Tarihin En Büyük Lideri Hz. Muhammed
-
yapmayın arkadaşlar hepimiz aynı 0, 1, çocuklarıyız :P
Şimdi oturup burda sözde Ateist arkadaşlara zilyon tane örnek ile açıklama yaparım ama, malesef görüyorum ki onlardaki kibir, gurur, tepeden bakma duygusu o kadar büyümüş ki gözlerini kör eder olmuş(!) Yüz yıllardır insanoğlu bir şeylere inanmış, biat etmiş veya münkir olmuş inkar etmişlerdir, ve inkar edenlerin çoğu helak olmuşlardır. Açın din kitaplarını okuyun göreceksiniz dicem lakin zaten inanmıyorsunuz o zaman gasilhanede imam kıçınıza pamuğu tıkayınca görürsünüz. Neyin gerçek olduğunu, şimdi tartışmaya gerek yok, dağılın lennnn :D
-
MuTReFT bunu yazdı:
-----------------------------yapmayın arkadaşlar hepimiz aynı 0, 1, çocuklarıyız :P
Şimdi oturup burda sözde Ateist arkadaşlara zilyon tane örnek ile açıklama yaparım ama, malesef görüyorum ki onlardaki kibir, gurur, tepeden bakma duygusu o kadar büyümüş ki gözlerini kör eder olmuş(!) Yüz yıllardır insanoğlu bir şeylere inanmış, biat etmiş veya münkir olmuş inkar etmişlerdir, ve inkar edenlerin çoğu helak olmuşlardır. Açın din kitaplarını okuyun göreceksiniz dicem lakin zaten inanmıyorsunuz o zaman gasilhanede imam kıçınıza pamuğu tıkayınca görürsünüz. Neyin gerçek olduğunu, şimdi tartışmaya gerek yok, dağılın lennnn :D
-----------------------------İnkar edenler helak olmuş rol yapanlar zengin olmuş imanla kandıranlar yönetmiş bu mudur? :D
-
Newottoman bunu yazdı:
-----------------------------
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------SucH bunu yazdı:
Ruslar bile anladı bi biz anlayamadık.
-----------------------------örnek verirmisin neden anlayamadık?
biz hala atatürkçülükle din düşmanlığını müslümanlıkla fetoculuğu karıştırıyoruz..
-----------------------------doru diosun
-
M.Kemal Atatürk Sadece bu dünyanın lideri, Ama Hz. Muhammed (sav) hem Ahiret hemde bu dünyanın lideri.
Unutmayın, M.Kemal bile Hz. Muhammed'e inanıyordur.
-
Cia bazı siyah yazılı yerler dikkatimi çekti, Acaba oraları senmi ayarladın yoksa c/p mi yaptın. ?
-
Atatürk'ün Peygamber Efendimize duyduğu hayranlık
Atatürk'ün Kuran-ı Kerim'e duyduğu derin sevgi ve saygısı, İslam dininin en saf şekliyle yaşanmasına olan inancı onun dindar yönünü her dönemde ortaya çıkarmıştır. Her zaman gerçek din ile batıl inançlarla dolu gericiliği net biçimde ayıran Atatürk, birçok konuşmasında, samimi ve içten bir şekilde Allah'tan, İslam'dan, Kuran'dan saygı ve bağlılıkla bahsetmiştir. Hz. Peygamberimizi övmüş ve Türk Milleti'ne, gerçek dine sarılmayı ve daha dindar olmayı tavsiye etmiş. Allah'a yönelmede Hz. Muhammed'i rehber göstermiştir:
"Bütün dünyanın Müslümanları Allah'ın son peygamberi Hz. Muhammed'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm Müslümanlar Hz. Muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler." (Atatürk, Nedim Senbai, A.Ü. Dil, Tarih, Coğrafya Yay., s. 102, 1979)
Hz. Muhammed'i överek O'nu kendisine örnek alan Atatürk, Hz. Muhammed'in peygamberliğine kesin olarak iman etmişti. Hz. Muhammed'e duyduğu hayranlığı ve O'nun peygamberliğini heyecanla anlattığı bir sırada yanında bulunan M. Şemseddin Günaltay, Ata'nın o anki halini şöyle anlatmıştır:
"... Atatürk'ün denizlerden renk alıp renk veren gözleri, masanın üzerinde serili haritaya dikildi ve beni kolumdan tutarak masanın başına çekip parmağını bir noktaya dikti. Bu, kendi elleriyle çizdikleri bir askeri harita idi ve Hz. Muhammed'in büyük Bedir Cengi'ni adım adım gösteriyordu. Hz. Muhammed'e ve O'nun peygamberliğine kadar, büyük askeri dehasına hayran olan eşsiz Sakarya Galibi, Bedir Galibi'ni göklere çıkarırken, "O'nun Hak Peygamber olduğundan şüphe edenler, şu haritaya baksınlar ve Bedir destanını okusunlar" diye heyecanlandı.
