18 Mart ... İmkansızın Sadece Kelime Olduğunu Kanıtlayan Gün !
-
Sarper hocam seni takip ediyorum güzel yazıyorsun:D
Adam haklı beyler dağılın:D -
Sarper bunu yazdı:
-----------------------------
opensource2009 bunu yazdı:
-----------------------------İkidir sana mantıklı sorular soruyorum, düşüncelerini anlamaya çalışıyorum ama yanaşmıyorsun. İlk attığın mesaja tepki veriliyor fakat sen konuyu dağıtıyorsun. İlk yazdığınla ilgisi nedir bunun zira askerlik meselesi de böyle. Kaldı ki senin topraklarına girip yokettiniz dediğin olayı kim yapmadı acaba? Ortaçağ Avrupa'sını da biliyoruz, feodaliteyi de biliyoruz. Almanların saklı yamyamlık tarihini de biliyoruz. Hitler'i biliyoruz, Napolyon'u biliyoruz. Bu onaylamadığın tarih dünyada her millet için geçerliydi ve bu bir süreçti.
Tarihte elbette yanlışlıklar yapıldı, üstelik bu bize özgü değil çok daha vahim örnekleri vardır. Rus krallıklarında kardeşler arasında evlenme gibi sapkınlıklarda görünür. Fakat konu yine bu değil, konu senin taraflılığın. Geçmişinden bu kadar mı nefret eder bir insan, bunları kabullenmek birazda özgüven işidir. Bugün muhteşem yy'a laf edenler fransızların bir dizisi vardı. Onu izleseler sanırım ülkeyi yıkarlardı.
Senin derdin ne hoca konudan konuya atlıyorsun. Varsa söyleyeceğin her eğitimli insanın yapacağı gibi tartışalım. Bugün kaldırımlarda yürümemi romaya bağlayan adamla tartışılacak birşey olamaz aslında o da işin ayrı bir boyutu.
-----------------------------abi ulus kimliğinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. dediklerinde haklısın her ülkenin tarihinde böyle olaylar gerçekleşti ama bizde olduğu gerçeğini de kabul etmek gerek gerçekleri söyleyen birine işine gelmediği için küfredemezsin zaten küfreden ya ocakçıdır ya da ilkokul dengi bir kafa yapısına sahip birisi. kaldırım meselesine gelince adamlar çamurda yürümemek için kaldırımı keşfetti demeye çalışmıştım :) faydacı tarih gördük okulda ama gerçeği de bilmek lazım.
-----------------------------Mutlaka küfür edemezsin fakat gerçeklik dediğimiz konuda da emin olmak lazım. Ülkemizde ki tarih anlatımı faydacı tarihtir, yani taraflıdır. Fakat bu tüm dünyada öyledir. Hatta Amerika'da öyle bir boyuttadır ki coğrafya dersi görürken bile süper güç amerikanın coğrafyasını görüyorsunuz denir çocuklara. Bugün devletlerin milletleri bir arada tutmak için kullandıgı yöntemler olmak zorundadır evet. Fakat bu şekilde yüklenmen Osmanlıya çok acayip geliyor. Aslında yüklenmen değilde diğer devletler karşısında değersizleştirmen.
Misal bize derslerde hep balkanların osmanlı yönetimindeyken çok mutlu oldukları anlatılır, fakat balkanlar gelişmemişliği için hep bizi suçlar, veya bizden öfkeyle bahsederler. Birine neden 200 yıl osmanlı hakimiyetine duyduğunuz hıncı bizansa duymuyorsunuz diye sorduğumda cevap verememişti. O hesap senin dediğinde. Çanakkala mücadelesi bugün dünyanın gördüğü en onurlu mücadelelerden biridir bana göre.
Ama kendi tarihimize de iyisiyle kötüsüyle sahip çıkmalıyız.
-
roma bir efsane bugün kaldırımlarda falan yürüyorsan onların eseri bugün kaldı hikayesine girersen barbar bir biçimde adamların toprağına girip adamları öldürüp yok ettiniz sen anca bununla gurur duyarsın insanları öldürüp kendimize yurt ettik bu sayede şanlı tarihimiz oldu şak şak şak alkış alkış alkış...
Kurtlukta düşeni yemek kanundur demiş kemal tahir.
Ayrıca boş sıkma lütfen, istanbul'un fethinde dediğin üzere içerde bi casus tutma olayı olmamıştır, tamamen uydurmadır. Murat Bardakçıda dinlediydim.
+ olarakta dediğin gibi olmuş olsa, casus kapıyı açmasa fatih geri dönücekti sanki, kaldırıcaktı kuşatmayı
-
opensource2009 bunu yazdı:
Mutlaka küfür edemezsin fakat gerçeklik dediğimiz konuda da emin olmak lazım. Ülkemizde ki tarih anlatımı faydacı tarihtir, yani taraflıdır. Fakat bu tüm dünyada öyledir. Hatta Amerika'da öyle bir boyuttadır ki coğrafya dersi görürken bile süper güç amerikanın coğrafyasını görüyorsunuz denir çocuklara. Bugün devletlerin milletleri bir arada tutmak için kullandıgı yöntemler olmak zorundadır evet. Fakat bu şekilde yüklenmen Osmanlıya çok acayip geliyor. Aslında yüklenmen değilde diğer devletler karşısında değersizleştirmen.
Misal bize derslerde hep balkanların osmanlı yönetimindeyken çok mutlu oldukları anlatılır, fakat balkanlar gelişmemişliği için hep bizi suçlar, veya bizden öfkeyle bahsederler. Birine neden 200 yıl osmanlı hakimiyetine duyduğunuz hıncı bizansa duymuyorsunuz diye sorduğumda cevap verememişti. O hesap senin dediğinde. Çanakkala mücadelesi bugün dünyanın gördüğü en onurlu mücadelelerden biridir bana göre.
