2010-ÖSYS Yerleştirme: Yükseköğretim Programları Ve Kontenjanları Kılavuzu
-
bakalim basimiza daha neler gelicek...Hadi hayirlisi diyelim :S
-
bu klavuzda ki boşlukları hala anlayamadım bi bilende çıkmadı site de.
4-5 yıllık bölümlerin yanlarında ne puan var ne sıralama kıbrıstaki nerdeyse bütün bölümler böle nedemek bu ?
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------
4-5 yıllık bölümlerin yanlarında ne puan var ne sıralama kıbrıstaki nerdeyse bütün bölümler böle nedemek bu ?
-----------------------------bişey bildiğimden değil düşündüğümü söylüyorum hocam
barajı geç tercihe yaz parayı bayıl git
bence bu demek
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------hocam kontenjan dolduramayan bölümler onlar.
Hepside ücretli bölümlerdir zaten.
-
yane o bölümlere yazsak gidebilir mi kuzenim ?
bu sene sağ eli parçalandı sınava çalışamadı girmiş 220 puan yapmış 6000000 mi ne oyuzden sordum eğer öyleyse ailesine söylüyeyimde sevinsinler cocuklarına çok üzülüyolardı eli öle oldu diye
-
Allura bunu yazdı:
yane o bölümlere yazsak gidebilir mi kuzenim ?
bu sene sağ eli parçalandı sınava çalışamadı girmiş 220 puan yapmış 6000000 mi ne oyuzden sordum eğer öyleyse ailesine söylüyeyimde sevinsinler cocuklarına çok üzülüyolardı eli öle oldu diye
-----------------------------Kuzeninin durumuna çok üzüldüm.Geçmiş olsun.
Hocam gidebilir mi diye birşey yok senin kuzenin hacettepe tıpa da gidebilir.bir engel yok önünde.
150 kişi alıyorsa o bölüm o bölümü tercih edenlerden 149 kişi kuzeninin puanından yüksekse kendisi 150. kişi ise girer.
O puanı olmayan bölümler ücretli bölümlerdir hocam bunu göze alın atlıyorsanız.
Muhtemelen o bölümlerin bir çoğu yine kontenjanı dolduramaz o zaman boş puan yani barajı geçip tercih yapan girer gibi olur.
-
teşekkürler hala daha yazamıyor onun yerine ben yazıyorum, şimdi baktıkda bilgisayarda 2007-2008-2009 yıllarında hep kıbrıstaki işletme bölümleri kontejyan 150 yerleşen 15-20 arasında kalmış bu senede öle olacagını tahmin ediyoruz o halde bu şartlar altında girebiliyor.
-
Allura bunu yazdı:
teşekkürler hala daha yazamıyor onun yerine ben yazıyorum, şimdi baktıkda bilgisayarda 2007-2008-2009 yıllarında hep kıbrıstaki işletme bölümleri kontejyan 150 yerleşen 15-20 arasında kalmış bu senede öle olacagını tahmin ediyoruz o halde bu şartlar altında girebiliyor.
-----------------------------bu sene 5 te kalır:) girer çok büyük ihtimalle
hocam burslu ya da kısmi burslu bölümleride yazın 30 tercih var zaten ne olur ne olmaz Allah yüzüne bakar belki kuzeninin.
-
hackworm bunu yazdı:
klavuzu yanlış anlıyor herkes baştaki açıklamayı bi okusanız... özet geçiyorum o sıralamalardan düşük iseniz o bölüme tercih yapamıyorsunuz yapıp yerleşseniz bile kayıt yapamıyorsunuz örneğin marmara ftr 13400 klavuzda siz 13 500 olursanız tercih edemiyorsunuz o bölümü çok saçma farkındayım ama öyle http://img713.imageshack.us/img713/3707/ekranalntsz.png
-----------------------------sacmalama hoca o sıralamalar gecen seneye göre.
ha sen universite düzeyine gelip bunu anlayamamıssan...
her sene sıralamalar değişir =) bal gibide kayıt yaptırırım =)
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
hackworm bunu yazdı:
klavuzu yanlış anlıyor herkes baştaki açıklamayı bi okusanız... özet geçiyorum o sıralamalardan düşük iseniz o bölüme tercih yapamıyorsunuz yapıp yerleşseniz bile kayıt yapamıyorsunuz örneğin marmara ftr 13400 klavuzda siz 13 500 olursanız tercih edemiyorsunuz o bölümü çok saçma farkındayım ama öyle http://img713.imageshack.us/img713/3707/ekranalntsz.png
-----------------------------sacmalama hoca o sıralamalar gecen seneye göre.
ha sen universite düzeyine gelip bunu anlayamamıssan...
her sene sıralamalar değişir =) bal gibide kayıt yaptırırım =)
-----------------------------walla tam sacmalamıs xD
ole bısey olmaz arkadasın dedıgı gıbı...o gecen sene aldıgı son kısının sırası.bu sene belkı dahada yukselebılır,belkıde dusebılır,tercıh eden kısı sayısına baglı.