folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 80‘Ler 90‘Lar 2000‘Ler Hep Aynı Hikaye

80‘Ler 90‘Lar 2000‘Ler Hep Aynı Hikaye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Ne çekti be bu millet.

80'ler 90'lar 2000'ler hep aynı hikaye.

İç savaş çıkarma uğraşı.

14 yaşıda çocuk ölüyor. Cenaze dönüşünde polis saldırıyor.

Başbakan açıklama yapıyor. " Borsayı etkilemez "

Facebookta insanlar post atıyor. "Kuklalar sokakta." "15 yaşındaki çocuğun orada ne işi var"

Nezaman bu hale geldik ?

Nezamandan beri ölen çocuğun üzerinden siyaset yapar, mezhepini tartışır hale geldik ?

Neden herzaman aynı oyuna yenik düşüyor bu millet? Neden bizi bölmelerine izin veriyoruz ?

Neden ? Neden ? Allah kahretsiz Neden ulan neden

Nezaman türk milleti düşünmeye başlayacak ?

Nezaman bir dakka arkadaş. Bunlar yanlış yapıyor diyecek ?

Lütfen, lütfen diyorum, yalvarıyorum artık. Kafanızı kaldırın. Tek taraflı düşünmeyin.

Birbirinize saldırmayın. Kin gütmeyin.

6 saat sonra dersim var gözüme uyku girmiyor.

Çok eminim ben burda kendimi yerken birileri pis pis sırıtıyor.

Artık kimseden nefret edemez hale geldim.

Videolara, twitlere bakıyorum, kin ve nefret söylemlerini izliyorum.

Sadece izliyorum. Yüzümde ifade yok.

Sadece bıkkınlık.

Üzerime kusulan nefretin bıkkınlığı...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Ne çekti be bu millet.

80'ler 90'lar 2000'ler hep aynı hikaye.

İç savaş çıkarma uğraşı.

14 yaşıda çocuk ölüyor. Cenaze dönüşünde polis saldırıyor.

Başbakan açıklama yapıyor. " Borsayı etkilemez "

Facebookta insanlar post atıyor. "Kuklalar sokakta." "15 yaşındaki çocuğun orada ne işi var"

Nezaman bu hale geldik ?

Nezamandan beri ölen çocuğun üzerinden siyaset yapar, mezhepini tartışır hale geldik ?

Neden herzaman aynı oyuna yenik düşüyor bu millet? Neden bizi bölmelerine izin veriyoruz ?

Neden ? Neden ? Allah kahretsiz Neden ulan neden

Nezaman türk milleti düşünmeye başlayacak ?

Nezaman bir dakka arkadaş. Bunlar yanlış yapıyor diyecek ?

Lütfen, lütfen diyorum, yalvarıyorum artık. Kafanızı kaldırın. Tek taraflı düşünmeyin.

Birbirinize saldırmayın. Kin gütmeyin.

6 saat sonra dersim var gözüme uyku girmiyor.

Çok eminim ben burda kendimi yerken birileri pis pis sırıtıyor.

Artık kimseden nefret edemez hale geldim.

Videolara, twitlere bakıyorum, kin ve nefret söylemlerini izliyorum.

Sadece izliyorum. Yüzümde ifade yok.

Sadece bıkkınlık.

Üzerime kusulan nefretin bıkkınlığı...

Tüm duygularını ve bıkkınlığını paylaşıyorum üstat. Yaş belliki benim gibi bayağı var, sorun bu noktada belkide birşeyler sürekli olarak taze kanla destekleniyor ve herşey yeniden yeniden tekrar ediyor ve bir türlü göremiyoruz büyük resmi.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

polisin filan saldırdığı yok müdür bunlar hep düzmece.

sağa sola saldıran sokada dökülen bazı ortalığı karıştırmak isten ibneler.

vatanı milleti şebeğe çevirmeye çalışıyorlar.

adam serbest ya eline geçeni vuruyor esnafın camına çekiyor birayı otu boku ona buna küfür kıyamet

devlete bir zerre faydası yok gelip protesto yapmaya calışıyor.

protesto yasağı diye birşeyde yok git istediğin yerde izin al gece gündüz protesto yap.

yanlız sıkıntı ölmüş çocuğu kullanarak ortalığı karıştırma çabası.

