4 Yıllık Fakülteler 2 Yıllığa İnecek
-
mungabunga bunu yazdı
inkılap tarihi - türk dili- ingilizce gibi seçmeli dersler kaldırsalar , 4 sene olan okullar zaten 2 seneye düşer :-))))
Kıl tüy dersler. ulan lisede zaten bu dersleri anlatmişsın ne diye orada anlatıyorsun değil mi ya.
-
MaTRiXe bunu yazdımungabunga bunu yazdı
inkılap tarihi - türk dili- ingilizce gibi seçmeli dersler kaldırsalar , 4 sene olan okullar zaten 2 seneye düşer :-))))
bir yandan gerekli diyorum hadi ingilizceyi geçtim ama dilini bilmeyen ecdadını tanımayan bir neslin hali ne olur.
Hocam üniversiteye gelmiş bir insana ne öğretebilirsin ki başka? Yok yani ya oraya alacağın adamları güzel seçeceksin ya da bu dersleri hiç koymyacaksın. Eşşek kadar adamlara Türkçe dersi vercez Tarih dersi verip atalarını mı hatırlatacaz? Her üniversite öğrencisi bunları bilmelidir. Ayrıca yoklama olayı da saçma ve bugün gelen yazıyı gördüm diye yazıyorum. Badem rektörümüz yazmış yoklama zorunludur her öğretim elemanı yoklama alacaktır diye ve hocamın dediğini diyorum bir şey de demiyorum başka:
- Koca koca adamlardan yoklama mı alacam şimdi ben?
-
Caliber bunu yazdıMaTRiXe bunu yazdımungabunga bunu yazdı
bir yandan gerekli diyorum hadi ingilizceyi geçtim ama dilini bilmeyen ecdadını tanımayan bir neslin hali ne olur.
Hocam üniversiteye gelmiş bir insana ne öğretebilirsin ki başka? Yok yani ya oraya alacağın adamları güzel seçeceksin ya da bu dersleri hiç koymyacaksın. Eşşek kadar adamlara Türkçe dersi vercez Tarih dersi verip atalarını mı hatırlatacaz? Her üniversite öğrencisi bunları bilmelidir. Ayrıca yoklama olayı da saçma ve bugün gelen yazıyı gördüm diye yazıyorum. Badem rektörümüz yazmış yoklama zorunludur her öğretim elemanı yoklama alacaktır diye ve hocamın dediğini diyorum bir şey de demiyorum başka:
- Koca koca adamlardan yoklama mı alacam şimdi ben?
orada kısmın katılmakla beraber( o yaşa gelmiş adama tarih türkçe mi öğretelim) bazen hatırlatmak gerekir ayrıca giderek daha detaylı bir bilgi sunulmakta, kısmen katılmıyorum(güzel seçeceksin) zira bu kadar basit değil adam seçmek bak sistemimiz kaç kere değişti :D He ama denildiği gibi işi olmayan adama çok da dayatmamaları lazım yani uzmanlık alanına yönelik programlar oluşturulması daha yerinde olur diyorum aman neyse sanki ben dedim de oldu
-
nolanded bunu yazdısokoban bunu yazdı
Sırf askerlikten yırtmak için işletme , iktisat okuyan arkadaşlar için büyük sıkıntı :F
2 yıl myo ardından 1 yıl intibak sonra 2 yıl lisans işletme okudum = toplam 5 yıl ömrümden çaldılar
bizim için sorun olacağını düşünmüyorum...
ben bu saydıklarının üstüne yükesk lisans yapıyorum :O)
-
Bir iletişim fakültesine dokunmuyorlar heralde. Çok zormuş gibi o 4 sene de kalıcak sanırım . Gerçi işime gelmedi değil :)
Ayrıca hukuğu 3 seneye düşürsen nolur her türlü 5-6 senede biter zaten.
-
dersleri hakkında çok bilgim yok ama hukuğa 3 sene az, mimarlığa 6 sene çok gibi geliyor.
mühendisliğede 4 yıl yeterli.boş boşuna yıl kasmanın bir alemi yok. onunla uğraşcaklarına eğitimin kalitesini, süreyi uzatmadan nasıl daha yukarı çekebiliriz bunu düşünsünler.
5 yıl olsa gene birşey değişmeyecek, 4 yılda alınan dersleri 5 yıla yayarlar kesin. millet 3 yılda okutur mezun eder. biz 5-10 yılda edelim diyoruz.sanki çok bir kalite katacak.
şuan yeni açılan teknoloji fakültelerindeki sistemi biraz daha geliştirip, tüm üniversitelere yaysalar güzel olur.
nereye kadar teorik eğitim. mühendis olacak adam teorik kadar pratik eğitimde görmeli
-
sivil bunu yazdı
dersleri hakkında çok bilgim yok ama hukuğa 3 sene az, mimarlığa 6 sene çok gibi geliyor.
mühendisliğede 4 yıl yeterli.boş boşuna yıl kasmanın bir alemi yok. onunla uğraşcaklarına eğitimin kalitesini, süreyi uzatmadan nasıl daha yukarı çekebiliriz bunu düşünsünler.
5 yıl olsa gene birşey değişmeyecek, 4 yılda alınan dersleri 5 yıla yayarlar kesin. millet 3 yılda okutur mezun eder. biz 5-10 yılda edelim diyoruz.sanki çok bir kalite katacak.
şuan yeni açılan teknoloji fakültelerindeki sistemi biraz daha geliştirip, tüm üniversitelere yaysalar güzel olur.
nereye kadar teorik eğitim. mühendis olacak adam teorik kadar pratik eğitimde görmeli
bencede doğru.
Bide pratik kısmında çok yetersiz kalıyor diyorlar bizim üniversiteler.Bence pratik çok önemli.Yani bir programcı adama sen bütün programlama dillerinde döngüleri,fonksiyonları,sorguları ıvırları zıvırları anlat geç olmaz.O adama bunları anlattıkdan sonra 2 orta çaplı ve 1 büyük proje vereceksin ve adam bunu uygulayacak ki o zaman öğrenecek.
-
lisede 1yıl sınıfta kaldım
1yıl össyi kazandım ama açıkliseye geçmiştim kredi sistemi yüzünden mezun olamadım
buyıl dandirik bir bölümde okuyorum yani siz buyılıda saymayın gittimi 3yıl
ben bide busene tekrar össye girecem taki içime sinen bir bölüme kadar şimdi obölüm 6yıl olsa ben mayıs 92 doğumluyum mezun olduğumda kaç yaşında olucam siz düşünün
edit:lan aklıma gelmedi bunun bide askerliğivar ve askerlik 1yıldan uzun sürüyor
dead_march tarafından 02/Mar/13 10:24 tarihinde düzenlenmiştir