24 Kasım Öğretmenler Günü - (!)
-
Öğretmenlerin ait oldukları yere konulması dileği ile birlikte, tüm öğretmenlerimizin 365 günün içinde sadece 1 tane olan günü kutlu olsun..
ATATÜRK :
« Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır. » 01. 03. 1923.
« Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır. » (1924)
« Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. » 25.08.1924, Muallimler Birliği Kongresi Üyelerine.
« Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır… » 25.08.1924, Muallimler Birliği Kongresi Üyelerine.
« Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir. Memleket evlâdı, her öğrenim aşamasında ekonomik hayatta verimli, etkili ve başarılı olacak surette donatılmalıdır.… » 25.08.1924, Muallimler Birliği Kongresi Üyelerine.
« Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister. » 25.081924, Muallimler Birliği Kongresi Üyelerine.
« Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır » 25.08.1924, Muallimler Birliği Kongresi Üyelerine.
« …Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona alâlâde bir kütle denir, millet denmez… » 14.10.1925, İzmir Erkek Öğretmen Okulunda.
« Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. » 07.071927, Dolmabahçe Sarayı, İst.Muallimler Heyetine Demeç.
-
Kutlamak isteyenler için IBAN adresim :
TR10 2001 6024 2877 8009 2340 9243 :D
Dip not : Adres sahte ve fazla rakamdan oluşmaktadır (örnektir-parayla satılamaz)
mfatihbodur tarafından 24/Kas/13 01:25 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam basit bir öğrenmenler günü ne var yani bunda. Öğretmene kalem ve parfüm almak için uydurulmuş saçma bir gün işte :)
Edit : ben de öğretmenim :)
KaRaKuLe tarafından 23/Kas/13 21:34 tarihinde düzenlenmiştir -
KaRaKuLe bunu yazdı
hocam basit bir öğrenmenker günü ne var yani bunda. Öğretmene kalem ve parfüm almak için uydurulmuş saçma bir gün işte :)
:) senede 1 gün, o da pazara denk geldi
Edit : mesaj kalabalıgı olmasın hocam senin de günün kutlu olsun :)
mfatihbodur tarafından 23/Kas/13 21:40 tarihinde düzenlenmiştir -
mfatihbodur bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
hocam basit bir öğrenmenker günü ne var yani bunda. Öğretmene kalem ve parfüm almak için uydurulmuş saçma bir gün işte :)
seneye pazartesi olacak hocam takma kafana :)) Günün kutlu olsun ayrıca :)
KaRaKuLe tarafından 23/Kas/13 21:36 tarihinde düzenlenmiştir -
KaRaKuLe bunu yazdı
hocam basit bir öğrenmenler günü ne var yani bunda. Öğretmene kalem ve parfüm almak için uydurulmuş saçma bir gün işte :)
Edit : ben de öğretmenim :)
uzun süredir konuşmadığım eski öğretmenlerimi aramak için bi bahane benim için :)
ama olaya tabi ki sadece hediye gözüyle bakarsak saçma birşey gibi gözükebilir, manasına bakmak lazım.
-
mfatihbodur bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
Edit : mesaj kalabalıgı olmasın hocam senin de günün kutlu olsun :)
bizimkiler kahvaltıya gidecek yarın h.içi olmadığı daha iyi oldu bence :)
eyw sizinki de kutlu olsun :)
@Karakule bu arada sen ne ara öğretmen oldun hacı. nerde öğretmensin bir de
-
Eğitim Öğretimin yanı sıra Öğrencilerine Atatürk'ümüzü, Cumhuriyetimizi aşılamayı öğretmeyi, benimsetmeyi hedef ve vazife bilen Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlarım.
http://www.youtube.com/watch?v=n3ib2WTIJC4
SeRDaR tarafından 23/Kas/13 23:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende 2 senedir öğretmenim iki senedir babam ile annem dışında kutlayan olmadı :D eskidenmiş öğretmenin değeri. Şimdi hiç değer yok. 2 senede zaten öğretmenlikten soğudum. İnşallah bulunduğum yer ile alakalıdır. Heryerde böyleyse yandım.
-
bende bi öğretmen adayı olaraktan tüm öğretmen ve öğretmen adayı arkadaşların gününü kutluyorum.
-
2 senedir atanamayıp çareyi özel sektörde bulmuş bir öğretmen olarak teşekkürler.