Vahdettin Vatan Haini Mi ?
-
vahdettin in vatan haini olup olmadığını bilmiyorum
belkide vatan haini diye geliyor hepimize
onun yerine kendimi koyunca ağır bi yük olsa bile ağalık beylik kalmıyor malesef
siz ülke yönetmeyi çocuk oyuncağı sandığınız için sağa sola boş atıp savuruyorsunuz
Atatürk ülke yönetmeyi en kolaya indirgeyen kişi,bilirkişi,cesaret ve vatan sevgisinle buraya geldi
ve dünyanın en büyük lideri olduğunu kanıtladı
Vahdettin in elinde hasta bir osmanlı vardı
kendimi vahdettin in yerine koyunca ecevit demi böyle düşünmüş diyorum
çok karışık işlere girip zihninizi boş işlere harcamaktan vazgeçip kendi yararınıza olan işleri yapsanız
ne böyle tartışma ortamları doğardı nede ezmeiboktan bir atmasyona gebe kalırdı bu toplum hocalar..
saygılar.. -
sen diyosun ki kaybetsede bizi ziksede atam diyosun. yaws allah askina damat ferit degilde neden padisahlar senin atan.. devsirme sistemi niye geldi saniyosunuz.. ulen siz bütün adamlari türk saniyorsunuz herhalde... gerci farketmez sizde ümmetcilik oldugundan size göre hersey bir...
erkan adiyorum ki.. atatürk anadoludaki direnisi durdurmak icin gönderildigini hepimiz biliyoruz. neden göndersin izni olmadan ayaklari sadece vahdettini masum gösterme calismalarindan baska birsey degildir.. ayrica vahdettinin ingiliz kayiklariyla kacisi resimleri aklima geldikce.. iyice sinirime dokunuyorsunuz..
-
cagatay hoca tekrar soyluyorum kesın konusmadan önce oku arastır lütfen bu şekilde ne sen derdini anlatırsın ne biz tamam görüşlerimiz aynı olmayabilir ama herşeyin bi usulu var kimsenin düşünce yapısı yuzunden baskasını aşagılamaya çalışma
-
gemi batarken gemiyi ilk terkeden farelerdir.. birileri kacarken birileri kelleyi koltuga aliyor ulkeyi mucadeleye atesliyorsa...batan gemiye bilmem kac ton su girerken giren,suyu avuclariyla bosaltmaya calisiosa ve bunuda basarip bugun al nazli bayrak i bagimsiz TURKIYE yi turk gencligine emanet ediosa.... sormayin beyler.. haini tarih belirledi.....HAINDIR
-
Kardeş sulatan Vahdettin kesinlikle vatan haini değildir...Çünkü M.Kemal Atatürk'e para vermiştir..Onun verdiği paralar olmasaydı Atatürk Samsuna çıkamaz ve bu birliğin ilk tohumlarını atamazdı...Ayrıca Sultan Vahdettinin kaçtığı söyleniyor oda yalandır kaçmadı sürgün edildi...
Eğer dediklerin yeterli değil bana daha çok kaynak gerek diyosan
o zaman YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN adlı kitabı al ve oku orada yazar birçok olayı devlet arşivlerinden bulduğu belgelerle kanıtlamıştır....
-
Vatan Haini Vatanı için yapabileceklerini yapmayıp Ayak Ayak üstüne atandırda, Hazineden para almaması Bunu değiştirmez, Hainler Para için Hainde olmazlar, Hain işte, Düşmana Bil Fiil Teslim olmaya Ülkeyi Zorladığı için Haindir.
Osmanlı Padişahları iyi idiler, Son Zamanlardakiler, İse Zevk Sefa Halka Zulüm Sürdüler Ektikleride Yıkımın Fidanları oldu. Malesef belirtiyimki, Bizim Mevcut sistemde Aynı Yolda Kapitülasyonlar Tarihimizde Ders aldığımız Bir olay olmasına Karşın Hemencicik Kaputülasyonlara Köle ettiler bile bizi. Hayır olsun bakalım Sonu nereye Çıkacak.
