilmiyorsun.bunu peşinen söyleyeyim.cümlelerinde bütünlük yok.yarısı hanya'dan, yarısı konya'dan bahsediyor.eminim yüzyüze gelsek, iki kelimeyi bir arayada getiremezsin.senin yazdığın cümleleri iki kere okumak gerekiyor ki, çözebilelim.
''tüm dinleri araştırırsan hepsinin saçma saçma yasaklarının kanunlarının yada kendilerinin direk saçma oldunu göremiyecek kadar kördürler buna bağnazlık denir..''
gibi bir cümle kurmuş,(ne anlama geliyorsa bu cümle, direkt saçma olduğunu göremiyecek kadar kör olanlar kim ? dinler mi yoksa insanlar mı ? anlayabilmek için 5 defa okumak lazım) hemen ardından bu vatanı bize bırakmayacağını söylemişsin.
sen ne anlatıyorsun yahu ? ne vatanı ne milleti ? kim kime neyi bırakmıyor ? konumuzla bunun ne alakası var ? saçmaladığının farkındasındır umarım.eğer değilsen büyük sorun var hayatında bilesin..
şimdi sana bu son saçmalıklarınla ilgili madde madde cevaplarımı yazacağım.
-kapanmak insanların kendi tercihidir.ve ben özgürlükçüyüm diyorsan her tercihe saygı duymak zorundasın.kafama esene duyayım, kafama esmeyen zaten özgürlük falan değildir mantığı saçma sapan bir mantıktır.ve sen bizzat bu mantığa sahipsin.
-benim hak arayacak bir durumum yok.ülkemden memnunum.bazı noksanlıklar var onlar da düzeltilir inş.başka ülkeye gidip gitmeyeceğimi de sana sormam.sen değil, senin yedi sülalen gelse, soyun sopun gelse beni ve bu ülkede türban takmak isteyenleri başka ülkeye kovma girişiminde bulunamaz.bu ülke benim ülkem.bu ülke türban takmak isteyenlerinde ülkesi.özgürlük diyorsun, hak hukukdan dem vuruyorsun.ayrımcılık yapıyorsun.o kadar çelişkili yazıyorsun ki, sana cevap yazmam bile hata aslında.
-Atatürk'le ilgili sana tek bir cevap vereceğim.''BALIKESİR HUTBESİ''. oku ve Atatürk'ün din ile ilgili görüşlerini gör.sonra da sinirinden çatla.Atatürk'ün dindar kişiliği nasıl da rahatsız ediyor seni değil mi ? midene kramp giriyordur sinirden.
-bodrum'da bir yanda kapalı bir yanda çıplak gezebiliyor diyorsun.zaten insanların istediği de bu.çıplak gezebilme hakkına sahip olanlara karşı, kapalı gezme hakkına sahip olabilmek.ikisini bir arada görebilmenin mutluluğu içindesin madem de, o zaman neden türbana atıp tutuyorsun yukarda.yok kapanmak özgürlük değildir falan.sadece açmak mı özgürlük oluyor ? bu nasıl bir mantıktır ? bir kere sen şu çelişkilerinden kurtul.bir dediğin bir dediğini tutmuyor.
ve sana son olarak şunu söyleyeceğim.sen kitap yazarsan, lanet olsun bu ülkedeki şairlere derim.
çünkü kitap yazmak için ne edebi bilgin var, ne bu konularda gerekli bilgin var.bir dediği bir dediğini tutmayan adam nasıl kitap yazar ? üzerine üstlük bir de dil bilgisinden bihabersin ki, kitap yazman sanırım sektöre büyük darbe vuracaktır.
sana bugünlük bu kadar kapak yeter.şimdi uyumak üzere yatağıma gidiyorum.cevap yazarsan, uyanınca bilahare cevabımı iletirim.aslında yazmayacaktım ama, o kadar fazla saçmaladın ki birinin sana cevap vermesi gerekiyordu gerçekten.hadi bye bye mr.ateist. -
bu yaşadığımız hayatın aslolan hayat olmadığının farkındayız.sen farkında olmadığın için bazı şeyler sana ters gelebilir.
