folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 2009-2010 Katkı Payları (Harçlar)

2009-2010 Katkı Payları (Harçlar)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

şakamısın ? yazdığın yorumla kendinle dalga mı geçiyorsun? Üniversite mezunları işsiz geziyor memlekette sana göre kriz yok bu memlekette. bütün fabrikalar mühendis alıyor bu memlekette...Burslara ümidini bağlayarak kaderci bir hayat yaşadığını gösteriyorsun...burslar kaderle değil. yönetim kurulunca alınır...yani bu bana göre : acaba patron ne zaman maaşları tam verecek der gibiyim...yazık...

Hacım bence iyi bile yapmışlar. Ben yerleştiğim bölüme taban puanından yaklaşık 15-17 puan daha fazla bi puanla yerleştim. Dicle matematiğe.

Bakıyorum sınıfın hepsi mal. Zeka olarak benimle aynı seviyede değiller. Aralarında türevin kelime anlamının ne olduğunu bilmeyenler var.

2. Öğretimin yükselsin harcı. Boğaziçinin 2. öğretimini yazacak bi adam gelsin buranın 1. öğretimini yazsın. En azından seviye bir olsun...

Gelelim harç konusuna. Senede 20 lira fazla harç ödeyeceğim artık. %8 lik bir artış. Burs 180 liradan 210 liraya çıkacak. Sonuç olarak yine kârdayım. Bu umut bağlamak değil. Gerçekleşecek. 2009 öğretim yılı başlasın gör. Her yıl oluyor bu.

Ha.. Sen işsizliği anlatıyosun. Konuyla ne alakası var ben onu anlamadım :S

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    sen kendi hayatını yazmışsın. işte herkes senin gibi şartlarda okuyamıyor bu memlekette...başkalarının nasıl okuduğunu göremiyorsun.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:
    sen kendi hayatını yazmışsın. işte herkes senin gibi şartlarda okuyamıyor bu memlekette...başkalarının nasıl okuduğunu göremiyorsun.

Onlar içinde aynı şey geçerli. 260 lira yerine 280 lira ödeyecekler. Bursun artışıyla birlikte onlarda kâra geçecek. Olan 2. öğretimlere oldu ama onlardan da bi farkımız olsun artık.

Adamlardan 80.000 kişi öne geçiyoruz. Sonra adamlarla aynı statüde mezun oluyoruz...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

kaygusuz bunu yazdı:

Onlar içinde aynı şey geçerli. 260 lira yerine 280 lira ödeyecekler. Bursun artışıyla birlikte onlarda kâra geçecek. Olan 2. öğretimlere oldu ama onlardan da bi farkımız olsun artık.

Adamlardan 80.000 kişi öne geçiyoruz. Sonra adamlarla aynı statüde mezun oluyoruz...

sen bursa kafayı takmışsın beynin kazınmış diyecek bişey bulamıyorum.

Bak arkadaşım burs burs fazla sevindirik düşüncedesin. 

1.si burs hakkını Tüm öğrenciler alamıyor. 

2.si beleş burs kimse kimseye vermiyor. hayrına pek az.

3.sü aldığın bursu devlet senden ilerde çalıştığın zaman geri alacak.

4.sü 2.öğretimleri küçümseyemessin onların suçu yok yökün suçu var.

5.si sen devlet düşüncesinde öğrenciyi müşteri olarak gördüğünü anlamıyorsun.

Hakkını aramayıp devlet baba yapmışsa eyvallah deyip sineye çeken tutumlusun. sana ne anlatılsa kafan düşünmez durumda. yökün öğrencinin cebindeki paraya göz diktiğini daha göremiyorsun. Erkeklerse öğrenciye otobüs beleş yemek ücreti beleş yapsınlar.ki yapmak zorundalar. sen öğretim mi alacaksın yoksa ekonomik geçiminle mi ilgileneceksin hangisi ?

1982de yökü kuranlara küfrediyorum senin çok sevdiklerin gelip geçicidir. yökün kaldırılması gerekir bana göre...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

*Burs alamayan öğrenciler öğrenim kredisi alır. İmzaladıkları senette 10 milyardıysa mezun olunca 10 milyarı öder bi artış olmaz.

*Tabii ki beleş burs verilmez. Eğer babasının sigorta güvencesi yoksa ve ya emekliyse adam kesin bursu alır. Ek olarak okuyan kardeş sayısı fazlaysa yine burs alır.

*Devlet bursu geri almaz krediyi geri alır.

*2. öğretimleri küçümsemiyorum. Onların bizi küçümsediğini düşünüyorum. Biz eşek gibi çalışıp onlardan kaç bin kişiyi solluyoruz sonra anlarla aynı statüde okul okuyoruz. Ders çalışmayalım bizde ikinci öğretim okuyalım o zaman.

*Yök özel bir kurumdur. Ha bizim kafamıza yerleşen "nasıl olsa akp'nin adamlarıdır" ön yargısı mevcut o ayrı bir konu.

Uzmanlar düşünmüşlerdir öğrencileri daha fazla çalışsınlar diye böyle birşeye sevk emişlerdir. Benim görüşüm bu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _E_O_R_
    _E_O_R_'s avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

*Burs alamayan öğrenciler öğrenim kredisi alır. İmzaladıkları senette 10 milyardıysa mezun olunca 10 milyarı öder bi artış olmaz.

*Tabii ki beleş burs verilmez. Eğer babasının sigorta güvencesi yoksa ve ya emekliyse adam kesin bursu alır. Ek olarak okuyan kardeş sayısı fazlaysa yine burs alır.