Ama kendi tarihimize de iyisiyle kötüsüyle sahip çıkmalıyız.
-----------------------------abi osmanlı tarihinin tutulcak bir yanı yok çünkü osmanlıda türk kelimesinin karşılığı bugün birini şaka yollu aşağılarken kullandığımız amele dingil gibi bir şeye denk geliyordu. zaten türkler osmanlıda hiç sevilmedi hep 2. plana atıldı gidildi bugün elimizde olmayan topraklara yatırım yaptılar kendi doğduğu yeri unutup... bu ülkede yaşayan insanların sahip çıkması gereken bir tarihleri varsa o da osmanlıdan önceki kurduğumuz devletler olmalıdır. herkes türkleri cuk diye müslüman oldu sanıyor ama türkler 200 sene islamı reddetti en sonunda arap zulümlerine dayanamayıp müslüman olmak zorunda kaldılar. bu yüzden islamı sevmem de taraftarı da olmam çok güzel töremiz vardı eline beline diline hakim ol diye osmanlıdan önce anlamı türkçene yurduna diğer kelimenin karşılığını unuttum bunlara sahip çık demekti. osmanlıda bu zina yapma küfretme hırsızlık yapma olarak lanse edildi töre bozuldu türklük gitti benim için. onurlu gururlu bir ulus olabilmenin yolu çalışmaktan geçer sağda solda atıp tutmakla onurlu gururlu üstün bir ulus olunmaz. 10 senede tüm dünyaya kafa tutabilecek hale gelen nazilerin dediği gibi çalışmak özgürleştirir :)
-
o değilde çok komik şeyler yazıyosunuz gece gece gülme krizlerine girdim.
Sana niye anlatıyorum ki bunu batı özentisi lisesli bi gence benziyorsun
bu nası bi cümledir yaaa :D:D:D
-
Juba bunu yazdı:
roma bir efsane bugün kaldırımlarda falan yürüyorsan onların eseri bugün kaldı hikayesine girersen barbar bir biçimde adamların toprağına girip adamları öldürüp yok ettiniz sen anca bununla gurur duyarsın insanları öldürüp kendimize yurt ettik bu sayede şanlı tarihimiz oldu şak şak şak alkış alkış alkış...
Ayrıca boş sıkma lütfen, istanbul'un fethinde dediğin üzere içerde bi casus tutma olayı olmamıştır, tamamen uydurmadır. Murat Bardakçıda dinlediydim.
+ olarakta dediğin gibi olmuş olsa, casus kapıyı açmasa fatih geri dönücekti sanki, kaldırıcaktı kuşatmayı
-----------------------------zaten dediğim gibi oluyo olay senin gibi bende ilk duyduğumda inanamamıştım ama sonra 1-2 üniversite kaynağında görünce kabullenmek zorunda kaldım. istanbulun gideceği belliydi de 1453 te gitmezdi belki ama 1653 te giderdi ben günümüze kadar kalacağını savunmadım zaten.
-
Sarper bunu yazdı:
Juba bunu yazdı:
-----------------------------zaten dediğim gibi oluyo olay senin gibi bende ilk duyduğumda inanamamıştım ama sonra 1-2 üniversite kaynağında görünce kabullenmek zorunda kaldım. istanbulun gideceği belliydi de 1453 te gitmezdi belki ama 1653 te giderdi ben günümüze kadar kalacağını savunmadım zaten.
-----------------------------mirim dediğin bazı şeylere kısmen katılıyorum. Fakat 1653 gibi götten uydurma bi tarihte alınması çok küçük bi ihtimal. Taş çatlasa 5 10 sene gecikirdi. Fatih oranın a.koymadan bırakmazdı. + o vakte kadar avrupadan gelen yardımların hepside yalan olmuştu. Yani bizans yalnız başına kalmıştı. yapabileceğide hiç birşey yoktu
-
Ayrıyetten Spartacusu izleyip gelipte, tüm roma tarihini biliyomuş gibi konuşmayın lütfen. Roma dediğimiz şey sadece bi ülke değil koskoca uygarlıktır. Bu denli kesin yargılara varmayınız.
-
Kimisi tarih dolu gelir dünyaya, kimisi piç..
-
Ulan lafımı yiyip yine yazıyorum bu adam gerçekten bilgisiz vallahi bilgisiz vallahi cahil ya seni kemal kılıçdaroğlu gibi düelloya davet ediyorum valla herkes izlesin kameraya alalım tahribatta yayınlarız nerde yaşıyosan söyle ben gelicem tartışalım zaten çok uzun sürmeyecek.
Bu adamın mallıklarını yazıyorum arkadaşlar
1-İstanbul içeriden bi adam tutulup,ona kalenin anahtarıyla kapıyı açtırıp içeri girilmesiyle fethedilmiş.
2-Çanakkale savaşında adamlar daha fazla adam kaybetmemek için geri çekilmişler yoksa savaşı kazanırlarmış.(gülmemek elde değil)
3-"osmanlıda türk kelimesinin karşılığı" demiş yine aynı gerizekalı.Osmanlıda Türk kelimesinin karşılığı Türktür angut.Türk kelimesi Kutadgu biligde geçiyor oturda az tarih oku.
4-Millete faşist diyen adamın kullandığı avatara bakın.Alman hayranı mal bir liseli olduğu anlaşıldı.Osmanlıya bu kadar atıp tutarken 2 dünya savaşında da darma duman olan o çek sevdiği almanyaya bir laf bile etmez bu.Utanıyorum böyle insanların bu ülkede yaşamasından.
ve daha niceleri gelecektir eminim ama benden bu kadar.