3 Vakte Kadar Türkiye'nin Durumu
-
Konunun baslangicinda yazdigin bazi konular var bunlar tam gercegin kendisi bazi yorumlari okudum dunyadan bi haber kendi fikirlerini anlatan yazilar bir seyler yakalamissin devam etmeni tavsiye ederim TAMAMINA katiliyorum kolaygelsin..
-
TRTC34 bunu yazdı:
-----------------------------
Konunun baslangicinda yazdigin bazi konular var bunlar tam gercegin kendisi bazi yorumlari okudum dunyadan bi haber kendi fikirlerini anlatan yazilar bir seyler yakalamissin devam etmeni tavsiye ederim TAMAMINA katiliyorum kolaygelsin..
-----------------------------Teşekkür ederim TRTC34 yorumlarınız için.Beğendiğinize sevindim.DEvam ediyorumda hayırlısı bizide almasınlar Ergenekondan:))
-
3 vakte kadar ic savas cıkacak
-
meco bunu yazdı:
3 vakte kadar ic savas cıkacak
-----------------------------kutuplar kimler hocam? bu sefer neyi öne sürecekler.
-
Son iki günün en taşaklı mevzusu Baykal kaseti olayı.Şu an için geçmişteki olaylara paralel yorumlarda bulunarak çıkarımlar yapmak mümkün fakat esas sağlıklı değerlendirmeyi -komplo mu demeli yoksa?- Baykal'ın net tavrı belli olduktan sonra yapabiliriz.İşi Ergenekon ve tasfiye edenlerden,İsrail yahut İngiltere vs. gibi yerlere kadar bağlayanlar olacaktır.Dış politika faktörünü de dahil edersek ele almamız gereken ihtimallerin hacmi artıyor tabi orası da mevzunun başka bir yönü.Memleketin gidişatı ise şu an için İsrail ve bağnaz Kemalistler haricinde herkesin istediği şekilde gitmektedir.Mühim olan atılan adımların kendi hür irade ve çıkarımlarımızın neticesi olarak mı yoksa diğer razı odaklar böyle istediği için mi atıldığı.Şu an için sorunun cevabı birincisi gibi görünüyor.Düşünmeden,celallenerek,bireysel vatan kurtarma eylemlerinin arzusu sebebiyle ortaya çıkan gazla hareket etmemek lazım.Devletin Hükümet,Muhalefet,Ordu,Yargı'dan ibaret olmadığını da unutmayalım.
NOT:Sen kimsin de Kemalizm'e laf ediyorsun gibi bir şey yazacak olan olursa cevap vermeyeceğim haberi olsun.Altını çize çize yorum yapmak yahut gözünüze soka soka kalın puntolarla "bağnaz Kemalistler" yazmak zorunda değilim.Kimi ithaf ettiğim gayet açık ve nettir. -
Üç vakte Baykal basın ve çevre baskısıyla istifa ederse (kendisi herşeye rağmen yine inat etmekte ısrarlı) o zaman dengeler değişecek. Chp, yönetim konusunda düzgün seçimler yapar ve başarılı bir propaganda yürütürse o zaman işler akpnin aleyhine olabilir. Ülkenin kaderi onun gidişine bağlı.
-
Yaptıkları yapacaklarının göstergesidir... Allah millete kolaylık versin.
-
Birkere tam bağımsız değilsin. Kapitalist dünya düzeninin önemli bir parçasısın. Devlet yönetimin ,politikan batının insiyatifi altında yürütülüyor. Yavaş yavaş devletinin kuruluş temelini oluşturan Atatürk ilke ve inklapları aşındırılıyor. Medyan, şirketlerin, altyapın, mülklerinin büyük bölümü yabancının elinde. Bölgesel güç olsan ne yazar ? Zaten seni o konuma getirip gene alaşağı edecek olanda gene bağlı bulunduğun sistem olmayacak mı ? Şu iktidara gelmiş bu gelmiş vs. Kim gelirse gelsin sonuçta dış destekli bir tabandan destek görmeyecek mi ? Teröre, Kıbrıs sorununa, ermeni politikalarına karşı duruşunda vs aldığın kararlar tek başına aldığın veyahutta kendi milletinin aldığı kararlar mı ? Senin Türkiye bölgesel güç olacak vs dediğin şey Amerikan 21. yy Ulusal Güvenlik Politikası raporunda belirtilen bi gereklilik zaten :)
Konuya özel biraz sol takım gibi konuştum ama gerçek bu. Bağımsız olmayan yada kısmen bağımsız bir devletin kendine has, kendi milletinin çıkarına politika üretmesi buna göre yol çizmesi beklenilemez..