Ata'nın son sözü şu olmuştu:
- Hz. Muhammed'in bir avuç imanlı Müslümanla mahşer gibi kalabalık ve alabildiğine zengin Kureyş ordusuna karşı Bedir meydan muharebesinde kazandığı zafer, fani insanların karı değildir, O'nun Peygamberliğinin en kuvvetli delili işte bu savaştır. (Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, s.28)
Atatürk"ün Hz. Muhammed'e duyulacak sevgiyi tarif ettiği sözleri ise şöyledir:
"Büyük bir inkılap yaratan Hazreti Muhammed'e karşı beslenilen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir." (Şemsettin Günaltay, Ülkü Dergisi, sayı 100, s. 4)
Atatürk, dinimizin tam anlamıyla ve aslına uygun olarak yaşanmasını ve milletimize doğru, modern, hurafelerden arındırılmış bir din anlayışını benimsetmeyi hedeflemiştir. Hiçbir aşırılığa kaçmadan, Kuran'ın modern bir dünyayı tarif ettiğini çok net biçimde özümsemiştir.
Açıkça anlaşılmaktadır ki, gerçek manada dindarlık, heyecanlı fanatiklerin, tutucu, kapalı görüşlü kimselerinkinde değil; Atatürk'ün tarif ettiği ılımlı, insancıl, modern yapıda kendini göstermektedir.
Büyük Atatürk'ün, İslam dinini, Kuran-ı Kerim'i, Hz. Peygamberi ve dini müesseseleri öven tüm bu sözleri, O'nun dinimize olan içten bağlılığını gösteren somut ve tartışılmaz belgelerdir.
alıntıdır.
yorumum ise bu memleketi gönderimizde başka bayrak dalgalanırken biz namaz kılamayız diyen bir millet kurdu...
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Varg bunu yazdı:
-----------------------------saçma idealarınızı buraya yazıp kirletmesseniz herkes memnun olur.
%99 u müslüman olan bir toplumda bu tarz görüşünü ortaya koyup savunamazsın, o görüşlere sahip olursun bizi ilgilendirmez.
-----------------------------%99 u müslüman olan toplum diyorsun kim dinini kendisi seçti ?
sen 18yaşına geldiğinde mi din seçimini yaptın ? bu kadar üriyen bir toplum varmı başka zamanında kuzeyden değil de güneyden anadoluya geldik diye
müslüman bu toplum kimsenin kendi seçimi değil + bu konu üstünde istenildiği kadar tartışma yapılabilr tartışmaya açık bir konu oldu her yerinden belli
ahh keşke başka bir din olsaydı da bu olmasaydı hepsine rağzıyım...
sanane kardeşim benim inancımdan ben nasıl senin inancına veya inançsızlığına saygı gösteriyosam sende benim inancıma saygı göstereceksin...sen kimsin ki dinimi,inancımı küçümsüyosun -
sanane kardeşim benim inancımdan ben nasıl senin inancına veya inançsızlığına saygı gösteriyosam sende benim inancıma saygı göstereceksin...sen kimsin ki dinimi,inancımı küçümsüyosun
ne bu şiddet sevgisi ? -
Mylitta bunu yazdı:
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Mylitta bunu yazdı:
Bunlar sadece onların fikri.
