3 Vakte Kadar Türkiye'nin Durumu
-
Bence sorgulama, kurcalama dönemi içindeyiz. İnsanlar sorgulamaya düşünmeye başlıyor. Bir şeylere hityiacımız olduğu bir hareket gerektiği biliniyor ancak ne olduğu veya olacağı tartışma yaratıyor. İster buna aydınlanma dönemi, ister karanlığa gidiş deyin. Bu sürecin iyi yönetilmesi şart. Yoksa dışardan büyük bir açık olarak fırsat görülebilir. Eğer ki kültürümüze yerleşen şekilcilik, kolay yoldan yetki sahibi olmak, becerili adamları harcamak gibi, bencil milliyetçilik gibi olaylardan kendimizi çıkarabilirsek, potansiyeldeki akıl gücümüzü ön plana alırsak güzel şeyler olabilir. Varsın Amerikan müttefiki görünüp ortadoğu orta asyaya açılalım. Biz açıldıktan sonra dengeleri değiştirecek kudreti kendimizde bulmasını da biliriz.
-
Süper gücün sözlükteki tanımı mı değişti? Türkiye %70 den fazla enerjide dışa bağımlı. Avrupa bile Rusya'nın gazına muhtaç. Üretmeyen, teknoloji geliştiremeyen bir süper güç... Nokia, gilette, yahoo, toyota, hp gibi dünyaca ünlü markamız varmı? Üretime dayalı olmayan sıcak parayla ayakta kalan bir ekonomiyle süper güç olmak... 2011 seçimlerinde ya da daha ileri tarihteki bir seçimde amerikaya muhalif bir parti iktidara gelirse borsa yine 59binleri test eder mi?
Peki Türkiye ortadoğuda etkinliğini artırmak için bölgesindeki ülkelere ne vaad ediyor? Türkiye'ye ancak kuru siyaset yaptırırlar.
Amerika yanımızdan son sürat geçti ve Türkiye bir yaprak gibi havalandı, sağa sola savruluyor zamanı gelince yere inicek P: Şaka şaka herşey çok güzel olucak!
-
bu kadar çok politik gelişmelerin olduğu bir ülke ya gerçekten çok şey başarıyor ya da goy goy dövüyor yada boş suni takılıyor.realist olarak baktıkmı bu yönetim ile gelecek 10 yıl türkiye yi iyi şeyler beklemiyor.sömürülen ülkelerde uygulanan düşük kur yüksek faiz taktiğini bizimkiler uyguluyor.amerika ise bölgesel zeminini hazırlıyor.500 milyar dolar iç-dış borç cari açık hepsi striptiz yapıyor önden arkadan nereden bakarsanız bakın.bu kadar borcu gözünüzün önüne koyun kişi başına milli geliri hesaplayın kellenize ne kalıyor böyle hesaplayın aylık çakma alakasız enflasyon tahmini değil almanın amerikalının düz mantıkla kendi hesabına mal ettiği borç takvimi gibi.özelleştirmeleri yermişler yazık etmişler.petrol ofisi 10 yıl önce tamamı türktü şimdi yabancı ortak soktular hükümet zoruyla,petkim öyle tüpraş 100/15 yabancı ne sayayım devlet mantığına ters politikalar.siz ingiliz BP nin ya da Shell in ya da amerikan Exxon mobil in 100/15 ini almaya kalkın bakın nasıl kıyamet koparırlar.iyi düşünün yaftalamaya gerek.Ekonomik olarak 10 senede türkiye düzelir ama emin olayım bu şekilde türkiye yönetilmeye devam etsin biter.
-
Hocam En Çok Savaştan Korkarım Sevmem Savaşı,
Ülkenin Gidişatı Hiç İyi Değil İlerde Savaş Kapıdan Bakınca
Büyük Bir Göç Yaşanıcak. Veya Yaşanmicak Ben G*tümden Sallıyom =|
-
Artık dünyada büyük savaşlar olmayacak hocam.2. dünya savaşında herkezin ağzı yandı büyük devletler aralarında anlaştılar ve bunu karar kıldılar.Gerekli durumlarda ise daha küçük devletlerle yada küçük devletleri birbirleri ile savaştırdılar.Günümüzdede halen aktif olarak yapılmakta bu iş.Ve soğuk pskolojij kültürel ekonomik savaşlar çıktı artık kan akıtmadan savaştıkları ülke üzerinde emellerine ulaşıyorlar.
