folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uykusuzluk Denemesi / Başlangıç: 8 Mayıs 2008 Saat:12:15

Uykusuzluk Denemesi / Başlangıç: 8 Mayıs 2008 Saat:12:15

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------

HAYVAN-YASAR bunu yazdı:
    Omnuarliti bunu yazdı:
    fikrimin ikinci temelide uykuyu zaafiyet olarak görmem.yani en savunmasız.saldırıya açık olduğum durum uyurken.bu insanda olmaması gereken  bir noksanlıktır bence..
    3. sayfada yazdıklarıma bak. kitap ilgini çekecektir...
    abi o kitabı okudum, çok saçma :) yani bazı söyledikleri doğru, mesela senin doğuştan olan yapınca imkansız diye bişey yoktur, küçükken havada uçak görürsün babana "bana ondan al" dersin, çünkü senin için imkansız yoktur, ama sonradan işlenir sana hayatta imkansız şeyler olduğu..

ve o kitapta adamın kendi kendini çürüten bir olay var, "einstein da günde 12 saat uyurdu ama ona bakmayın vs vs" diyor, aynı bizim alternatif tıppı kabul edemeyen çok bilmiş doktorlarımız gibi :)

e tamam einstein yüzyılın dehası kabul ediliyor da her yaptığı idealdir anlamına gelmez ki. 4 saat uyku yeter biyokimyasal ve fizyolojik olarak incelendiğinde. ama ben de uygulamıyorum bunu. işime gelmiyor çünkü.

ama evet tarihten birçok önemli kişiden az uyumaya örnek verip sonra "einstein'i siktiret" demesi biraz abes kaçmış :D

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

hocam 4 gün uykusuz kaldıktan sonra kimse sana madalya vermeyecek, iki gün sonra da unutacak burdaki herkes senin böyle bir rekoru kırdığını :)

diyosun ki yaşam süresini uzatıcam, buzulun dediği gibi önemli olan çok uykusuz kalmak değil uyanık olduğun zamanlarda doğru düzgün işler yapmak.

Atatürk 57 yaşına kadar yaşadı, ama yaptıklarını anlatmama gerek yok sanırsam.. öbür yandan git kafkaslara 110 - 120 yaşında adamlar var, fakat şimdiye kadar yaptıkları en iyi şey süt sağmak olmuştur ineklerden :)

o yüzden zamanını iyi değerlendirdiğin zaman 30 yıl da yaşasan yeterli olur..

bu iş aklıma AIDS i yenmek için kendilerine virüs enjekte eden doktorları getirdi aklıma..nerden estiyse ?

şimdi başladım arkadaşlar günlük benzeri bişey karalıyorum deneyimlerimi aktarcam.es kaza bana bişey olursa benden sonra gelecek nesiller faydalansın.benim yaptığım hatalara düşmesin :D

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    sonuçları bizimle paylaş bi zahmet hayatta kaldığımız zamandan daha fazla istifade edip zaten bi noksanlık olduğunu düşündüğün bişeyi unutkanlığa yeğlemen de garip unutmak istemiyeceğin şey çok olacak unuttuğun için hayıflandığında zamanında üç gün uykusuz kalıp gayet normal bi şekilde devam etmiştim hayatıma ama herhangi bir zorlama falan değil uyku ihtiyacı hissetmediğim için metabolizma ihtiyaç duymuyo olsa niye uykumuz geliyo ki neyse hocam merak ediyorum süreci
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    sonuçları bizimle paylaş bi zahmet hayatta kaldığımız zamandan daha fazla istifade edip zaten bi noksanlık olduğunu düşündüğün bişeyi unutkanlığa yeğlemen de garip unutmak istemiyeceğin şey çok olacak unuttuğun için hayıflandığında zamanında üç gün uykusuz kalıp gayet normal bi şekilde devam etmiştim hayatıma ama herhangi bir zorlama falan değil uyku ihtiyacı hissetmediğim için metabolizma ihtiyaç duymuyo olsa niye uykumuz geliyo ki neyse hocam merak ediyorum süreci

başarsamda, es kaza geberip gitsemde bu kitap 2008 in en hit e-kitabı olmaya potansiyel herhalde :D hele ölürsem süper traj olur :D

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dikdatoraa
    dikdatoraa's avatar
    Erkek
    yamulup gidecen arkadaş yav bırak bu işi

yenilmenin acısını yaşamadan kazanmanın zevkine hiç bir zaman varamazsınız... mağlubiyet son derece motive edicidir dibe vurduğunuzda en tepeden başka gidecek yeriniz kalmaz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek
    pm Den Msn at . Seni KontroL edeCem :D Senin MatematiKSeL DenKLemini göreLim : )
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Dünyada uykuyu yenmiş insanlar var.. Uykuyu psikolojik bir durum olarak kabul edip zihinlerini ona göre hazırlıyorlar. Fizyolojileride yeni duruma uyum sağlıyor..Uykuyu yenmek başarılamayacak bir olay değil..

Her Hakkım Saklıdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    hoca benim denememde 4. güne 1 kaç saat kala Ispartada lokantada uyumuştum arkadaşlarda beni satıp ordan uzaklaşmışlardı. bide dikkat et kendi adını bile unutuyo insan. belli bi süre sonra kimseyi takmıyon. kolay gelsin.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Nie bu kadar kasıyon hoca uyku gerekli bişi sen onu yenemezsin.(yenmek için uzun uraş ve psikolojik destek alman gerekir)Bikere yıllardır alışılagelmşi bi alışkanlık var vücutta belli bi saaate geldimi canın uyku isticek.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Imkansiz diye birsey yoktur. Belki basarabilirsin ama böyle önermem.

Allah bize öyle bir vücut vermiski, ne yaparsan yap zamanla alisiyor.
    O yüzden sana HAYVAN-INSAN adli sahsin önerdigi kitabi okumani bende tavsiye ederim.

Eger gercekten uyku terimi hayatindan kaldirmak istiyorsan alistira alistira bunu basarabilirsin bence.
    Uykunu hafta 10dakika kisalt.

Örnegin 1. hafta 8 Saat
    2. Hafta 7 saat 50 dakika

Ama birden bire ben uyumayacagim demek mantikli gelmedi bana.
    Eger ki basarirsan, ilerde uyumayi arayabilirsin. Uyku adeta insani hayatdan uzaklastiriyor, ferahlatiyor, stres atiyorsun.

Yine de basarilar dilerim ve sonuclarini bekliyorum.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
Toplam Hit: 17708 Toplam Mesaj: 127