-
Soyundan utanan, soysuzdur.
-
Soyumdan utanmam ama vahdettin bir haindir,yani buna kirk turlu takla attirip vatana hizmet etti noktasina getirmek dogru degil.Nutuk ta bile acik acik yazilmis bunun tartismasini niye yapiyoruz hala...Sultan Mehmet, Yavuz , Kanuni bunlarin yeri ayridir vahdettinin yeri ayridir,Osmanli padisahi diye hain olamazmi...
Madem hain degildi neden surgune gonderildi?
Gostermelik surgune gonderildiyse neden tekrar geri donmedi?
bir suru soru sorulur.
-
vahdettin vahladi vahladi.. bunlarin atasi oldu... o zaman ki koskoca millet bile anladi o zaman ne cirkeflikler yaptigini.. ulen apacik mandaciligi savunuyordu... ingiliz mandaciligi savunan padisah bizim atamiz haa.. vay a.q ne zaman vatani satanlar atamiz olmus bizim.. osmanli padisahlarinin hepsi mi muhtesemdi.. babadan ogula gecen her insan evladida serefli olmak zorunda mi? cikmadi mi ülkeyi karistiran satan sehzadeler piyasaya.. zorla padisahlik hakki olmayan cakma sehzadeler getirilmedi mi tahtlara... neyin cümlesini kurmaya calisiyosunuz.. soyum katliam yapsa soyumun liderlerinden hainlik yapan varsa o adam atam olmaya hakediyor mu... tabi sizlere göre hakediyor.. tutturmuslar osmanli deyi gidiyorsunuz... bitti olummm.. siz istesenizde istemesenizde adam ingiliz mandasini apacik istiyordu.. düsmandan kurtulmanin tek caresinin bu yol oldugunu savunuyordu.. bu yüzdende halk isgal edilen yerlerde direnis göstermemesini istiyordu.. bu mu lan vahdettinin vatan sevgisi... bu mu lan sanli serefli osmanli hanedaninin düsüncesi??? bu mu lan vahdettin denen benim atam.. hainlerin sonu perisan icinde ölümdür.. vahdettinde aynen böyle oldu... gel bana fatih deyiver.. yavuz deyiver.. murat deyiver.. o zaman öpüpte basimin üstüne koyayim.. vahdettinizi atasi yerine koyanlarin ya kafasinda bir zoru vardir.. yada düpedüz cumhuriyet düsmanidir.. sizde idrak yetenegi olmadigi gibi bu tür konulara nasil yaklastiginizdan hemencik acikliyabiliyorsunuz.. insanlar farkli farklidir.. bir kardes iyi iken bir kardes kötü olabilir.. biri satarken biri koruyan olabilir.. ama size göre osmanli hanedanindan diye dötünüzü bile verirdiniz.. merak etmeyin o devirdede vardi saltanatcilar.. hepsinin dötünü ya ingilizler kesti.. yada biz kestik..
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------
haci sen eski kafayla devam et... oldu mu vahdettini ecdadin kabul et.. damat feritide öyle kabul et... Yüce Rabbime sükürler olsun ki Atatürk ve bilincli halkimizla senin o ecdadtan saydigin kisiye karsi güzel bir basari elde edildi.. al vahdettininizide ayni onun gibi gidin ulan...
-----------------------------
sen lafları negüzel çekiyorsun sağa sola..atatürk ve bilinçli halkımız tabiki bi başarı elde etti adam bunu inkarmı ediyor..
sana mantıklı bi şekilde sevr'İ imzalamadıgını söylüyor...
bu işlere nekadar kafanız basıyor anlamıyorum ama şöle bişi var;
Atatürk'de sever vahdettini...vahdettinde atatürk'ü
birlikte hareket ettiler ve vahdettin samsuna gönderdi...ama ben seni tanımam yakalnırsan dedi..bunu tuğra'da sölemiş açıklamış..
daha ne konusuyorsun ulanlı mulanlı agzını topla klavye delikanlılığı yapıp ortalıgı karıştırma...
yaşın kaç merak ediyorum...