folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 18 Mart ... İmkansızın Sadece Kelime Olduğunu Kanıtlayan Gün !

18 Mart ... İmkansızın Sadece Kelime Olduğunu Kanıtlayan Gün !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

flassy bunu yazdı:
    -----------------------------

Ulan lafımı yiyip yine yazıyorum bu adam gerçekten bilgisiz vallahi bilgisiz vallahi cahil ya seni kemal kılıçdaroğlu gibi düelloya davet ediyorum valla herkes izlesin kameraya alalım tahribatta yayınlarız nerde yaşıyosan söyle ben gelicem tartışalım zaten çok uzun sürmeyecek.

Bu adamın mallıklarını yazıyorum arkadaşlar

1-İstanbul içeriden bi adam tutulup,ona kalenin anahtarıyla kapıyı açtırıp içeri girilmesiyle fethedilmiş. 

2-Çanakkale savaşında adamlar daha fazla adam kaybetmemek için geri çekilmişler yoksa savaşı kazanırlarmış.(gülmemek elde değil)

3-"osmanlıda türk kelimesinin karşılığı" demiş yine aynı gerizekalı.Osmanlıda Türk kelimesinin karşılığı Türktür angut.Türk kelimesi Kutadgu biligde geçiyor oturda az tarih oku.

4-Millete faşist diyen adamın kullandığı avatara bakın.

ve daha niceleri gelecektir eminim ama benden bu kadar.

Birader Osmanlı'da Türk kelimesi konusunda hak vermemek elde değil..

Biraz araştırırsanız Türk kelimesinin ne zaman değerlenmeye başladığını görürsünüz..

Ümmet anlayışı halen bile yıkılmış değil..

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

AsilKan bunu yazdı:

Birader Osmanlı'da Türk kelimesi konusunda hak vermemek elde değil..

Biraz araştırırsanız Türk kelimesinin ne zaman değerlenmeye başladığını görürsünüz..

Ümmet anlayışı halen bile yıkılmış değil..

Osmanlı tarihçisi ve Şeyhülislamı Hoca Sadedin, Tacü’t Tevarih adlı eserinde Osmanlı fetihlerini anlatırken “Türk yiğitleri”, “Zaferleri gölge edinmiş Türk askerleri” gibi ifadelerle Osmanlı askerlerini över. 17. yüzyıl tarihçilerinden Solakzade Mehmet Hemdeni de eserlerinde “Konstantiniyeyi feth eden Türk’ün oğlu” gibi deyimler kullanır. 16. yüzyılın en büyük tarihçilerinden Gelibolulu Mustafa Ali ise Kühn-ül Ahbar adlı eserinde “seçkin millet, güzel ümmet, Türk milleti” nitelemesi yapar. Bazı tarihçiler bazı Türk boylarının Safeviye yönelmeleri nedeniyle düşüncesiz hareket etmelerinden dolayı bazı Türk boylarına “etrak-ı bi idrak” yani “idraksiz Türkler” diyerek kötülemiştir. Görüldüğü üzere Osmanlılar Türklükler’inin farkındaydı.

Osmanlı zamanındaki saray tarihçileri Osmanlı Hanedanı'nı Oğuz Han’a ve Orta Asya’ya bağlarlar. Bu eserlerde; Osmanlılar, Oğuz neslinden ve Kayı boyundandır. Osmanlı Tarihi, Türk Tarihinin bir parçası olarak ele alınır. Örneğin; Şehzade Cem Sultan oğluna “Oğuz Han”, 2. Beyazıd oğluna “Korkut” adını vermiştir.

Osmanlı bir millet ismi değildir. Selçuklular, Karahanlılar, Gazneliler gibi bir hanedanın adıdır.

2. Murat döneminde Timurlular gibi kendilerinin de Türk olduğunu göstermek için, paralara ve toplara Kayı Boyu'nun tamgası (damga) vuruldu.