tabi canım farkındasın melekler le konuşuyor peygemberler ile görüşüyorsun ?
bok farkındasın sen daha neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkında değilsin ben sana 2x2 4 diyorum sen bana din de böyle yazıyor 2x2 10 eder diyorsun
git kitabına inan yazanlara inan gerçek hayatı dışla ,,,
forumdaki bir arkadaşın ( hepiniz çok iyi tanırsınız ) cevap vermeye bile gerek yok değmezler demesi boşuna değilmiş bende dil döküyorum
boşversene sen daha dinin yalan oldunu anlamayacak kadar kız zekalısın..
cvp yazmıyorum artık ,, bunu caydırdım olarak algılama bi ara msn den günlerce konuşuruz sonra Ateist olursun forumunda maskarası
ama gündüz oldu işim var gücüm var ve sana bu kadar vakit ayırsam bile ne bize ne başkasına faydan dokunmaz o yüzden gerek yok
tek şunu bil yeter YANLIŞ YOLDASIN bu kadar ,, bir gün Tanrı varsa görsem bile islam ın yanlış bir din olduğunu kanıtlarım ona bile o gün görüşürüz
sen daha olmayan şeyler adına konuşmaya devam et ,, boş işler bunlar
-------- not: ---
-benim hak arayacak bir durumum yok.ülkemden memnunum.bazı noksanlıklar var onlar da düzeltilir inş.başka ülkeye gidip gitmeyeceğimi de sana sormam.sen değil, senin yedi sülalen gelse, soyun sopun gelse beni ve bu ülkede türban takmak isteyenleri başka ülkeye kovma girişiminde bulunamaz.bu ülke benim ülkem.bu ülke türban takmak isteyenlerinde ülkesi.özgürlük diyorsun, hak hukukdan dem vuruyorsun.ayrımcılık yapıyorsun.o kadar çelişkili yazıyorsun ki, sana cevap yazmam bile hata aslında.
-Atatürk'le ilgili sana tek bir cevap vereceğim.''BALIKESİR HUTBESİ''. oku ve Atatürk'ün din ile ilgili görüşlerini gör.sonra da sinirinden çatla.Atatürk'ün dindar kişiliği nasıl da rahatsız ediyor seni değil mi ? midene kramp giriyordur sinirden.-bodrum'da bir yanda kapalı bir yanda çıplak gezebiliyor diyorsun.zaten insanların istediği de bu.çıplak gezebilme hakkına sahip olanlara karşı, kapalı gezme hakkına sahip olabilmek.ikisini bir arada görebilmenin mutluluğu içindesin madem de, o zaman neden türbana atıp tutuyorsun yukarda.yok kapanmak özgürlük değildir falan.sadece açmak mı özgürlük oluyor ? bu nasıl bir mantıktır ? bir kere sen şu çelişkilerinden kurtul.bir dediğin bir dediğini tutmuyor.
----------
ben özgürlükten yanayım ama din için kapanmak özgürlük değildir boyun eğmektir ,,
benim sorunum zorla iş yaptırılmasında yoksa soğukta karda kışta baş örtüsü takan ile yazın ortasında türban takan arasında çok fark var
ama anlamıyorsunki olmayan olmayacak şeylere saçma şeylere dayanamıyorum ben hayatta da böyleyim işime işine işe yarayan şeylere önem veririm
bana saçma geliyorsaki birşey bilki bi yanlışlık vardır onda
Atatürk ü biraz gör bil yaşa diyorum sana ,sen ne dersen de beni rahatsız etmez,,
Umarım bilim ilerler ve ölüyü diriltme bir gün gerçekleşir ( teknoloji buhızla ilerlerse yakındır ama o kadar da yakın değil ölümsüzlükten sonra gelecektir
ölümsüzlükten kasıt hücre yaşlanmasını durdurmak yani dna ile oynamak )
yanlış anlaşılmasın doğa üstü bir yanı yok
öyle birşey olursa Atam bir bu ülkede olanları görse neler vermezdim neler ama olacak merak etmeyin olacak..
