folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 1. Piyade Eğitim Tugayı Komuatnlığı - Manisa-Merkez

1. Piyade Eğitim Tugayı Komuatnlığı - Manisa-Merkez

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

koçum benim :) bitir gel

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

koçum benim :) bitir gel

Senin düğüne yetişmem lazım abi :) 

ZalımMadam.10.07.24
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İllaki kağıtta yazan yere gitmeyebilirsin. Batıkışla yazar. Kapıdan girersin bir kaşe basar doğu kışla ya gidersin. Çok üst seviye bir beklenti içinde olma. Bir tane kredi kartı götür. Ben Mayıs'ta gitmiştim o kredi kartından çoğunda yok olsa da limit yok. 140 tan fazla meyve suyu almışım. Nakit para geçmez derler ama kısmen geçer. Sen ziraat kart götürsen de bir işine yaramaz. Adamlar tsk nın verdiği kartı kullan diyor ama o kart sen gitmeden ulaşırsa ne ala. Ulaşmazsa kantinden ziraat kart alıp para yüklersin. Her ziraat kart geçmez. Doğukışla da böyleydi. Mayıs 2015. İçeride ziraat karttan başkası da geçmez. Banka bize son günlerde getirmişti.

Bir de içeride devlet size sigorta yapacak. Parasını sen vereceksin. Kart felan yok. Nakit... O zamanlar 30 Tl ydi. Olurda ölürsen veya eksik gelirsen felan sigorta para ödeyecek. Devletin yaptığı sigorta ödeyecek.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı

En iyisinin ta anasını.....

Bu işin doğusu batısı yok. Komutanların neredeyse hepsi yavşak şerefsizdir.

İyi hayaller kurma. Geldiğimden belli toparlayamadım kendimi.

O senin yavşaklığından ve şerefsizliğindendir. Nöbetten kaçmaya, verilen işten kaçmaya çalışırsan adam tabiki sıçar ağzına. Dışarıda bir baltaya sap olamamış, nöbetten bile kaçmak için bin takla atan yavşakları askere alıyorlar sonra birisi bunların ağzına sıçınca komutan kötü.

Hepsi demedim dikkat et.

Senin o üstün tuttuğun kurum içinde dönenleri yazdırma bana. Yeri geldi 14 saat nöbet tuttum. 36 saatte uyuduğum uyku 2 saat olduğunu biliyorum. Benim hakkımda bir şey bilmeden atıp tutma.

Asker polisi savunan insan gelip de bana "vatan, millet sakarya" nidalarıyla "hiç bir şey olamamışsın" deme.

Hiçbir şey olamayınca yada bir baltaya sap olamayınca "asker yada polis oluyor" bunu bil. Bu tipler vardı "Milliyetçiliğin zırvalığını" yazan tipler, en başta burun deldirip kaçmıştı. Çok fazla uzatmanın anlamı yok.

Komutanların eşleri çocukları rahatça havuz sefası yapacak diye "komutanların eziyetini" yazdırma bana.

Verdiği 70 tl maaşla 4000-5000 maaş alanlara kulluk köpeklik ettirmeye çalışıyorlar resmen. Yerin dibine girsin o sistem.

Yaz hemen dilekçeni Bimer e gönder anında soruşturma açılır. Kanun açıktır, hazır kıta olmadığı sürece bir er gün içerisinde en fazla 8 saat nöbet tutabilir ve gece tek nöbet uzunluğu en fazla 2, gündüz 4 saattir. Bu iddianı ispatlayamazsan karşı davaya da hazır ol yalnız.

Kendimden ve çok yakın 2 arkadaşımdan bahsedeyim, 2003 senesinde birçok fen lisesini ve ülkedeki hemen hemen tüm anadolu liselerini kazandık fakat askeri liseyi tercih ettik. Benimle aynı puanı alan insanların çoğu doktor, eczacı ve savcı şu anda. Hatta askeri lise sonrasında okulu bırakan birçok arkadaşım da aynı şekilde doktor, mühendis, öğretmen vs oldu, işsiz kalan yada vasıfsız bir meslekte çalışan yok benim tanıdıklarımdan.

