folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yaşadığınızı Hissediyor Musunuz?



Yaşadığınızı Hissediyor Musunuz?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    italyan bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

    Bu konuda tam olarak Tolstoy gibi düşünüyorum.

    Tolstoy nasıl düşünüyor ? 

    İnsan maddi manevi sıkıntılara girmeden yaşadığını hissedip hissetmediğini, nasıl yaşadığını ve inancını sorgulamaz. Kendimizi kandırmalı ya da oluşan yeni ortama göre şekil almalı veya her şeyi geride bırakıp burayı tümüyle terketmeliyiz. Ben gençlere gidin diyorum çünkü düzeltemeyeceksiniz.

    Birkaç gün önce youtube da denk geldim. Youtuber İngiltere'de röportaj yapıyor sokaktaki insanlar ile. Sorduğu 2 soru var;

    1. Bildiğiniz en güçlü ülkeler hangisi?

    2. Güçlü ülkede mi yaşamak istersiniz, mutlu ülkede mi?

     

    1'inci sorunun farklı farklı cevapları vardı, Abd, Rusya, Çin, Almanya, İsrail, Türkiye vs.

    2'nci soruda ise tek bir cevap vardı; mutlu ülke.

    Yazacağım tek bir şey var;

    "Yurtta sulh, cihanda sulh" boşuna söylenmemiş bir söz.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamahawk
    gamahawk's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2015
    Erkek

    Hafta ici it gibi calisip hafta sonu kilimi kipirdatamiyorum,gercekten biktim bu donguden. Arkadasim cok yok istanbulda hafta sonlari bir seyler yapmak istesem bile yapmak istemiyorum, iyi gelen tek sey gitar ogrenmeye calismam onun haricinde yasadigimi hissetmiyorum :/ Asiri derecede amacsizim bu gidisle isi gucu birakip memlekete donecem... 


    hawk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Ya akıl var, mantık var, Sen sarı Işığı gördüğün hâlde geçersen, Yan yoldan gelen araçlara yeşil yandığı sırada yolun ortasın da kalabilirsin. Bu sebeple de o yol komple tıkanır. Bunu anlamak ne kadar zor olabilir. Herkes evine erken gitmek ister, Sen bunun tam aksine hizmet ediyorsun. Sarı gördün mü duracaksın. 

    O sarı ışık, o Işığı göremeyecek kadar geçenler için sarıdır. Sarıyı görebiliyorsan, duracaksın, Kırmızı görmüş gibi duracaksın. Mecidiyeköy viyadük deki trafik çilesinin yegane sebebi budur. 

    Medeniyetin tek dişi kalmış bir canavar olMAdığını anlatamıyorsun. Herkeste aynı mod; "Biliyoruz herhalde" diyorlar bilmiyorsun a*ın feryadı bilmiyorsun la, bizim zamanımızı gasp ediyorsun. Bi yakının hastaneye kaldırılsa herkesin yol vermesini beklersin. Halbuki herkes Normal olanı yapsa, böyle bi sorunun asla olmaz zaten. O yere her zaman yetişirsin.

    Asansör kullanmayı bilmiyorsun, öğretiyorum, biliyorum heralde diyor, bilmiyorsun a*ın feryadı bilsen öyle yapmazsın, Sen hayatı zorlaştırıyorsun, tek kendin böyle yaptığını sanıyorsun, uyanık olduğunu düşünüyorsun ama aslında hepiniz aynı b*ksunuz. Birbirinizin zamanını çalıyorsunuz. 

    İstanbul da herkes kendini beğenmiş. Anadolu ya gittikçe karşılıklı diyalog samimileşiyor. Herkes saf temiz. İnsanlar bilgiye aç. Burda insanlar, bilmiyorum demeyi ayıp bişey sanıyorlar. Bilmiyorsan bilmiyorsundur. Öğrenirsin. Bu yadırganacak bir şey asla olamaz. Bu aptal öğretiyi kimden aldıysanız, onun ben aq.


    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Hayır hissetmiyorum. Sabah7 akşam7 köle modu 6 gün iş var. 1 pazarım var ona da acaba çağırırlar mı korkusu ile pazarı yaşayamıyorum. Son 1 hafta- 10 gündür aptal bir hırsızlık(içerde donen baska dümenler var bence) mevzundan dolayı kamera kaydı izliyorum, bir 2 üc 4 yetmez 5 6 7 iş yerinin de güzergahlardan dolayı hepsini izliyorum göz kalmadı iflah kalmadı. Ekonomik şartlar vs zaten başka alem... Yaşıyoruz fiilen ama ruhen tükenmiş bir vaziyette.


    next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2010
    Erkek

    hep bi uyku hali, hep bi virtualization. Kanaatimce hayattaki en büyük ızdırap kişinin bir emülatör gibi yaşaması, kendini gerçekleştirememesi. Hayattaki rolünün figüranlıktan öteye geçememesi. .

