50 Lik Motorlar Hakkında.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Erkek

Yok hocam öyle bir şey. 50cc ile kaza yaptım sadece hastane giderin karşılanıyor.

Sana onu kim söyledi ise bir şeyden anladığı yok. Tamirhanem var ve sigortadan onlarda 50 cc motosiklet tamir ettim. Sigorta kendi aracını değil karşı aracı karşılar. Tekrar yazıyorum birisi senin herhangi bir aracına vurursa senin aracının cc fark etmez onun sigortası senin aracını yaptırır. Eğer sen 50 cc ile birisine vurursan 50 cc sigorta yapılmadığı için cebinden ödersin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    mavii bunu yazdı

Yok hocam öyle bir şey. 50cc ile kaza yaptım sadece hastane giderin karşılanıyor.

Sana onu kim söyledi ise bir şeyden anladığı yok. Tamirhanem var ve sigortadan onlarda 50 cc motosiklet tamir ettim. Sigorta kendi aracını değil karşı aracı karşılar. Tekrar yazıyorum birisi senin herhangi bir aracına vurursa senin aracının cc fark etmez onun sigortası senin aracını yaptırır. Eğer sen 50 cc ile birisine vurursan 50 cc sigorta yapılmadığı için cebinden ödersin.

Bana çarpıldı ve bir parada ödenmedi trafiğin doğrudan söylediği şey 50cc ile sen çarparsan karşı tarafın hasarını ödersin karşı taraf çarparsa ödemez, yalnızca hastane masrafını ödenir oldu. Ben de üzerinde durmadım benim bildiğim bu.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

rks sniper var bende de 3 yıldır sniper kullanicisiyim. 2020 de sıfır aldım 2022 de sattım 2023 de tekrar sıfır aldım. 110luğa çevirilmiş kullanıyorum hiç sorun yok. şekli görüntüsü çok güzel. herkes beğeniyor. piyasası inanılmaz fazla olan bir motor. satmak iste hemen satarsın. 4lü var led farlar var koruma demirleri var vs. ben beğeniyorum. performans da süper. şehirler arası falan da gidiyorum. çok az yakıyor. scooter alıp kendine eziyet etme sonra pişman olursun. 49cc motorlar arasında bence en iyisi bu

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

4 ay kadar önce bende 99cc olan Markası " Abush" modeli "Speedy 100i" motor aldım. Bende 49cc düşünüyordum ama kendimi biliyorum. Kaza durumu felan vs olursa diye 49cc de olsa sigorta yatırırdım.

99cc ve altı olan tüm motorlar vergiden muaf. Bir arkadaş 49cc altı demiş ama 99cc motorlarada vergi yok. Sigorta zorunlu. Ehliyet olarak sorunum yok motor ehliyetim eski sistemde iken almıştım.

Abush alma sebebim ise, motorunun honda motoru olduğunu söylemelerinden dolayı oldu. Almadan önce bir arkadaşta vardı sürüp test ettim ve aynı gün spariş geçtim. Çin motorları gidi motorundan yırtınır gibi ses çıkmıyor aksine bir honda scooter gibi sakin bir motor sesi var. Titreşimi de aynı şekilde çin motorlarına göre daha düşük. 800km civarı yol yaptım. Aynı motordan Amcamada aldık o da 3bin km'ye yakın yol yaptı. İkimizinde hiçbir şikayeti yok şimdilik.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FEEL
    FEEL's avatar
    Erkek

Ekim 2022 yılında sıfır Kuba bluberry pro 50cc  aldım. 80cc yaptırmadım ve limitörü kaldırmadım.

Orjinal kullanmak istersen max hızı 48 49 arası daha fazla çıkmıyor.

Takribi 800 km de şuan güncel yakıt fiyatıyla kullanımına bağlı 0.70/0.75 kuruş arası yakıt sarfiyatı var. 

Herhangi bir sıkıntı şuana kadar çıkarmadı sadece ilk aldığımda ön disk biraz sürtme yapıyordu. Fabrikadan disk ve balata geldi değiştirdiler. Bir sıkıntısı kalmadı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    mavii bunu yazdı

hocam ben seni bursa'da ikamet ediyor diye hatırlıyorum. yanlış mıyım. bursa'daysan neresinde dükkanın var bilelim. uğrar bi çayını içeriz yav. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Erkek
    coLin bunu yazdı
    mavii bunu yazdı

hocam ben seni bursa'da ikamet ediyor diye hatırlıyorum. yanlış mıyım. bursa'daysan neresinde dükkanın var bilelim. uğrar bi çayını içeriz yav. 

