300 Spartalıda Geçen Agoge Eğitimi
-
HighElf bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdı
Yok Spartalılar ibneymiş, yok Osmanlı bunların amına koyarmış, yok gidin kendi tarihiniz araştırın...
Çoğu arkadaş saçmalamış resmen. İlk olarak: O yıllarda günümüz tabu ve adetleri olmadığı için biseksüellik son derece normal bir durumdu. Yani sen şimdi buna ibnelik diyebiliyorsun ama o yıllardan bugün solak olmak kadar doğal karşılanan bir şeydi. Hoş, Rusya'dan oğlan sipariş eden padişahları da biliyoruz.
Osmanlı bunları devirebilir eyvallah. Bir önemi var mı peki? Futbol maçı mı bu hocam? Koskoca bir ülkenin kültürü, yaşayış biçmi. Kimin kimi yeneceğine göre mi okuyacağız dünya tarihini.
Son dediğinizde haklısınız. Kendi kültürümüzü bilmeden, bu tarz şeyleri araştırmak saçma geliyor bana da. Kendi kültürümüz derken, kesinlikle Osmanlı'dan bahsetmiyorum.
bsg bacım ya
Saygısızlık yapma
-
SweeneyTodd bunu yazdıHighElf bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdı
Yok Spartalılar ibneymiş, yok Osmanlı bunların amına koyarmış, yok gidin kendi tarihiniz araştırın...
Çoğu arkadaş saçmalamış resmen. İlk olarak: O yıllarda günümüz tabu ve adetleri olmadığı için biseksüellik son derece normal bir durumdu. Yani sen şimdi buna ibnelik diyebiliyorsun ama o yıllardan bugün solak olmak kadar doğal karşılanan bir şeydi. Hoş, Rusya'dan oğlan sipariş eden padişahları da biliyoruz.
Osmanlı bunları devirebilir eyvallah. Bir önemi var mı peki? Futbol maçı mı bu hocam? Koskoca bir ülkenin kültürü, yaşayış biçmi. Kimin kimi yeneceğine göre mi okuyacağız dünya tarihini.
Son dediğinizde haklısınız. Kendi kültürümüzü bilmeden, bu tarz şeyleri araştırmak saçma geliyor bana da. Kendi kültürümüz derken, kesinlikle Osmanlı'dan bahsetmiyorum.
bsg bacım ya
Saygısızlık yapma
kıçından tarih uydurmak diye buna denir :D ahaha biseksüellik ne zaman normal olmuş da o zaman normalmiş..
yahu arkadaş padişahların hangisi oğlan sipariş etmiş he onu de bakalım.. sallamışsın hoca sen direk buna kadir bile inanmaz..
kusura kalmada high elfin dediği gibi "hadi bacım hadi başka tarihe.." denir bu yazına ..bence inci sözlük - ekşi sözlük gibi kaynaklardan tarih araştırmayı bırakırsa Türk milleti işte o zaman muvaffak olacak..
-
KrypT bunu yazdı
Bence Osmanlı tarihin en sikko devletlerinden birisiydi.
Ağzın doluyken, konuşma.
-
okuduklarıma bakıcak olursak şu övünme işinden bi türlü vazgeçemiyoruz yaa bırakın osmanlı tokatlıyomuş sparta agaca kafa atıyomuş zenciler 30 cm miş bırakın sidik yarışını artık geçmişte olmuş bitmiş önemli olan bunlara bakıp ders almak ve gelecekte ne yapabileceğimiz bak adamlar çözmüş olayı abd avrupa milleti gazlıyo savaştırıyo ganimeti alıyo artık fiziksel gücün dışında aklı kullanan bir adım önde
dönem dönem dünya üzerinde bir çok hüküm sürüldü roma alparslan cengiz osmanlı ATATÜRK sezar bunlar çogaltılır ama bunların dönemleri farklı cografyaları farklı bunları analiz edip o cografyada ki insanları etkilen şeyleri düşünmek ve gerekenlere göre adım atmak yeniden hüküm sürmeyi düşünmek lazım yada kendi yağında kavrulmayı
her neyse adam ne atlatmış olaylar sidik yarışına girmiş..