*2. öğretimleri küçümsemiyorum. Onların bizi küçümsediğini düşünüyorum. Biz eşek gibi çalışıp onlardan kaç bin kişiyi solluyoruz sonra anlarla aynı statüde okul okuyoruz. Ders çalışmayalım bizde ikinci öğretim okuyalım o zaman.

*Yök özel bir kurumdur. Ha bizim kafamıza yerleşen "nasıl olsa akp'nin adamlarıdır" ön yargısı mevcut o ayrı bir konu.

Uzmanlar düşünmüşlerdir öğrencileri daha fazla çalışsınlar diye böyle birşeye sevk emişlerdir. Benim görüşüm bu.

2. öğretime keyfimizden yada çok paramız olduğundan geldiğimizi sanıyorsun heralde :S

eğer harçlar böyle olursa (ki olacak büyük ihtimal) kocaeli bilg. müh. bölümüne veda etmek zorunda kalacam. tekrar össye girip işletme filan okumayı düşünüyorum.

hayvan kardeşim böylece benle aynı statüde okumak zorunda kalmayacaksın.

hangi kadir? deli kadir uleeeyyyynnnn!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Hajı bak şimdi yanlış düşündüğün noktalara değineyim..

1-Burs alamayan kredi alabilir çünkü adı üstünde Kredi herkese çıkıyor..Burs olayında ise olay maddi imkanlar ile ilgili okulla ilişkisi yok.Tabiki durumu kötü olana verecekler doğru olan budur sözde,fakat özde nedir herkes biliyor kimlere ne gittiğini

2-Ek kardeş olan burs alır demişsin ya bu sözüm sana değil,doğrudur bu şeklide var olayın..La benim peder de 15 tane çocuk yapsaydı emin ol hepsine çıkacaktı.Bu mu şimdi adalet,diğerinin tek kardeşi olsun diğer adama tonlarca para çıksın !

3-Ben Ege Üniv. 2.öğretimdeyim..Küçümseme olayını kafanda takmışsın ki belli bir derdin var ağlanıyorsun.Böyle birşey sözkonusu bile değil.Küçük büyük görme kimin haddine hajı..devlet okulunda okuyanın maddi durumu belli herkes aynı boktur yaklaşık olarak..

Varsa bir derdin ki bence de büyük bir sorun,baba parasıyla özelde kolpadan puanlarla doktorculuk,avukatlık yapacak olanlara söylemelisin.Bedavadan istedikleri okullara yerleşiyorlar,devlet de ise çoğunluk yanlış yerde!

4- Yöküntaaq

5-80bin kişiyi geçtim demişsin :D kime göre neye göre ne kadar geçtin ! Bak şimdi aklı olan adam ve az da maddi durumu elverişli olan adam,gerektiğinde istediği yerin olması amacıyla  i.ö yazar.Mesela benm Deu,İstanbul örgün olacaktı istemedim aynı puanla iö seçtim..Demekki Deu da olsam benmm de 85bin kişiyi geçtim demem gerekecekti sana göre.Deu da örgün Egede 2öğrtm oldum puan belli sıralama belli...Böyle saçma şey olmazzz..Puandan öte kişinin istediği yerde olması önemli..İkisi de sağlanıyorsa sorun yoktur zaten..

6-Harçlara gelen Yüzde 100lük hatta veterinerlik 1900 küsürden 5000 küsür olmuş! Bakanlar kurulu onayladığı taktirde çıkacak bu kanun..Bunda Yök'e hak verecek adamın aklından zoru vardır..Olacak iş mi hajı Enf. hedefini yüzde4 belirle 2 haneli çıksın Ülke 2.dünya savaşından sonra hiç olmadığı kadar küçülsün.Asgarü ücrete 3,5+5 zam yap ondan sonra yüzde 80 ila 500 arası harçlara zam yap !! saçmalığın daniskası..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

@hayvan

ikinci öğretimiz diye okumayalım mı yani şimdi.fark zaten var aramızda  biz sizin en az 2-3 katınız para ödüyorduk.çok ön

plana çıkmak istiyorsan fark yaratacak şeyler yap.şimdi sen sınava girmeden önce dersaney gitmişsindir belki ama ben

gitmedim.Evde ablamdan kalan çözülmüş kitapları çözüyodum bu haldeyken kazanabildiğime sevinirken iki buçuk bin tl

harç ne demek biliyo musun sen.benim babamın 5 aylık maaşı demek bu para. sen rahatça ödeyebilirsin belki parayı ama

biz ödeyemiyoruz.bi de iyi olmuş diyosun dalga mı geçiyosun sen.kimseyi küçümsemeye hakkın yok

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

simsiyah bunu yazdı:
    foxxly ugur0 beyler o sigorta paraları 75er lira geri verildi, geri verilmesi için bölümünüzdeki kırtasiyeden dilekçeyi alıp gerekli alanlara isminizi bölümüzü öğrenci numaranızı filan yazıp veriyordunuz onlar gerekli mercilere ulaşıyordu, bununla ilgili bi çok yazı yazıldı, bilmediğinizi bilsem pm atardım, 

hasss :S bize bi duyuru yapılmadı :S:S

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Malum şahsın yazdığı tüm garip yazılara cevap yazmak zorunda mısınız?

Ama maalesef her yerde aynı. Marjinal takılanlara maksimum ilgi gösteriliyor:)

Olay belli, Geçmiş olsun arkadaşlar!!!

Para var huzur var :l :S 

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 8515 Toplam Mesaj: 41