folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 3 Vakte Kadar Türkiye'nin Durumu



3 Vakte Kadar Türkiye'nin Durumu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    ben 3 senedir yurt disindayim. ve disardan gozlemlerim bazi seyler iyiye gidiyor gibi gozuksede yinede kotu giden birseylerin oldugu ortada. hemde oyle boyle degil. akp kendi cikarlari dogrultusnda hareket ediyor. istemedigi vukuatleri bitirip istediklerini devam ettiriyor. yumruk olaylari ve devriye gezen polis araclarina saldirilar bana gore provakasyon birileri ortaligi karistirmak istiyor. su darbe planlarinda ortaya atilan turden. suanda medya darbe ve ergenekonu gundeminde tutarken birileri gundemi degistirmek istiyor.


    "Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2009
    Erkek

    Ayrıca bence bir savaş çıkacak. Amerika ile iran arasında değil İsrail ile İran arasında bir savaş çıkacağını düşünüyorum. Ama bu savaş daha sonrasında İranlılar ile Arap birliği arasındaki bir savaşa döneceğini düşünüyorum. Çünkü islam dünyasında bir prestij kazanma rekabeti bugün tırmanmış durumda. Türkiye kandil'e bir çıkartma yapacak bence


    Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hepaq
    Hepaq's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek

    Paragrafi bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ayrıca bence bir savaş çıkacak. Amerika ile iran arasında değil İsrail ile İran arasında bir savaş çıkacağını düşünüyorum. Ama bu savaş daha sonrasında İranlılar ile Arap birliği arasındaki bir savaşa döneceğini düşünüyorum. Çünkü islam dünyasında bir prestij kazanma rekabeti bugün tırmanmış durumda. Türkiye kandil'e bir çıkartma yapacak bence


    -----------------------------
    ne saçmaladıgını sen bile bilmiyorsun :D (İranlılar ile Arap birliği arasındaki bir savaşa döneceğini düşünüyorum) 1.olarak iranda müslüman arab ülkeleride müslüman götü sıkışan taraf din kardeşiyiz der bitirir olayı  kaldıki buda 2. madde abd bile tırsaken irandan arab ülkeleri ne yapıcak ki hangisinde iran kadar askeri güç var yada direk senin anlıyacagın dilde söyliyeyim hangisinin iran kdar kimyasal bombası var ? :D savaş çıkarmak o kdar kolay mı sanıyorsunsun sen artık herşey ülkelerin ekonomik gücüne baglı paran varsa askerinde vardı lojistiginde var bombanda var itibarın da var bir savaşın maliyeti milyon dolarlarla ölçülüyor biliyor musun :D onun için her ülkü öyle kolay kolay hade savaş açıyorum diyemez  kaldiki buda 3. madde iranın petrol -dogalgaz gibi elidne çok büyük kozları var bunları nasıl unutuyorsun ulsal anlaşmalar var  :D ticaret anlaşmaları var :D politika hakkıdan bilginiz olmadan hayali yazılar yazmayın siz kendi istediklerinizi kurguluyarak yazıyorsunuz buraya bu onun göstergesidir


    hepaq işte bildigin hepaq hep-aq degil :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibnalahad
    ibnalahad's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2009
    Erkek

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bugün ülkenin büyüdüğünü sanan zavallı şakşakçılar, topraklarımıza getirdikleri; sebep oldukları savaşı ve ölümü gördüklerinde gerçek sandıkları ilüzyondan terler içinde uyanacaklar, zaten herşeyin farkında olan azınlık onuruyla ölürken her ortamda yaşarım zihniyetini güden sıradanlar inançlarını da satarak günlük yaşamlarını devam ettirmeye çalışacak. Durum bundan ibaret.


    -----------------------------

    very realistic, bombastic  -_-


    yok olmadan, varlığa ulaşamazsın
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek

    Paragrafi bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bence Türkiye 3 vakte kadar özelleştirdiği kurumların faydasını görecek. Şimdi hadi len ordan felan demeyin ben AKP'li felan değilim; ama bugün satılığa çıkan ülkeler var. Örneğin Yunanistan, Avrupa parlamentosunun hazinesinden hayvan gibi yararlanıyordu buna rağmen ülke bugün iflas etti satılığa çıktı. Türkiye kapatılmış kapılar ardında hala ekonomik olarak ayaktaysa bu AKP'nin yaptığı özelleştirmeler sayesindeydi. İşsizlik sadece Türkiye'ye has birşey değil, her ülkede var yine halimize hamd olsun ama özelleştirmeler sayesinde satılığa çıkmadı Türkiye bir de öyle olsaydık o zaman nolurdu? Türklüğün şerefi namusu beş paralık olurdu.

    Ayrıca ekonomik krizin tırmanacağını düşünüyorum. Özelleştirilen Türk firmaları yani yabancılar bu  firmaları elinde tutamayacak ve bence devlet bunları geri satın alacak hem de çok cüzi fiyatlarla. Bizim ayakta kaldığımız, ülkemize yatırımcı geldiği yanımıza kar kalacak


    -----------------------------

    ben zannetmiyorum özelleştirmeler sayesinde ayakta olduğumuzu.

    yunanistan ab den aldığı paraları yedi yedi yedi, sonunda baktı bi ton borç olmuş, geride ödeyemedi, ab ayakta s.yo bunları.

