2010-ÖSYS Yerleştirme: Yükseköğretim Programları Ve Kontenjanları Kılavuzu
-
Buyrun arkadaşlar,
http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8DF7C92FCA5B4D052B1498BB4C85A33A
Hayırlısı
-
Ben bu kılavuza şimdi baktım.
Mesela Odtü Elektrik Elektronik Müh.
MF4 ten alıyor.
çevrilmiş puan 515, sıralama ise 4 binlerde
Bu sene 516 yapan arkadaşım var Y-MF4 ten sıralaması 9 binlerde
bende bi yanlışlık mı var listede mi anlamadım
Y-MF-4 516,552 0009770 -
Valla bende baktım bazı yerlerde pek bişi anlamadım
-
Benim biladerde girmişti bi kurcuklayalım bakalım sağolasın
-
rebellisch55 bunu yazdı:
-----------------------------
Ben bu kılavuza şimdi baktım.
Mesela Odtü Elektrik Elektronik Müh.
MF4 ten alıyor.
çevrilmiş puan 515, sıralama ise 4 binlerde
Bu sene 516 yapan arkadaşım var Y-MF4 ten sıralaması 9 binlerde
bende bi yanlışlık mı var listede mi anlamadım
Y-MF-4 516,552 0009770
-----------------------------Demekki geçen seneye göre puanlar düşmüş.
-
normalde o olması gerek zaten ama adamlar gereğinden fazla kolay sorular sorduğu için puanlar yükseldi ama seneye büyük ihtimalle daha ayarında ve belirleyici olur umarım!
-
tamamen boktan bir şey bu ya iyice inceleyince ortaya çıkıyor
-
Degişen bu sistem hakkında hiçsey bilmiyom amk üni okuyom ama seneye tekrar giricem bi inceleyeyim
edit : lan baya karışık amk bu sistemi az bucuk anlatacak varmı m1 ygs filan yazıyor bunlar ne ? ne nedir biraz üstünden gecersek ozetlersek iyi olur be.
-
cok abuk subuk oldugunu hıssettıgım bısey bu ;D tercıh yapanlar dikkatlı olsun gumburtuye gıdebılırler
edit:bi daha baktımda bunu hazırlayanlar harbi özürlü yada milletin nereyi sececeklerini kendilerine gore olusturmuslar :D
-
hocalar hiç bi bok anlamadım ben bu kılavuzdan
eskiden alan dışı ile yerleşenin sırası her zaman alan içi ile yerleşenden önde olurdu. çünkü 0,3 ile çarpılınca daha yüksek puan alman lazım onla aynı yere girmek için.
şimdi bakıyorum alan içi adamın sıralamaları daha önde, alan dışı daha geride, hele ek puan -eski sisteme göre en geride bu olur- en önde. ne iş bilen varmı?
-
Bi bok anlamadım a.q