5 Ayda 30 Kilo Nasıl Zayıfladım ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Temmuz/2009
    Erkek

    Not : Yöneticilere ayıp oluyor ama bilerek buraya açtım herkes görsün diye o kadar yazdım.Bu yüzden banlancaksam banlanayım gider ayak yararlı bir iş yapmış olurum hiç değilse :D

     

    Herkese iyi akşamlar,

    Hemen girmek istiyorum olaya.Tabiri caizse kaba tabirle daha doğrusu hayvandım bildiğiniz :D Ha bide baştan söyleyim resim falan yok çünkü kendı pcmde degılım ki gerekte yok bence.

     

    Sonra birgün geçen sene yurttayken okulun bitmesine 1 ay kala bi anda aklıma esti zayıflama fikri.İlk önce acaba denemiş yöntem bulmuş birileri var mı diye forumlara bakayım dedim.Nasıl beslenirim ne gibi bir spor yapmalıyım diye.İlk önce şunu öğrendim spor yapmaktan daha önemli birşey varsa yediklerimiz.Mantiken düşününcede öyle zatende.Neler yemem , daha hızlı kilo vermemi sağlıcak yicekleri araştırdım.Bunu öğrendikten sonrada nasıl spor yapmam gerektiğini araştırdım.

    Ve öneriler en başta yürümem yönünde oldu.Koşarsam dizlerim zarar görebilirmiş o yüzden yani.Neyse bunlarıda öğrendeikten sonra gelgelelım nasıl zayıfladığıma.

     

     

    SPOR 

    Aslında sporla ilgili ilk denilebilcek şey.Hayatımızda spor hareket her zaman olmalı

    Öncelikle sabahları yürüyüşle başladım.Sabah 6 da kalkıp.Ha bu arada sabahları spor yapmanın diğer vakitlere göre daha büyük etkisi varmış.Vücut ısısı gün içinde daha fazla oluyormuş, daha hızlı oluyormuş metabolizma gün içinde.Herneyse böyle 1 hafta falan devam ettım sonra kondisyon bisikleti aldım.Abi o nasıl müthiş bir alettir.İlk yapışımda 2 dk zor yaptım o kadar ham vücut :D Ama yavaş yavaş ilk 1 haftada 10 dkya çıktım ordan 2 haftada 20 dkya falan anca gelebildim.Sonra 1 anda 40 dkya çıktım delice geliyor biraz ama olsun.Her neyse ordan da 1 saate.Böylede 1 hafta devam ettım.Sonra netten yıne bakınırken HIIT diye birşey okudum 1 saatte yaptıgın spordan daha etkılı hemde daha az yorucu.Nedir abi dersen hemen şöyle diyim

     

    Toplam 30 dk ve ben 5 dk normal tempo 1 dk hızlı tempoda yapıyordum.Toplam 30 dk dedıgım gibi.İlk baş böyle başladım çünkü en başta müthiş yoruyordu.Ama akan terleri görseniz sudan çıkmış gibiydim.Her neyse bunu ilerlettim 2 ay sonra 3 dk normal tempo 1 dk hızlı ve bu çevirme tempolarımda tabikide daha çok arttı haliyle hep aynı değil.Çünkü ne kadar daha hızlı tempoda çevirirsem o kadar daha çok zayıflarım.Ve o günden bugüne şu an 2 dk normal tempo 1 dk hızlı tempoda devam.

     

    BESLENME

    Size önce şunu söyleyim.Abi tamam bisküvi abur cubur gofret yağlı yicekler ne biliyim tadı güzel oluyo tamam bilmemne bisküviler o an karnını doyuruyo ama , inanın yararı insan 0 ya.Zaten içlerine bir sürü kimyasallar katılıyor.Hazır yicek ne olursa olsun şu an yememeye çok özen gösteriyorum niye kendıme zararlı olcak maddelerı sokayım vücuduma şu an böyle düşünüyorum beni şişmanlatcagından çok falan.

     

    Şimdi nasıl beslendim derseniz?

     

    Abi abur cuburu şuyu buyu kestım dırekt.Kesin ve net.Bu işte zaten kararlı olmak çok önemli.Olayı kafada bitirmeden zaten burayı okumayın hatta herşey kafada bitiyor zaten.


    Burası çok çok önemli.Akşam 6 dan sonra hiç birşey ama hiçbirşey yemedım.Sadece nescafe(şekersiz sütsüz,kısaca sade) veya içersem çay içtim.Ben o kadar aç kalamam diyenler için en fazla akşam 8 öneririm.Ben böyle uyguladım tvde görüyoruz doktorlar akşma 10:30 da falan izin veriyor diyenlere ben bilmem tanımam uygulamam onu arkadaş.Ben akşam 6 oldumu ağzıma başka birşey sürmem.Ha en başta bu sizi zorlar ama sonra bunun nimetlerinden fazlasıyla yaralancanız.


    Yediklerim açısından da akşamları hiç ekmek yemedim.Ve sık sık yedım gün içinde.Ama öyle 2 şer saat arayla çok katı bir şekilde değil.Ana öğünleri yedim diğer ara öğün denilen meretide acıkınca falan.