herşey bitebilir durabilir Teknoloji Ve Bilim asla yerinde saymaz yerinde din sayar
-
profilden yaşına baktım şimdi senin.bilseydim sana upuzun cevap da yazmazdım.
senin yazdığın her ince ayrıntıya kadar yukarıda cevap yazdım.neden yaptım bunu ? kendince bazı iddialarda fikirlerde bulundun, bende karşıt görüş belirttim.hafif showman'lik sezmiştim orda.ama yinede cevap verdim.
şu son mesajını okuyunca senin gerçek bir showman olduğun kanaatine vardım.zaten imzana ''ateist üye'' yazman da ne derece şov peşinde olduğunun kanıtı.ekstra bilgi kısmına ''din düşmanıyım var mı '' yazman da..yani amaç üzüm yemek değil burada, bağcıyı dövmek.gerçekten inandığın bir nokta yok.sadece ilgi çekmek amaçlı bazı şebekliklere başvurmuşsun.ama emin ol başardın.burdan gayet şebek olarak gözüküyorsun : )
bir gün Tanrı varsa görsem bile islam ın yanlış bir din olduğunu kanıtlarım ona bile o gün görüşürüz
şu cümlen bile, ne derece popüler olma amacı güttüğünün, ne derece showman olduğunun kanıtıdır.
çocuksun ve çok cahilsin.zor dönemlerden geçiyorsun anlıyorum.
dediğim gibi bir üstteki mesajımda yazdığın en ufak ayrıntıya kadar cevabımı verdim.sense benim cevaplarımı bütün olarak alıp, yine bildiğini okumuşsun.yani yazdıkların yine tek tek benim söylediklerimin cevabı niteliğinde değil.
yeterince kapak alınca, daha fazla tartışmıcam tribine girmen de, bilgi dağarcığının ne derece geniş(!) olduğunu gösterdi bizlere : )
kimse ateistsin diye sana imrenmiyor.haberin olsun.ben kendi adıma konuşayım, iğreniyorum senden : )
-
niye böyle yapıp durduğunu anlamıyorum ?
ben kimseyi imrendirmek reklamımı yapmak istemiyorum
herkeze Ateist olun da demiyorum Ateist olabilicek insan vardır içinde bi potansiyel vardır yada yoktur o adamın kimseye hayrrı yoksa bana da olmaz,,
senide anlıyorum inançların üstüne bu kadar düşkünsün ve kendini çok haklı buluyorsun
profilde yaşım 18 evet ne var bunda? ben başkası inanıyor diye bir şeylere inanacak değilim ama nedir sizdeki bu iman eksikliği anlamadım
niye , neden illla bir yaradan arıyorsunuz illa müslümanlık değilse hıristiyanlık doğrudur anlayışı içindesiniz..
bırakmıyorsunuzki zaman size gerçekleri kanıtlasın yada cevap bulsun ,, evet her yazdığına cevap vermiyorum çünki din hazır cevaptır ve sizin onu seçmenizde
büyük rol oynar
ben başkaları gibi dinini imanını satan lardan değil en başta seçimini bu yönte yapan biriyim
senin hakkında pek bilgim yok
HolyReform, 10/5/2008 4:29:03 PM Tarihinde
düşüncelerine katılmasamda,tartışmasını bilen bir insandır.saygılar. diye yazmış , bu demek oluyorki koruduğun yada bildiğin şey yanlışta olsa yalan da olsa sonuna kadar götürürsün yada götürmeye çalışırsın...
ama üzülen ben değil siz olacaksınız çünki bilmiyorsunuzki uğruna bukadar konuştuğunuz başkalarına başka gözler ile bakmanızı sağlayan
ve sizi kullanan bu dinler tamamen aldatmaca.. sen burda takılıyorsun başka yerde değil..
