1 Çift Güvercinim Var Ama Nasıl Kaçırtmam
-
kardeş uçamayacağı şekilde kanatlarını içten bantlıyorlardı. ayrıntısını bilen bi müritten al hep beraber katl olmayalım.. :D
-
SpoofU ve benim dediklerimi yap hacı alışırsa alışır alışmaz sa şansına güvercinciliğe başlarken ilk zamanlar çok kaçırırsın sonra işin erbabı oldukça ne kuşlar geçer aline sormayla olmuyor
Tavla ve okey oynamayı bilmiyordum eniştem git kahvede bir kaç çay parası öde öğrenirsin demişti :D buda bu hesap bir kaçkuş kaçır bak nasıl öğreniyorsun :D -
Bildigin bantlarla kanatlarını bantla baya bi süre alıştıkları zamna bantları aç ama 2 günde bir kontrol et çıkarıyorlar.
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
SpoofU ve benim dediklerimi yap hacı alışırsa alışır alışmaz sa şansına güvercinciliğe başlarken ilk zamanlar çok kaçırırsın sonra işin erbabı oldukça ne kuşlar geçer aline sormayla olmuyor
Tavla ve okey oynamayı bilmiyordum eniştem git kahvede bir kaç çay parası öde öğrenirsin demişti :D buda bu hesap bir kaçkuş kaçır bak nasıl öğreniyorsun :D
-----------------------------hacı :D yanlış anlamada :D:D sonu işime gelmedi :D kaçarsa şansına başka yöntemi yok mu bunun ben görüyodum 50 tane kuşu salıyolardı hepsi iniyodu
-
Trzes bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
Tavla ve okey oynamayı bilmiyordum eniştem git kahvede bir kaç çay parası öde öğrenirsin demişti :D buda bu hesap bir kaçkuş kaçır bak nasıl öğreniyorsun :D
-----------------------------hacı :D yanlış anlamada :D:D sonu işime gelmedi :D kaçarsa şansına başka yöntemi yok mu bunun ben görüyodum 50 tane kuşu salıyolardı hepsi iniyodu
o adam 50 tane kuşu alıştıracak bilgiye sahip olana kadar en az 10 tanesini kaçırmıştır emin ol asıl sayısı kuşların 60 -70 dir :D kuş işi tamamen tecrübeye dayalı derlerse yalandır hiç birkuşa tam güvenilmez 5 sene alıştırırsın bir bakarsın kaçmış 1 hafta beslersin sana damar olmuş bana kalırsa mahallende besleyenler var sa git kuşları ona götür çık onun çatısına onla beraber 1-2 hafta en azından kaba taslak birşeyler öğren sonra al kuşlarını kendin besle çııraklık yapmadan dükkan açılmaz :D açarsan zarar edersin -
bende küçükken beslemiştim. karga gibi bişeydi akm herif bana çakal diye sattıydı. hahaha
annemin çamaşır leğenlerini üst üste koyup yuva yapmıştım. ( kapalı değil bildiğiniz naylon kafes gibi olmuştu D::D ) hergün avucumda balkonda tutuyodum. alışması için bir hafta falan geçti salak kuş üst balkonla bizim balkonu karıştırıyodu. malum bildiğiniz bina :D:D heves işte. sonra birgün yere konduğunda kedi pence attı yaraladı :S kediden kaçmayı başardı ama birkaç güne öldü çok üzülmüştüm. mk kedisini boncukluyla vurmaya çalıştığım olmuştur.
-
3 yolu var kanatlarını kırpmak , çekmek ,'' çatal iğne (filteke) ile en güzel yoll bu alışana kadar '' kuşları dolaba kapatmak gibi bir şey yapma dısarı cıksınlar yemle lakin ürkütme mazallah damdan kalkarsa gidiş o gidiş olur :)
-
Dayı Al Benim Gibi Bir Kedi Koy Balkona Önüne Mama Kıcına Kedi Kum'u Koy Takıl Öyle Benim Kedi Cins Birde Cok Deli Hava Atıyorum.Kızlar Sevicem Diye Eve Giriyor Giriş O Giriş :D
-
alışması için suyuna şeker kat biraz hoşuna gider
-
Ayağına sağlam bir ip bağla. çatıdaki direk vs bağla. çatıya bırak kalsın. kaçamaz. bi süre sonra alışacaktır.