     

    Ara öğün ne olur.Bir bardak süt,meyve , nescafe ne bileyim o an ne varsa veya canım ne isterse.

    Ana öğünlerdede sabahları çok güzel oluyordu.Aşağıda 1 kaç yemek tarifi gibi önerilerde buluncam zaten.Sabah kahvaltısı çok önemli.Uzatmadan ne yediğime gelirsek.Yulaf ezmesi , çavdar veya kepekli ekmek yanında peynir domates biber.Ha aklıma gelmişken biberde müthiş bir yiyecek abi söyleyimde.Nerdeyse her öğünde yemeğe çalıştım.

    Diğer öğle ve akşam yemeklerinde ne olursa yedim hususi özel birşey değil ; ama ama çok yağlı yemekler değil yani az yağlı ve tuzsuz yemekler.1 tutam dahi tuz kullanmadım.


    BESLENME ÖNERİLERİ

    1.
    Sabahları annemin yaptığı birşeyi söyleyim : Bir dilim beyaz ekmek harici bir ekmek üzerine 1 veya 2 dilim normal kalınlıkta peynir(öyle deli işi ip ince yok kibrit kutusu kadar gibi boş işler değil yani.)Herneyse sonra peynirin üstüne 2 ,3 dilim domates.Onun üstüne nane kurusu veya kekik kurusu karabiber falan nasıl hoşunuza giderse ve 1 tane veya 2 tane acıbiber.(bunların hepsini keyfinize göre ayarlayın işte) Yanındada 1 yumurta.

    Müthiş birşey tadına doyamazsınız.

    2.

    Öğlenleri yaptığım birşey bu benim kendi uydurmam ama çok harika buda :D

    1 tane ton balığını alcanız.Kapağını açcaksınız.Eğer light almadıysanızki ben light almıyordum.Hem daha ucuz hem daha çok protein oluyordu içinde.Neyse Az bi su kaynatın.İçine kaynattığınız sıcak suyu dökün az bekleyin sonra onu süzün.Su kaynarkende bi yandan 1 tabağa : 1  tane domatesi alıp doğrayın üstüne maydonoz dere otu ne bulursanız.Onlarında üstüne peynir ama çokta olmasın.Sonra süzdüğünüz tonbalığını bunların üstüne dökün.Sonrada içine acıbiber doğrayın 1 veya 2 tane.Aslında bunların sırası önemli değil.Bende sanki çok önemliymiş gibi anlattım :D Ve alın size çok doyurucu ve harika bir öğle yemeği.

     

    Anlatcaklarım bu kadar.Uygulayıpta zor gelceğini düşündüğüm birşey yok burda.Sadece ne yediğinize dikkat edin.Sağlıklı günlere :)

     
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    önemli olan süreklilik.5 ay çok iyi dayanmışsın :) kaç kiloydun kaça düştün?

    ben de 2-3 aydır diyet ve spor yapıyorum 13 kilo verdim ama yavaştan su koyvermeye başladım :)

    edit:bu hiit ne?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek

    Çok iyi ve dengeli bir kilo vermişsin. 

    Taekwondoya başlamadan önce 85 falandım. Taekwondoya başladıktan 8-9 aylık bi sürede tam 65 kiloya düşmüştüm. :) Sakatlandım bırakmak zorunda kaldım kilom iyice fırladı. Şimdilerde ise tekrar spora başlayacağım.

    Önerilerinide dikkate alacağım. :)

    Benden sanada bi öneri; Sakın bırakma günlük sporunu. Verdiğin kilonun iki katını alırsın. 2 Kilo vermişsen 4 kilo alırsın. Denenmiştir. :) Nası olsa zayıfladım diye bırkma sporu.


    ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    darısı dj alperin başına :D


    http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shuqufe
    Shuqufe's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    3 ayda 20 kilo Yazıfladım :)))

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2006
    Erkek

    dj_alper e darısı :D

    konuuyu alper açtı diye girdim :)


    bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2010
    Erkek

    boyum 160 kilom 130 mutluyum 


    BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    HIIT ta bi eksiklik var sanki :d


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2011
    Erkek

    Yaza kadar benimde vermem lazım 40 kilo falan çok kötü etkileri var üzerimde :(


    Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Benimde buna benzer bir başarı hikayem var. Arkadaşın bahsettiğine yakın bir diet ve spor yapmıştım. Ama ne yazıkki çalıştığım için akşamları haftada 3 defa filan spor salonuna gidebiliyordum. Spor salonunda HIIT yöntemi ile kardio çalışıp üzerine hayatınızdan un-şeker-yağ'ı çıkarırsanız kilo vermemeniz imkansız! Keşke vakit olsa bir 10 kilo daha vermem gerek.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek

    Bende bu ay başlıyorum sırf kilo vermek için Boks antrenmanlarına gireceğim. :D Çok ağır olduğu için çok hızlı bi kilo veririm :D 

    4 ayda muhtemel 30 kilo düşünüyorum. Yaptım olacak ulen! Yazarım burayada :) 


    ne diyon?
Toplam Hit: 52862 Toplam Mesaj: 48