29 Ekim Yasaklandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

sadece "sonuç önemli" diyorum ve susuyorum. her türlü eylem gösteri vs de provakatör olur , bunu herkes bilir. Bugün kü yürüyüşün provakatörüde "devlet" idi. oraya polis dikip barikat koymanın ne manası vardı? yok alternatif olmaz oyk şu olmaz bu olmaz. tamamen yapılacak şey 9da orda toplanılsa en geç 10:30 da ordan hareket edilip yürünecekti. oraya 3-5 polis koyup kapatmak provakatörlükten başka  bi'şey değildi. Kaldıki katılımın bu kadar olacağını düşünmemiş olsa gerekler ki yeterli poliside götürmemişler. yoksa koysunlar oraya 5bin polis, sittin sene geçemezdik ordan :)  biber gazı oalylarını tv de izleyip "müstehaktır" diyen arkadaşlar keşke bugün orada olsalardıda, polisin biber gazı sıkmaya nasıl hevesli olduunu bi görselerdi. ortada daha doğru düzgün bi sebep bile yokken, bi anda malın birinin biber gazını salmasıyla bok ettiler günü. ne öyle bi küfür ne başka bi olumsuz hareket yoktu polise karşı, bir cümle bile duymadım olduğum yerde, ki aramda 1 metre felan vardı polisle. ama gördük insanlıklarını, en önde yaşlıların çoğunlukta olduğunuda göre göre salladılar biber gazlarını. bugün meydanlardaki devletin polisimi polis devletimi anlayamadık. sadece diyorum ki, umarım bu insanlara haksız yere bu kadar eziyet edenlerin çocuklarıda aynı muameleyi görürler.

Evet belki sayıca azdık, milyon insan olması gerekirdi orda, evet kendi şovunu yapmaya çalışan gruplarda oldu(her eylemde olduğu gibi) , acıdır ki şu an bizler bu ülkede azınlık durumda da olabilir, Gençliğe Hitabe'de ki gibi memleketin bütün kaleleri zaptedilmişte olabilir, tüm kurumlar yandaş doluda oalbilir, ama hesaba katmadıkları bi'şey var. O, sayılarına çok güvendikleri badem bıyıklı kamu kadroları, o kadar korkak ki, yarın başka bi ideollojiyle bir güç belirse badem bıyıklarını anında yıldız sakala bile çevirebilecek zihniyetteler. Ve yine bişeyleri unutuyolar ki , bu kalabalık bugün olduğu gibi yarında olacak , onlar hergün takım değüiştirirken. 

Kısacası, bugün gördük ki , emniyet güçlerinin hakaten hiç işleri güçleri yok ve sırf birileri gaaza gelip bi yanlış yapsınlarda olay çıksın haberlere şöyle şöyle yansıtalım diye yol kapattılar. ha s.ke s.ke açılmadı mı? orasıda ayrı bi olay :) 

Günlük olarak değerlendirildiğinde yorumlarındaki gibi gözükse bile mantık - amaç o değildi.

Karşılaştırınız ---> Askeri personeli sivil yargıda yargılayabilmek için yapılan hamleler ---> ....  ----> Sonuç

23 Nisan'ı Kutlama şeklinin değiştirilmesi ----> 29 Ekim'de izinsiz(!) yürüyüş yapılmasının yasaklanması ----> ....   ----> Sonuç

.....

Tüm sonuçları içine alan evrensel kümeye Akp'nin hayata geçirip-görmek istediği ideoloji diyoruz.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Bugüne kadar 29 ekim kutlamadım yürümedim vs. ama yarın çıkıyorum ulan sokağa. Amk piçleri, kimin bayramını kime yasaklıyorlar. Milletin bayramı bu, Vekillerin,hükümetin değil ! sikerim vekili de hükmeti de !

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

Akp nin istediği ve gerçekleştirdiği ideolojiye bişey demedim ki. adamlar çatır çatır yerleştiriyolar zaten istediklerini :) 

bizim ki sadece şarkılardaki gibi "benim hala umudum var" olayı. Dünya küçük, memleket daha küçük. memleketin yiyecek parası toprağı azaldıkça nasılsa birbirlerine de düşecekler :)

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı

Bugüne kadar 29 ekim kutlamadım yürümedim vs. ama yarın çıkıyorum ulan sokağa. Amk piçleri, kimin bayramını kime yasaklıyorlar. Milletin bayramı bu, Vekillerin,hükümetin değil ! sikerim vekili de hükmeti de !

29 ekim bugun la

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı

yarın çık birtanede bayrak al eline tek başına gez : )

küfrederiz villalara kulübeden
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı
    EnableTurk bunu yazdı

29 ekim bugun la

Yeminlen Senden de Bişey Kaçmıyo. :)  

Bende Bu Ayrıntıyı Yeni Farkettim..

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

polislerin gaza gelip üstümüze biber gazı sıkıp arkasından da bi güzel yıkaması dışında hiç bir olumsuz birşey yoktu..

gerçi yapılan fazlasıyla yanlıştı.. genci yaşlısı çoluğu çocugu ordaydı.. ve bu bilmem ney evlatlarının hiç şeyinde değildi. bayılanlar fenalaşanlar vardı.

yapılan kötü birşey gibi gösterilmeyi o kadar çok başarılmıştı ki.. her sokak cadde başında tomalar vardı.. hani görende yasadışı bi örgüt filan sanıcak.. sadece 29 ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak istemiştik hepsi bu. Burdan da 4+1 müriddik.

fırsat buldukça durup çektim bunlarıda;

http://www.leyladansonra.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

+1 ben miyim la :d  

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Salu3
    Salu3's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

Buluşamadık ya ondan +1 dedi galiba :D

Tren odun seçmez hacı abi...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Salu3 bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

Buluşamadık ya ondan +1 dedi galiba :D

o ara yldan, ışıkların oraya gelmemiz 20 dk fln sürdü ya fordlana fordlana , başta iyiydide sıkış pıkış olunca oraya kadar zor geldik :) dedik 10-15 metre kaldı azcık şurda duralım geçeriz oraya, arkadaşınd a1-2 arkadaşı gelcekti onlarıda bekliyoduk tam köşede :) polislede muhabbet kurduyduk ne güzel :) o biber gazını atmayalardı iidi içine etti muhabbetin :d

.
Toplam Hit: 15051 Toplam Mesaj: 108