çocuğu ölen poliste öldü kimse yas tutup şiirler yazıp ahh ahh yarucuk gitti demedi.

mevzu ne bliyonmu ?

mevzu akp tayyip hıdır hasan filan değil mevzu bambaşka amaçlar ortalığı boş buldum aklıma ne gelirse dehşet saçayım sağa sola.

amaçlar çok derin mevzular anlat anlat bitmez üç beş cümle ile anlatılmaz yani sağcısı solcusu herkesin fiki düşüncesi ayrı.

ondan bu karmaşa bitmez. ama şunu söylim:

jop , gaz, dayak yemekten hoşaf olmuş kişilerin kuyruk acısı hep formu karıştıran.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Eğitimsizlik,

annem ilkokul mezunu oyunu tayyibe verecekmiş, 2 saat uğraştım, videolar izlettim ama namaz kıldığı için ona vereceğini söyledi, bunun üzerine bir akrabamız var onu örnek verdim, beş vakit namaz kılar, bunu gösterir ama tefecilik yapar ve ağzı bozuktur, bunun üzerine biraz yumuşadı, bu namazın ve sürekli Allah'ın adını ağzından düşürmemesinin gösterişden ibaret olduğunu anlamaya başladı.

bunu neden söylüyorum, eğitimsizlik ve kalitesiz eğitim nedeniyle güç sahipleri elindeki medya desteğiyle insanların bilinç altını istedikleri gibi yönetiyor, düşmanlık tohumları ekiyorlar. Şu an AKP'li bir kitleye rte gaz versin cemaatçileri veya chplileri ya da alevileri öldürtebilir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

adam serbest ya eline geçeni vuruyor esnafın camına çekiyor birayı otu boku ona buna küfür kıyamet

protesto yasağı diye birşeyde yok git istediğin yerde izin al gece gündüz protesto yap.

çocuğu ölen poliste öldü kimse yas tutup şiirler yazıp ahh ahh yarucuk gitti demedi.

mevzu ne bliyonmu ?

mevzu akp tayyip hıdır hasan filan değil mevzu bambaşka amaçlar ortalığı boş buldum aklıma ne gelirse dehşet saçayım sağa sola.

amaçlar çok derin mevzular anlat anlat bitmez üç beş cümle ile anlatılmaz yani sağcısı solcusu herkesin fiki düşüncesi ayrı.

jop , gaz, dayak yemekten hoşaf olmuş kişilerin kuyruk acısı hep formu karıştıran.

Ne güzel özetlemişsin, ak troll seni.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

Ne güzel özetlemişsin, ak troll seni.

evet iyi özletlerim ve genelde verecek pek cevabınız olmaz lakap takmaktan başka.

sonra yönetime ağlarsınız zalimadam banlansın diye. banlasınlar hak ediyorsam sorun yok.

nickin çok dikkatimi çekti pek kafa patlatma yazdıklarıma ülkeyi biz kurtaramayız bu şekilde , çok post kasma kafayı yersin.

hayatımda oy kullanmadım desem yeridir. en uyuz olduğum mevzu particilik mevzusudur bu arada. :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

Eğitimsizlik,

annem ilkokul mezunu oyunu tayyibe verecekmiş, 2 saat uğraştım, videolar izlettim ama namaz kıldığı için ona vereceğini söyledi, bunun üzerine bir akrabamız var onu örnek verdim, beş vakit namaz kılar, bunu gösterir ama tefecilik yapar ve ağzı bozuktur, bunun üzerine biraz yumuşadı, bu namazın ve sürekli Allah'ın adını ağzından düşürmemesinin gösterişden ibaret olduğunu anlamaya başladı.

bunu neden söylüyorum, eğitimsizlik ve kalitesiz eğitim nedeniyle güç sahipleri elindeki medya desteğiyle insanların bilinç altını istedikleri gibi yönetiyor, düşmanlık tohumları ekiyorlar. Şu an AKP'li bir kitleye rte gaz versin cemaatçileri veya chplileri ya da alevileri öldürtebilir.

Acaba eğitimsiz olduğu için "at gözlüğü" olmadan düşünebilen o da, eğitimle bize aşılananlar yüzünden biz mi taraflı düşünüyoruz her zaman? Sorun verilen eğitimdedir belki de?..

