Ya Ateist Olucam, Ya Da Musluman Olarak Devam Edicem...
-
ateist demeyeyim de başka dine mensup insanlar hergün her saat bir yerlerde bu tarz tartışmalara
girdiklerinden dolayı kimsenin buraya çıkıp söyleyeceğini veya senle bilgi alışverişi dahi olsa konuşacağını sanmam...
çünkü bir yerden sonra illa kopar o muhabbet...
---spoiler--- :P =)
din hakkında konuşmak saygısızlıktır; çünkü ne zaman kimi inciteceğin belli olmaz...
---spoiler--- :P =)
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
herkezin zayıf bir noktası vardır hocam öle düşnme.ateist mi Yani inanmıyor..bu dünyanın kendınden varoldugunu düşünüyor söle 1 sey dediğimizde yani bu dünya bu evren bu cok ince hesapların yapıldıgı evren kendı kendıne nasıl varoldu bunu söle yeter dediğimizde bu ateist arkadaasımızı düşünmek isterim buna tam bir cevabı olurmu bunuda bilmek isterim..
-----------------------------herseye bi acıklamaları var bu konuda bilimsel olarak yaklasıp yaratıcı bir varlıga deilde herseyin butunu olan bir madde, element oldugunu soyleyip işin içinden cıkmaya calısıyolar
ateistlerin bir cogu bunu saplantı haline getirmş durumda bir dine inanmamak için herseyi yapıolar
-
IRF bunu yazdı:
sitede sandığınız kadar ateist yok zaten...sadece dindar olan ve dindan olmuyan var...inanmak farklı bişi din endeksli yaşamak farklı bişi....benim gibi olcan :) günahkar müslüman :)))
-----------------------------sen sus olm seni ben daha günahkar edicem
-
Sakın kimseyi dinleme, bence al eline kuranı yavaştan yavaştan başla okumaya, zaten bitirince neyi seçeceğinede karar vermiş olursun.
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------HeadBanger bunu yazdı:
herkezin zayıf bir noktası vardır hocam öle düşnme.ateist mi Yani inanmıyor..bu dünyanın kendınden varoldugunu düşünüyor söle 1 sey dediğimizde yani bu dünya bu evren bu cok ince hesapların yapıldıgı evren kendı kendıne nasıl varoldu bunu söle yeter dediğimizde bu ateist arkadaasımızı düşünmek isterim buna tam bir cevabı olurmu bunuda bilmek isterim..
-----------------------------herseye bi acıklamaları var bu konuda bilimsel olarak yaklasıp yaratıcı bir varlıga deilde herseyin butunu olan bir madde, element oldugunu soyleyip işin içinden cıkmaya calısıyolar
ateistlerin bir cogu bunu saplantı haline getirmş durumda bir dine inanmamak için herseyi yapıolar
peki o madde weya elementin nasıl yaratıldıgını sorsak buna nasıl bir cevap verebilirler? gökdenmı indi dicekler yoksa ? hacı bu yaradılıs konusu ateistlerin genelinde en zayıf olan konu die bilirim..sürekli bu yaradılıs konusunun üstüne gittiğimiz vakit belki o şahsı dine döndürmek mümkün olabilir.. -
HeadBanger bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------hocam ateist olursan sonuna kadar arkandayim bi sitemize bak göz gezdir seviyeli bir site aradığın herşey var burda
http://forum.ateizm2.org/ hocam takıldın yer yine olursa tyfn.91@hotmail.com
hacı rene hoca görmesin :D ne olur ne olmaz :D misyonerlikden dolayı banlar :D
-----------------------------ateizm'in misyonerliği olmaz.misyonerlik ilahi dinlerde olur.adı üstünde misyon yani üzerine vazife olan/görev.ilahi dinlerde dini yaymak her dindar'ın görevidir.müslümanlıkta cihat savaşları yada hristiyanlıkta haçlı seferleri gibi.ama ateist olan zaten bir nesneye inanmıyordur.
