Ya Ateist Olucam, Ya Da Musluman Olarak Devam Edicem...
-
CodeMaster bunu yazdı:
-----------------------------Mrb muritler...
Sunu solıyım, cok dusundum, cok kisiyle tartıstım ve suan islam ın dogruluguna gonulden inanan birisiyim. Sitede ateist arkadaslar var, bazen okuyorum yorumlarını ve gordugum kadarıyla benim islama inandıgım kadar, onlarda ateizme inanıyor... simdik; ya onlar yanlıs dusunuyor ya da ben yanlıs dusunuyorum. ya onların dedikleri, dusundukleri dogru, benimkiler yanlıs, ya da tam tersi.
istedigim su; bir kisi, sadece bir kisi gelsin mailleşelim (ekli olanlar bilir, cesitli nedenlerden dolayı haftada msn de kalabildigim sure 1 saati gecmiyor cogu kez) o bana anlatsın goruslerini, ben de ona anlatayım. ha yok maille fln urasamam diyen varsa, gelsin evime misafir olsun. istanbulda oturuyorum, ve gelmek isteyenin basımın ustunde yeri var. (aklıma burda sey gelio, tipik bir islamı yasadıgını sanan insan modeli; "atesitin evimizde ne işi var, bereketi kacırırı gunahtır,bilmemne....." ama aslında islama gore bu dusunce cok yanlıstır, yozlasmıstır ve zaten mantıklada hiç bir ortaklıgı yoktur...) ama dedigim gibi bir kişi... o bir kişiyle bi sonuca vararsak eger, baska biriyle de konusmak isterim. (bu arada neden bir kişi? sole solıyım, yaz tatiline kadar bir kisi, sora 10 kişiyle aynı anda konusuruz.. anladınız siz :D)
neyse dedigim gibi, inş foruma aykırı bi baslık olmamıstır, zaten tartısmalar mail yoluyla, veya yuzyuze oılacak :) buradan sadece baglantı kurmak istiyorum...
bu arada bu konuyla ilgili sacma sapan yorumlar gelmesz inş... :|
-----------------------------arkadaşım dediğin gibi bu konu forumda konusulacak bir konu değil çok önemli ve hassas bir konu eğer konusmak istersen sana yardımcı olmaya hazırım sorularına cevap verebileceğimi düşünüyorum. istiyorsan pmden mesaj çek mailden görüşelim
-
yaw nedir derdiniz anlamadımki a.q.... ateistleri suclamakmı yoksa arkadaşa yardımcı olmakmı....siz ilk önce şunu düşünün>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
NEDEN MİLYONLARTCA HRİSTİYAN WAR? NEDEN SADECE BİZİM DİNİMİZMİ GERCEK DİN?
-
CodeMaster bunu yazdı:
-----------------------------Mrb muritler...
Sunu solıyım, cok dusundum, cok kisiyle tartıstım ve suan islam ın dogruluguna gonulden inanan birisiyim. Sitede ateist arkadaslar var, bazen okuyorum yorumlarını ve gordugum kadarıyla benim islama inandıgım kadar, onlarda ateizme inanıyor... simdik; ya onlar yanlıs dusunuyor ya da ben yanlıs dusunuyorum. ya onların dedikleri, dusundukleri dogru, benimkiler yanlıs, ya da tam tersi.
istedigim su; bir kisi, sadece bir kisi gelsin mailleşelim (ekli olanlar bilir, cesitli nedenlerden dolayı haftada msn de kalabildigim sure 1 saati gecmiyor cogu kez) o bana anlatsın goruslerini, ben de ona anlatayım. ha yok maille fln urasamam diyen varsa, gelsin evime misafir olsun. istanbulda oturuyorum, ve gelmek isteyenin basımın ustunde yeri var. (aklıma burda sey gelio, tipik bir islamı yasadıgını sanan insan modeli; "atesitin evimizde ne işi var, bereketi kacırırı gunahtır,bilmemne....." ama aslında islama gore bu dusunce cok yanlıstır, yozlasmıstır ve zaten mantıklada hiç bir ortaklıgı yoktur...) ama dedigim gibi bir kişi... o bir kişiyle bi sonuca vararsak eger, baska biriyle de konusmak isterim. (bu arada neden bir kişi? sole solıyım, yaz tatiline kadar bir kisi, sora 10 kişiyle aynı anda konusuruz.. anladınız siz :D)
neyse dedigim gibi, inş foruma aykırı bi baslık olmamıstır, zaten tartısmalar mail yoluyla, veya yuzyuze oılacak :) buradan sadece baglantı kurmak istiyorum...
bu arada bu konuyla ilgili sacma sapan yorumlar gelmesz inş... :|
-----------------------------''ya onların dedikleri, dusundukleri dogru, benimkiler yanlıs, ya da tam tersi.'' Şuan inandığın birşey varsa böyle gereksiz bi ikileme girmene gerek yok. Bu gereksiz ikilem bütün tabiatına,hayatına mâl olabilir. Eğer birileriyle inandıklarını muhayese etmek istiyorsan senden daha fazla inananlarla inandığın değerleri mukayese et.Tabi can-ı gönülden inanıyorsan.
-
DeFactorx bunu yazdı:
-----------------------------deist nedir bilirmisin?
-----------------------------
sadece tanrıya inanıyorlar.dinleri ve ibadeti reddederler. -
her iki tarfında birşeylere inanıyor olması da güzel, ya birisi inanmasaydı vay onun haline.
-
ama işte ataistlerde inanıyor ama onlar Allahın olmadığına inanıyor
-
leküm dinüküm ve liye din
-
inneddine ğindallahil islam
Allah katında tek din islamdır. (ayet)
-
Bizi ve evreni yaratan büyük bir gücün varlıgına inanıyorum fakat bu gücün bizimle okadarda çok ilgilendigini açıkcası düşünmüyorum.. Ben bu duruma göre deist miyim ?
-
Knightkib bunu yazdı:
-----------------------------
Bizi ve evreni yaratan büyük bir gücün varlıgına inanıyorum fakat bu gücün bizimle okadarda çok ilgilendigini açıkcası düşünmüyorum.. Ben bu duruma göre deist miyim ?
-----------------------------Sana irade vermiş. O senınle değil sen onunla ilgileneceksın