    Türkiye de özelleştirme olmasaydı ürettiklerimizi biz kendi paramızla alırdık, verdiğimiz paralar Türkiye içersinde döner, tekrar tüketiciye gelirdi, bundan tüketicide, üreticide, Türkiye'de kazanırdı.

    şimdiye bakalım: üretim (sadce üretim değil limanlar, bankalar vs.) dış ülkelerin elinde. onlar üretiyo biz parayı onlara verip alıyoruz, onlar yine üretiyo, biz yine alıyoruz. bakıyoruz elimizde para kalmamış, içeride dönen para yok çünkü. bu sefer borç almaya gidiyoruz, borcumuzu düşürücemize artırıyoruz. yani özelleştirme sayesinde Türkiye'nin kazandığı bişi yok. var da n kadaR? o da topraklarımız sayesinde.

    sonumuz  yunanistan gibi olacak sanki. ağır ağır satılıyo. birden değil.

    bknz: Türkiye'nin dış borcu,
    Hazine Müsteşarlığı, Mart sonu itibariyle dış borç stokunu açıkladı. Buna göre, yıl sonunda 247 milyar 94 milyon dolar olan Türkiye’nin toplam dış borç stoku, üç ayda 15 milyar 841 milyon dolar net artışla 262 milyar 934 milyon dolara yükseldi.


    http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    evet nitrous un tespitleri doğru.rüzgar Türkiye'nin ve tayyibin arkasından esiyor.önümüzdeki yıllarda -eğer açılımlar ve diğer politikalar avrupa tarafından baltalanmazsa- Türkiye bölgede en az rusya kadar güçlü olacak belki de geçecek.Konjonktür buna müsait.tayyip bunu öngördüğü için politikaları buna göre şekillendiriyor."tayyip iyi bir lider",ancak herzaman ve herkes için tek değişmez kural vardır :"Gücü eline geçiren aslına döner" yani tayyip Türkiye süper güç olunca amerikaya yani bütün dünyaya muhalefet etmeye başlar.çünkü içinde "yeni osmanlılık" düşüncesi hakim.eğer şansı yaver giderse konjonktürü belirleyen güçlerin arasına girmeyi başarırsa o takdirde Türkiye de amerika gibi gündem belirleyen bir güç olur.

    amerika aslında bu gücü "model ortaklık" politikasıyla Türkiye'ye verdi.

     

    son günlerde dillendirilen bedelli askerliğe izin çıkması meselesi aslında TSK nın taze gücünü zayıflatmak amacı güdüyor.bu açıdan baktığımızda bunun bir ingiltere liderliğinde avrupa operasyonu olduğunu görüyoruz.yani bedelli askerlik isteği Türkiye'nin politikalarını baltalamak yönünde bir istek.eğer başbuğ paşa yeşil ışık yakarsa Türkiye aleyhine sonuçlanacak bu istek.

    kabul edilmeyeceğini tahmin ediyorum ama edilirse TSK çok zayıflar.başbuğ paşa TSK yı "tümüyle demokratikleştirme" amacıyla böyle bir izin çıkarırsa şaşırmam.çıkarsa Türkiye'nin önümüzdeki süreçte askeri açıdan etkin olması kısıtlanır.belki de devlet bunu bilerek kabul edecek şimdilik bekleyip göreceğiz.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    sanırım 3 vakte kadar savaş görücez


    diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aryan
    Aryan's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mart/2010
    Erkek

    her ne olacak kestirmke zor ama hayrlı bişey oalcağını zannetmiorm


    Sigarayı bıraksam diyorum; tamamen sana başlasam... Sen daha çabuk bitirirsin işimi, böyle çok yavaş ölüyorum... // üzüldüm ben; üzdü
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBarky
    DjBarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek

    tam olarak ne olacagını kestirmek zor ama yakın zamanda gerek türkiye gerekse dünya için enteresan şeyler olabilir.


    Hayat, cinsel ilişkiyle bulaşan ölümcül bir hastalıktır. http://www.youtube.com/watch?v=qd4O2AtXYSo
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2009
    Erkek

    Türkiye'den hiç bi halt olmaz baştan bunu söyleyim.

    Türkiye'nin son zamanlardaki ilerlemesi; amerikanın ortadoğu halklarına yakınlaşmak için Türkiye'yi öne çıkarması ve fırsatçı tayyip hükümetinin de bunu gayet akıllıca kullanması sebebiyle olmuştur. Yoksa bizi bize bıraksalar, dış destek olmadan tosbağa hızıyla bile ilerleyemeyiz.

    3 vakte kadar durumumuz tamamen iran-israil dengesine bağlı bence. Yoksa daha dağdan inen teröristlere bi takım elbise vermeyi akıl edemeyip otobüsün üstünde zafer kutlaması gibi gösteri yaptıran kafayla biz daha bi 100 sene darbeler dönemini atlatamayız. Bizi ne tayyip medenileştirebilir ne de geri kalanlar. Ben bunu bilirim.

Toplam Hit: 7433 Toplam Mesaj: 43