Vahdettin Vatan Haini Mi ?
-
DawnOfDarkness bunu yazdı:
-----------------------------
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------Ben yorumumda Atatürk diye bir tabir kullandim mi ki adini uzun ya da kisalim muhabbeti yaptin?
demek istediğim şey, vahdeddine vahdeddin dendiğinde rahatsız oluyorsan, Atamıza da sadece Atatürk denmesinden rahatsız olman gerekir,bazı beyinsizler farkında olmayabilir ama, Atatürk'ün 23 senede bu ülkeye yaptığı katkıyı osmanlı padişahları yüzyıllar boyunca yapamamıştır.
edit: + olarak da, Atatürk e o yetkiyi parayı cartı curtu vermiş olabilir ama, Atatürk ün resmi görevi ordaki kuvva hareketini bastırmaktı, padişah Atatürk ü oraya vatanseverleri bastırsın diye de göndermiş olabilir, ya da el altından destek de vermiş olabilir, orası bir muamma..
Atatürk ya da Ata gibi yazanlara söylemelisin,onlara yakinmalisin bunu..Ben konu basliginin yanlisligi ile ilgilendim..Ayrica senin yüz yillardir bir katkida bulunmadi dedigin Osmanli Devleti ve Padisahlari,dünyanin en genis topraklarina sahip 3 devletten birisi idi.:)
-----------------------------Çok büyük topraklara sahip ettiler ama,biz toprak derdindeyden avrupada medeniyet gelisti :) Atatürk olmasaydı şimdi belki daha geri kalmıs olcaktık.
-
nedense o toprakların hiçbiri elimizde değil şu an!..
elimizde kalan topraklar zaten selçuklulardan kalma..
osmanlı nın 600 yıl boyunca hiçbir + sı olmadı anlayacağın Türk milletine..,
ne yaptıysa Atatürk yaptı bu millet için, gelmiş geçmiş en büyük Türk tür,
ayrıca benim demek istediğimi hala anlamamışsın,
ben diyorum ki;
sen vahdeddini uzun yazmadı diye laf yapıyosun, ona laf yapana kadar niye Atatürk ün adı söylenirken yapmadın?
bunu demek istedim, benim isim takıntım falan yok bu arada..
-
ZaYGo, madem Osmanli Devleti toprak derdindeyken Medeniyeti unuttu..Peki ya simdi Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak derdi bile yokken neden hala ayni yerde sayikliyoruz?
Mustafa Kemal Atatürk ise halkimiza yanlis lanse edilmistir bence..
'Osmanli cok kotu durumdaydi herkes cok fakirdi, ataturk geldi ve dusmanlari kovdu' zihniyeti tarafindan putlastirilmis ve kendisine yazik edilmis ulu onderdir bence..
Ayrica "ne yaptıysa Atatürk yaptı bu millet için, gelmiş geçmiş en büyük Türk tür," ibaresi de bana gore biraz tekillestirilmistir.. Bu millet icin Mustafa Kemal Atatürk ne yaptiysa ya da ne kadar büyük Türk ise,askerleri,komutanlari da ayni sekilde bu millet ve topraklari icin en büyük Türk'lüklerini ve Müslümanliklarini yapmislardir..
Konuyu acan arkadasa daha fazla ayip olmadan,konunun özüne dönecek olursam bana göre Sultan Mehmed Vahidettin Han Hain degil..O da her Padisah gibi elinden geleni yapmistir bence..
-
StigmatA bunu yazdı:
Git atamın yazdığı Söylev'i oku orda hain mi değil mi yazıyor..
eski dsp genel başkanı ecevit sanırım söylev i okumamış -
sultan vahdettin olmasaydı şu an Türkiye Cumhuriyetide olmazdı arkadaşlar. Atatürkü anadoluya gönderen zten Vahdettin. sırf Atatürkü Anadoluya gönderip onun direnişi baslatması için o zamana kadar olmayan 3. ordu müfettişliği makamını kurarak ve Atatürküde bu makama atayarak anadoluya göndermiş ve direniş bu sayede baslamıstır ve diğer arkadaşlarında dediği gibi Vahdettin sürgünde 5 kurussuz olarak öldu
-
Vahdettin vatan hainidir... bitti....
ülkeyi kurtarsin diye gönderdi demi mustafa kemal i sende inandin buna... ulen adam isgallere karsi halki durdurmak icin gönderdi Mustafa kemal i .. siz hala bilerek gönderdi ayana yatin..