Kendi komando bölüğümde 55 rütbeli ve 30 er var. Bende hergün en fazla 6 saat uyuyorum. Elimde sürekli silah yok ama yavşak gevşek nöbet tutanları sıksık kontrol ediyoruz kimseye birşey olmasın diye. Kaldı ki benim harp okulunda sadece 50 günlük kampta yaşadıklarımın yarısını bile askerlik hayatın boyunca yaşamamışsındır. Yorumlarda vardı menteşte askerlik yaptığını söyleyen birisi, o anlatsın gördüklerini.

Sen rütbesi ne olursa olsun, çıkıp birkaç kendini bilmez hıyarın tavırlarından dolayı hemen hemen tüm rütbelilere küfrediyorsan kusura bakma küfrü de hak edersin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı

En iyisinin ta anasını.....

Bu işin doğusu batısı yok. Komutanların neredeyse hepsi yavşak şerefsizdir.

İyi hayaller kurma. Geldiğimden belli toparlayamadım kendimi.

O senin yavşaklığından ve şerefsizliğindendir. Nöbetten kaçmaya, verilen işten kaçmaya çalışırsan adam tabiki sıçar ağzına. Dışarıda bir baltaya sap olamamış, nöbetten bile kaçmak için bin takla atan yavşakları askere alıyorlar sonra birisi bunların ağzına sıçınca komutan kötü.

Hepsi demedim dikkat et.

Senin o üstün tuttuğun kurum içinde dönenleri yazdırma bana. Yeri geldi 14 saat nöbet tuttum. 36 saatte uyuduğum uyku 2 saat olduğunu biliyorum. Benim hakkımda bir şey bilmeden atıp tutma.

Asker polisi savunan insan gelip de bana "vatan, millet sakarya" nidalarıyla "hiç bir şey olamamışsın" deme.

Hiçbir şey olamayınca yada bir baltaya sap olamayınca "asker yada polis oluyor" bunu bil. Bu tipler vardı "Milliyetçiliğin zırvalığını" yazan tipler, en başta burun deldirip kaçmıştı. Çok fazla uzatmanın anlamı yok.

Komutanların eşleri çocukları rahatça havuz sefası yapacak diye "komutanların eziyetini" yazdırma bana.

Verdiği 70 tl maaşla 4000-5000 maaş alanlara kulluk köpeklik ettirmeye çalışıyorlar resmen. Yerin dibine girsin o sistem.

Yaz hemen dilekçeni Bimer e gönder anında soruşturma açılır. Kanun açıktır, hazır kıta olmadığı sürece bir er gün içerisinde en fazla 8 saat nöbet tutabilir ve gece tek nöbet uzunluğu en fazla 2, gündüz 4 saattir. Bu iddianı ispatlayamazsan karşı davaya da hazır ol yalnız.

Kendimden ve çok yakın 2 arkadaşımdan bahsedeyim, 2003 senesinde birçok fen lisesini ve ülkedeki hemen hemen tüm anadolu liselerini kazandık fakat askeri liseyi tercih ettik. Benimle aynı puanı alan insanların çoğu doktor, eczacı ve savcı şu anda. Hatta askeri lise sonrasında okulu bırakan birçok arkadaşım da aynı şekilde doktor, mühendis, öğretmen vs oldu, işsiz kalan yada vasıfsız bir meslekte çalışan yok benim tanıdıklarımdan.

Kendi komando bölüğümde 55 rütbeli ve 30 er var. Bende hergün en fazla 6 saat uyuyorum. Elimde sürekli silah yok ama yavşak gevşek nöbet tutanları sıksık kontrol ediyoruz kimseye birşey olmasın diye. Kaldı ki benim harp okulunda sadece 50 günlük kampta yaşadıklarımın yarısını bile askerlik hayatın boyunca yaşamamışsındır. Yorumlarda vardı menteşte askerlik yaptığını söyleyen birisi, o anlatsın gördüklerini.

Sen rütbesi ne olursa olsun, çıkıp birkaç kendini bilmez hıyarın tavırlarından dolayı hemen hemen tüm rütbelilere küfrediyorsan kusura bakma küfrü de hak edersin.

Bana hikaye anlatma kimseye yalan söyleyecek değilim, savaş zamanı bile 8 saat nöbetin tutulduğunu ben de biliyorum. Lakin bilmediğin yada öğrenmediğin bir şey "Askeriyede mantık aramak, bir yerlerde bakire aramaktan farksızdır."

Ramazan'da sırf 1 kişi yüzünden 80 kişiyi 3.5 saat sıcağın ortasında yürüttü o senin postal sevdalısı komutanların, bimere şikayet edildi sence "it iti ısırır mı?"