-
öncelikle bu teror sorunu bir 25 sene daha bitmez
10 yıl sonra avrupanın en kalabalık ülkesi oluruz
20 yıl sonra ekonomik olrak avrupanın en gelişmiş 5 ülkesi içinde oluruz
10-15 sene aralığı içinde ab'ye katılırız ama türkiyeye özgü yaptırımlar getirelerek yani pek bişeye yaramaz
20 sene sonra kadar orta doğunun en güçlü devleti oluruz(benim için şu öyle zaten)
ve bu arada tek parti iktidarı bence çok önemli.bir dahaki seçimlerde başa gelicek olan yine tek başına olmalı.bazıları beğenmesede bu ülke en büyük atılımlarını tek parti iktidarlarında yapmış
-
FireX bunu yazdı:
Üç vakte Baykal basın ve çevre baskısıyla istifa ederse (kendisi herşeye rağmen yine inat etmekte ısrarlı) o zaman dengeler değişecek. Chp, yönetim konusunda düzgün seçimler yapar ve başarılı bir propaganda yürütürse o zaman işler akpnin aleyhine olabilir. Ülkenin kaderi onun gidişine bağlı.
-----------------------------Bunları konuşacaksak o komployu servis edenlere hizmet etmiş oluruz. Bundan en çok kim fayda görücekse bunu servis edenlerde ona yakın örgütlenmelerdir. Şu iki günde yaşananlardan, Türkiye'de solun yıkılmak istenmesini anlayabiliriz. Chp bunu üzerinden çabuk atıp lehine çevirmeye çalışıcak.
Tüm bunların dışında; Zorlu grubu devletten satın aldığı petrol ve doğalgaz arama sahalarını Amerikalı Transatlantik şirketine sattı bu hafta. Zorlu yakın zamanda doğalgaz rezervide bulmuştu¿. Arama sahalarını satın alan şirket çıkardığı petrolden de %50 pay alma hakkına sahip. Amerika petrol için Irak'a saldırdı, Türkiye ile savaşmasına dahi gerek yok.
Türkiye süper güç olucak diye hayal tacirliği yapan köşe yazarı bunları villasının havuzunda güneşlenirken yazıyo sanırım. Ama haklılar patronu Akkuya'da ki nükleer tesisin ihalesini Rus ortağıyla beraber aldı. Yani gebeler.
Referandum ve seçime gelirsek. Meclisteki partilerin destek vermediği anayasa paketine büyük ihtimalle hayır çıkar. (tabi elektrikler kesilmezse!) Kaldı ki Akpnin kendi seçmeni içinde dahi çatlak sesler yok değil. Temmuza kadar neler olur bilemeyiz. Ancak katılımın yüksek olmasıda önemli. Referandumdan evet çıkarsa akp oylarını artırdığını düşünerek erken seçim isteyebilir. Ancak hayır çıkarsa 2011 den önce seçim yapılmaz.
Hükümet Hidroelektrik santralleri ve elektrik dağıtım şirketlerine kadar özelleştiriyor. Bir kaç ay önce Anadolu Üniversitesi'nin kasasında biriken paraya göz diken, 250 milyon tlyi hazineye aktaran bu hükümet değil mi? Peki Türkiye ilerde olabilecek bi krizi daha kaldırabilecek mi? Yunanistanın borcu 300 milyar euro. Türkiye'nin borcuda ona yakın. Sıcak parayla borc ödeniyor, tekrar borçlanılıyor. Türkiye hakkında hiç kimse hiçbişeyin garantisini veremez.