-----------------------------2. Enis olma yolunda ilerliyorsun, provakatörlük başına iş açacak senin, demedi deme ...
emirreis bu provakatörlük değil. bunlar sadece onların fikri. 10-20 tane rus Hz. Muhammed tarihin en büyük lideriridir
Diyor diye öyle olması gerektiğini sanmıyorum. Benim fikrime görede tarihin en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür.
O rusların buda benim fikrim.
-----------------------------Ayıb ettin şimdi. Batmak üzere bir gemide Hz. Muhammed ile M.K. Atatürk varsa ve sadece birini kurtarabiliyorsan hangisini tercih edersin diyenlerden ne farkın kaldı?
-
Panxer bunu yazdı:
ben Ateist im ben Türkiye nin dininin değişmesinden yanayım yoksa gelişemeyeceğiz bildiğiniz üzere nerde geri kalmış ülke bak dinine müslüman
biz öyle olmamalıyız zaten diğer arap ülkeleri gibi deil herkez %50 müslüman nasıl diyim içkime kumarıma karışmayın zina mıda yaparım kızlıkta bozarım
namazımı da kılarım türkler böyle o yüzden müslümanlık bizim ırk ımıza uygun deil ilerde kırılır bu zihniyet rahatlarız , bi gün sizde umarım doru yolu bulur Din Yanılgısını yenersiniz....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Osmanlı zamanının en gelimiş, en büyük devleti değilmiydi. Türk-müslüman adamlarının yaptığı buluşları biliyomusun. İbni Sina'nın eserlerini avrupa nın 600 sene üniversitelerde okutulduğunu biliyonmu, tıbbın babası olduğunu. Akşemseddin'in pasteur den 400 sene önce mikrobu bulduğunu, ebul vefa, matematikte tanjant, kotanjant,sekant, kosekant ı bulan kişi olduğunu bilionmu, paralarımıza bile giren dünyaca ünlü piri reis in haritasını biliyonmu, ve bugünkü bilim adamlarını ne kadar şaşırttğını çünkü şu anki dünya tasarımına cok yakın bir tasarım yapmıstır ve o dönemde nasıl böyle bişi yaptığını hala acıklayamıyolar. ondalık kesri bulanın gıyaseddin cemşid olduğunu biliyonmu ve bunların hepsinin TÜRK-MÜSLÜMAN olduğunu biliyonmu. ve sayamadığım onlarca buluş olduğunu.
Müslümanlık insanlara tembelliği değil calışmayı öğütler, ve bugünkü bilime ışık tutar, okucağını bilsem sana kuran dan bir sürü ayet söylerim, calısmayla ilgili, bilimle ilgili, sen calısma etme sonra sucu müslümanlığıa at. herkes uckurunu düşündüğü kadar ülkeme nasıl faydalı biri olurum diye düşünse böyle bi halde olmayız. kahvede batak atmak varken napcan calısmayı... pehhh.
müslümanlık türklere uygun deil demek, bi araştırmanı öneririm. müslümanlığı kabul etmeden ki türklerin inancına bak, ve müslümanlıkla ortaklıklarını gör. talas savaşında araplarla-çinlilerle savaşırken türkler savaş meydanına gelerek araplara yardım etmiş. düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla. araplar bu sayede savaşı kazandılar. sonra müslüman olduklarını ve dinlerininin gerektirdiklerini anlattılar. İslam da olan kurban inancı, öldükten sonra hayat olduğu, iyilerin iyilikle kötülerin kötülükle cezalandırılacağı gibi inançlar türklerin müslamanlığı seçmesinde etken olmuştur.
ateistler kendilerine saygı bekliyolar ama nedense karşılarındakine saygı göstermiyolar bu ne çelişki ? sözde siz kendinizi bizlerden yukarda görüyosunuz neden çünkü biz dinimize bağlıyız, dinimizi sorgulamayız. dogmatiktir. çünkü din. sorgulanmaz. zaten sorgulamakta ahmaklıktan başka bişi deildir. '' Tanrı kendinden daha güçlü birini yaratır mı ? kaldıramayacağı taş yaratırmı vs. gibi aptalca sorularla kafalarınızı patlatıyonuz. sonsuz gücü, ve varlığı olan bişiyi sorgulamaya calısmak ahmaklıktır.