folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Yabancı Dil Nasıl Öğrenilmez?



Yabancı Dil Nasıl Öğrenilmez?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
    do_som bunu yazdı

    okulda derslerde bir kelimenin telafuzunu yanlıs yapınca sikik sikik gülen mr perfectler varken 

    bu ülkedeki insanın zihniyeti ezik lik dısına cıkmadıkca cok az bir kitle ögrenir o dili 

     

     

    okulda derslerde bir kelimenin telafuzunu yanlış yapınca sikik sikik gülen mr perfectleri kafasına takanlar varken,

    bu ülkedeki insanın zihniyeti eziklik dışına çıkmadıkça çok az bir kitle öğrenir o dili.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

    Hahaha. Az öncesine kadar bilim adamıydın, ciddiydin. Noldu da geyiğe sardın? Argümanın mı bitti bilimböceği :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2016
    Erkek
    Kaan bunu yazdı
    do_som bunu yazdı

    okulda derslerde bir kelimenin telafuzunu yanlıs yapınca sikik sikik gülen mr perfectler varken 

    bu ülkedeki insanın zihniyeti ezik lik dısına cıkmadıkca cok az bir kitle ögrenir o dili 

     

     

    okulda derslerde bir kelimenin telafuzunu yanlış yapınca sikik sikik gülen mr perfectleri kafasına takanlar varken,

    bu ülkedeki insanın zihniyeti eziklik dışına çıkmadıkça çok az bir kitle öğrenir o dili.

    bana niye laf sokmaya calısıyorsun ? ben kimseyi siklememeyi 20 yasından sonra ögrendim. o takıntıyı yapanlar için öyle birşey yazdım

     

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    dil ögrenmeyi tek bir bütüne indirgemek yanlis. Yurtdisinda, türkiye'den gelen cok ögrenci gördüm (kendim de dahil) ve asagi yukari sorunlar anlasilabiliyor. Ben ilk ingilizceyi ögrenirken ortaokulda siniftaki hocamiz ne derse (cok da ileri seyler degildi) türkce ya da ingilizce cevirebiliyorduk, iyi gramer bilgimiz vardi ama konusma? sifir, anlama?sifira yakin. Bunlarin hepsi ayri seyler bana göre. Ben ilk yurtdisi deneyimimi erasmus ile yasadim. Gramer bilgim iyiydi ve cat pat konusuyordum ama karsinda hic türkce bilmeyen biri olmayinca acayip zorlaniyorsun. Ve mecburen kendini zorluyorsun derdini anlatmak icin. Konusa konusa artik gramer kurallarini düsünmemeye basliyorsun. Oradaki kiz arkadasimin ingilizcesi baya kötüydü (gramer seviyesini bilmiyorum) ama benimle konusa konusa kendini cok gelistirdi ve calismak icin baska bir ülkeye gidecek seviyeye geldi.. 

    Kisacasi grameri iyi bilsen de kelime hazinen cok olsa da bu konusabilecegin anlaminda degildir. Kelime bilgin yoksa da yine konusamazsin. Gramer bilgin yoksa dogru dürüst konusamazsin ama pratik yaptikca kendiliginden oturur. Cünkü I does ... cümleler kuran italyanlar gördüm.. Ama sonradan sonradan göre göre ögreniyorlar nasil konusmasi gerektigini. 

    Suan almancada b2 seviyesi civarindayim, derdimi anlatabiliyorum ancak kelime hazinem az oldugu icin zor oluyor. Gramer bilsem bile yerli yerinde konusamiyorum cünkü kafam hep ingilizceye gidiyor öyle olunca almancadaki yapiyi ilerletemedim o yüzden bozuk gramerle konusuyorum. Yaklasik 1 yildir neredeyse her gün sirketteki bir stajyerle almanca konuuyorum. Dedigine göre 1 yilda baya bir mesafe katetmisim benimle normal sohbet yapabildigini söyledi. Hatta ben isvicre almancasini (Bärndütsch,Baseldytsch) bir almana göre cok cok daha iyi anlayabiliyorum hatta pek farki da olmuyor ki isvicre almancasinin pek gramer olayi yok (yazi dilinden ziyade konusma dili => dialekt).  

     

    Baska bir örnek verirsem, makedonya'dan gelen bir türk arkadas vardi, gelir gelmez dinleyerek önce isvicre almancasi daha sonra yüksek almanca ögrendi kursa falan gitmeden, bir gramer alt yapisi olmadan ya da kelime bilgisi olmadan..

    Kisacasi, gramer bilgisinin "konusmaya" cok faydasi oldugunu düsünmüyorum. Konusa bildikten sonra zaten gramer kendiliginden düzelir nitelikte keza kelime bilgisi de o yönde artiyor. Bahsettigim arkadas maillerini falan hep almanca yaziyor vs. Ayrica suan almanca kursuna gidiyorum, isvicre'li hoca benim gramerimin onunkinden daha iyi oldugunu söylüyor ama bu benim konusmama fayda etmiyor :)

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek

    Kısa ve öz yazayım. Dil dile değmeden dil öğrenilemez.


    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2015
    Erkek

    bilinçaltı meselesi araştırılmış uygulanmış. kulağınıza yabancı dil girsin; teknikti gramerdi vs bunu tartışmam ama bilinçaltı önemli. bilgisayar başında otururken falan ıvır zıvır şeylerle uğraşırken açın BBC radyoları dursun kulağınızda. dinlemeseniz de dursun, anlamasanız da dursun.