-
__d_mode__ bunu yazdı:
Sakın kimseyi dinleme, bence al eline kuranı yavaştan yavaştan başla okumaya, zaten bitirince neyi seçeceğinede karar vermiş olursun.
bence sadece kuran bu konuda yardımcı olaamayabilir..çünki kuranı okusakda yine bir kac konuda sıkıntıya düşüyoruz..bence bir kac alimin kuran tesfiriini fln bul onla başla..bu sana daha yararlı olabilir. haşa kuran daha gereksiz demıyorum bu arada sölede yapabilirsin.kuranı okur ardından sıkıntıya düşdüüğün konuda tesfirlerin yardımını alarak takldıgın konuya acıklık getırebilirsin... -
kardeş şu anda misyonerlerin masonların bir numaralı hedefisin biliyormusun ? ve kusura bakma ama kandırılmaya müsayitsin.
sen iyisimi tuğrulla uzun uzun konuş. pm at. durumu izah et. konuşmayı kabul edecektir.hem madem rumuzu babadır, konuşacak! ötesi yok:)
bu vesileyle banıda açılır güzel olur:)
=
@ http://forum.ateizm2.org/ adresini verip seviyeden bahseden arkadaş.
foruma biraz göz attım. k bakma ama seviye namına bişey göremedim.
eğerki birşeyi savunuyorsan ve devamlı olarak savunduğun şeyin tezatını yermek suretiyle bir yere varmaya çalışıyorsan kesinlikle yanlış yoldasın demektir,yaran var demektir anlıyormusun.
ben verdiğin adreste bunu gördüm:)
elhamdülillah.
-
qaMbLer bunu yazdı:
-----------------------------Lemuria bunu yazdı:
dogmatik düşünme arkadaşım, bilimsel mantığa göre hareket et şöyle düşünürsem günah olur böyle düşünürsem günah olur .. böyle bir mantalitemi var yaa düşünmiiceksen niye bir beyne sahipsin..madem kullanmamı istemiyorsa niye verdi bana ... ben düşündüm ve din olgusunun insan mantığına,bilimsel düşünceye,kişisel iradeye zıt olduğuna karar verdim..tanrı madem o kadar kudretli ve herşeyin doğrusunu adaletlisini bilendir niçin insanların mizacını ve sosyal yaşamını görmezden gelerek bütün dünya insanlığını bir genel kurallar,doğrular,yanlışlar bütününe tabi tutuyor ... senin için en doğru olanı kendi sınırların içinde doğru ve yanlış olduğunu düşündüğün olguları o sınırı geçmeden yaşamaktır...o zaman kuran'ın insana empoze ettiği düzenden daha sewiyeli ve daha mantıklı bir düzene sahip olursun çünkü artık yanlışlar ve doğrular senin yaşam tarzına ve mizacına göredir ve bu seni daha mutlu ve daha prensipli bir insan haline getirir....Din'in tek güzel yanı savaş anında ve insanların zor zamanlarında kazandırmış olduğu maneviyattır....insanlar savaşta ölüme gözü kapalı gider ve kötü anlarındada allah yardım edecek bizi sınıyor diğer tarafta daha iyilerine layık olacaz die kendilerini avuturlar...bu islamiyetten öncede Viking Paganizminde vardı...savaşda ölen askerler savaş Tanrısı Odhin'in olduğu Valhalla'da sınırsız ve mükemmel bir yaşam sürecekti...ve vikinglerin bu stratejisinin meyveleride belli...gücü odhin'den değil manevi hissiyattan alıyorlardı...
-----------------------------içimi okumussun aynen bende dogmatik düşünme die baslıcaktım :D
ve bilimin önündeki en büyük engel dindir. bunuda dusunmek lazım
Ne demek bilimin önündeki en büyük engel dindir?? abi yuh be oha artık be !! Aç kuran-ı kerimi 170 küsür bilimle ilgili ayet var yapma Allah aşkına yüzlerce binlerce ilimi bilimi emreden ayet var yuh be oha be.. bak bakayım tıp tarihine kimya tarihine astronomi tarihine ilkleri hep kimler bulmuş ?? Erzurumlu İbrahim Hakkı ya bak Akşemseddine bak Abdulkadir Geylaniye bak bakoğlu bak :S saçma sapan konuşan bir sürü insan var ya burda!! gelsin banada tartışacak adam din konusunda mailini pm atsın sabahlara kadar konuşayım cevap vereyim!! -
arkadaşlar.
adam bişey sormuş.
konuyu saptırıp ortamı germeden fikriniz varsa söyleyin,izahınızı yapın. fikriniz yoksa susun.
tartışmanıza gerenk yok.+tartışmanız, arkadaşın doğru olan şeyi yanlış görmesine sebeb olabilir.