Türkiye'yi her ne kadar halkımız beğenmesede halen güçlü bir ordu ekonomi ve nüfuza sahip ve büyük bir denge unsuru tüm güçler için.Ne amerika ne rusya nede çin yabana atamıyor.Hal böyle olunca Türkiye hangi taraf daha güçlü adım atarsa o tarafa yöneliyor.Amerika Türkiye'nin güçlenmesini istemesede bunu gerçekleştirmek zorunda çin'in önüne bir set çekmek için.
Ve arap sermayesi Türkiye'ye akacak hatay iskenderun ceyhan yumurtalık körfezi büyük bir endüstriyel merkez haline gelecek arap sermayesi ve amerikan teknolojileri ile.Ha bu bize ne yarar sağlayacak tabi kaymağı arap ve amerikanlar yiyecek ama bu ülkeye katmadeğer iş alanı sağlayacak.Diğer dış yatırımları teşvik edecek.
Gel gelelim Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl içerisindeki konumuna.RTE olsun ya da olmasın kaçınılmaz dönüşüm gerçekleşecek.Osmanlı nizamı gibi Türkiye tekrar ortadoğuya egemen olacak.Tekrar ve tekrar söylüyorum farkındayım ama olacakların iyice farkına varın diye diyorum.İddaalı konuşmayı pek sevmem ama bu olacakları tek ben söylemiyorum amerikan düşünce klüpleride benzer teoriler oluşturuyor Türkiye'de ki bazı stratejisyenlerde..
Ben istememe Amerika gibi bir emperyalist gücün desteği ve istekleri doğrultusunda bunları yapmayı.Amerika değil hiçbir güç tarafından yaptırılmayı istemem.Yapacaksak kendi devlet politikamızı olutşurup kendi menfaatlerimiz doğrultusunda yapalım.Ha günümüzde amerikanın borusu ötüyor.Köprüyü geçene kadar dayı diyelim.Türklerin kuramadığı Turan'ı amerika kurdurdu desinler varsın. Biz o seviyeye ulaştıktan sonra başımızdada "LİDER" olduktan sonra her türlü çıkmasını biliriz o senaryonun içerisinden.
Son olarak şunuda hatırlatayım.
Bundan 30 yıl önce Alparslan TÜRKEŞ 2000 yılına kalmaz SSCB dağılır komunizm çöker Türk devletleri bağımsızlıklarına kavuşur Büyük Turan Devleti kurulur dediğinde Ülkücü gençler dahi inanamamıştı bu sözlere.Ama 1990'a varmadan komunist rusya çöktü Türk devletleri birer birer bağımsızlıklarına kavuştu şimdi işin son kısmı kaldı.
Poliannayla sevişmiş gibi bir havam var sanki ama arkadaşlar son 7 8 yıldır siyaset konuları rte üzerine yoğunlaştı başka birşey konuşulmaz oldu.Ben kendi adıma çok bunaldım bu atmosferden.rte siz bir siyaset ve devlet politikasıda konuşulabilir.Onun için böyle bir gidişat çizdim kendi çapımda.Selametle.
-
enson kafam atıcak ya gidip sevdiğim kızı kaçırıcam yada tüm ekonomi binalarını uçuracam
-
teknoloji gelişti gelişti gelişti ve bu günlere gelindi. adam orda konuşuyor biz 2 dakka sonra anti sempati grupları kurabiliyoruz, e hal böyle olunca bilgi kirliliği insanın bünyesini folloş ediyor akan sular hiç durulmuyor. burada kendimi bildim bileli siyeset gündemin yarısını oluşturuyor. (since 2003)
-
3 vakte kadar turkiye ve dunya dogal afetler sonucu yerle bir olur turk halki saglam ve birbirne destek olmasiyla bunu cok cabuk asar ve yeni dunya duzenini kurmaya baslar sonuc olarak avrupa amerika ve rusya dogal yasama ayak uydurmaya zorlanacagi icin ellerinde butun gucu kaybeder ve turkiyeye bagimli olarak devam ederler ......tarim sanayisi turkiye ekonomisini zirveye tasir
-
Bunları bize konuşturan ayarlı medya ve birkaç köşe yazarının (Mahir Kaynak, Yiğit Bulut gibi) sürekli yazılarında yer vermesi. Ama bu Amerika'nın BOP'tan vazgeçmesi anlamına gelir. Benim düşüncem ise miladı dolan akp hükümetinin 2011 seçimleriyle ömrünü uzatarak Amerika'da Obama'dan sonra seçilecek yeni başkan ile İran'ı vururken yanında Türkiye'yi görmek istemesi.
-
Onu bunu bırakında Ekimde seçim var:)
aha buraya yazdım ekim geldiğinde len ben demedimmi diye artizlik yapacam göreceksiniz:))