80‘Ler 90‘Lar 2000‘Ler Hep Aynı Hikaye
-
zalimadam bunu yazdımanhyak bunu yazdızalimadam bunu yazdı
Güzel kardeşim. Anladığım kadarıyla konuya aşşina deyilsin veya son olayları takip etmedin.
Öncelikle belirtmeliyim. Bildiğin gibi berkin elvanın ölümü gerçekleşti ve ailesi ile birlikte 100.000 den fazla insan cenaze törenine katıldı.
Sabahtan, cenaze yürüyüğünün başlamasından itibaren çapul.tv, halktv gibi kanallar ve birçok insan stream üzerinden yayınladı. Yayınlardada görüldüğü üzere yürüyüşüm başlamasından itibaren törenin bitmesine kadar tek bir olay dahi yaşanmadı. Kimse hiçbirşeye zarar vermedi.
Tören biter bitmez insanların önü tomarlarla kesildi ve talzikli su ile gaz bombası yağmuru başladı. Aşşağıdaki videoyu izle ve kendin karar ver. Kim kime saldırıyor iyi gör.
http://capul.tv/berkin-elvanin-cenazesine-ilk-saldiri-12-03-2014/Neden küçük, masum bir çocuğun cenaze yürüyüşüne giden hüzünlü insanları, hiçbir olay çıkartmamasına rağmen, neden önünü kesip saldırıyosun ? Sence neden ?
Hepinizin düşünmesi gereken yer burası. En can alıcı nokta.
Devlet kavramının gereği bir devlet milletini bütünleştirici olmak zorundadır. Bütün azınlık ve çoğunlukları bir tutarak devlet anlayışını oluşturmaktır. Peki %50 yi evde zor tutuyoruz demek nasıl bir anlayış oluyor ? Neden sana karşı olanlara saldırıyosun. Ne yaptık biz ? Ne yaptı oradaki kalabalık ?
Küçücük çocuk ölmüş. Bütün ülkede yas havası var. Neden çıkıp baş sağlığı dilemiyorsun. Birleştirici bir mesaj vermiyorsun ? Neden yandaş gazeten berkin in ali out diye miğde bulandırıcı manşet atıyor ? Neden çocuğumuzun ölümü üzerine üzüldüm demek yerine bu olaylar daima olur. Borsayı etkilemez diyorsun. Neden hep para, paralel, lobi ? Neden ?
30 marttaki seçim kendisininde düşündüğü gibi akp veya diğerleri seçimi olmuycak. Bu seçim insanların kendine vicdan muasebesi yaptığı bir sınav olacak.
Ben türk milletininde hala vicdan olduğuna inanıyorum.
Umarım daha fazla bölünmeyiz. Çünkü defalarca bölünmüş bu millet, daha fazla bölünmeyi kaldıramaz.
masum düşünce ile konu açtın düşüncelerinde çok hoş gerçekten.
kafa bulandırmak şişirmek konnunu piç etmek istemem ama söyleceklerim şunlar:
videonu inceledim ve bahsettiğin gibi masum insanlar yoktu orada postumu okuyan videoya birdaha baksın.
1. çocuğun cenazesine havyi fişek sırt çanatası gaz maskesi lazer gibi alet erdavatla gidildiğini bilmiyordum.
2. medayaya onca cahil insan dolu sosyal paylaşım sitelerine malzeme arayan fotoğarafçılar orada iş başında
farkettiysen sırf polisin zulmu gibi gösterilmesi için kendini yere atıp foto çekilmeyi bekleyen elemanlar var bizzat belli oluyor.
genelde bu tür videolar polisin defalarca uyarınsından rıcasından hemen sonra kayda başlar.
adam uyarıyor bak açtığınız pankart eyleme aykırıdır. şu bölgeye girmek aykırıdr falan diye.
ve herzamanki gibi polise küfür eden taş atan yuhlayan elemanlar işbaşına geçtikten sonra polis mecbur mudahaleye başlıyor.
ve akıllılar o anda video kayıt düğmesine basıyor . polise ana avrat sövvdükten sonra jopu yerken fotorğraflanıyorlar.
sonuç ? sonuç polis masum göstericilere saldırdı kızı dövdü götümüze jop soktu filan hepsi tıraş bunların. göstericiler rahat durmuyor.
