50 Lik Motorlar Hakkında.
-
tek tavsiyem var ve beni dinle, en çok piyasası olan hangi marka modelse onu al, aralarından seç
-
nposeLx bunu yazdıu235 bunu yazdı
Fiyat iyiymiş. Bununla en fazla ne kadar gidilir acaba. Araba gibi şehirler arası gitmez belli bir km sonra boğulur durur diye tahmin ediyorum.
50cc ile dünya turu yapanlar oluyor hocam :) Ama ne kadar sabırlı olduğunuzla bağlı. Dilediğiniz yere götürebilirler, fakat akan bir trafikte bu motorlar sizi çok tehlikeye sokuyor. Basamıyorsunuz,kaçamıyorsunuz...
dediğin gibi sabırla alakalı sonuç olarak cımbızla pilavda yiyebilirsin :D
-
Kuba trendy, arora todey, arora capuccino tavsiye ederim hepsi 80lik yapılabiiyor tamirhanem var bu motorlardan hepsine sahibim aralarında pek fark yok görünüş dışında. şöyle düşün hepsini 1 fabrika üretiyor üzerine herkes markasını yazıp satıyor gibi kaliteler aşağı yukarı tamamen aynıdır. Fibabanka kurup alış gidiş kredisi limitine bak hocam 40 bin civarına sıfır 50 cc ve 125 cc capuccino veriyorlar uzun süre sorunsuz kullanırsın yeni nesil motosiklet olduğu için satarken de iyi rakamlara satarsın. Kredi sadece alışverişte kullanıyor bir çok mağaza n11, hepsi burada vs geçiyor direkt motosiklet bayilerinde de kullanılıyor çok düşün faizi var peşin para alacağına Türk lirası ile borçlan hocam uzun vadede daha karda olursun ya da yarısını peşin ver kalanına kredi kullan falan filan bütçene göre işte
-
50lik skuter görünümünde olanlar 80cc cup görünümünde olanlar 125cc yapılabiliyor ancak kazada trafik sigortası aracın arızasını karşılamaz sen hatalıysan karşı tarafın maliyeti sana dokunur. Mürid bir kardeşimiz bana yuki 50cc kasasına yamaha crypton 125 toplayıp hediye etti 35.000km dir kullanıyorum top speed olarak da 130 yapıyor.
-
RETRET bunu yazdı
50lik skuter görünümünde olanlar 80cc cup görünümünde olanlar 125cc yapılabiliyor ancak kazada trafik sigortası aracın arızasını karşılamaz sen hatalıysan karşı tarafın maliyeti sana dokunur. Mürid bir kardeşimiz bana yuki 50cc kasasına yamaha crypton 125 toplayıp hediye etti 35.000km dir kullanıyorum top speed olarak da 130 yapıyor.
Sigorta senin motorun kaç cc olduğunu bilemez, karışamaz hocam muayene istasyonu da bilemez. Kaza anında senin motosikletin kelle motor kısmında sorun çıkarsa sana orijinali olan 50 cc parçları gönderir diğer türlü herhangi bir şekilde etkisi olmaz..
-
mavii bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Sigorta senin motorun kaç cc olduğunu bilemez, karışamaz hocam muayene istasyonu da bilemez. Kaza anında senin motosikletin kelle motor kısmında sorun çıkarsa sana orijinali olan 50 cc parçları gönderir diğer türlü herhangi bir şekilde etkisi olmaz..
50cc göründüğü için sigorta yapılamaz yapılsada ödemez.
-
hocam öncelikle 50 cc üzeri tüm motosikletler mtv ve ehliyet ister.
80 cc yapanlar mevcut, ancak o motosiklet 50 cc ye göre tasarlandığı için 80 cc motor taktığında kayışı zorlayıp varyatörü felan bozabilirsin, o yüzden önermem.
bende revolt marka çin malı 50 cc mevcut, şehir içinde işimi görüyor, ancak tek kişilik tasarlanmış, arka tarafa başka birini oturtamıyorsun.
rampada falan 30-40 km/s hızda çıkabiliyor, düz yolda 70-80 km/s i zorluyor.
ancak eğer gücün varsa japon bi 50 cc almanı öneririm. fiyatı yüksektir, ancak satarken de çok zarar ettirmez.
çin malları çok çabuk dökülüyor. bendeki 2000 km de kayış koparttı, garantiden değiştirdim, 2500 km de gösterge bozuldu yine garantiden değiştirdim.
en son fren hidrolik kısmındaki cam kırıldı, garanti bittiği için ücretli yaptırdım.
1 ay felan kullanamadım, akü sıfırlanmış, onuda doldurtuyorum, bakalım pazartesi görecez iş görür halde mi, yoksa akü de alınacak :)
sonuç olarak tavsiyem, alınabiliyorsa japon 50 cc alınmalı ve kit falan ile yükseltme yapılmamalı.
-
RETRET bunu yazdımavii bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Karşı tarafın sigortasından bahsediyorum hocam eğer sigortalı bir araç vurursa 50 cc göre orijinal parçaları gönderir ya da öder.. senin de dediğin gibi 50 cc sigorta olmuyor zaten
-
mavii bunu yazdıRETRET bunu yazdımavii bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Karşı tarafın sigortasından bahsediyorum hocam eğer sigortalı bir araç vurursa 50 cc göre orijinal parçaları gönderir ya da öder.. senin de dediğin gibi 50 cc sigorta olmuyor zaten
Yok hocam öyle bir şey. 50cc ile kaza yaptım sadece hastane giderin karşılanıyor.
-
Bir ara Honda today diye ufak bir motora 2 kişi biner bira içmek için dolaşırdık 15 yıla varıyor hala varsa güzel şekil bişeydir baş ağrımaz bakımı kolaydır.alım satımı kazandırır zarar ettirmez.