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Adamın gösteri özgürlüğünden haberi yok çük kadar beyniyle kahve muhabbeti yapıyor burda, neymiş amaçları derinmiş. Amk kahvedeki Osman amca da yapar bu sığ yorumu, binlerce insan anlaşıp sokağa çıkıp ülkeyi bölmeye çalışıyor he amk.

bi de kamu malına zarar diyen tipler var, ulan bu adamların 10 yılda verdiği zararı Ankara'da Melih Gökçek Çelik kafesle, İstanbul'da Topbaş Hollanda'dan alınıp bozulan metrobüslerle veriyor sesinizi çıkarmıyorsunuz, ihalelerde dönen yolsuzlukları söylemiyorum bile. Bunlar kamu zararı değil mi? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı

Eğitimsizlik,

Acaba eğitimsiz olduğu için "at gözlüğü" olmadan düşünebilen o da, eğitimle bize aşılananlar yüzünden biz mi taraflı düşünüyoruz her zaman? Sorun verilen eğitimdedir belki de?..

Haklısın sanırım bi adam namaz kılıyor ve bunu gözümüze sokuyorsa ona kayıtsız şartsız inanmalıyız, annem haklıymış

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

mevzu ne bliyonmu ?

Güzel kardeşim. Anladığım kadarıyla konuya aşşina deyilsin veya son olayları takip etmedin.

Öncelikle belirtmeliyim. Bildiğin gibi berkin elvanın ölümü gerçekleşti ve ailesi ile birlikte 100.000 den fazla insan cenaze törenine katıldı.

Sabahtan, cenaze yürüyüğünün başlamasından itibaren çapul.tv,  halktv gibi kanallar ve birçok insan stream üzerinden yayınladı. Yayınlardada görüldüğü üzere yürüyüşüm başlamasından itibaren törenin bitmesine kadar tek bir olay dahi yaşanmadı. Kimse hiçbirşeye zarar vermedi.

Tören biter bitmez insanların önü tomarlarla kesildi ve talzikli su ile gaz bombası yağmuru başladı. Aşşağıdaki videoyu izle ve kendin karar ver. Kim kime saldırıyor iyi gör.

http://capul.tv/berkin-elvanin-cenazesine-ilk-saldiri-12-03-2014/

Neden küçük, masum bir çocuğun cenaze yürüyüşüne giden hüzünlü insanları, hiçbir olay çıkartmamasına rağmen, neden önünü kesip saldırıyosun ? Sence neden ?

Hepinizin düşünmesi gereken yer burası. En can alıcı nokta.

Devlet kavramının gereği bir devlet milletini bütünleştirici olmak zorundadır. Bütün azınlık ve çoğunlukları bir tutarak devlet anlayışını oluşturmaktır. Peki %50 yi evde zor tutuyoruz demek nasıl bir anlayış oluyor ? Neden sana karşı olanlara saldırıyosun. Ne yaptık biz ? Ne yaptı oradaki kalabalık ?

Küçücük çocuk ölmüş. Bütün ülkede yas havası var. Neden çıkıp baş sağlığı dilemiyorsun. Birleştirici bir mesaj vermiyorsun ? Neden yandaş gazeten berkin in ali out diye miğde bulandırıcı manşet atıyor ? Neden çocuğumuzun ölümü üzerine üzüldüm demek yerine bu olaylar daima olur. Borsayı etkilemez diyorsun. Neden hep para, paralel, lobi ? Neden ?

30 marttaki seçim kendisininde düşündüğü gibi akp veya diğerleri seçimi olmuycak. Bu seçim insanların kendine vicdan muasebesi yaptığı bir sınav olacak.

Ben türk milletininde hala vicdan olduğuna inanıyorum.

Umarım daha fazla bölünmeyiz.  Çünkü defalarca bölünmüş bu millet, daha fazla bölünmeyi kaldıramaz.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

Güzel kardeşim. Anladığım kadarıyla konuya aşşina deyilsin veya son olayları takip etmedin.

Öncelikle belirtmeliyim. Bildiğin gibi berkin elvanın ölümü gerçekleşti ve ailesi ile birlikte 100.000 den fazla insan cenaze törenine katıldı.

Sabahtan, cenaze yürüyüğünün başlamasından itibaren çapul.tv,  halktv gibi kanallar ve birçok insan stream üzerinden yayınladı. Yayınlardada görüldüğü üzere yürüyüşüm başlamasından itibaren törenin bitmesine kadar tek bir olay dahi yaşanmadı. Kimse hiçbirşeye zarar vermedi.