    Neyse asıl konumuza dönersek internet bağımlısı olduk. Sohbeti muhabbeti unuttuk. Doğadan doğaldan uzaklaştık. Gerçekten izole olduk. Önceden hatırlarım annem 1 saat bilgisayar oynamama izin verirdi. Şimdi en fazla 15 dakika internetten uzak kalabiliyorum. Bu da muhakkak yaşadığımız hayatı hissetmemize mâni oluyordur.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Biz burda bok gibi lan her sey derken belli bi tabaka ahahahha diye kiciyla guluyordur diye dusunurum hep.

    Mesela robinson hoca yada kaan hoca bu sitede gordugum para basan adamlar. onlar bmw ile gaza koklerken burda yazilanlar icin ne dusunuyorlar acep :D


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Devlet memuru musun hocam?

    İnsan tekamüle bağımlı bir varlıktır. Tüm yönleriyle olmasa da bir veya birkaç boyutta daha ileriye gittiğini görmek, takdir ve beğeni toplamak hatta mümkünse pek az kimsenin başarabileceği şeylerde muvaffak olmak ister. İşin özünde benlik yatar yani. Tekdüze iş yapanların buhranlarının temelinde bu vardır. Ekosistemi durağan ve aynıdır, neredeyse hiç değişmez. Bu çevrede herkesin yeri ve görevi, kendininki gibi tayin edilmiş ve hudutları çizilmiş olduğu için onlar da kendi sınırlarının dışına çıkamazlar. Dolayısıyla ne imrenir ne de imrenilecek bir pozisyona gelebilir.

    Ortalama gayret ve konumların başarı olarak görülmediği, takdir toplamak için çok fazla çaba sarfedilmesi gereken bir çağda yaşıyoruz. Tüm bunlar da insana kendini değersiz ve işlevsiz hissettiriyor.

     

     

    literatur tarafından 27/Eki/19 23:55 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek

    Gençlik zaten tamamen uçmuş. Kızlar elinde telefon kulaklık takılı yolda sokakta yok instagramdan durum paylaş, yok beğeni kas. Biz uzun süredir teknolojinin içinde olduğumuzdan mı neden artık garip geliyor. Tabi telefon firmalarının da onlara ayak uydurmaktan kalır yanı yok. Bir zamanlar telefonlarda megapiksel çılgınlığı vardı şimdi de 2 kamera 3 kamera çılgınlığı. Yav altı üstü telefon 5 kamera koysan ne olacak maliyeti artırmaktan başka bir işe yaramıyor işte. Neyse arz talep meselesi o parayı verip alanlar oldukça bu devam eder gider. Neyse konuyu toparlayalım, aynı ev içerisinde bile birbirimizden uzaklaştırıldık. Artık bizi mutlu eden şeyler birkaç emoji ve birkaç beğeni halini aldı. Toplum herkesi dar bir çerçeveye itiyor ve o dar çerçevedeki olay eğer iyiyse mutlu oluyor değilse tüm günümüzü buna endeksleyip berbat ediyoruz. Biz herşeyi bildiğini sanan ama hiçbirşey bilmeyen bir toplum haline geldik. Kaçırdığı dizinin bölümlerini youtube den takip etmeye çalışan, maç günü sadece futbol düşünen ve sonrasında belki haftalarca aynı gol pozisyonunun ofsayt mı hakem hatası mı olduğunu tartışan, esra erol gibi yapmacık programları izleyip komşular arasında günlerce bunun hakkında dedikodu yapan saçma bir toplum haline geldik. Farklı hissediyorsan sorun sende değil, sorun toplumda. Kendini bu dar düşünen insanların olduğu çerçeveden çıkarmadan mutlu olman senin tabirinle "yaşadığını hissedebilmen" imkansız. Merak ediyorum kaç kişi örnek: "uçak motoru nasıl çalışır" diye aramıştır? Bir başka konu cep telefonları otomatik 1 saat geri almış haberiniz olsun işe geç kalmayın :) Hepinize iyi geceler..


    Syntax error..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

    Biz burda bok gibi lan her sey derken belli bi tabaka ahahahha diye kiciyla guluyordur diye dusunurum hep.

    Mesela robinson hoca yada kaan hoca bu sitede gordugum para basan adamlar. onlar bmw ile gaza koklerken burda yazilanlar icin ne dusunuyorlar acep :D


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    literatur bunu yazdı

    Devlet memuru musun hocam?

     

     

     

    Yok hocam özel sektör.


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
Toplam Hit: 8544 Toplam Mesaj: 87
haftasonu planları mutlu olmak yaşamak