Evet hocam bursadayım gazcılarda Tamirhane heykelde Afrika saç tasarım salonu var her zaman beklerim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    mavii bunu yazdı
    coLin bunu yazdı
    mavii bunu yazdı

Evet hocam bursadayım gazcılarda Tamirhane heykelde Afrika saç tasarım salonu var her zaman beklerim

yeni adliyenin arasındaki yerdemi tamirhanen

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XmV
    XmV's avatar
    Erkek

Bende senin mantiginla space 50 almistim 80cc cevrilmis kesinlikle rahat falan degil uyduruk kaydirik seyler hocam bunlar oyle duruyor evin onunde

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek

çok önemli ve ince bir detay var sanırım yazan olmadı olduysa gözüme carpmadı.. söyle acıklayayım.. 50cc ruhsatında motorlu bisiklet olarak geçiyorsa.. sigorta muafiyeti ve a ve a2 felan olmadan b eğliyetiyle kullanılabilir. ruhsatında motorsiklet olarak geçen 50cc ler için bu durum söz konusu değildir normal şartlarda en azından a1 ve m gibi bi ehliyete sahip olmak gerekiyor. bunu unutmayınız..

ruhsatında motorlu bisiklet ibaresi olan 50cc ler sanırım mtv den de muaf fakat motosiklet olarak geçenlerde değil..

ruhsatından motorlu bisiklet yazan 50cc ler sehirler arası ve otoban yasağı vardır.. iller arası seyahat edemezsiniz gişelerden geçmez otomobil otopark alanlarından cekilebilir vs vs durumlar vardır ve otobanda resmiyette olan hız sınırına cıkamadığı için  normal sartlarda bağlanması gerekir. istanbul için coğu zaman otobanlarda bağlanması gerekir köprülerden geçmemesi gerekir vs vs

ruhsatında motorlu bisiklet yazazan 50ccler araclar gibi muayeneye girmektedir fakat egzoz vs ölcümü gibi durumları yoktur lastiklere vs bakılmaz sadece para ödersin geçersin gibi bişey aslında.. ve muayene sırasında trafik sigorta zorunluluğu yoktur..

bir kaza durumunda motorlu bisikletler sigorta zorunluluğu yok ise karsı tarafa yada kamu malına verilen zararları ruhsat sahibi karsılamakla yükümlüdür.. 

50 cc de motosiklet mi yoksa motorlu bisikletmi olduğu bikac senedir var olan mevzuatla kw değeri yle belirlenir.. motorlu bisikletlerin coğunda limitor olması gerekir... 

50 cc alınıp 80 cc ye cevrilmesi olayı ksmen yanlıs bilinmektedir.. krank kol boyu ve silindir hareket mesafesi değişmediği için sadece silindir capı değiştiği için patlama anında bir miktar daha güç ortaya cıkar yakıt farkı kadar bir performans ortaya cıkmaz aslında ve genelde kraburtor değişmediği için bu yükseltme işlemi pekte bi işe yaramaz 4 saplamayı sokup düz hesap piston silindir değişir ve sibop pianolar ve silindir kapağı değişmediği için cok bi işe yaramaz denebilir.. ama  bir miktar tork artmaktadır ama bu aracın hızını 50 den 80e cıktığı oranda artmaz.. bir miktar ağırlığı tasıyacak hale gelir gibi düşünebiliriz bunu işin eğli bi mühendis daha iyi anlatacaktır..

genelde cevirmelerde polislerimiz farka pek dikkat etmez yada dikkat etsede suanlık pek uygulanmaz ama yakın zamanda yeni bi mevzuat değişikliği kapıda..

b ehliyetle kullanacaklar önce bu kısımları kendleri arastırarak alırlarsa daha sağlıklı olur..

bildiklerim üzerine yazdım lütfen arastırın yanlıslığım var ise affola

Evrim içi mürit..laugh is live..
Toplam Hit: 6402 Toplam Mesaj: 45
kuba rks 50cc