folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 5 Bin Yıl Yetecek Bor Madeni Rezervi Bulundu...

5 Bin Yıl Yetecek Bor Madeni Rezervi Bulundu...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------
    sen satmadıktan sonra ve dünya o madene zike zike ihtiyacı olduktan sonra isterse 0,1 cent yapsınlar.Bor konusunda bize mahkum olan onlar biz değil.yani alakası yok..su sadece sende var ama fiatı amerika belirliyor sen onunb elirlediği fiata satma susuz kalıp seni protesto edemeyeceği gibi çağın madeninden nasibini almak istemyenlerde bir zamanalr bizler gibi gelişmekte olan ülke oalrak durup kalırlar yıllarca.. taa lisede analtırdı coğrafya hocamız o zamanlar bor bu akdar popüler değildi ben türkeyinin modern bir dünya ülkesi olabilmesi için tek inancımı bor'a vermiş durumdayım ve inanıyorum ki bor türkiyenin şaha kalkışı oalcaktır.Bor'u da boru sanıp bi yerlerine sokmaya kalkarsalar zaten ilk iş norveç vatandaşlığına geçicem işte o zaman yemişim böyle ülkeyi derim ama böyle birşey olmayacak boru elimizden alamazlar ne brim fiat koymakla ne ekonomik suikastlerle ne başka çakallıklarla..

Hacı ben Emet e gittim, Bor tesislerini gezdim, hatta o zamanın üretim müdürü Mehmet Savaş lada konuştum. Hakikaten düşünülen gibi değil olay. Sen İsveç vatandaşlığı için başvurunu yap istersen şimdiden :)

Ayrıca Bor la kalkınmak nedir anlayamadım bi türlü. Bir ülke çalışmadan yorulmadan hazıra konmak için yırtıyorsa bi yerlerini gökten para yağsa ne işe yarar ? En fazla Arabistan gibi olursun o devirde birgün biter. Öncelikle insanların üstündeki sorumluluğun bilincine varması lazım. Sadece karnını doyurmak, gezmek, üremek vs. değildir hayattaki sorumluluklarımız. Bizler birey olarak Vatanımıza karşıda sorumluyuz ama bu vazife ülkemizde sadece askerlik olarak görülüyor orası ayrı.

Velhasıl, bi ülkenin %47 gibi bi oranı bu politikaları benimsemiş insanları destekliyorsa o ülkeyi satmayı sittiret yak gitsin bi işe yaramaz demektir. Destekleyen arkadaşlar hakaret gibi alınmasın ama hakaten öyle ( Ki haklılar bi yandan adamların alternatifi de yok, gelen giden aynı ).

Onçün Adam Smith emminin dediği gibi: Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler. Dünya üzerinde hiçbir gelişmiş ülke yoktur ki büyük acılar yaşamadan bi yerlere gelebilsin...

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliay
    kanliay's avatar
    Erkek
    bor u biz işleyecek teknolojiyi bulamadıktan sonra bor un bize bir yararı olmaz.bor u işleyecek teknolojiyi geliştiren ülke bize teknolojiyi getirmek karşılığında kaynağımıza ortakçı olacaktır ki ben bu vatanseverliği başımızdakilerde ve onların yerine geleceklerde olduğu ve olacağına inanıyorum.şimdiden etibankı özelleştirmeye çıkarmak en basit örnektir herhalde...

Gemiler mi batacak??O zaman batsın!!!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

ben anlamıyorum bu "bor bulundu olayını"
    ben şimdi  üni 2 deyim orta 2'ye giderken 6 ay kaldım orda, herkesçe bilinen bişeydi dünya rezervinin %70 inin orda olduğu , hiç "5bin yıllık" lafını duymadım ama rezerv olduğu billiniyordu..  daha da eskisinden Emet halkı borun ne oldğunu bilmediği için ingilizlerle japonlar gelip "bilmemne tozu" diyerek acayip ucuza alırlarmış vs vs.. hatta gidin ocağa bi örnek isteyin tanıdık felanda varsa hatıra niyetine verirler çünkü işlenmeden 5 para etmiyor isteyene bendekileri satabilirm =)
      bu son 1-2 yıldır maille gezen "gerçek değeri bilmem kaç milyar dolar olan Etibank'ı ABD sadce 40 milyon dolara alacak" mailinide ben ta o zaman okumuştum ki bu da bi 8 yıl öncesine felan denk geliyor..

