folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Vahdettin Vatan Haini Mi ?

Vahdettin Vatan Haini Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

Padişah Vahdettin Osmanlı düşmanlarınca Sevri imzalayan hain olarak görünsede,bunun aslı yoktur;Sevr anlaşmasından 4 ay önce Mebusan Meclisi kapatılmıştır ve Mebusandan çıkmayan karar padişahın önüne gelemiyordu.Dolayısıyla Vahdettinin önüne Sevr anlaşması gelmemiş,Vahdettin bu anlaşmaya imzasını atmamıştır.Sadece İtilaf devletleri anlaşmayı yapmışlar yürürlülüğe koymaya çalışmışlardır.Vahdettin Hain Değildir.Bu osmanlı Devlet Arvişlerinde ve saklanan Atatürk'ün Vahdettinin Hain olmadığı sözünde açıkça görülür.. (alıntıdır)

yeterince açık sanırım daha birçok kaynakta vardır samsun a o göndermiştir Atatürk ü git örgütle artık ben aciz kaldım diyerek çünkü adam sultan tüm cihan tanıyor tüm düşmanlar yerleşmiş herkes deşifre olmuş

haa diyecekler şimdi yakalama emrini o çıkarttı öldürme emrini o verdi diye.. Doğrudur ama isteseydi yapardı emri vermek zorundaydı zaten belirtmiştir Atatürk e : ''yakalanırsan ben seni tanımıyorum'' diye 

yeterince açık tartışmaya gerek yok nasıl bakmak isterseniz öyle görmeniz doğaldır.. doğru olan birşey var  hain olmuş olsaydı bile atalarını inkar edip küfreden , buralara bu topraklara gökten düşüp geldiğini zannedenler kadar olamazdı.. Ecdadını inkar edip küfreden adamın insanlığından şüphe duyarım..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------
    la git islamiyeti bilmeden muhabbeti sökmez.. ne bicim adamlarsiniz siz ya.. herseyi islamiyete baglamissiniz.. ulen adam vatani satti. üstünede yatti... atamizmis vahdettin benim atam degil sen atan olarak gör... ne yani fatih gibi kanuni gibi adammiydi vahdettin konusturma beni.. saltanat yanlisimisiniz nesiniz... gene türediniz..

Eğer vatanından ayrılmak vatan hainliğiyse denge politikası izlemek isteyip savaştan en az zayiatla çıkmayı düşünmek vatan hainliğiyse; Vahdettin Han ne yazmış ilk beyanatında İstanbul'dan zorla ayrıldıktan sonra:

Beni vatan hainliğiyle suçlayanlar hilafeti hukukundan ayırıp hem vatanına hemde tüm İslam alemine ihanet etmişlerdir.

Ayrıca burada adam gibi bişileri anlamaya çalışmak için konu açılmış dengesiz dengesiz yorumlar yazma! Zervalone' a tamamen katılıyorum ve şunu da ekliyorum siz o zamanki padişahın yetkilerini biliyormuydunuz ki konuşuyordunuz? Vahdettin Han'dan önce Abdülhamit Han'a ittihadçıların zorla imzalattırdıkları Kanun-i Esasiyye göre Padişahın tek görevi hükümetin verdiği kararları yorumlamaktır ve sadece onaylama hakkı vardır. Böyle bir durumda padişah sattı gitti diyorsunuz... Pes yani ittihatçılar herşeyi yapan ve şimdi padişahı hain olarak itham ediyorsunuz. Benim atam babam dedem Vahdettin Han'dır, Saltanat-ı Osman'dır. Ayrıca üstüne de yattı demişsin neyin üstüne yatmış sen ne saçmalıyorsun tabutu vefatından sonra rehin kaldı bakkalın kasabın elinde:S Öğren tarihini gerçek belgelerle ondan sonra yorum yap tarih yanlızca okulda okutulan değil...

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    ne atasi be.. sanki mübarek osmanli soyundanmissin gibi konusuyosun.. asli astari mastari yok bu isin gibi laflarla kendinizi kandirmaya devam edin.. saltanati hilafeti seriati savunanlarin bunuda savunmasi pekde sasirtici degil ki zaten.. o yüzden osmanli soyunu kimseye bulastirmamislar belli yani.. adam satti birader... ben bu isi halledemicem demismisde atatürkü göndermis.. koca padisah (senin deyimine göre) aciz kalmis vah vah vah... tarihide degistirmeye calisiyosunuz ya bravo ya ne diyim.. birde kalkmis diyosun ki atalarini inkar eden muhabbetini sokmussun araya.. inkar ediyorum ulen.... satmis ve satilmislardan degilim olmamda... vahdettin ecdadimiz degil.. olamazda zaten.. o kutsal osmanli soyundan ya artik tapin a.q... o size mandayi getirecekti.. ingiliz mandasini savunan kim acaba?? ahahaha vahdettindi degilmi unutmusum... pardon...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:
    ne atasi be.. sanki mübarek osmanli soyundanmissin gibi konusuyosun.. asli astari mastari yok bu isin gibi laflarla kendinizi kandirmaya devam edin.. saltanati hilafeti seriati savunanlarin bunuda savunmasi pekde sasirtici degil ki zaten..  o yüzden osmanli soyunu kimseye bulastirmamislar belli yani.. adam satti birader... ben bu isi halledemicem demismisde atatürkü göndermis.. koca  padisah (senin deyimine göre) aciz kalmis vah vah vah... tarihide degistirmeye calisiyosunuz ya bravo ya ne diyim..  birde kalkmis diyosun ki atalarini inkar eden muhabbetini sokmussun araya.. inkar ediyorum ulen.... satmis ve satilmislardan degilim olmamda...

