Iphone Ne Kadar Kalitesiz Bir Ürün

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

bana göre 

bi tel =< aylık gelirin yarısı

bir dizüstü =< aylık gelir

seviyesinde kalmalı ne olursa olsun. üstüne çıktın mı cihaz iyi bile olsa canın yanar. iphone hakkaten de statü sembolüydü. şimdi nasıl olduysa çoğu kişi alır oldu bi şekilde. bence iyi de oldu. her açıdan hayat dersidir.

Geçen devlet hastahanesine gittim. Adamlar oda kırıyor. 3 işçi var. Hakaret etmek gibi algılamayın da; halk arasında amele dediğimiz adam 2 'si. Diğeride ustabaşı falan.

Adam iPhone 4 kasası çıkarttı. 4 yada 4S bilmiyorum ama adamda iPhone var. 

Öncelerden beri statü sembolü olarak düşünülmesine karşı çıktım. Çünkü "Apple zengin işi abi" denilmeye başlanıldığından itibaren, insanlar ona hava için ulaşmaya başladı.

İlk çıktığında yurtdışı gezip görenlerin, üst düzey yöneticilerin falan cebindeydi. Bunları gören garip garip tipler (tikky vs) almaya başladı. Bunları gören diğerleri almaya başladı... Derken durumu görüyorsun, adam inşaat işçisi ama amele.

FAKAT şunu eklemek isterim ;

Eğer o 'amele' iphone'da internet alıp kullanıyorsa helal olsun derim. Bu bile başlı başına etkendir.

*** konuyla ilgili emsajım ***

Milletin Apple'a kıl olma nedeni de bence, etrafında 'onlar gibi olmayan' tiplerin ; daha piyasada yokken iPhone'a sahip olması. Kıskanmanın yanında , elinde iPhone olanı çekemeyip olayı apple'a sallama çabası.

Bende iPhone 4 var. 'niye 4S yok, niye 5 yok niye 5s yok' derdine girmedim. iPhone'dan önce E71 vardı ve seviyordum. Denize düşürdüm (çıkarttım çalıştı) sonra üzerinden araba geçti (mercedes taksi , teker başına 300-350 kg basınç) ve yine çalıştı. Fakat bir noktda iyice saçmaladı (göçük göçüktü). O sırada iPhone geldi Türkiye'ye.

Ben o telefonu satıp, şimdinin 200-250 lirasına kapaklı samsung aldım. Okul nedeniyle etrafta tonla iPhone sahibi eleman varken, hiçbir şekilde "ayy iPhone mu o" deyip içte içe "bende niye yok yeaa" demedim.

Yurt dışında olduğumdan  telefon sıkıntıydı, annem yenisini alınca, eski iPhone bana kaldı (annem 3gs almıştı, onu bana verecekti istemedim). 

Yani bu iPhone'u statü, hayranlık, eziklik vs.. ile ilişkilendirmenizi bir türlü anlayamyıorum. iPhone kullanmadan 3-4 ay kadar önce Steve Jobs ve Apple ile ililenmeye başlamıştım. Üzerine iPhone (ilk geceyi hatırlıyorumda, eşsiz birşey gelmişti ; teknoloji ile ilgilenirim ama böyle bir cihaz görmemiştim; ince, pürüzsüz, uzaydan gelmiş gibi) kullanmaya başladım.

Sonra iatkos vs.. 

linux ilede uğraştım. Şimdi win8 kullanıyorum. Bütün bunlara göre diyorum ki ; MacOs, bu gezegenin en kullanışlı işletim sistemidir. Etrafı temiz tutma alışkanlığını size kazandırır (windowstaki gibi bok olmaz masaüstü şurası brası), mantığı güzel. Sade ve şık.

MacBook ve iMac güzel. Fakat onlara da "illa olmalı, yoksa ezik derler" gibi bir psikoloji ile yaklaşmadım. Hatta tabletim olunca dizüstünü hayatımdan tamamen çıkartacağım (umarım).

Bu apple ürünlerini neden "zenginlik, şımarıklık" diye bakıyorsunuz anlamadım. Siz öyle bakarsanız ; kendi silahınızla ezik olursunuz. Net.

*** konu sahibine mesajım ***

birader madem beğenmedin, git başka al. 

Elinde tuttuğun telefon, telefon sektörünü tamamen değiştirmekle kalmadı ; teknoloji ve internet anlayışını deitirdi. Pazarlama anlayışını değiştirdi.

Windows'la mı kıyaslayacaksın ? Windows store götüm gibi. Bişey yok doğru düzgün.

Android ile mi kıyaslayacaksın ? Daha dünkü bebe (işletim sistemleri konusunda)

Elinde tuttuğun cihazla birlikte ; telefon, internet, işletim sistemleri (windwos dahil), hatta gelecek farklı boyut kazandı. Samsung, android vs..'nin iPhone'dan önce ve sonrasına göz at derim.

