50 Lik Motorlar Hakkında.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek
    can498 bunu yazdı

4 ay kadar önce bende 99cc olan Markası " Abush" modeli "Speedy 100i" motor aldım. Bende 49cc düşünüyordum ama kendimi biliyorum. Kaza durumu felan vs olursa diye 49cc de olsa sigorta yatırırdım.

99cc ve altı olan tüm motorlar vergiden muaf. Bir arkadaş 49cc altı demiş ama 99cc motorlarada vergi yok. Sigorta zorunlu. Ehliyet olarak sorunum yok motor ehliyetim eski sistemde iken almıştım.

Abush alma sebebim ise, motorunun honda motoru olduğunu söylemelerinden dolayı oldu. Almadan önce bir arkadaşta vardı sürüp test ettim ve aynı gün spariş geçtim. Çin motorları gidi motorundan yırtınır gibi ses çıkmıyor aksine bir honda scooter gibi sakin bir motor sesi var. Titreşimi de aynı şekilde çin motorlarına göre daha düşük. 800km civarı yol yaptım. Aynı motordan Amcamada aldık o da 3bin km'ye yakın yol yaptı. İkimizinde hiçbir şikayeti yok şimdilik.

ruhsatında motorlu bisiklet olarak geçenler vergiden ve sigortadan muaftır. motosiklet olarak geçenler değil.. senin söylediğin 49 cc ile 100 cc nin kw değerleri o mevzuat kapsamında olduğu için senin 100cc olarak bindiğin motor aslında 49luk motor gücüne sahip resmiyette yani.. 100cc yazması artık bişey ifade etmiyor..  isterse 100bin km yazsın ruhsatta motorlu bisiklet olarak geçenler otoban yasağı var.. normal sartlarda otoban iicin gerekli kosulları sağlamadığı için yani.. bu noktada alıcı kişileri yanlıs yonlendirmeyelim lütfen

Evrim içi mürit..laugh is live..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek
    csabanci bunu yazdı
    can498 bunu yazdı

4 ay kadar önce bende 99cc olan Markası " Abush" modeli "Speedy 100i" motor aldım. Bende 49cc düşünüyordum ama kendimi biliyorum. Kaza durumu felan vs olursa diye 49cc de olsa sigorta yatırırdım.

99cc ve altı olan tüm motorlar vergiden muaf. Bir arkadaş 49cc altı demiş ama 99cc motorlarada vergi yok. Sigorta zorunlu. Ehliyet olarak sorunum yok motor ehliyetim eski sistemde iken almıştım.

Abush alma sebebim ise, motorunun honda motoru olduğunu söylemelerinden dolayı oldu. Almadan önce bir arkadaşta vardı sürüp test ettim ve aynı gün spariş geçtim. Çin motorları gidi motorundan yırtınır gibi ses çıkmıyor aksine bir honda scooter gibi sakin bir motor sesi var. Titreşimi de aynı şekilde çin motorlarına göre daha düşük. 800km civarı yol yaptım. Aynı motordan Amcamada aldık o da 3bin km'ye yakın yol yaptı. İkimizinde hiçbir şikayeti yok şimdilik.

ruhsatında motorlu bisiklet olarak geçenler vergiden ve sigortadan muaftır. motosiklet olarak geçenler değil.. senin söylediğin 49 cc ile 100 cc nin kw değerleri o mevzuat kapsamında olduğu için senin 100cc olarak bindiğin motor aslında 49luk motor gücüne sahip resmiyette yani.. 100cc yazması artık bişey ifade etmiyor..  isterse 100bin km yazsın ruhsatta motorlu bisiklet olarak geçenler otoban yasağı var.. normal sartlarda otoban iicin gerekli kosulları sağlamadığı için yani.. bu noktada alıcı kişileri yanlıs yonlendirmeyelim lütfen

Motoru sıfır almıştım. Ruhsat yanımda değil ama "Tesil işlem sonuç belgesi " adlı belgede ;

Cinsi gövede tipi: Motosiklet(İki Terkerli)

Silindir Hacmi: 99 cm3

Motor gücü: 4,5 kw

Şimdi bu bilgilere göre bu motor 99cc gücünde mi 49 cc gücünde mi?

