Ya Ateist Olucam, Ya Da Musluman Olarak Devam Edicem...
-
Bir matematik problemini çözmek için nasıl formulleri bilmen gerekliyyse aynı şekilde, islam dinini ögrenmek için de olayın merkezine inmelisin.Sadece Peygamber Efendimizi araştır.Onun olaylara ve insanlara karşı olan tutum ve davranışlarını anlamaya çalış.Gidip de hocalara şehylere , tarikatlara takılırsan kafanda pek çok soru işareti çıkabilir.Onun için hiç kafanı karıştırma.Madem ki bir peygamber gönderilmiş.Onu anlamaya bak.Onu anladıgın zaman çok farklı olacaktır.
-
msne gelmedin birader
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------
msne gelmedin birader
suan yok..az bekle gelir..gelmezse yarın bulurusn rahatça.. -
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------__d_mode__ bunu yazdı:
Sakın kimseyi dinleme, bence al eline kuranı yavaştan yavaştan başla okumaya, zaten bitirince neyi seçeceğinede karar vermiş olursun.
bence sadece kuran bu konuda yardımcı olaamayabilir..çünki kuranı okusakda yine bir kac konuda sıkıntıya düşüyoruz..bence bir kac alimin kuran tesfiriini fln bul onla başla..bu sana daha yararlı olabilir. haşa kuran daha gereksiz demıyorum bu arada sölede yapabilirsin.kuranı okur ardından sıkıntıya düşdüüğün konuda tesfirlerin yardımını alarak takldıgın konuya acıklık getırebilirsin...
Haklısın, aslında benim kastetmek istediğim hani çok bilmiş kişiler varya onları dinlememesi. -
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------hocam ateist olursan sonuna kadar arkandayim bi sitemize bak göz gezdir seviyeli bir site aradığın herşey var burda
http://forum.ateizm2.org/ hocam takıldın yer yine olursa tyfn.91@hotmail.com
-----------------------------tmmdır, panxer hocayla irtibata geceyim ben, aradıgım kişiyi buldum daha sonra aramızda gecen dialogları postlarım :)
-
hocam msn deyim bekliyorum =)
----
bu arada verdiğim forumda hiçbir yasak yoktur yani aradığınız herşeyi bulabilirsiniz
seviyesiz diyenler içinse bağzı konular öle olabilir ama o forumda ateist ten cok müslüman vardır hep aralarında tartışırlar şimdiye kadar tatsızlık olmadı
ateistler dinler hakkında fikirlerini beyanetmektedir arada kötüleri de karışabilir en az 10arkadaşımı oraya kazandırdım ve hiç biri gelip de kötü demedi güzel yer dedi
bakış açına bağlı birazda.
-
"birşeyin var olması için birşeye hep gerek vardır" bu sözü söylemekle ne kastetmiş olabilirim? sabah sabah biriyle tartıştık bu söz yüzünden.
-
CodeMaster bunu yazdı:
tbtmad bunu yazdı:
-----------------------------Bir ateist Hz.aliye Ya allah yoksa ve bunca ibadet boşa giderse ne yapacaksın diye sorudugnda hz ali Benim içim rahat allahtan haşa şüphem yok..
Birde sen düşün ya alllah varsa ..
code...kardeşim Allahın varlığıda yokluguda ispatlanamaz.İslamiyet teslimiyet demişler.Sen inan bunca şey tesadüf olamaz.Her kez inancını inanmadıgını ispatlamaya çalışır.Bunlardanda etkilenme.Ateist olucaksan şunu düşün Ya allah varsa.
-----------------------------a dediklerin dogru ama bence "islamiyet teslimiyet" deki o teslimiyet tam olarak kullandıgı manada degil :) ya bi kişi cıksın da inanmayan tartısalım, o zaman konusmaları buraya da atarım isterseniz belli bi cercevede mantık ufugu acılır
-----------------------------Sende böyle boş işlerle ugraşıyorsan biz kimden yardım isticez=)
Peygamber efendimiz bir inanmayanın kağısınına 1000 kez gider hak yoluna çevirmek için ,Ama kul dönmez inkar eder.
Peygamberimize ayet iner..
''onlar inanmıyorlar diye ben seni helakmı edeyim ?''
Şimdi bırak inanmayan kalsın İstiyosan beni ateist say kafamdaki soruları soriyim:)Normal bir insan kader kavramından çıkamaz:)1 soru sorarım seninde düşüncelerin bozulur ugraşma bu işlerle
-
Arkadaş ateistleri eve atmakta kararlı görünüyor. Napıcaksa artık :)hemde ilerde 10-15 kişiyede çıkarırım diyo. :D
-
ya asllinda ornek vemek gerekirse kucuk bir ci=ocugu dusunun sizi ne kadar cok sever siz olmadiginiz zaman aglar korkar cunku kendi basina bircok seyi basaramaz ve size ihtiyaci vardir , belki benzetme hafif kalir ama bizim Allah a ihtiyacimiz var birakin varligini yoklugunu tartismayi...