3. polis mudahaleye başlamamış ortalıkta yok adamlar damlarda balkonlarda dükkan çatılarında geziıyor resmen olay çıkartmak için hazırda :)
4. sırf esnaf polise patlasın diye dukkan olan işyeri olan yerlere kaçıyorlar girdikleri yeri parçalıyorlar.
farkettiysen dukkana girip sandalye filan ne varsa kırıyorlar . orada görürrsün birkaç sandalye var.
5. polise saldırmadıkları sürece hiçbir polis jop kullanmıyor kullanmazda.
ben polis olsam ne olursa olsun jop kullanmak yasak olsa o sırada gösterici küfür edip taş atıp saldırsa jopla kemiklerini kırarım.
hiçkimse canını yolda bulmadı elbet kenini koruyacak.
durum bu müdür.
manzara hoş değil ama söyliyim bak kızların çığlığı filan içim gitti. keşke olmasa.........
Hep aynı savunma. Hep aynı laflar. Geziden bu yana tayip erdoğanın dediklerini tekrar ediyosunuz. Masum insanlar yoktu orda zırvası
Bütün ülke çapında gösteriler oldu. Yüzbinlerce insan yürüyüşe katıldı.
Sen diyosunki orada masum insanlar yoktu. Ebe güzel kardeşim orada suçlular var diyosun. Neden polis saldırmadan önce 1 tane olay çıkmadı?
Pankartlar yasalara aykırıymış. Ne yasası arkadaşım ? Adam kendi oğlu ifade versin diye, hsyk yı adalet bakanlıığına bağladı ne yasası ?
Gaz bombasını sıkışmış 100 kişinin dibine at, üstten sus sık, plastik mermi ile tara. Adam yere düşmüş fenalık geçiriyor. Sen diyosun kendini yere atmış poz veriyor. Biraz insaflı olun insaflı. Azcık insan olun.
Zaten millet gergin patpdı patlayacak. Yasak pankart açıldı diye okadar adamın önü kesilip gaz bombası, pilastik mermi ve su ile saldırının amacı nedir ?
Objektif bakın olaya. Paralel, dışgüçler derken iyce hipnotize olmuşsunuz.
manhyak tarafından 13/Mar/14 06:46 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadam bunu yazdımanhyak bunu yazdızalimadam bunu yazdı
masum düşünce ile konu açtın düşüncelerinde çok hoş gerçekten.
kafa bulandırmak şişirmek konnunu piç etmek istemem ama söyleceklerim şunlar:
videonu inceledim ve bahsettiğin gibi masum insanlar yoktu orada postumu okuyan videoya birdaha baksın.
1. çocuğun cenazesine havyi fişek sırt çanatası gaz maskesi lazer gibi alet erdavatla gidildiğini bilmiyordum.
2. medayaya onca cahil insan dolu sosyal paylaşım sitelerine malzeme arayan fotoğarafçılar orada iş başında
farkettiysen sırf polisin zulmu gibi gösterilmesi için kendini yere atıp foto çekilmeyi bekleyen elemanlar var bizzat belli oluyor.
genelde bu tür videolar polisin defalarca uyarınsından rıcasından hemen sonra kayda başlar.
adam uyarıyor bak açtığınız pankart eyleme aykırıdır. şu bölgeye girmek aykırıdr falan diye.
ve herzamanki gibi polise küfür eden taş atan yuhlayan elemanlar işbaşına geçtikten sonra polis mecbur mudahaleye başlıyor.
ve akıllılar o anda video kayıt düğmesine basıyor . polise ana avrat sövvdükten sonra jopu yerken fotorğraflanıyorlar.
sonuç ? sonuç polis masum göstericilere saldırdı kızı dövdü götümüze jop soktu filan hepsi tıraş bunların. göstericiler rahat durmuyor.
3. polis mudahaleye başlamamış ortalıkta yok adamlar damlarda balkonlarda dükkan çatılarında geziıyor resmen olay çıkartmak için hazırda :)
4. sırf esnaf polise patlasın diye dukkan olan işyeri olan yerlere kaçıyorlar girdikleri yeri parçalıyorlar.
farkettiysen dukkana girip sandalye filan ne varsa kırıyorlar . orada görürrsün birkaç sandalye var.