Senin bahsettiğin motorlu bisiklet ibaresi banada mantıklı geldi. ama bu belgede motosiklet yazıyor direk.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    XmV bunu yazdı

Bende senin mantiginla space 50 almistim 80cc cevrilmis kesinlikle rahat falan degil uyduruk kaydirik seyler hocam bunlar oyle duruyor evin onunde

araba alana kadar idarelik alacağız hocam

tüm yorumlar için teşekkürler bende isterim honda alalım ama şuan o kadar bütçe vermek istemiyorum dediğim gibi günlük maks 2km yol yapacak okadar

anladığım kadarı ile 50cc hepsi aynı gibi yani kuba olmuş rks olmuş pek bişi değişmiyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    XmV bunu yazdı

Bende senin mantiginla space 50 almistim 80cc cevrilmis kesinlikle rahat falan degil uyduruk kaydirik seyler hocam bunlar oyle duruyor evin onunde

araba alana kadar idarelik alacağız hocam

tüm yorumlar için teşekkürler bende isterim honda alalım ama şuan o kadar bütçe vermek istemiyorum dediğim gibi günlük maks 2km yol yapacak okadar

anladığım kadarı ile 50cc hepsi aynı gibi yani kuba olmuş rks olmuş pek bişi değişmiyor.

değişmez krankı 110 luk olan gustolar var onların da kasası minnak. vitesli alacaksan işe yarar tek bir model var 125cc krankı var 125 cc motoru var ve debriyajı ona göre yapılmış. 

https://www.youtube.com/watch?v=_Vm915cXEaI 

bence alınır 125 cc neticede.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek
    can498 bunu yazdı
    csabanci bunu yazdı
    can498 bunu yazdı

Motoru sıfır almıştım. Ruhsat yanımda değil ama "Tesil işlem sonuç belgesi " adlı belgede ;

Cinsi gövede tipi: Motosiklet(İki Terkerli)

Silindir Hacmi: 99 cm3

Motor gücü: 4,5 kw

Şimdi bu bilgilere göre bu motor 99cc gücünde mi 49 cc gücünde mi?

Senin bahsettiğin motorlu bisiklet ibaresi banada mantıklı geldi. ama bu belgede motosiklet yazıyor direk.

sanırsam 2017 yada 2018 sonrası modellerde bu sekilde belirleniyo.. silindir hacimi 98cc gözüküyor fakat silindir kolu mesafesi kısa olduğunda tork yüksek fakat max cevirme gücü düştüğü için benzer 49cc enjeksiyonlu bi modelin motor gücü yüksek olabiliyo silindir hacmi düşük olmasına rahmen tam bende ifade edememiş olabilirm de.. söylemekte kastım su satarken bazı bayiler dikkat etmeden satılsın diye cok üzerinde durmadan satıyolar ve alanlarda ev market hesabı kullanınca pek bi üzerine düşmüyor ve seneler sonra cıkan borclar kötü oluyo yanlıs yönlendirme yapmamaktan kastım bu aslında..

Evrim içi mürit..laugh is live..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

50 cc lerin hepsi aynı ama ufak tefek hayat kurtaran farklılıkları var.

titreşim ve ses olarak en iyisi arora vesta. denk getirebilirsen uyguna arora vesta al.

arora vestalar hem binim olarak birazdaha rahat hemde varyatör  limitleyicileri olmadığı için hem kalkışta hemde ortalama hızla giderken diğerlerine göre çok daha az titriyorlar .

arora vestanın koltuk uzunluğu emin olmamakla bilikte 4 parmak daha uzun gibi görünüyor. 

ayırca yağ göstergesi olması büyük avantaj. 

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

kuba xboss daha ekonomik sanirim hem vitesli oldugu icin tercih sebebi.

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Erkek

Bende var 49 cc. Düz yerde rahat. 60 ı görmüyor. Ruhsatta moped olarak geçiyor. Bir muayenesi var o da 2 yılda bir. Arabadan sonra epey rahat geldi. Park sorunu olmuyor. Yakıt olarakta ekonomik. 4 yıldır kullanıyorum bir kere kolluk kuvveti durdurdu sigorta niye yok dedi moped dedim tamam dediler.

baracuda81 tarafından 28/Şub/23 14:42 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Ehliyet istemiyor derken hocam b ehliyeti istemiyor mu bunlar?

Syntax error..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı

Ehliyet istemiyor derken hocam b ehliyeti istemiyor mu bunlar?

B lazım 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
Toplam Hit: 6401 Toplam Mesaj: 45
kuba rks 50cc