4 Yıllık Fakülteler 2 Yıllığa İnecek
-
YÖK taslağına eklenen maddeyle 4 yıl okutulan işletme, turizm ve otelcilik ile bankacılık gibi bölümlerin 2 seneye düşmesi, mühendislik ve eczacılık 5, mimarlık ve diş hekimliği 6 yıla çıkacak...
dedikodu da olabilir diye düşünüyorum...
yav arkadaş 4 yıl boşunamı okuduk :(
yüksek lisans şart oldu :S
http://www.ensonhaber.com/4-yillik-fakulteler-2-yilliga-inecek-2013-03-01.html
-
Bachelor sistemine geçiliyor kısacası..
-
Sırf askerlikten yırtmak için işletme , iktisat okuyan arkadaşlar için büyük sıkıntı :F
-
sokoban bunu yazdı
Sırf askerlikten yırtmak için işletme , iktisat okuyan arkadaşlar için büyük sıkıntı :F
2 yıl myo ardından 1 yıl intibak sonra 2 yıl lisans işletme okudum = toplam 5 yıl ömrümden çaldılar
bizim için sorun olacağını düşünmüyorum...
nolanded tarafından 01/Mar/13 12:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Aslında işletme ve iktisat önemli ve güzel bölümler ama ülkemizde resmen ayağa düşmüş durumda askerden kaçmak isteyen , üniversite okudum demek isteyen açıköğretimden giriyor alıyor diplomayı gidiyor resmen bakkalda satılan bir diplomaya dönüştü bu bölümlerin diplomaları bu şekilde belki itibarını geri verirler en azından sadece bu bölümleri okumak isteyen insanlar seçer.
-
ErotikPanda bunu yazdı
hocam zaten bachelor lisansa tekabül ediyor. kastın avrupadaki sistemse böyle bir şey zaten orada yok.
genelde avrupada 3 yıl science (bc) + 2 yıl de engineering safhası (ing.) , türkiye karşılığı ile(lisans + yüksek lisans). adamlar 5 yıl okuyup yüksek
mühendis olarak çıkıyor, biz 5 yılda ancak bachelor olarak çıkıyoruz :)
-
sokoban bunu yazdı
Aslında işletme ve iktisat önemli ve güzel bölümler ama ülkemizde resmen ayağa düşmüş durumda askerden kaçmak isteyen , üniversite okudum demek isteyen açıköğretimden giriyor alıyor diplomayı gidiyor resmen bakkalda satılan bir diplomaya dönüştü bu bölümlerin diplomaları bu şekilde belki itibarını geri verirler en azından sadece bu bölümleri okumak isteyen insanlar seçer.
aöf 2012-2013 döneminde yeni sisteme geçti ve kökten değişti bu önyargıyı biraz kıracak gibi
ayrıca eğer işletme 2 yıla düşerse, bu zamana kadar 4 hatta intibakla 5 yıl okuyan öğrencilere master derecesi vermeleri gerekir diye düşünüyorum...
nolanded tarafından 01/Mar/13 12:24 tarihinde düzenlenmiştir -
2 yıllık bir çok bölümün 4 yıllığa çıkması ve eğitim sisteminin 12 ay devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sabahçı akşamcı gibi 6 ay kış 6 ay yaz eğitim uygulaması yapılmalı bu sayede sbs nin ardınden öss de kalkabilir. bir yıl içinde eğitilen öğrenci sayısı
2 katına çıkar ve bunun için çok fazla eğitimden kısılma olmaz.
Ben bir organik tarım öğrencisi olarak iş aradığımda bütün organik işletmeler ziraat mühendisi alıyor. Ulan adam eğitimini almadığı şeyi yapabiliyor
biz eğitimini tam aldığımız işi yapamıyoruz.
-
unbalanced bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
hocam zaten bachelor lisansa tekabül ediyor. kastın avrupadaki sistemse böyle bir şey zaten orada yok.
genelde avrupada 3 yıl science (bc) + 2 yıl de engineering safhası (ing.) , türkiye karşılığı ile(lisans + yüksek lisans). adamlar 5 yıl okuyup yüksek
Bach. rus sisteminde lisansa tekamül etmiyor. azerbaycanda rus sisteminde okudum. üniversitede 4 yıllık okursan bach. diploması alıyorsun. tekniker ile mühendis arasına tekamül ediyor. Evet mühendis gibi çalışabiliyorsun ama sadece bi alışkanlık - açık diyelim. Ama akademik yapmaya çalışırsan siktiri çekiyolar :) ama yüksek lisans yaparsan bach+ görünüyor ki bu direktmen mühendise tekamül ediyor.
allahtan üniversite değilde akademi okudumda bach saçmalığına denk gelmedim direk yüksek mezun oldum :)
iLLuMiNaTi tarafından 01/Mar/13 12:22 tarihinde düzenlenmiştir -
ErotikPanda bunu yazdıunbalanced bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
Bach. rus sisteminde lisansa tekamül etmiyor. azerbaycanda rus sisteminde okudum. üniversitede 4 yıllık okursan bach. diploması alıyorsun. tekniker ile mühendis arasına tekamül ediyor. Evet mühendis gibi çalışabiliyorsun ama sadece bi alışkanlık diyelim. Ama akademik yapmaya çalışırsan siktiri çekiyolar :) ama yüksek lisans yaparsan bach+ görünüyor ki bu direktmen mühendise tekamül ediyor.
allahtan üniversite değilde akademi okudumda bach saçmalığına denk gelmedim direk yüksek mezun oldum :)
o halde rusyadaki sistem farklı hocam. türkiyede bc. lisansa denk geliyor zaten. yüksek lisans ise ing. ye denk geliyor. batı avrupayı bilmiyorum
ama orta avrupadaki sistem böyle muhtemelen batı da böyledir. onların lisans eğitimi genel itibariyle 3 yıldır. mesela bilgisayar mühendisliği yok,
computer science var, buradan mezun olan adam BC. ünvanını alıyor.. 2 yıl daha okursa ING. ünvanını alıyor bu da izim yüksek lisansa tekabul
ediyor
-
unbalanced bunu yazdıErotikPanda bunu yazdıunbalanced bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
Bach. rus sisteminde lisansa tekamül etmiyor. azerbaycanda rus sisteminde okudum. üniversitede 4 yıllık okursan bach. diploması alıyorsun. tekniker ile mühendis arasına tekamül ediyor. Evet mühendis gibi çalışabiliyorsun ama sadece bi alışkanlık diyelim. Ama akademik yapmaya çalışırsan siktiri çekiyolar :) ama yüksek lisans yaparsan bach+ görünüyor ki bu direktmen mühendise tekamül ediyor.
o halde rusyadaki sistem farklı hocam. türkiyede bc. lisansa denk geliyor zaten. yüksek lisans ise ing. ye denk geliyor. batı avrupayı bilmiyorum
ama orta avrupadaki sistem böyle muhtemelen batı da böyledir. onların lisans eğitimi genel itibariyle 3 yıldır. mesela bilgisayar mühendisliği yok,
computer science var, buradan mezun olan adam BC. ünvanını alıyor.. 2 yıl daha okursa ING. ünvanını alıyor bu da izim yüksek lisansa tekabul
ediyor
Rus sistemi tamamen farklı hacım kredi sistemi felan yok.
Bir dönemde kaç dersin olduğuna bakılmaksızın 3 dersten kalırsan direk okuldan atılma durumun var :)
Neler çektik biz amk..
iLLuMiNaTi tarafından 01/Mar/13 12:26 tarihinde düzenlenmiştir