5. polise saldırmadıkları sürece hiçbir polis jop kullanmıyor kullanmazda.
ben polis olsam ne olursa olsun jop kullanmak yasak olsa o sırada gösterici küfür edip taş atıp saldırsa jopla kemiklerini kırarım.
hiçkimse canını yolda bulmadı elbet kenini koruyacak.
durum bu müdür.
manzara hoş değil ama söyliyim bak kızların çığlığı filan içim gitti. keşke olmasa.........
Ya yazmıycam diyorumda senin gibi at gözlüğü takmış insan müsvettelerinin olayı tek taraflı görmesine karşılık sustukça kendi hakkımı yenilmiş hissediyorum. Evet iki taraftada provakatörler olduğu çok doğru ama, ramazana denk gelen gezi eylemlerinde polisin eylemlere dahi karışmayan ama müslüman olmayan ve taksimde sigara içen kişileri sigara içtiği için darp etmesi, benimde harbiyede marketten yiyecek bişeyler alırken hiç bişey yapmadığımız halde (dışarıdakilerin davranışları, yaptıkları hakkında bilgim olmasa bile insaniyet namına...) markete gaz bombaları atıp içeride bayılan insanlara joblarla tekme tokat dalıp alıp götürmesi aralarında bende varım ve olaylarla alakam yok (polis kini böyle olaylardan sonra oluşuyor zaten) ve daha sayabileceğim onca olay varken mevzuyu tekrar söylüyorum 20 30 provakatörün etkisiyle oradaki binlerin suçu olarak görmeniz senin sinirsel ruhsal sorunların olduğunu, olayı idrak edemeyecek seviyede bir kafa yapısına sahil olduğun düşünesi uyandırdı bende. İki taraftada suçlular var ama polisin işi halkı korumak iken bahsettiğim provakatörlerin etkisine kapılık masum insanları incitebiliyorsa olay masumiyet ve normal hal olarak görülemez. Akgençlerin ellerinde sopalarla daha olaylar çıkmamışken saatler öncesinden toplanıp cenaze töreni geçiş güzergahlarında toplanmasına ne diyeceksin sevgili akson eksiği olan arkadaşım.
Iruretta tarafından 13/Mar/14 06:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Zaten bi eylem yapanlar gözü açık,akıllı,zeki amk. Adamlar dolu iett'yi molotofluyor kamu alanlarına saldırıyor ki bu alanların boş olup olmaması önemli değil onlar için hala katil polis diye.
Dün Esenyurt/kıraç'ta yine iett molotof ve taş yağmuruna tutuldu
peki bu eylemciler ne için yapıyordu bu eylemi ??
(Cevap) - İnsan için
İETT'nin içindekiler neydi ??
(Cevap) - İnsan
hani bu eylem 14 yaşındaki bir insan içindi ??
-- 404 Error amkProtesto etmekten çok macera yaşamak için giden bazı götverenler olayları anında saptırıp taşlı sopalı kavgaya çeviriyor. Polisle çatışıyor sonra masumca eylemini yapan insan da zarar görüyor bi de gelip hala akıl verenler var madem o kadar akıllısınız önce o içinizdeki pisliği temizleyip haklıyken haksız duruma düşüren andavalları çıkarın aranızdan
Protestonu yap en doğal hakkın pankartını aç basın açıklaması yap vs. gereksinimler neyse yap ama başka insanlara zarar vermeden yap yoksa ne anlamı kaldı eylemin
-
Zalimcocuq bunu yazdı
Zaten bi eylem yapanlar gözü açık,akıllı,zeki amk. Adamlar dolu iett'yi molotofluyor kamu alanlarına saldırıyor ki bu alanların boş olup olmaması önemli değil onlar için hala katil polis diye.
Dün Esenyurt/kıraç'ta yine iett molotof ve taş yağmuruna tutuldu
peki bu eylemciler ne için yapıyordu bu eylemi ??
(Cevap) - İnsan için
İETT'nin içindekiler neydi ??
(Cevap) - İnsan
hani bu eylem 14 yaşındaki bir insan içindi ??
