3 Vakte Kadar Türkiye'nin Durumu
-
attack bunu yazdı:
-----------------------------
FireX bunu yazdı:
Üç vakte Baykal basın ve çevre baskısıyla istifa ederse (kendisi herşeye rağmen yine inat etmekte ısrarlı) o zaman dengeler değişecek. Chp, yönetim konusunda düzgün seçimler yapar ve başarılı bir propaganda yürütürse o zaman işler akpnin aleyhine olabilir. Ülkenin kaderi onun gidişine bağlı.
-----------------------------Bunları konuşacaksak o komployu servis edenlere hizmet etmiş oluruz. Bundan en çok kim fayda görücekse bunu servis edenlerde ona yakın örgütlenmelerdir. Şu iki günde yaşananlardan, Türkiye'de solun yıkılmak istenmesini anlayabiliriz. Chp bunu üzerinden çabuk atıp lehine çevirmeye çalışıcak.
Türk solu Baykal'dan ibaret değil. Görüntülerin eskiliği ve bu yapılanlara baktığımızda partinin içinden birinin arkasında olduğu ortada. Akp kesiminin birinci elden bu görüntüleri çekmesi imkansız. Kongre zamanı bunun ortaya sürülmesi artık Baykal'ın parti içinden birileri tarafından ordan indirilmek istendiğini gösteriyor.
Akp Baykal'ın başarısız siyasetinden gayet memnun. Onun sayesinde yıllardır en büyük rakipleri Chp oy artışı sağlayamıyor. Sırf Baykal olduğu için oy vermeyen bir sürü insan var. Bunların en başında da ben varım. Bu adamın koltuk sevdası bizi bu hallere getirdi. İsterse 1 oyla Chp öne geçecek olsun yine ben Baykal'a oy vermem.
Şu adam kiminle yatmış kalkmış zerre kadar umrumda değil. Fakat yattığı kadını milletvekili yapıyorsa orda yemişim onun özel hayatını. Bırak gizlenmesini bağıra bağıra insanlara anlatılması lazım.
Tayyip'den ne kadar nefret ediyorsam en az Baykal'dan da o kadar nefret ediyorum. Bu Baykal gibi Önder Sav gibi eski kafaların ordan inmesini istiyorum. Dün nasıl gündemi değiştirmek için suikast yalanları uydurduklarını gördük. O da ayrı konu.
Eğer dediğin gibi bunları konuşmak yapanların amacına hizmet etmekse, hizmetin alasını yaparız. Çünkü o adam ordan inmeden hiçbirşeyin değişeceği yok. Daha mı kötüye gider? Daha mı iyiye gider bilemem. Ama şu haliyle Chp'nin bir etkisiz eleman olduğu, hiçbirşeye yaramadığı ve bu koltuğa zımbalanmış büyükbaşlar yüzünden zerre kadar ilerlemeyeceği ortada.
Baykal'ın veya birilerinin gitmesi bu partiye oy kaybettirmez. Sırf Atatürk'ün isminden kazanıyor zaten. Yoksa millet Baykal'ın neyine oy versin? Dediğin gibi partinin çökmesi imkansız. -
Simdi eknomik acidan ilk anlmamiz gereken sey zaman. Ekonomide kisa donem ve uzun donemlik degisiklikler kolay gozlene bilir ancak orta seviyedeki gelismler baya zor. Kis donem derken onumuzdeki 1 ay ile 18 ay arasi, orta seviye 2 sene ile 5 sene. Uzun donem 5 ila 15 sene civari olarak dusunule bilir.
Simdi Turkiye'nin defterlerine bakarsaniz kisa zamanda basari gozleniyor. Bunun baslica nedeni uzun sureli yatirimlari azaltip, hatta geriletip, kisa donem getiri getiren seylere yatirilmasidir. Ornek, turk telekom ozellestiriliyor, gelen az para ile imf borcu odeniyor.
Orta seviyede ne olucagi belirsiz, bu yatirimlar ne yone gider yonetim nasil karar verir bunlari cozmesi zor.
Uzun seviyede ne olucagi malesef ap acik ortada. Uzun sureli yatirimlar azaldigi icin ileride bir gerileme gozlenicek. Egitimli halkimiz az, basarili is olanaklari kisitli. Milletin uzun surede refah duzeyini artirmak icin pek duzgun bir plan yok, bir cok sey bugunu kurtarmak icin yapiliyor. Durum boyle olunca, diger ulkeler 15 sene icinde yatirimlarinin meyvelerini toplarken biz yatirim yapmak icin ugrasiyor olucaz ve kemerleri sikicaz.
Yatirimla kastim sadece sirkletler ve mal uzerine degil. Uzun sureli halkin refahini artiracak hersey; bunlar egitim, saglik, tesvik ve farkli destekler olabilir.