Adam halen aynı maaş devam ediyor, üstelik bir değil 2 komutan.

. Sen git başarı hikayelerini, harp okulunu emrindekilere anlat buradakilere değil.

- En iyi yemeği yersiniz

- En güzel lojmanlarda kalırsınız

- Paranın anasını ağlatırsınız

Halen vatan millet sakarya edebiyatı yapmayın. 1.5 yıl oldu borç harçtan durumu düzeltemedim. 4-5 kağıt maaş alıyon, telefonun parası yatıyor, elektirk parası yatıyor, ekmek elden su gölden. Askere verdiğiniz 70 tl'yi kendi cebinizden veriyor gibi ayrı havalardasınız.

Komutan eşleri, çocukları rahat havuza girsin diye tuttuğum nöbetler yüzünden ayağımın belli bir bölgesi yeni yeni hissetmeye başladı.

Zehir zıkkım olsun öyle sisteme.

Benden bu kadar. Milliyetçi-ırkçıları da gördük askeriyede, her gün ana avrat sövüp sonunda hava değişiminden gitti. Burada istediğini anlat, herkes yaşadığını bilir benden bu kadar.

ontedi tarafından 08/Şub/16 23:25 tarihinde düzenlenmiştir

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krey87
    krey87's avatar
    Erkek

Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum hoca şu an ağrı da jandarma komando olarak askerlik yapıyorum ölmezsek 2.5 ay kaldı şuan askeri birliklerdeki sistem asker nöbet eri ve ıvır zıvır işler için var sadece komandolar belli çaplı operasyonlara götürülüyor ağırlıklı olarak operasyon yükü uzmanlarda o yüzden fazla telaş etme terör bölgesine düşmediysen rahat bi askerlik geçirirsin umarım havalar soğuk özellikle ağrıda -40 gördü termal içlik al öl ama askeriyede hasta olma Allah yar yardımcın olsun torun;)

Do you mind if I smoke?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek
    hallederi_55 bunu yazdı
    JOE bunu yazdı

Bende acemiliği Manisa Batı Kışla da yaptım. Daha sonra oradan gönderildiğim Kıbrıs a göre gayet iyiydi. Kıbrıs ise tam bir rezaletti. İnşallah senin öyle olmaz.

Alan geniş, eğitim yürüyüş filan yaparsınız bolca. Yemekler dışarıdan geliyor, orada yapılmıyor. O yüzden fena değil.

Ancak yatakhanelerde yataklar biribirine çok yakındı ben ordayken. Elini sallasan diğerine çarpar derecede. 

Bir de bize de dolap kullandırmadılar, 15 gün çantada kaldı tüm giyecekler. 

Otomatlar var işte bozuk parayla çalışan onlar iyi oluyor. 

Ana giriş kapısındaki çam iğnelerini toplatmazlar inşallah :)

Beni manisa dan kıbrıs a topçu olarak gönderdiler ve tek kelimeyle berbattı. İnşallah seni düzgün biryere gönderirler.

Hayırlı teskereler kardeş...

Valla bende kıbrısa gittim. 39. Piyade Tümeni 49. PA 1. TB. 1. PB 'undaydım ordan karakola ordan tekrar 49. Alaya geldim. Askerliğin iyisi olmaz ama çok mu kötüydü değildi hacı abi. Askerlikten beklentini olabildiğince düşük tutarsan mutlu olursun.

Askerlikten nasıl bir iyi beklenti olabilir ki! Ben düşük tuttuğum halde böyle diyorum.

Düşün kısa dönem gittim er olarak bitirttiler. .Onbaşı dahi yapmadılar hesap et.

Not late for nothing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Beyler  BKM-001 IKM çvs  nedir çokmu amele olcam? 

AslanAmca tarafından 01/Mar/16 07:49 tarihinde düzenlenmiştir

ZalımMadam.10.07.24
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    nevorapat bunu yazdı

Beyler  BKM-001 IKM çvs  nedir çokmu amele olcam? 

bakım ikmal çavuş. 

diğer adı ile , ordudonatım.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

erler 21 tl maaş alırken gazinoda çay 40 kuruştu ve şeker yok + karton bardakta
    komutanlık binasında çay 10 kuruş tu cam bardaklı ve üstelik şekerde var =)

snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 7688 Toplam Mesaj: 67
piyade manisa merkez