folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder 20 Yaşında Üniversiteye Hazırlanma

20 Yaşında Üniversiteye Hazırlanma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

LaNCeLoT : tebrikler   

konuyu acmadan önce umudum kalmamışdı okulla ilgili ama şuan gitip ders  çalışasım var tekrardan yazan bütün arkadaşlara  çok teşekürler

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tüh o kadar yazdım silindi  yanlışlıkla cmd + r ye bastım resmi rotate edeyim diye sayfa yenilendi :D

neyse bi daha yazayım :) ergenlikte bile bende sivilce falan çıkmadı, şimdi omuzumda bi kaç tane çıktı, belki uykusuzluktan da olabilir, son günlerde sadece bir kaç saat uyudum, çok çalışmadım tabi başka şeylerle de uğraştım ama bu sınava 1.5 gün falan çalışabildim, acayip zorladım bünyemi, millet 2 hafta çalışıyor..

şimdi sınav şöyle oluyor. Hocalar sana soruyu veriyor ve bir süre veriyorlar hazırlanman için (20 dk ydı süre), kaynak serbest , sonra hocalara bu soruların cevaplarını sunum şeklinde anlatıyorsun, varsa soruları soruyorlar, sonra karma bir kaç tane soru soruyorlar farklı konulardan (oral sınav için böyle), ama bu sınavda hep aynı konudan soruldu ama acayip detay ve yorum içeren sorulardı, soru kağıdını yanıma aldım

mesela şöyle bi soru soruldu, isviçrede postahanelerde mektupların adresleri, text recognition kullanarak adres tespiti yapılır.Yani insanlar değil de bilgisayarlar adresi okurlar ve gönderecekleri şehire göre ayırırlar. Ancak bazı durumlarda okumama olayı olabilyor ve bunu bir parametre ile belirliyorlar (treshold), bu değerin hesaplanması da equal error rate oluyor. Şimdi postahane kendi için bu değeri 4 diye hesaplamş diyelim, ama adresten doğru olmadığında iptal ederse (iptal ettiğinde insanlar elle kontrol ediyor), bunun maliyeti ne olur, ve normalde makineye maliyetiyle postahane maliyeti nedir :D 

Maliyetten kasıt mantık olarak ne olabilir gibisinden.. bunun cevabı da eğer hata yapılırsa yani mektup yanlış adrese gönderilirse postahane ekstra ücret ödemesi lazım gönderen kişiye.. böyle bir şey cevap :) dersle çok alakası görünmüyor ama adamlar uygulama sahasından bir soru sordular, tabi çok alakasız olduğu için bunu bilemedim :) 

hocam kusura bakma konunu biraz dağıttım ama cidden acayip rahatladım ve paylaşmak istedim.. hayatımda bu kadar stresli bir olay yaşamamıştım bugüne kadar. 20 dk benim için bir ömür gibi geçti, işin kötüsü beni yarım saat tuttular :D

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Naruto bunu yazdı

LaNCeLoT : tebrikler   

konuyu acmadan önce umudum kalmamışdı okulla ilgili ama şuan gitip ders  çalışasım var tekrardan yazan bütün arkadaşlara  çok teşekürler

:) okul daha zevkli hocam çalışmaya göre.. zamanın daha çok oluyor, çevren daha farklı oluyor.. bence bunu iyi değerlendir, ayrıca erasmus gibi şeyleri kullanarak yurtdışına da çık. Ben ilk yurtdışı deneyimi böyle yaşamıştım ve belki üniversitenin bana olan tek katkısı bu oldu. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim erasmusla gitmeni. Kimsenin de umudunu kırmasına izin verme hocam. Yaşın geç falan değil herkesin söylediği gibi, sadece bir ömür yapmak istediğin işi yapmak için oku, kendini geliştir.. Zorluklar elbette çıkacak ama öyle ya da böyle çözülecektir hocam, buna inan ve hevesini, inancını kaybetme

başarılar

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Sorusu bile saçma üniversite oku. Ömrunun kalani zaten calismakla gececek. Yaşin uni icin genç bile saçmalama yani. 40 yaşinda adamlar uni okuyor amfilerde ders dinliyor, iş güç sahibi olan zengin olanlarda demek ki neymis para pul kariyer herşey değilmiş üni şart

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam hayatta böle ilk zamanlarda bakion herkez aynı uniformayı giyyor herkez aynı gibi.