Tören biter bitmez insanların önü tomarlarla kesildi ve talzikli su ile gaz bombası yağmuru başladı. Aşşağıdaki videoyu izle ve kendin karar ver. Kim kime saldırıyor iyi gör.

http://capul.tv/berkin-elvanin-cenazesine-ilk-saldiri-12-03-2014/

Neden küçük, masum bir çocuğun cenaze yürüyüşüne giden hüzünlü insanları, hiçbir olay çıkartmamasına rağmen, neden önünü kesip saldırıyosun ? Sence neden ?

Hepinizin düşünmesi gereken yer burası. En can alıcı nokta.

Devlet kavramının gereği bir devlet milletini bütünleştirici olmak zorundadır. Bütün azınlık ve çoğunlukları bir tutarak devlet anlayışını oluşturmaktır. Peki %50 yi evde zor tutuyoruz demek nasıl bir anlayış oluyor ? Neden sana karşı olanlara saldırıyosun. Ne yaptık biz ? Ne yaptı oradaki kalabalık ?

Küçücük çocuk ölmüş. Bütün ülkede yas havası var. Neden çıkıp baş sağlığı dilemiyorsun. Birleştirici bir mesaj vermiyorsun ? Neden yandaş gazeten berkin in ali out diye miğde bulandırıcı manşet atıyor ? Neden çocuğumuzun ölümü üzerine üzüldüm demek yerine bu olaylar daima olur. Borsayı etkilemez diyorsun. Neden hep para, paralel, lobi ? Neden ?

30 marttaki seçim kendisininde düşündüğü gibi akp veya diğerleri seçimi olmuycak. Bu seçim insanların kendine vicdan muasebesi yaptığı bir sınav olacak.

Ben türk milletininde hala vicdan olduğuna inanıyorum.

Umarım daha fazla bölünmeyiz.  Çünkü defalarca bölünmüş bu millet, daha fazla bölünmeyi kaldıramaz.

masum düşünce ile konu açtın düşüncelerinde çok hoş gerçekten.

kafa bulandırmak şişirmek konnunu piç etmek istemem ama söyleceklerim şunlar:

videonu inceledim ve bahsettiğin gibi masum insanlar yoktu orada postumu okuyan videoya birdaha baksın.

1. çocuğun cenazesine havyi fişek sırt çanatası gaz maskesi lazer gibi alet erdavatla gidildiğini bilmiyordum.

2. medayaya onca cahil insan dolu sosyal paylaşım sitelerine malzeme arayan fotoğarafçılar orada iş başında

farkettiysen sırf polisin zulmu gibi gösterilmesi için kendini yere atıp foto çekilmeyi bekleyen elemanlar var bizzat belli oluyor.

genelde bu tür videolar polisin defalarca uyarınsından rıcasından hemen sonra kayda başlar.

adam uyarıyor bak açtığınız pankart eyleme aykırıdır. şu bölgeye girmek aykırıdr falan diye.

ve herzamanki gibi polise küfür eden taş atan yuhlayan elemanlar işbaşına geçtikten sonra polis mecbur mudahaleye başlıyor.

ve akıllılar o anda video kayıt düğmesine basıyor . polise ana avrat sövvdükten sonra jopu yerken fotorğraflanıyorlar.

sonuç ? sonuç polis masum göstericilere saldırdı kızı dövdü götümüze jop soktu filan hepsi tıraş bunların. göstericiler rahat durmuyor.

3. polis mudahaleye başlamamış ortalıkta yok adamlar damlarda balkonlarda dükkan çatılarında geziıyor resmen olay çıkartmak için hazırda :)

4. sırf esnaf polise patlasın diye dukkan olan işyeri olan yerlere kaçıyorlar girdikleri yeri parçalıyorlar.

farkettiysen dukkana girip sandalye filan ne varsa kırıyorlar . orada görürrsün birkaç sandalye var.

5. polise saldırmadıkları sürece hiçbir polis jop kullanmıyor kullanmazda.

ben polis olsam ne olursa olsun jop kullanmak yasak olsa o sırada gösterici küfür edip taş atıp saldırsa jopla kemiklerini kırarım.

hiçkimse canını yolda bulmadı elbet kenini koruyacak.

durum bu müdür. 

manzara hoş değil ama söyliyim bak kızların çığlığı filan içim gitti.  keşke olmasa.........

Toplam Hit: 4975 Toplam Mesaj: 47