Beğenmeye bilirsin ; inanç gibi kimse sorgulamaz. Fakat apple ürünlerine kalitesiz demek, teknolojinin "tahtalı köyünde" seni cehenneme yollar. 

Buna rağmen sevmediysen git değiştir. Sende zorlanma, dünyanın tasarım ödülü almış ve kalitesi konusunda mükemmel işler başarmış telefona bok atma.

elin samsungu gider plastik telefon yapar "vay aq ne kaliteli".

iPhone gider camdan telefon yapar "düştümü kırılıyor"

E kalite dyordun ; çevre dostu kaliteli teleofn geldi ? 

Sonra kırılıyor. Ben yere en az 30 kez düşürdüm. Kılıfsız. Birşey olmadı (metal kısmında ezik var 2-3 tane). Elinde tuttuğun telefon cam, galaxy gibi plastik değil. bunu göz önünde bulundur.

Kalitesiz derken de bir daha düşün. Adamlar Çin'de şekerleme fabrikasını ziyaret ediyor, cam ile ilgili fabrikaları ziyaret edip bilmem nereden çıkan özel camı işliyor ; ar-ge'ye milyarlarca dolar... Sonra kalitesiz.

Teknoloji konusunda hangi sıfatla söylüyorsun bu eleştiriyi ???

Ayro tarafından 15/Ağu/13 23:50 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

bana göre 

bi tel =< aylık gelirin yarısı

bir dizüstü =< aylık gelir

seviyesinde kalmalı ne olursa olsun. üstüne çıktın mı cihaz iyi bile olsa canın yanar. iphone hakkaten de statü sembolüydü. şimdi nasıl olduysa çoğu kişi alır oldu bi şekilde. bence iyi de oldu. her açıdan hayat dersidir.

Geçen devlet hastahanesine gittim. Adamlar oda kırıyor. 3 işçi var. Hakaret etmek gibi algılamayın da; halk arasında amele dediğimiz adam 2 'si. Diğeride ustabaşı falan.

Adam iPhone 4 kasası çıkarttı. 4 yada 4S bilmiyorum ama adamda iPhone var. 

Öncelerden beri statü sembolü olarak düşünülmesine karşı çıktım. Çünkü "Apple zengin işi abi" denilmeye başlanıldığından itibaren, insanlar ona hava için ulaşmaya başladı.

İlk çıktığında yurtdışı gezip görenlerin, üst düzey yöneticilerin falan cebindeydi. Bunları gören garip garip tipler (tikky vs) almaya başladı. Bunları gören diğerleri almaya başladı... Derken durumu görüyorsun, adam inşaat işçisi ama amele.

FAKAT şunu eklemek isterim ;

Eğer o 'amele' iphone'da internet alıp kullanıyorsa helal olsun derim. Bu bile başlı başına etkendir.

*** konuyla ilgili emsajım ***

Milletin Apple'a kıl olma nedeni de bence, etrafında 'onlar gibi olmayan' tiplerin ; daha piyasada yokken iPhone'a sahip olması. Kıskanmanın yanında , elinde iPhone olanı çekemeyip olayı apple'a sallama çabası.

Bende iPhone 4 var. 'niye 4S yok, niye 5 yok niye 5s yok' derdine girmedim. iPhone'dan önce E71 vardı ve seviyordum. Denize düşürdüm (çıkarttım çalıştı) sonra üzerinden araba geçti (mercedes taksi , teker başına 300-350 kg basınç) ve yine çalıştı. Fakat bir noktda iyice saçmaladı (göçük göçüktü). O sırada iPhone geldi Türkiye'ye.

Ben o telefonu satıp, şimdinin 200-250 lirasına kapaklı samsung aldım. Okul nedeniyle etrafta tonla iPhone sahibi eleman varken, hiçbir şekilde "ayy iPhone mu o" deyip içte içe "bende niye yok yeaa" demedim.

Yurt dışında olduğumdan  telefon sıkıntıydı, annem yenisini alınca, eski iPhone bana kaldı (annem 3gs almıştı, onu bana verecekti istemedim). 

Yani bu iPhone'u statü, hayranlık, eziklik vs.. ile ilişkilendirmenizi bir türlü anlayamyıorum. iPhone kullanmadan 3-4 ay kadar önce Steve Jobs ve Apple ile ililenmeye başlamıştım. Üzerine iPhone (ilk geceyi hatırlıyorumda, eşsiz birşey gelmişti ; teknoloji ile ilgilenirim ama böyle bir cihaz görmemiştim; ince, pürüzsüz, uzaydan gelmiş gibi) kullanmaya başladım.