çok saol demek ki doğru söylemişim

Ecdadını inkar edip küfreden adamın insanlığından şüphe duyarım

doğru bir yargıymış.. buyrun kanıtı...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    haci sen eski kafayla devam et... oldu mu vahdettini ecdadin kabul et.. damat feritide öyle kabul et... Yüce Rabbime sükürler olsun ki Atatürk ve bilincli halkimizla senin o ecdadtan saydigin kisiye karsi güzel bir basari elde edildi.. al vahdettininizide ayni onun gibi gidin ulan...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

osmanlı geçmişi ve politikaları; tarih akışını dikkatle inceler ve ben olsam ne yapardım diye düşünürseniz çok olayı çözmüş olursunuz.

mesela ,  ülkemiz düşman işgali altında iken istanbul da trafik polisleri bile ingilizdi. ve padişahta oradaydı . asker ve silah devamlı şekilde haliçten ineboluya sevkediliyor ve askerlerde yavaş yavaş milli mücadeleye kayıyordu. bunu padişahın politikası olarak değerlendirmek, ilk görünen vatan hainliği gözüküyor. peki ya ingilizlerle savaşa girse idi? ne olurdu istanbulun hali? e tarih kalırdı ne millet.o an için ona gücümüz yetmezdi. orada sadece oyalandılar. bir yandan da Mustafa Kemal ve arkadaşlarına gereken destek verildi. ama zafer sonrası durum değişti. ve padişahın gitmesi uygundu ve gitti.beş parasız ve sefil bir şekilde. en azından kaşıkçı elmasını cebine atıp gitmesini iyi bilirdi. ve ömür boyu sülalesine kadar rahatça yaşardı.

Temel adalettir .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:

cagatay09 bunu yazdı:
    ne atasi be.. sanki mübarek osmanli soyundanmissin gibi konusuyosun.. asli astari mastari yok bu isin gibi laflarla kendinizi kandirmaya devam edin.. saltanati hilafeti seriati savunanlarin bunuda savunmasi pekde sasirtici degil ki zaten..  o yüzden osmanli soyunu kimseye bulastirmamislar belli yani.. adam satti birader... ben bu isi halledemicem demismisde atatürkü göndermis.. koca  padisah (senin deyimine göre) aciz kalmis vah vah vah... tarihide degistirmeye calisiyosunuz ya bravo ya ne diyim..  birde kalkmis diyosun ki atalarini inkar eden muhabbetini sokmussun araya.. inkar ediyorum ulen.... satmis ve satilmislardan degilim olmamda...

çok saol demek ki doğru söylemişim

Ecdadını inkar edip küfreden adamın insanlığından şüphe duyarım

doğru bir yargıymış.. buyrun kanıtı...

Şüphe etmene ne gerek hacı insan değil deseydin daha doğruydu.. 

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

cagatay09 :

az konuş öz konuş gevezelik etme demogoloji yapma...

1-damat ferit benm ata'm deil

2-genç osman ı öldüren yeniçerililer de değil

fatih demişsin kanun-i demişsin sonra da benm atalarım değil demişsin.. noldu döndün mü ??

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Boş konuşuyorsunuz ,bunu anlamak için Osmanlı arşivlerini açıp gerçeklere ve gerekçelere bakmak gerekir.

Atatürk ün  ,bir padişahın izni olmadan bir gemiye binip   samsuna gitmesi söz konusu olabilirmi sizce ?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    kim ne derse desin şu bir gerçek Vahdettin hain değildi ve Atatürkü anadoluya gönderende ve bu devlet onun sayesinde kuruldu. Öyle kafanızdan ordan burdan duyduklarınızla değil bazı şeyleri araştırdıktan ve okuduktan sonra konusun. Aslınızı ve ecdadınızıda inkar ve tekdir etmeyin. Unutmayın ki milletimiz her cagda dünyaya yön vermiş bir millettir ve Vahdettine bu milletin çıkardıgı en dahi siyasetçilerden birisidir.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
Toplam Hit: 9503 Toplam Mesaj: 86