2. Murat döneminde Türkçe’nin ön plana çıkarıldığı ve Yazıcızade Ali’nin İbn Bibi’den çevirdiği ve ilaveler yaptığı “Selçukname” isimli eserde Oğuzlar ve Türklük anlatılır. Timur gibi Türklüklerini göstermek amacıyla 2. Murat dönemi ve Fatih dönemi Türk kimliğinin ön plana çıkarıldığı zamanlardır. 2. Murat döneminde dini, edebi, ahlaki, tıbbi, siyasetnameler, sözlük ve ansiklopedik eserler Türkçe’ye çevrilmiştir.

Avrupalıların 11. yüzyıldan bu yana Anadolu için kullanılan Türkiye sözcüğü, Osmanlılar için de kullanıldı. Avrupa haritalarında Osmanlı; Türk İmparatorluğu olarak gösteriliyordu. Padişah’a da Türk sultanı diyorlardı. Osmanlı’ya gelen seyyahlar “Türkiye’ye geldik” deyimini kullanıyorlardı.adı: Türkle 1603 yılında Richard Knolles’in yazdığı eserde Osmanlı anlatılmaktaydı. Kitabının rin Genel Tarihi. Kitabının ilk cümlesi ise: Türklerin muhteşem imparatorluğu çağımızın dehşeti” olarak başlıyordu. Avrupalılar Müslüman olan birisine “Türk oldu” diyorlardı. Uzun süre Osmanlı’da kalan ve kültüründen etkilenen seyyahlar

“Türkleştikleri” suçlamasıyla hapse bile atılabiliyordu. 1500'lü yıllarda Avrupa’da “acaba bu sene Türkler ülkemize gelir mi” sorusu hep soruldu.

Bilgili adama lafım yokta bilgisizle tartışmak can sıkıyor.Konu dağılmasın daha fazla.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

flassy bunu yazdı:

Ulan lafımı yiyip yine yazıyorum bu adam gerçekten bilgisiz vallahi bilgisiz vallahi cahil ya seni kemal kılıçdaroğlu gibi düelloya davet ediyorum valla herkes izlesin kameraya alalım tahribatta yayınlarız nerde yaşıyosan söyle ben gelicem tartışalım zaten çok uzun sürmeyecek.

1-İstanbul içeriden bi adam tutulup,ona kalenin anahtarıyla kapıyı açtırıp içeri girilmesiyle fethedilmiş. 

2-Çanakkale savaşında adamlar daha fazla adam kaybetmemek için geri çekilmişler yoksa savaşı kazanırlarmış.(gülmemek elde değil)

3-"osmanlıda türk kelimesinin karşılığı" demiş yine aynı gerizekalı.Osmanlıda Türk kelimesinin karşılığı Türktür angut.Türk kelimesi Kutadgu biligde geçiyor oturda az tarih oku.

1-inanmasanda öyle gece içerden birisi kapıyı açıyo yeniçeriler o kapıdan içeri giriyor sonra istanbulu fethediyorlar.(yeniçeriler içeri girdikten sonra halk istanbul diyor istanbul latince de ya da ona benzer bir dilde şehre girildi demek senin o osmanlın bunu şehrin ismi sanıp konstantinopolise istanbul diyor sonra buna islambol diye kılıflar uyduruyorlar.)

2-adamlar tüm riskleri göze alıp kaybı önemsemeseler çanakkaleyi geçip istanbulu yerle bir edebilirlerdi. müttefikler için batırılan 3-4 gemi sorun olmazdı yenisini yaparlardı. o zamanki ingiltereyi git bi araştır oku anlarsın. dipnot: sen 1. dünya savaşına 1.2milyon altın harcarken ingilizler sadece arapları kışkırtmak için 3 milyon altın harcadı.

3-türk kelimesinin anlamını tarafsız bir yerden okuda gel kaynak olarak bir üniversite falan göster inanalım uyduruk kaydırık bir forumdan kopi pest edipte gelme.

4-nazi almanyasına sempatim var bu da seni ilgilendirmez...

tarafsız sağlam kaynakları oku da gel canım hadi iyi geceler öptüm.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek

Sizlere minnettarız... Allahıma sonsuz hamdu senalar olsun, ruhlarınız şaad-olsun...