-- 404 Error amkProtesto etmekten çok macera yaşamak için giden bazı götverenler olayları anında saptırıp taşlı sopalı kavgaya çeviriyor. Polisle çatışıyor sonra masumca eylemini yapan insan da zarar görüyor bi de gelip hala akıl verenler var madem o kadar akıllısınız önce o içinizdeki pisliği temizleyip haklıyken haksız duruma düşüren andavalları çıkarın aranızdan
Protestonu yap en doğal hakkın pankartını aç basın açıklaması yap vs. gereksinimler neyse yap ama başka insanlara zarar vermeden yap yoksa ne anlamı kaldı eylemin
1998'den beri kıraçta oturuyorum hiç böyle birşey duymadım link versene.
Edit: http://www.sondakika.com/haber-esenyurt-ta-iett-otobusune-molotoflu-saldiri-2538467/
Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümü olması nedeniyle alarmda olan çok sayıda ekip de kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı
lan olum esenyurtta bi sürü pkklı var bumu yani dünki olayların sebebi mi bu bahsettiğin afedersin de koca bi küfürü hakettin ama bunu ben etmiyeceğim.
ArduouS tarafından 13/Mar/14 08:33 tarihinde düzenlenmiştir -
O esenyurttaki kişilerin kim ve ne olduğu belli kardeşim. Aynı şey esenler bölgesi ve gazi bölgesi çinde geçerli. Terörist yandaşlarının çeşitli mevzuları bahane ederek ortalığın amına koyma çabalarından başka bişey değil. Bu iki olguyu nasıl aynı görüyorsunuz. Bunlar daha öncede vardı hala var ve bundan sonrada malesef ki olacak.
-
Bence atom bombası atsınlar Türkiye'ye.
-
mataramasuko bunu yazdı
Eğitimsizlik,
annem ilkokul mezunu oyunu tayyibe verecekmiş, 2 saat uğraştım, videolar izlettim ama namaz kıldığı için ona vereceğini söyledi, bunun üzerine bir akrabamız var onu örnek verdim, beş vakit namaz kılar, bunu gösterir ama tefecilik yapar ve ağzı bozuktur, bunun üzerine biraz yumuşadı, bu namazın ve sürekli Allah'ın adını ağzından düşürmemesinin gösterişden ibaret olduğunu anlamaya başladı.
bunu neden söylüyorum, eğitimsizlik ve kalitesiz eğitim nedeniyle güç sahipleri elindeki medya desteğiyle insanların bilinç altını istedikleri gibi yönetiyor, düşmanlık tohumları ekiyorlar. Şu an AKP'li bir kitleye rte gaz versin cemaatçileri veya chplileri ya da alevileri öldürtebilir.
gerçekten çok doğru.
bunun dışında ülkesini seven bir başbakan olsaydı olayları yumuşatırdı.bakanların abuk subuk konuşmaları olmazdı.sonra neden oyuna geliyoruz diyoruz.bunu yapan tayyip.
bir diğer meselede insanları aptal bırakmak istiyorlar.eğitim sistemi boka sarmış durumda.televizyonlar desen tarihinin en aptal gerici kafasını yaşıyor.bunlar bilerek isteyerek yapılıyor.açıyorsun tv'yi yok evlenmeymiş yok bilmemneymiş.
halkı bile bile aptallaştırıyorlar çünkü hepsi senin annen gibi olursa yönetmesi soyması kolay olur.
-
zalimadam bunu yazdı
polisin filan saldırdığı yok müdür bunlar hep düzmece.
sağa sola saldıran sokada dökülen bazı ortalığı karıştırmak isten ibneler.
vatanı milleti şebeğe çevirmeye çalışıyorlar.
adam serbest ya eline geçeni vuruyor esnafın camına çekiyor birayı otu boku ona buna küfür kıyamet
devlete bir zerre faydası yok gelip protesto yapmaya calışıyor.
protesto yasağı diye birşeyde yok git istediğin yerde izin al gece gündüz protesto yap.
yanlız sıkıntı ölmüş çocuğu kullanarak ortalığı karıştırma çabası.
çocuğu ölen poliste öldü kimse yas tutup şiirler yazıp ahh ahh yarucuk gitti demedi.
mevzu ne bliyonmu ?
mevzu akp tayyip hıdır hasan filan değil mevzu bambaşka amaçlar ortalığı boş buldum aklıma ne gelirse dehşet saçayım sağa sola.
amaçlar çok derin mevzular anlat anlat bitmez üç beş cümle ile anlatılmaz yani sağcısı solcusu herkesin fiki düşüncesi ayrı.
ondan bu karmaşa bitmez. ama şunu söylim:
jop , gaz, dayak yemekten hoşaf olmuş kişilerin kuyruk acısı hep formu karıştıran.