     

     

    bazen ben de yaparım iyi geliyor :d


    imza mı gelmiş?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Şubat/2010
    Erkek

    Sonuç ne? Grammermi dinlememi ona göre çalışmaya başlayacam


    arbeit macht frei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    edit

    unbalanced tarafından 06/Eki/17 10:25 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

    Sonuç ne? Grammermi dinlememi ona göre çalışmaya başlayacam

    Hocam 7 yildir tbt desin hic bir tartismanin sonunda uzlasildigini gordun mu :) 

    Ben sana ozet geceyim, gramersiz olmaz diyenler ya imla kurallari ile dilin grameri arasindaki farki bilmeyip imla hatalariyla dalga gectiler, ya gramersiz olmaz deyip hic bir ornek vermediler, ya da dilbilgisini  ozel calisarak ogrenmek veya dili ogrendikce kendi kendine beyinde olusmasini beklemek arasindaki farki belleyemediler.

    Imla kurallariyla karistiran tayfayi gec, sanki yazili olmadigi zaman dilin grameri yok muydu, orhun kitabelerinden once buyuk unlu uyumu yok muydu Turkce'de? Ayrica latin alfabesine gecmeden once bu kurallar da tamamen farkliydi. Yani forumde sirf "ahahah bak gramer onemli degil diyor ama 'de' yi ayri yazmamis lalala" diyenleri eledim.

    Gramer olmaz diyenlerden bir tek literatur 3 paragraf yazmis 2 paragrafi bana giydiriyor, bir paragrafi kendi kisisel gozlem ve varsayimlarina dayaniyor, karsilastirdigi kisilerin cogu yasca kendisinden buyuk, zeka seviyesini bilemiyoruz, karsilarindaki tek ornek kendisi ve neden daha hizli dil ogrendigine dair somut bir delili yok, muhtemelen bu tartisma olmasaydi ve sorsaydik sen nasil daha hizli ogrendin diye, baska bir sey soyleyecekti gramerden.

    Ucuncu kisi @Itcelik, ozel mesajdan da konustum yine de anlasamadik. Bu abimiz ben kitaptan dilbilgisi calismayin dili ogrendikce dilbilgisi kurallari beyninizde olusacak diyorum ancak kendisi ben "yarin okula gittim" seklinde cumle kurun onemli degil vs dedigimi dusunuyor. Benim soyledigim sey cok acik halbuki, dil ogrenmek icin dilbilgisi calismak gereksizdir. Konusmak fizik gibi dusunerek yapilan bir sey degildir. Dilbilgisi kurallarini dili iyi ogrendikten sonra kitap filan yazacaksaniz acip ogrenebilirsiniz.

    Sonuc olarak en mantiklisi bir an once dili kullanmaya baslaman, gramer calismayi vs kendine bahane etmeyeceksin ve en kisa zamanda iletisim kurmaya calisacaksin. sonucta hizli bir sekilde ogreneceksin.

    Ben kisisel cok fazla ornegini gordum gramer calismadan dil ogrenmenin, ben kendim bildigim dilleri sadece kullanarak dinleyerek ve okuyarak ogrendim, kiz arkadasim tek kelime ingilizce bilmezken 1 yilda akici konusmaya basladi ve kuzenim liseden beri surekli ingilizce dersleri aliyor, suanda da ingilizce ogretmeni ve konusamiyor, hatta asshole ne demek onu bile bilmiyordu, o kadar uzak filmlerden filan.

    Bunlarin disinda cocuklari cok fazla ornek vermek istemiyorum cunku cocuklar her nekadar sadece duyup taklit ederek ogreniyor ve gramerden bihaber olsalar bile, onlarin durumu ozel cunku dil ogrenme yasla direkt alakali bir sey ve cocuklar icin cok daha kolay.

    Bu arada sunu da ekleyim, dil bilgisi kitaplarinin hepsi de tukaka demiyorum, mesela arada referans olarak bakabilirsin ve siklikla duydugun bazi seyleri hizli bir sekilde netlestirebilir beyninde, aynisini google translate ile de yapabilirsin gerci. Ben cok sik duydugum ve kullanimini %70 anladigim ancak anlamini kesin olarak bilmedigim kelimeleri ekleri vs bakiyorum translate den (ingilizce icin bunu pek yapmamistim).

    Hulasa, sen beni dinle, kendi egomu tatmin etmek icin ya da osuruktan bir tartismada hakli cikmak icin yazmiyorum, gercekten dil ogrenmenin millet icin faideli oldugunu dusundugum icin bu kadar kastirdim.


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NonStop
    NonStop's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2008
    Erkek

    Ne için öğreneceksiniz asıl önemli olan o.Konusarak iletişim kurmak için mi ( gezmek , görmek , rehberlik vs ) yoksa kurumsal işler için mi ? 

    İngilizceyi anime işleriyle uğraşarak,oyun oynarak (WoW en büyük etken) öğrendim.i go , you go 'dan dungeon ve raid grubu yönetmeye kadar götürdüm olayı taktik maktik anlatıyordum gavurlara(hala yapıyorum o ayrı :P ) Şu an çok rahat herhangi biriyle konuşabilirim havadan sudan , karı-kız, siyasi meseleler vs ama iş ciddiye bindiğinde (MLA dersi mesela) baya baya ebem sikildi üstünde durmadığım gramer yüzünden.

    Çeviri işiyle ilgilenmek istiyorsanız ayrı olarak Türkçe bilginizinde çok iyi olması lazim yoksa yapacağınız çeviri götüme benzer,küfür yersiniz.


    darker than black...
Toplam Hit: 7566 Toplam Mesaj: 52
yabancı dil