-
Lord-Nespace bunu yazdı:
LordVader bunu yazdı:
blackhacker bunu yazdı:
-----------------------------Vatan haini olsaydı osmanlı hazinesinden 1 kuruş olsun almadan gidip de avrupa da 5 kuruşsuz ölmezdi!
bizi bu günlere getiren OSMANLI padişahlarının torunlarına vatan haini damgası vurup sürgüne yollamak çok mu doğru bana göre asıl bu vatana millete soyuna sopuna ihanettir! Sırf onların hatrına bile olsa günahsız bebeklerin yurtdışında sürgünde büyümesine izin verilmemeliydi!
Osmanlıyı sevmek imanın şartlarından biri değildir!
Ama Osmanlıyı sevmeyenin imanından şüphe ederim!
-----------------------------Abi soyledigin her kelimeye katiliyorum, cok guzel soylemissin, haklisin
-----------------------------Kessinlikle bende katılıyorum.
-----------------------------O zamanda osmalı devleti mi kalmıstı ki hazinesi kalsın??? Hocam biraz mantık eger bu adam o kadar vatansever
biri olsaydı ingilizlerin kucagında (filikasında) mı terkederdi memleketi
-
-----------------------------ZaYGo, madem Osmanli Devleti toprak derdindeyken Medeniyeti unuttu..Peki ya simdi Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak derdi bile yokken neden hala ayni yerde sayikliyoruz?
Mustafa Kemal Atatürk ise halkimiza yanlis lanse edilmistir bence..
'Osmanli cok kotu durumdaydi herkes cok fakirdi, ataturk geldi ve dusmanlari kovdu' zihniyeti tarafindan putlastirilmis ve kendisine yazik edilmis ulu onderdir bence..
Ayrica "ne yaptıysa Atatürk yaptı bu millet için, gelmiş geçmiş en büyük Türk tür," ibaresi de bana gore biraz tekillestirilmistir.. Bu millet icin Mustafa Kemal Atatürk ne yaptiysa ya da ne kadar büyük Türk ise,askerleri,komutanlari da ayni sekilde bu millet ve topraklari icin en büyük Türk'lüklerini ve Müslümanliklarini yapmislardir..
Konuyu acan arkadasa daha fazla ayip olmadan,konunun özüne dönecek olursam bana göre Sultan Mehmed Vahidettin Han Hain degil..O da her Padisah gibi elinden geleni yapmistir bence..
-----------------------------neden mi yerimizde sayyıyoruz , Atatürk den sonra gelenlerde aynı b..k u yedilerde ondan.
Ayrıca seadog şu ''Atatürk'ü anadoluya gonderende vahdettindir'' fikrini sizin aklınıza kim soktu??? Atatürk kendi aldığı kararla milli mücadeleyi başlatmıstır.Şimdi bana burda kuva-i milliyenin tarihini anlattırma.Vahdettin mondros imzaladı ve orduyu dağıttı ve emperyalistler tek kursun atmadan çanakkaleden büyük gemilerini geçirip istanbulu işgal ettiler.Ayrıca Atatürk'ün ölüm fermanını imzalamıstır o vahdettin denen adam(adam demeye 1000 şahit lazım)Ayrıca o dönemki ulema Atatürk şeytandır diye fetfa yayınlatmısdır.Kuvacıları gorudunuz yerde öldürün şeklindedir.Atatürk e anadoluda yardım eden Doğu cephesi komutanı Kazım Karabekir Paşa dır.Bi tarafınızdan element uydurmayın.Yok vahdettin yardım etmiste, yok vahdettin hain değilde filan. İstediğinizi yapın tarih kitaplarına bile yazın vahdettin hain değil diye.Biz bizden sonraki nesillere bilgileri aktarıyoruz hiç şüpheniz olmasın.Biz ölsek bile bu düşünce devam edecektir.Vahdettin haindir.İstanbuldan öyle bir kaçmıstır ki en sevdiği altın tabakası unutmusdur.Osmanlının gerçekten padişahları oldu onlara bişi demiyorum zaten diyemem.Ama osmanlı kapitülasyonlarla birlikte bitti.Gerisi sadece harita üzerindeydi oda 1922 de silindi.Bu ülkenin sınırları kanla çizildi.3-5 tane hacı/hoca kılıklı adama terk etmeyiz bu toprakları herkez rahat olsun.....
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------Vahdettin vatan hainidir... bitti....
ülkeyi kurtarsin diye gönderdi demi mustafa kemal i sende inandin buna... ulen adam isgallere karsi halki durdurmak icin gönderdi Mustafa kemal i .. siz hala bilerek gönderdi ayana yatin..
-----------------------------arkadaşım sana tarafsız olan kitap okumanı tavsiye ediyorum yerli kitaplara inanmıyorsan yabancı yazarların kitaplarınada bakabilirsin. bu konu çok önemli bir konu lütfen kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyelim
-
işgal altında ki topraklarda rahatça direnişi örgütlemek buyuk bi destek olmadan imkansızdır.