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    verruckt
    verruckt's avatar
    Erkek

Sarper bunu yazdı:

Kurtcebe bunu yazdı:
    Sarper bunu yazdı:

flassy bunu yazdı:

Dostum cahilsin,başka konuda istediğini söyle tartışırım fakat bu konuda tartışılacak bir konu yok.Winston churchillin Çanakkale savaşıyla ilgili ne dediğini bir araştır derim.Gerçi sen tanımıyorsundur onu ama.

artık şu olmayan faydacı tarihinizi abartmayın gidin bir roma gibi antik yunan gibi medeniyet kurmaya çalışın yanlı tarih abartılarına gelmeyin 

Tamam işte biz kendi tarihimizi okuyoruz sende git senin tohumunu kim atmışsa onun tarihini oku bu kadar kasmanın anlamı neki? 

8 sene asimile etmeye çalıştılar her sabah türküm doğruyum dedirttiler olmayan bir tarih okuttular önüne kattığı kavimleri öldürmüş birilerini yüceymiş gibi göstermeye çalıştılar olmadı osmanlı çok medeni ileri dediler içini açtık baktık gay padişahlar köy köy ilerleyip ufak tefek yerleri alan sözde büyük bir devlet çıkarttılar üstüne üstlük bunu şanlı tarih diye dikte ettiler. 16 sene sen müslümansın dediler yahudilerle hristiyanları düşman ilan ettirdiler. adamlar kendi çıkarlarına göre bana kimlik dogmatik inanç aşılayıp gözüm kapalı sorgulamadan inanmamı istediler artık dediklerine inanmıyorum ne türküm ne müslümanım dünya vatandaşıyım ben gerçeğin doğrunun yanındayım. din devrini 19 da milliyetçilik devrini 20.yy da kapadı. artık 21. yy dayız her şey farklı...

lan 250 gr beyinden yoksun yaratık ! madem ki ne türküm ne de müslümanım diye piçlik yapıyosun, bunca sayfada ne diye hala TÜRKÇE konuşuyosun ! Defol git burdan da kendi dünyanda kendi doğrularınla yaşa... ! Tamam belki salaksın, belki gerizekalısın, ama bütün bunları belli etmek için çok yanlış bi günü seçtin. Daha fazla milletin sabrını taşırmadan kapa çeneni. Senin gibi akıldan yoksun insanla tartışmak yerine yapılacak çok iş var bu memlekette....

Zencinin malı züğürtün çenesini yorar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

verruckt bunu yazdı:

Sarper bunu yazdı:

Kurtcebe bunu yazdı:
    Sarper bunu yazdı:

flassy bunu yazdı:

Dostum cahilsin,başka konuda istediğini söyle tartışırım fakat bu konuda tartışılacak bir konu yok.Winston churchillin Çanakkale savaşıyla ilgili ne dediğini bir araştır derim.Gerçi sen tanımıyorsundur onu ama.

artık şu olmayan faydacı tarihinizi abartmayın gidin bir roma gibi antik yunan gibi medeniyet kurmaya çalışın yanlı tarih abartılarına gelmeyin 

Tamam işte biz kendi tarihimizi okuyoruz sende git senin tohumunu kim atmışsa onun tarihini oku bu kadar kasmanın anlamı neki? 

8 sene asimile etmeye çalıştılar her sabah türküm doğruyum dedirttiler olmayan bir tarih okuttular önüne kattığı kavimleri öldürmüş birilerini yüceymiş gibi göstermeye çalıştılar olmadı osmanlı çok medeni ileri dediler içini açtık baktık gay padişahlar köy köy ilerleyip ufak tefek yerleri alan sözde büyük bir devlet çıkarttılar üstüne üstlük bunu şanlı tarih diye dikte ettiler. 16 sene sen müslümansın dediler yahudilerle hristiyanları düşman ilan ettirdiler. adamlar kendi çıkarlarına göre bana kimlik dogmatik inanç aşılayıp gözüm kapalı sorgulamadan inanmamı istediler artık dediklerine inanmıyorum ne türküm ne müslümanım dünya vatandaşıyım ben gerçeğin doğrunun yanındayım. din devrini 19 da milliyetçilik devrini 20.yy da kapadı. artık 21. yy dayız her şey farklı...