Bor dediğimiz maddenin orda olduğu bilinirken yıllardırda ABD aldı alacak denirken şimdi niye birden patlak verdi bu olay anlamış değilim..
    Yakındır bi' ihale felan açılması o zaman..

Ayrıca ABD bilmem kaç milyon dolara Etibank'ı felan almaz.. Gerekte yok zaten.. Bor dediğimiz madde işlenmeden 5 kuruş etmedğine göre,bizde de onu işleyecek teknoloji olmadığına,olsada yürek olmadığına göre, ABD'nin "siz çıkarın bize satın,biz işleyelim size satalım" teklifine bi güzel atlayıp,madeni çıkarıp 5'e sattıktan sonra sattığımızın yarısını 10'a geri alıp zarara gireceğimiz gibi diğer yarısıda işlenmiş halde ABD'de kalır.. Böylece ABD 5e alıp 10 sattığı bordan hem kar elde eder hemde işlenmiş bor onda kalır.. bizde artık mail atarız birbirimize =)

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    "Calismadan, ogrenmeden, yorulmadan rahat yasamanin yollarini aramayi aliskanlik haline getirmis milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hurriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

M.Kemal ATATURK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliay
    kanliay's avatar
    Erkek

SpArK bunu yazdı:

"Calismadan, ogrenmeden, yorulmadan rahat yasamanin yollarini aramayi aliskanlik haline getirmis milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hurriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

M.Kemal ATATURK

doğru söze ne hacet....

Gemiler mi batacak??O zaman batsın!!!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

Uzaylıların bile gözü var bu borda , bir aralar modaydı bor almak için geliyorlar dağlara filan diyodular :D

....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerali
    omerali's avatar
    Erkek
    bir takılmışsınız türkler tembeldiye oyle  gıdıyo...ne alaka...sizin ananız babanız çalışmıyomu...herkes bır işe gitmiyomu....ee tembellikle alakası yok... siz hiç gormuyosunuz herlade yolkenarlarını kurak yerleri yemyeşil yapan türklerin gucudur azmidir...işçi olarak almanyaya gidenler şimdi almanyada hak sahibi...yeterki ıyı yonetılelim....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

yemin ederim artık türkiye de maden vs. her türlü zengin madenlerin bulunduğu haberini duydukca moralim bozuluyo.

O. cocukları hepsini yok fiyatına satıyo. nasıl verecekler onların hesabını ahirette hiç düşünmüyolar. O kadar masum halkin hakkını hep satıyolar.

5 bin değil 100 bin yetecek kadar da bulsak iki üç trilyona satacak kadar öküz, piç yöneticilerimiz oldukdan sonra zikilmeye mahkumuz ne yazıkki..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

sadece birkaç yıl önce japanların ülkenizdeki bütün bor madenlerinin işlemesini bize verin sizin bütün iç ve dış borçlarınızı ödeyelim dediklerini biliyor musunuz???

bu arada ilk sayfada iran diyen hödükte ayrı bir canımı sıktı...

zaten 3 sayfa boyunca düzgün atılan post sayısı iki elin parmaklarını geçmez ya neyse...

dip not: niye agresifim bu aralar bilmiyorum...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek

geçti borun pazarı sür eşşegini nigdeye

not: nigdeliyim bu atasözünü söylemezsem ölürdüm :/

all this pain is an illusion...
Toplam Hit: 6276 Toplam Mesaj: 39