4 Yıllık Fakülteler 2 Yıllığa İnecek
-
Ulan hep bana denk gelir bunlar şimdi 6 yıl mı okucam ben
Lambo tarafından 01/Mar/13 12:45 tarihinde düzenlenmiştir
edit: bize vurmuyomuş sanırım oh -
zaten mühendisliği 4 senede bitirene madalya takıyorlar 5 sene normal :) bize yetişmez bu
-
Bilgisayar programcılığınıda 4 yıl yapsalarya :(
-
çok yerinde bir karar olur.
mühendisi 4 sene teori üzerine eğitiyorlar ama pratik 0.. kıçı kırık iki tane staj yaptırmayla olmaz zaten bu iş.
sonra adam özel sektöre dünyadan bihaber giriyor ya da ekseri giremeyip işsizim diye ağlıyor.
-
Hybris bunu yazdı
mühendisi 4 sene teori üzerine eğitiyorlar ama pratik 0.. kıçı kırık iki tane staj yaptırmayla olmaz zaten bu iş.
sonra adam özel sektöre dünyadan bihaber giriyor ya da ekseri giremeyip işsizim diye ağlıyor.
Müdür süreyle doğru orantılı artacak mı eğitim kalitesi?
Sanmam. Bir sene evvel aynı sıraları paylaştığımız öğrenciyi asistan sıfatıyla elinde ders notları karşımıza hoca diye gönderiyorlardı. Fotokopi makinesi gibi o tahtaya biz deftere işliyorduk yazıları. Böyle bir sistemde 10 sene okusan ne yazar?
Evet pratik hiç yok, hele mühendislikte. Onun için esas eğitim diplomayı aldıktan sonra başlıyor.
-
bosa okumadik 7 yil (muhendis). 5 az bile.
bitmiyor arkadas ne yapalim.
-
keşke bizim bölüm de 2 yıla düşşe :))
-
Mukavim_ bunu yazdıHybris bunu yazdı
Müdür süreyle doğru orantılı artacak mı eğitim kalitesi?
Sanmam. Bir sene evvel aynı sıraları paylaştığımız öğrenciyi asistan sıfatıyla elinde ders notları karşımıza hoca diye gönderiyorlardı. Fotokopi makinesi gibi o tahtaya biz deftere işliyorduk yazıları. Böyle bir sistemde 10 sene okusan ne yazar?
Evet pratik hiç yok, hele mühendislikte. Onun için esas eğitim diplomayı aldıktan sonra başlıyor.
Katılıyorum hocam.
-
galiba 2 sene temel egitim, 2 seneden sonra istedigimiz dalda seçim yaparak devam edilebilir.
biz zaten temel eğitim dedikleri 2 seneyi çoktan tamamladığımız için tekrar işletme dalında okumaya devam ettik yani bizi etkilemez bu sistem.
-
biz bu eğitim öğretim işini kıvıramadık , ne yapsak olamıyor o zaman elalem nasıl yapmış , muasır medeniyetler bu işleri ne yapmışlarda çözmüşler ona bakacaz , bunda yanlış bişey yok
ayrıca böyle kıl yün bölümlerin 4 sene yer işgal etmeleri hakikaten saçma olabilir , buna karşılık bir zamanlar benimde bitirdiğim bilgisayarprogramcılığı gibi bir bölüm 4 hatta 5 seneye bile çıkartılabilir , çünkü bilgisayar icat olduğunda açmışlar muhtemelen bu bölümü , ee ozaman cobol var basic var donanım falan zaten bambaşka , yani bilgisayar basit bir mevzu
ama şimdi öyle mi ?