200.000 TL İle Ne İş Yapmalı?
-
İNŞAAT BABA MANYAK KAR VAR BU PARADA YETER TABİ ARSAYI UCUZA KAPATMAK LAZIM YADA ARSAN VARSA KESİN YAP.
-
İŞ MAKİNASI AL KİRALA ODA İYİ PARA GETİRİR TABİ ÇEVRE ŞART DEVLET BİLE KİRALIYOR
-
demin garantiden hesapladım 200 milyarı bankaya faize atsan 1350 falan verio aylık bence at bankaya aylık ye ufak bi şehrede gec yeterde artar bile
-
azizsenel55 bunu yazdı:
-----------------------------demin garantiden hesapladım 200 milyarı bankaya faize atsan 1350 falan verio aylık bence at bankaya aylık ye ufak bi şehrede gec yeterde artar bile
-----------------------------
Emekli,Yaşlı, çoluğu çocuğu evlendirmiş vs.. olsa gayet mantıklı dediğiniz de
Genç yaşta yeni mezun kardeşimiz için daha önemli fırsatlar yaratmada kullanılabilir.
İ..e bankacılar kullanacağına parasını kendisi değerlendirsin.
Önünde bir ton seçenek var, batma riski salak değilse (mühendislik okumuş ve piyasa şartlarını gördüğüne göre bu önerme direk yanlış oluyor zaten) pek yok.
-
internete yatırım yapardım özellikle Sağlam Reklam işine girerdim bir poker yazılımı alıp onun üzerinden para kazanırsın mesela en basit örnekler.
-
hacı bi işte çalışmadan yatırsanda parayı büyük ihtimal batarsın, önce gir ne sektöre yatırım yapmayı düşünüyorsan o sektörde 2-3 sene çalış o sektörün piçliğini öğren hiçbişey bilmeden girersen büyük ihtimalle tokatlanırsın
-
iddaa bayii aç bence biraz daha kat üstüne
-
Taksi plakası al ve kirala ama şu sıralar 570000 imiş sanırım...Aylık 3 milyar net geliri var...
-
Elektrikci olduğum için bildiğim konudan cevap verebilirim.
İş yapmayı düşündüğün il küçük ise;
Büyük ihtimal enerji dalgalanması,kesintisi vb. olan biryerdir. Jeneratör, Kesintisiz güç kaynağı ve voltaj regülatörü satış ama özelliklede servis işine gir. Sağlam markalarla çalışırsan paraya para demessin. Jeneratörde Aksa, Çukurova, Teksan,Genpower Kesintisiz güç kaynağı ve regülatörde İnform bayiliklerini al. Bu ürünler genelde satışından ziyade servisinden para kazanılan ürünlerdir. Servis derken sadece tamirat değil çalışma garantisi, bakım sözleşmesi vb. gibi hertürlü destek işinden bahsediyorum. Fiyatı 40000TL olan bir jeneratörün yıllık bakım sösleşmesi 1000 TL den aşağı değil. 15-20 günde bir gidip yağına suyuna bakıyorsun o kadar. Arıza çıktığında sana sadece parça parası ödüyorlar ama parçayı da genelde senden aldıklarından yine de kar ediyorsun. Personel olarak 1 sekreter ve 2 elektrik sistem usatası, 1 tane de motor özelliklede dizel ustası gerekir. Tecrübeli olmalılar ve bu sana sekreter hariç maaşlarının aylık 1200TL den az olmayacağı anlamına gelir. Motor ustası konusunda tanıdığın ve sağlam iş yapan sanayideki bir dizel motor ustasıda olur. Anlaşırsın masraflar+ iş sayısı kadar ödeme yaparsın. En az 2 araban olmalı.
İş yapmayı düşündüğün yer sanayisi olan bir yer ise;
Kesinlikle Kompanzasyon taahhüt işini yap. Yeni yeni oturan ama parayı çuvalıyla götüreceğin bir iştir. 1 adet afet hatun ölçülerinde, minietekli ve büstiyerli ayrıca elektrikten anlayan pazarlama elemanı, 1 sekreter ve 1 elektrik ustası yeterde artar. Entes, Federal vb. firmalarla çalış. Malzemeleri kalitelidir. 1 araba gerekir.
Her iki iş içinde araçlar doblo veya kango gibi olsun. Taksi yada Pikap olmasın.Satın almak zorunda değilsin, ucuza kira yapan yerler de var. Aylık araç başı 600-700 TL ye filo kiralıyan yerler var. İş yeri açma ve içini doldurma, en az 6 ay adam gibi iş yapamama gibi durumlar için 40-50 bin TL harcarsın. Malisef bu sektörlerde para peşin değil. Aylarca sonra ödüyorlar, Biraz birikimin olacak ama sendeki para yeterde artar. İşyerin görünen biryerde olsun. Yılbaşında(Hacı-hoca takımı için yılbaşı olmaz onlara yıl bitimi), doğum günlerinde vb. de kalem ve özellikle teknik ajanda vermelisin. Bilininirlik çok önemlidir. Pazarlama ve satış elemanların ağzı iş yapan tipler olsun. Benim gibiler olmasın yani :-) Artık özel sektör rüşvetle çalışabiliyor. Özelliklede büyük işletmelerin teknik kısım sorumlusu kimse aranı sıcak tut. Kübaya yolla mesala. Ukraynaya yollama adın direk pezevenge çıkar. Bilen bilir küba dünyanın sayılı hatun rezervlerine sahiptir. Havı hoca takımı için mısır veya endonezya olabilir.
Tabi ilk kural önce bu işleri öğren. Karın tokluğuna da olsa hangi işi yapacaksan halihazırda onu yapan bir firmanın bölgesinde işe gir.
-
hoca 20,000 dan 10 araba al kiralama işine gir :)
risk yok en kötü ihtimal tutmazsa arabaları geri satarsın her birinden 1 er bin karla satsan 10 binde karın olur hatta :D
inşaata gelince inşaatın nezaman ne olacağı billi olmaz inşaatı yaparken maliyet artarker göte gelirsin felan dikkat et riskli