-
zone bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdıHighElf bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdı
bsg bacım ya
Saygısızlık yapma
kıçından tarih uydurmak diye buna denir :D ahaha biseksüellik ne zaman normal olmuş da o zaman normalmiş..
yahu arkadaş padişahların hangisi oğlan sipariş etmiş he onu de bakalım.. sallamışsın hoca sen direk buna kadir bile inanmaz..
kusura kalmada high elfin dediği gibi "hadi bacım hadi başka tarihe.." denir bu yazına ..bence inci sözlük - ekşi sözlük gibi kaynaklardan tarih araştırmayı bırakırsa Türk milleti işte o zaman muvaffak olacak..
Kıçından tarih uydurmak he? Eski Yunan, eski Roma tarihini bir araştır lütfen ne zaman normalmiş. Yine mitleri bir araştır bakalım Tanrı'ların cinsiyetlerini öğren. Zeus'un sevgililerine bir bak belki faydası dokunur. Ayrıca hermafroditliğin Tanrısal bir özellik sayıldığı yıllardan bahsediyoruz. Anlamadığım ve zoruma giden nokta; "kıçından tarih uydurmak" demişsin ve bunu söylerken bile tarih bilginin zayıf olduğunu göstermişsin. İroni güzel fakat ironik insanlar kötü.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ganimedes_%28mitoloji%29
E sen hiç araştırmamışsın. Araştırmadığın gibi araştıran insanlara saldırmışsın. Tamam eyvallah homofobiksin ama senin homofobik olman o zamanki toplumların da homofobik olmasını gerektirmez.
-
abi ister ipne ol ister ipne olma bana ne senin g*tünden
ama İslamın bayraktarlığını yapmış ADAMlara oğlancı muamelesi yapman g*tünden tediklerinin yan etkisi olarak düşünmemem elde değil.
Git efendi efendi ver sağ sola bulaşma bize tek istediğim bu sizden.
Hayır herkes herkesi sevmek zorunda değil ipneleri sevmiyorum sevmekte zorunda değilim. Hani bir ipne niye benim tarafımdan sevilmek zorundaki onu sevmiyorsam niye homofobik oluyorum. Arkadaş çevremde g*tveren istemiyorum hepsi bu. Bu da benim görüşüm saygı göstersin.
Ben onların meclislerine gidiyor muyum hayır o zaman o da benim bulunduğum meclislere gelmeyecek saygı gösterecek. Eğer zoraki aynı ortamı paylaşmak zorundaysak (okul sınıf gibi) benimle iletişime geçmeyecek istemiyorum çünkü.
-
HighElf bunu yazdı
ama İslamın bayraktarlığını yapmış ADAMlara oğlancı muamelesi yapman g*tünden tediklerinin yan etkisi olarak düşünmemem elde değil.
Hayır herkes herkesi sevmek zorunda değil ipneleri sevmiyorum sevmekte zorunda değilim. Hani bir ipne niye benim tarafımdan sevilmek zorundaki onu sevmiyorsam niye homofobik oluyorum. Arkadaş çevremde g*tveren istemiyorum hepsi bu. Bu da benim görüşüm saygı göstersin.
Ben onların meclislerine gidiyor muyum hayır o zaman o da benim bulunduğum meclislere gelmeyecek saygı gösterecek. Eğer zoraki aynı ortamı paylaşmak zorundaysak (okul sınıf gibi) benimle iletişime geçmeyecek istemiyorum çünkü.
Koca dünya ne zamandan beri senin meclisin oldu? Sen insanlara, bir takım hakaretlerde bulun sonra gel saygı bekle yok öyle dünya. Ayrıca "İslamın bayraktarlığını yapmış adamlara" demişsin. İslam'ın bayraktarlığını; Hz Ali, Hz Osman, Hz Ömer ve diğer saygın kişiler yaptı. Bayraktarlık babadan oğula geçen ruhban bir yetki değildir.
-
SweeneyTodd bunu yazdıHighElf bunu yazdı
Koca dünya ne zamandan beri senin meclisin oldu? Sen insanlara, bir takım hakaretlerde bulun sonra gel saygı bekle yok öyle dünya. Ayrıca "İslamın bayraktarlığını yapmış adamlara" demişsin. İslam'ın bayraktarlığını; Hz Ali, Hz Osman, Hz Ömer ve diğer saygın kişiler yaptı. Bayraktarlık babadan oğula geçen ruhban bir yetki değildir.