Cumhuriyet bayramı kutlamasına bile izin vermediler. Gösteri/eylem değil, cumhuriyet bayramı kutlaması. Hangi vali izin verecek eyleme?
bpd mitinginde de gördük polisleri. ibnenin evlatları her seferinde sağı solu molotoflayarak toplanır, polis izler. Karşılarında öğrenciyi/işçiyi/memuru, halkı görünce 3-5 sdpliyi bahane edip düşman askerine taaruz eder gibi saldırır vicdansızlar.
Evet kuyruk acımız var, kasımpaşalı o pezevenk ve çetesi hapse girene kadar devam edecek.
-
@zalimadam
allah korusun eğer olur da yine böyle bir gösteri falan olursa elinden tutup ben götürücem seni o insanların arasına. bak bakalım karşında terörist mi var yoksa duyarlı insanlar mı. belki gözlerinle görürsen inanırsın.
nasıl bir kafaya sahipsinizki milyonlarca insanın sokağa çıktığı eylemi 3-5 solcu örgüt yapmış gibi görüyorsunuz. ulan o kadar insan terörist olsa evinden çıkamazsın sen bunu hiç düşündün mü?
http://img.bugun.com.tr/protestocular-taksime-sigmadi_657939_720_400.jpg
böyle bir terörist grup nasıl hayal gücüne sığıyor senin? taş atan terörist mi olur? ülkeyi karıştırmak isteyen bunca insan taksime çıksa, taş üstünde taş bırakır mı sence? neden polis olaylara müdahale etmeden tek bir olay bile çıkmıyor yahu nerenizle izliyorsunuz şu olayları
-
ultrAsker bunu yazdı
@zalimadam
allah korusun eğer olur da yine böyle bir gösteri falan olursa elinden tutup ben götürücem seni o insanların arasına. bak bakalım karşında terörist mi var yoksa duyarlı insanlar mı. belki gözlerinle görürsen inanırsın.
nasıl bir kafaya sahipsinizki milyonlarca insanın sokağa çıktığı eylemi 3-5 solcu örgüt yapmış gibi görüyorsunuz. ulan o kadar insan terörist olsa evinden çıkamazsın sen bunu hiç düşündün mü?
http://img.bugun.com.tr/protestocular-taksime-sigmadi_657939_720_400.jpg
böyle bir terörist grup nasıl hayal gücüne sığıyor senin? taş atan terörist mi olur? ülkeyi karıştırmak isteyen bunca insan taksime çıksa, taş üstünde taş bırakır mı sence? neden polis olaylara müdahale etmeden tek bir olay bile çıkmıyor yahu nerenizle izliyorsunuz şu olayları
çetrefeli konuşmaları yapıp savunma yaptım diye sevinmeyin.
yazdıklarına cevap yazıyorum:
gideriz senle beraber ama protesto yapacam diye sağı solu dağıtan küfür eden amacın dışına çıkan kişlerle karşılaşacağımız için polis herkese dalacak ve bizde nasinbimizi alıp eve döneceğiz.
bu benim düşüncemi değiştirmeyecek çünki o amaç dışı guruba girerek dayağı hakketmiş oluyoruz.
BİZ KİMSEYE TERÖRİST DEMEDİK. EYLEMLERE BENDE KATILDIM ÜLKENİN İYİLİĞİ İÇİN AMA BAKKTIMKİ OLAYLAR ÇOK FARKLI YÜNLERE GİDİYOR AMAÇ FARKLI BU TÜR EYLEMLERE BİRDAHA YAKLAŞMADIM.
SON3 AYDA KATILDIĞIM EYLEM BAYAĞI VAR MÜDÜR ANTALYADAYIM BU ARADA.
EYLEME DİYECEĞİMİZ BİRŞEY YOK. KİMSEYE MİLİTAN DA DEMEDİK.
AMA AMAÇ DIŞINA ÇIKAN APAÇIK MASKE İLE KASK İLE EYLEME GİDENLERİ GÖRÜYORUZ.
sonrada polis daldı diyorsunuz ?
kusura bakma hemşerim yapılan açık belli sonra sosyal medayada orada burada polis darp etti polis daldı dövdü diyorsunuz.