Üniversite bittikten 5 sene sonra hiçbirşey aynı olmuyor. Yaşın falan hiçbir önemi yok önemli olan yaptığın işte kaç sene deneyimin olduğu.

Ama iş hayatına geç başlamak kötü tabi. Tavsiyem okumaktan zevk alıyorsan oku. yani ortalamanın üstü bir öğrenciysen uğraş yoksa uğraşma.

Yani 4 sene fazladan iş deneyimi de çok önemli bişey eğer kendini geliştirebildiğin bir işteysen tabi.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Naruto bunu yazdı

Merhaba forumu 3 aydır takip ediyorum  yeni üye oldum diyebilirim  yaşım 20,   iki yıl ygs ye hazırlandım psikolojik nedenlerden dolayı çalışamadım önümde 3 secenek var 

1.YGS1 250 Puan aldım 2 yıllık bölüm okuyacam

2.Sınava bidaha giricem 

3.Hiç okumadan iş  bulup çalışıcam

yaşımdan dolayı 2. secenek beni zorluyor, bilgisayar teknolojisi ve biilişim sistemleri istiyordum ama 30 puan yüksek şimdi ise eğer hazırlanırsam bir sene daha PDR istiyorum sizce ne yapmalıyım?

Kesinlikle okuma iki yilda dahil bi alan sec ve kendini sadece ona ver 3 ay dusun java mi php mi artik bunlar misal hangi alani diosan basla. Okumak kadar buyuk hata olamaz. 4 yilim bosa gitti

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

holy nin dediğine katılıyorum daha az önce slack sohbette bi arkadaşa söyledim aynısını kendim için, bu gün bütünleme sınavına gittim 2. bir hak olduğu halde yine çalışmadan gittim sınava, sınavı beklerken bi kendimi sorguladım yahu dedim ders çalışmıyorsun ders çalışırken sıkılıyorsun derslerde ya uyuyorsun ya kitap dergi okuyorsun ne halt yemeye illa okuyacağım diye şartlandırıyorsun kendini dedim ve bende okuyacak kafa olmadığını kabullendim, içinde okuma isteği varsa okuyabileceğine inanıyorsan eğitim hayatı senin için güzel geçiyorsa oku

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Erkek
    Kardeş maddi imkanin, ruh halin nedir bilmiyorum ama Imam Gazali nin şu nasihatlerini oku derim nerdeyse 1000 sene once yazılmış

http://i.hizliresim.com/AmVYov.jpg

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

unbalanced : Mutluluk paylaştıkca büyür :) 

HolyOne Şeyhim okumak öğrenmek çok istiyorum bilgiye ac bir insanım. üniversiteye gitmek istemiyorum cünkü mezunlar ve gidenleri gördüğüm zaman sadece üniversiteye gidiyorlar.balık veriyolar onlara tutmayı öğretmiyorlar belkide yanlış düşünüyorum

scarletbeard :4 yıl cok uzun bir süre  geçmiş olsun 

Lotus : 12 sene okul hayatım boyunca hocalarımı hiç dinlemedim hep başka şeylerle  uğraşırdım  dikkatimi vermezdim ama bende tutturdum okuyacam diye

makets :Beni özetliyen bir yazı  

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

:))) " yahu çoğu üniversite mezunuda işsiz " tam bir şehir efsanesi paşacım bu

LaNCeLoT tarafından 16/Haz/15 23:52 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 6708 Toplam Mesaj: 58
ygs