4.5G İhalesinde İlk Tur Tamamlandı - En Hızlı Bant Vodafone'da
-
Turkcell ve rekabet kurumu olayını defalarca bende duydum. Şimdi doğruya doğru Turkcell 2000'lerin başından beri ben en kalitelisiyim, en iyi ben çekerim algısı yaptı insanların kafasında. Bunda en büyük sebep yaptığı Bizans oyunudur. KVK vardı halada var ya neyse. İşte Turkcell bunun ortağıydı. KVK Nokia Türkiye'nin resmi garantisini veren firma olur. KVK o zamanlar getirttiği çoğu Nokia telefonu sadece 900 mhz destekli getirtti. O zaman 1800 frekansında çalışan Aria ve Aycell bu telefonlarla çalışmıyordu. Şimdi nasıl iPhone manyaklığı varsa o zaman Nokia manyaklığı vardı. Millet aldı Nokiaları telefonlar sadece Turkcell ve Telsim ile çalışıyor. Sandılar Aria ve Aycell çekmiyor, dandik.
Rekabet kurumu sonradan uyandı dedi böyle olmaz fiyat tarifesi çıkardı. Yıllardır Turkcell'in o zaman ki kazandığı aboneleri eritmeye, diğer iki operatöre dağıtmaya çalışıyor. Yıllık abone rakamlarına bakın Turkcell sürekli düşüştedir.
https://www.youtube.com/watch?v=QuDKTJylG5c
mkyb tarafından 15/Mar/16 18:40 tarihinde düzenlenmiştir -
darkroques61 bunu yazdı
Bu kotalarda hız felakettir..
nokta atışı olmuş. ←_← -

-
mkyb bunu yazdı

hat faturalı :D nasıl olacak bişeyler itelenmesin :D birde telde 4g desteği yok
-
Olsun farketmez hocam.
-
demişler ki ;
Bunun için tabiki bazı şartlar var.
1) İlki tabiki 4.5G için başvuru yapmış olmanız, hattınızı değiştirmiş ve telefonunuzun 4.5G servisini destekliyor olması gerekiyor. 2) Bunun dışında ön ödemeli, yani kontörlü hat değil, bireysel faturalı bir hatta sahip olmalısınız. 3) Son olarak BİMcell, POCELL, Pttcell, Teknosa Mobil, Kontrolü SEÇ 250, Kontrolü SEÇ 500, Kontrolü SEÇ Maksi, Kontrollü Esnaf 300, Kontrollü Esnaf 600, Kontrollü Esnaf 1200, Kontrollü Esnaf 2400, Kontrollü Esnaf 5000, Kontrollü Süper Esnaf, Kontrollü Esnaf Dostu 3000, Kontrollü Esnaf Dostu 5000, Ortak Tarife kullanıcıları da bu kampanyaya katılamıyor. Eğer bu şartları yerine getiren kullanıcı iseniz 18 Mart-18 Nisan 2016 tarihleri arasında
HEDIYE 10GB yazılıp 5555’e ücretsiz SMS göndermeniz halinde kampanyaya katılacak ve 1 Nisan 2016 - 30 Nisan 2016 tarihleri arasında sadece bir aylık geçerli olacak 10GB internet paketiniz hattınıza tanımlanacak. Aynı zamanda her bireysel faturalı hat kullanıcıları dilerse GİGA 4.5G yazıp 5555’e ücretsiz SMS göndermeleri halinde Türk Telekom'un iddiasına göre 1Gbps hıza varan internet deneyimi yaşayabilirler.
Ziraatci tarafından 18/Mar/16 21:10 tarihinde düzenlenmiştir -
4.5 g ye geçmesek bi kaybımız olur mu?
-
O degilde bu 4.5g 1 nisan sakası olmasın malum zamanlama manidar 😄
-
50 defa söyledim tbt de de müşterilere de tekrar söyleyeceğim
1. BTK nın her firmaya uğguladıgı kriterler ve limitler var adam diyor ki
TURCELL Vodafone dan , Vodafone Avea dan ucuz olamaz. yani sen aynı paketi daha ucuza veremezsin yasak.
Turkcell avea ve vodafone ile bırakın daha ucuza vermeyi aynı fiyattan verse paketi kim kullanacak diğer operatörleri ?
2. 4g ye geçmeyi düşünmeyenler , geçmezsek bir kaybınız olur mu yu neden yavaş internet kullanmak istiyorsunuz diye cevaplıyım ?
3. 4g yeçişe özel bir kaç kampanya dışında kota arttırımı birden degil yavaş yavaş olur daha düne kadar turkcell 1000dk4gb1000sms 69tl di 49tl ye aldım 1 yıllık.
4. operatörlerin hesabına göre hız artacağı için siz daha çok veri çekeceksiniz tüketiminiz arttıgı için onlarda daha çok kâr elde edecek ve size daha fazla kota verecek
adam istiyor ki 30 tl ye sattıgım 2 gb bu adama yetmesin 50 tl ye 10 gb vereyim kapiş.
5. operatörler daha fazla mobil internet uygulaması çıkartarak lteboardcast gibi yani turkcell tv turkcell müzik vb. uygulamaların içerikleri zenginleştirilerek hem daha iyi fiyata hem daha fazla seçenek ile sunulacak.
sonuc olarak 1-2-3 nisan da aynı yerde şehir merkezinde avea ve turkcell hız testiniz benden aynı telefonla 4g sim kart ile 4g paket ile
vodafone u garanti edemem ama deniycem sonuca nisan ayında bakarız
-
s7 edge ile yaklaşık 380mbps civarı gördüm 800/1800/2600 de
cat 9 limiti zaten 450mbps diye hatırlıyorum , çok güzel sonuçlar çıkıyor.
g5 geldiğinde onla deneyeceğim birşey. şimdilik herşey çok güzel gidiyorda yogunluk artınca ne olucak bilmiyorum.
QoS opt. her operatörde çok farklı , 4g'den 2g'ye düşüşü görüceksiniz :D ben çok karamsarım bu konuda.
henüz alt yapı bile yok doğru düzgün , avea turkcell vodafone hala mw sahalarda lte kovalıyor.
hayırlısı