Söyle bakalım 4 halifeden sonra İslam başsız mı kaldı yani ? Türkler Arnavutlar Boşnaklar Endonezyalılar nasıl müslüman oldu ? Alevilerin ve Şiilerin cihatlarıyla değil mi güldürme beni.
Koca dünya benim meclisim değil, benim olduğum yer benim meclisim. İpneler heryerde kabul görmek istiyor, yanlış olan bu. Oturduğum bina komple bizim, ipneleri kiracı olarak almayız mesela. Kibarca biz g*tverenlere ev kiralamıyoruz diyoruz onalrda gidiyor. -
HighElf bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdıHighElf bunu yazdı
Söyle bakalım 4 halifeden sonra İslam başsız mı kaldı yani ? Türkler Arnavutlar Boşnaklar Endonezyalılar nasıl müslüman oldu ? Alevilerin ve Şiilerin cihatlarıyla değil mi güldürme beni.
Koca dünya benim meclisim değil, benim olduğum yer benim meclisim. İpneler heryerde kabul görmek istiyor, yanlış olan bu. Oturduğum bina komple bizim, ipneleri kiracı olarak almayız mesela. Kibarca biz g*tverenlere ev kiralamıyoruz diyoruz onalrda gidiyor.Türkler mi? Türkler İslamiyet'i Hz Ömer döneminde kabul etti hocam. Endonezya ise farklı dinden gelen tüccarların dinlerini yayma çabası içinde olduğu bir bölgeydi. Onlar ise İslamı seçtiler. Ek olarak bugün Balkanların durumunu da bir öğenmeni isterim. Yazım üslubun ve söylediklerin ile zeka seviyeni ve vizyonunu çok net bir şekilde belli ettin. Sana apartmanında mutluluklar.
-
SweeneyTodd bunu yazdıHighElf bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdıHighElf bunu yazdı
Koca dünya benim meclisim değil, benim olduğum yer benim meclisim. İpneler heryerde kabul görmek istiyor, yanlış olan bu. Oturduğum bina komple bizim, ipneleri kiracı olarak almayız mesela. Kibarca biz g*tverenlere ev kiralamıyoruz diyoruz onalrda gidiyor.Türkler mi? Türkler İslamiyet'i Hz Ömer döneminde kabul etti hocam. Endonezya ise farklı dinden gelen tüccarların dinlerini yayma çabası içinde olduğu bir bölgeydi. Onlar ise İslamı seçtiler. Ek olarak bugün Balkanların durumunu da bir öğenmeni isterim. Yazım üslubun ve söylediklerin ile zeka seviyeni ve vizyonunu çok net bir şekilde belli ettin. Sana apartmanında mutluluklar.
Ben balkanların dibiyim la. Anne Arnavutluk baba Kosovalı. Babamın dedesi naziydi kendileri hitlerin ordusunda sırp kesiyordu.
Hocam ben geri zekalıyım, ve ileri zekalı ipnelerinde benle muhattap olmasını istemiyorum.
Bayrampaşa hocam, göçmen mekan.
Üstelik al sana balkanlardan bir haber
http://setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/tr/features/setimes/articles/2013/08/26/reportage-01...
Buna karşın, Kosova ve Bosna Hersek'te homofobik düşünce öylesine yaygın ki, buralardaki LGBT toplulukları büyük ölçüde kendilerini gizliyor. Aktivizm örneklerine ve (gey kafeleri, kulüpleri ve barları gibi) sosyal alanlara ise neredeyse hiç rastlanmıyor.
Kosova'da AB finansmanı ile yürütülen Homofobi ile Mücadele projesinin müdürü Simon Maljevac, "Bu son derece muhafazakar bir toplum. İnsanlar kimliklerini açıklamaya korkuyor. Bazı harika aktivistler var, ama çoğu LGBTI birey hayatını yer altında sürdürüyor," diye konuştu.
...
bizim oralarda öyle taksime çıktığınız gibi çıkamazsınız.