folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ya Ateist Olucam, Ya Da Musluman Olarak Devam Edicem...

Ya Ateist Olucam, Ya Da Musluman Olarak Devam Edicem...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam söle düşünsen..bu evren nasıl yaratıldı ? hersey bosamı ? biz neden yasıyoruz ? nereden geldik nereye gidiyoruz? hocam bunların cevaplarını kendı ıcınde çözersen belki Allah'ın varlığına ve birliğine inancın daha da kuvvetleşir.. Allah hak yolunda atılan her adıma yardım eder bence simdiden bunların cevaplarını aramaya basla bence..elbet cok rahat bulucaksın cevaplaırnı ben bu kadar yardımcı olabiliyorum..

bunların cevabını biliyorum ama, bunların cevabı yok diyenler, nie ole dio merak ediyorum.. o yuzden atesit bi arkadas istiyorum tartısmak için

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek

bilgili kişilerle konuş

tugrulbabayla falan..

edit//

kusura bakmayın ya adam ateist arıyomuş okumadan yazmıştım:) 

çocuktum,büyüdüm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

ben atesit birisiyle ortak bir goruste uzlasılacagını sanmıyorum

insanaları tanıdıgım için soyluyorum insanları inandıgı bir seyden vazgecirmek imakansız gibi birşey bence

herkes kendi inandıgına saygı duydugundan diger dinler boş gelir onlar

daha once ateist birisi ile muhabbetim oldugu icin biliyorum benim her dedigim seye bir cevabı vardı bu yüzden zor bi htimal bir noktada bulusulması 

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı:

daha once ateist birisi ile muhabbetim oldugu icin biliyorum benim her dedigim seye bir cevabı vardı 

bnm de oldu, cevap verdiler ama onların cevaplarına verdigim cevaplar karsısında bişe soleyen cıkmadı hiç..  

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı:

ben atesit birisiyle ortak bir goruste uzlasılacagını sanmıyorum

insanaları tanıdıgım için soyluyorum insanları inandıgı bir seyden vazgecirmek imakansız gibi birşey bence

herkes kendi inandıgına saygı duydugundan diger dinler boş gelir onlar

daha once ateist birisi ile muhabbetim oldugu icin biliyorum benim her dedigim seye bir cevabı vardı bu yüzden zor bi htimal bir noktada bulusulması 

herkezin zayıf bir noktası vardır hocam öle düşnme.ateist mi Yani inanmıyor..bu dünyanın kendınden varoldugunu düşünüyor söle 1 sey dediğimizde yani bu dünya bu evren bu cok ince hesapların yapıldıgı evren kendı kendıne nasıl varoldu bunu söle yeter dediğimizde bu ateist arkadaasımızı düşünmek isterim buna tam bir cevabı olurmu bunuda bilmek isterim..

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    bekledim ama, Allah a inanmayanlardan hiç kimse yazmadı buraya. simdi cıkmam gerek arkadaslar, gelirse biri, konusuruz. yeter ki cıksın karsıma biri fikir alısverisinde bulunalım... buşusuruz, evde misafirim olur, her turlu uyar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocam ateist olursan sonuna kadar arkandayim bi sitemize bak göz gezdir seviyeli bir site aradığın herşey var burda

http://forum.ateizm2.org/  hocam takıldın yer yine olursa tyfn.91@hotmail.com  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    dogmatik düşünme arkadaşım, bilimsel mantığa göre hareket et şöyle düşünürsem günah olur böyle düşünürsem günah olur .. böyle bir mantalitemi var yaa düşünmiiceksen niye bir beyne sahipsin..madem kullanmamı istemiyorsa niye verdi bana ... ben düşündüm ve din olgusunun insan mantığına,bilimsel düşünceye,kişisel iradeye zıt olduğuna karar verdim..tanrı madem o kadar kudretli ve herşeyin doğrusunu adaletlisini bilendir niçin insanların mizacını ve sosyal yaşamını görmezden gelerek bütün dünya insanlığını bir genel kurallar,doğrular,yanlışlar bütününe tabi tutuyor ... senin için en doğru olanı kendi sınırların içinde doğru ve yanlış olduğunu düşündüğün olguları o sınırı geçmeden yaşamaktır...o zaman kuran'ın insana empoze ettiği düzenden daha sewiyeli ve daha mantıklı bir düzene sahip olursun çünkü artık yanlışlar ve doğrular senin yaşam tarzına ve mizacına göredir ve bu seni daha mutlu ve daha prensipli bir insan haline getirir....Din'in tek güzel yanı savaş anında ve insanların zor zamanlarında kazandırmış olduğu maneviyattır....insanlar savaşta ölüme gözü kapalı gider ve kötü anlarındada allah yardım edecek bizi sınıyor diğer tarafta daha iyilerine layık olacaz die kendilerini avuturlar...bu islamiyetten öncede Viking Paganizminde vardı...savaşda ölen askerler savaş Tanrısı Odhin'in olduğu Valhalla'da sınırsız ve mükemmel bir yaşam sürecekti...ve vikinglerin bu stratejisinin meyveleride belli...gücü odhin'den değil manevi hissiyattan alıyorlardı...

içimi okumussun aynen bende dogmatik düşünme die baslıcaktım :D

ve bilimin önündeki en büyük engel dindir. bunuda dusunmek lazım 

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

arkadaşlar ateizm'ide öyle skindirikten,işe yaramaz bir ideoloji gibi görmeyin.şayet azcık felsefe okursanız ateizm'in öyle satanizm gibi dandikten bir ideoloji olmadığını anlarsınız.sonuçta bugüne dek felsefe,fizik,kimya vs..dalında adını işittiğiniz birçok bilim adamı ateistdir..

ayrıca başlığı açan arkadaşa söylemek istediğim.bu böyle olmaz.her msn'sini verenle bu konuyu konuşma nitekim başlıktan da görüleceği üzere bu konu hakkında objektif konuşacak,fikir telakkisinde bulacak insan sayısı çok az. iyisimi çevrende bilgisine,davranışlarına saygı bulduğun kimselerle bu konuyu paylaş

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı:

hocam ateist olursan sonuna kadar arkandayim bi sitemize bak göz gezdir seviyeli bir site aradığın herşey var burda

http://forum.ateizm2.org/  hocam takıldın yer yine olursa tyfn.91@hotmail.com  

hacı rene hoca görmesin :D ne olur ne olmaz :D misyonerlikden dolayı banlar :D

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 8473 Toplam Mesaj: 76