lan 250 gr beyinden yoksun yaratık ! madem ki ne türküm ne de müslümanım diye piçlik yapıyosun, bunca sayfada ne diye hala TÜRKÇE konuşuyosun ! Defol git burdan da kendi dünyanda kendi doğrularınla yaşa... ! Tamam belki salaksın, belki gerizekalısın, ama bütün bunları belli etmek için çok yanlış bi günü seçtin. Daha fazla milletin sabrını taşırmadan kapa çeneni. Senin gibi akıldan yoksun insanla tartışmak yerine yapılacak çok iş var bu memlekette....

okudum ve hayrete düştüm. nazi amblemli arkadaş senin umarım t.c. kimlik numaran nvi.gov.tr den çıkmaz.. çıkarsa seni oraya kaydedenlerin casus olduğunu düşünüyorum :S  Bu düşüncelerine göre sanada birşey söylemek istemiyorum . en solcu ve en sağcı olsun, ne olursa olsun senin gibi düşünmez. yanlışlıkla uzaydan gelip memleketim filanmı sanıyorsun burayı?  tarihi güzel oku. t.c. kaynaklarına inanmıyorsan git yabancı kaynaklara bak.

Temel adalettir .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

Sarper bunu yazdı:

flassy bunu yazdı:

1-inanmasanda öyle gece içerden birisi kapıyı açıyo yeniçeriler o kapıdan içeri giriyor sonra istanbulu fethediyorlar.(yeniçeriler içeri girdikten sonra halk istanbul diyor istanbul latince de ya da ona benzer bir dilde şehre girildi demek senin o osmanlın bunu şehrin ismi sanıp konstantinopolise istanbul diyor sonra buna islambol diye kılıflar uyduruyorlar.)

2-adamlar tüm riskleri göze alıp kaybı önemsemeseler çanakkaleyi geçip istanbulu yerle bir edebilirlerdi. müttefikler için batırılan 3-4 gemi sorun olmazdı yenisini yaparlardı. o zamanki ingiltereyi git bi araştır oku anlarsın. dipnot: sen 1. dünya savaşına 1.2milyon altın harcarken ingilizler sadece arapları kışkırtmak için 3 milyon altın harcadı.

3-türk kelimesinin anlamını tarafsız bir yerden okuda gel kaynak olarak bir üniversite falan göster inanalım uyduruk kaydırık bir forumdan kopi pest edipte gelme.

4-nazi almanyasına sempatim var bu da seni ilgilendirmez...

tarafsız sağlam kaynakları oku da gel canım hadi iyi geceler öptüm.

Bak bu ilacı kullan .

Temel adalettir .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı:

O günlerden çok uzaklaştığımız şu günlerde, millet olarak her zaman arkaya bakmadan koşarak değil mehter adımı misali 2 ileri bir 1 geri yaparak yüzümüzü geleceğe dönerek ve o ruhu içimzden kopararak değil nakış misali içimize işleyerek, benliğimizi geri kazanarak, kendimizi bilerek, Müslümanlığa ve Türklüğe yakışan fertler olarak, dünyayı yeniden şekillendireceğimiz güne hazırlanıyoruz. 

Bizler tarihe yön vermişler olarak varız, var olmaya devam edeceğiz ve dahi tarihi hamur gibi şekillendirmeye devam edeceğiz Allahın izini ile.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:

ruhları şaad olsun aziz askerlerimizin.

Sırtta mermi, çıplak tene değer milli direniş

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

nasıl bir ecdadın torunlarıyız gurur duymak lazım onlarla

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
Toplam Hit: 15637 Toplam Mesaj: 122