-
Hz.Muhammed (S.A.V) efendimizin liderliği zaten islamiyetin ilk savaşlarında gösterdiği galibiyetten belli değilmidir.Bir avuç insandan ordu,mekke'nin varlıklı insanlarına karşı geliyor ve alt üst ediyor.Büyük lider,zeki,sabır ve mutlak muaffakiyetin yegane temsili.
Burada İslam aleminin büyük peygamberini,Türkiye'nin karakteri bozuk,dini istismar eden,sömüren,yalakalıkla hayatını geçiren,çalışmadan kazanmayı din sayesinde başardığını sanan sahte hacı,hoca,şeyh,yobaz ve binimum şerefsizlerle kıyaslayarak yada aynı saftaymış gibi görüp karalayarak büyük bir yanlış yapılıyor.
Peygamber apayrı bir güzelliktir,hiçbir çıkar,şirk yoktur onda.Fakat; ' Kraldan daha kralcılar' sayesinde oda bu batağa çekilmiştir,hemde ölümünden yüzyıllar sonra...
Allah peygamberi ve soyundan olan gerçek 'inanları' bu pisliklerden korusun.Laikliği düşman edinen yobazlardan korusun,karısını - kızını zorla kapatıp 'din için yapıyorum' diyen hainlerden korusun,din allah kitap deyip milyonlarca dolar,euro ve türk lirasını ceplerine indiren münafıklardan korusun.
Amin... -
fatihack Din muhabbetini kesip konuya yoğunlaşıcakmısınız .)
paxer yeter dimi :)
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------hayatın tüm zevkleri BU BİLDİĞİNİZ DÜNYA üzerindedir ( yenisi keşfedilene kadar )
sizi ne güzel uyutuyorlar öbür dünya vaati ile şuan ırak ta canlı bomba yapıyorlar insanları
birini seçin
ya karşılıksız vaar olduna dair hiç bir kanıt yada bilgi olmayan şeylere inanın cennet vaadi ile
yada
gerçek dünyada yapabileceklerinize bakın ailenize ve kendinize en iyi hayat şartlarını sunmaya çalışın..
mantık olarak üstteki yani DİN ağır bassada diğer bir mantık olmayan şeylere inanmak kadar saçma birşey olmadını söylüyor
seçiminizi yapın ben bişi demiyorum ama inanç inançtır başka birşey değil sizi sömürenlere kaptırıyorsunuz kendinizi doğdunuzda böyle öğretmişler devamını getiriyorsunuz.
-----------------------------Ben de bunu soruyorum sana işte..
Madem hayat bu dünya'dan ibaret, neden insanlara iyilik yapma, onları gözetme, koruma kollama gibi görevler veriyorsun kendine?
Niye hayatı olabildiğince "BEN" temeli üzerinde yaşamıyorsun.. Ne bileyim, Niye hırsızlık yapmazsın? Niye kredi kartı dolandırmazsın? Niye banka hortumlamazsın? Hadi ben bunları yaparsam diğer dünyada cezalandırlıacağımı düşünüyorum. Sen niye kendini frenliyosun peki? Sürekli müslümanlara kendinizi sorgulayın yanlış yapıyorsunuz gibi mesajlar veriyorsunuz. Peki siz kendinizi sorguluyor musunuz?
-
HZ Muhammed peygamber Allah'ın elçisi neyi tartışıyosunuz
-
!!!!!!!!????????..............................;Allah onu kendi nurundan yaratmıştır...o hiçbir insanla kıyaslanamaz..tüm evrenin varoluşu onun sebebiyledir..Hz Allah herşeyi onun yüzüsü hürmetine yaratmıştır..eğer inanmıyorsan inanmazsın..ama saldırma hakkını da kimse sana vermez..Allah kalbi kiltlenmiş gözlerine perde inmiş elleri kelepçeli ayakları frangalı olanların yolunu açsın..gerçeği görsünler..amin..