Sonra iatkos vs.. 

linux ilede uğraştım. Şimdi win8 kullanıyorum. Bütün bunlara göre diyorum ki ; MacOs, bu gezegenin en kullanışlı işletim sistemidir. Etrafı temiz tutma alışkanlığını size kazandırır (windowstaki gibi bok olmaz masaüstü şurası brası), mantığı güzel. Sade ve şık.

MacBook ve iMac güzel. Fakat onlara da "illa olmalı, yoksa ezik derler" gibi bir psikoloji ile yaklaşmadım. Hatta tabletim olunca dizüstünü hayatımdan tamamen çıkartacağım (umarım).

Bu apple ürünlerini neden "zenginlik, şımarıklık" diye bakıyorsunuz anlamadım. Siz öyle bakarsanız ; kendi silahınızla ezik olursunuz. Net.

*** konu sahibine mesajım ***

birader madem beğenmedin, git başka al. 

Elinde tuttuğun telefon, telefon sektörünü tamamen değiştirmekle kalmadı ; teknoloji ve internet anlayışını deitirdi. Pazarlama anlayışını değiştirdi.

Windows'la mı kıyaslayacaksın ? Windows store götüm gibi. Bişey yok doğru düzgün.

Android ile mi kıyaslayacaksın ? Daha dünkü bebe (işletim sistemleri konusunda)

Elinde tuttuğun cihazla birlikte ; telefon, internet, işletim sistemleri (windwos dahil), hatta gelecek farklı boyut kazandı. Samsung, android vs..'nin iPhone'dan önce ve sonrasına göz at derim.

Beğenmeye bilirsin ; inanç gibi kimse sorgulamaz. Fakat apple ürünlerine kalitesiz demek, teknolojinin "tahtalı köyünde" seni cehenneme yollar. 

Buna rağmen sevmediysen git değiştir. Sende zorlanma, dünyanın tasarım ödülü almış ve kalitesi konusunda mükemmel işler başarmış telefona bok atma.

elin samsungu gider plastik telefon yapar "vay aq ne kaliteli".

iPhone gider camdan telefon yapar "düştümü kırılıyor"

E kalite dyordun ; çevre dostu kaliteli teleofn geldi ? 

Sonra kırılıyor. Ben yere en az 30 kez düşürdüm. Kılıfsız. Birşey olmadı (metal kısmında ezik var 2-3 tane). Elinde tuttuğun telefon cam, galaxy gibi plastik değil. bunu göz önünde bulundur.

Kalitesiz derken de bir daha düşün. Adamlar Çin'de şekerleme fabrikasını ziyaret ediyor, cam ile ilgili fabrikaları ziyaret edip bilmem nereden çıkan özel camı işliyor ; ar-ge'ye milyarlarca dolar... Sonra kalitesiz.

Teknoloji konusunda hangi sıfatla söylüyorsun bu eleştiriyi ???

Karaambar kamyoncular derneği sıfatıyla söylüyorum.

Hiçbişey bilmediği konuda bile kitap yazacak kadar atıp tutan boş konuşan bir adama ben cevap vermem zumsukcum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Karaambar kamyoncular derneği sıfatıyla söylüyorum.

Hiçbişey bilmediği konuda bile kitap yazacak kadar atıp tutan boş konuşan bir adama ben cevap vermem zumsukcum.

Zaten ancak o sıfatla Apple ürünlerinin ne kadar kalitesiz olduğunu söylersin.

**

eminim iPhone'un camdan yapıldığını dahi bilmiyordun da gelip burada kaliteden söz ediyorsun...

Dediğim gibi, benden önce bi aynaya bakmanızda fayda var. Beni suçladığın özelliklerin sende olması ne garip değil mi...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

ben bu işin içindeyim kalitsiz diyemezsin ama eksileri olabilir

akşam kapattım sabah açılmadı yada şarjı bitti taktım açılmadı yada durup dururken ekran gitti yada dokunmatiği basmamaya başladı bu gibi bi olayı varsa kalita tartışmasına girelim ama yok bi kaç eksikliği var diye kalitesiz diyemezsin bi ürüne

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Zumsuk bir kaç sene önce macos tam gerizekalılar için o kadar kolayki kullanması falan diyordun. Ben,beni mal yerine koyan bi firma ve sistem kullanmak istemiyorum.

Apple açıklamıştı pazarın %20si bize ait ancak karın %75i bizde diye.. Bunu gururla açıklayan bi firma.

Sistem konusunda,650m ekran kartlı macbook'a 3bin lira vermek grafik işi ile uğraşılmayacaksa hiç mantıklı değil. Hafif model istiyorsan msi'ın stealth modelleri var. Razer'ın oyuncu laptopları var(Macbook'tan daha inceydi yanlış hatırlamıyorsam bu konu baya konuşulmuştu çünkü). Bende 680m ekran kartlı,ssd'li bir model var. Hız konusunda hiçbir sorunum olmadı linux+windows kullanıyorum. Ses sistemi olsun,performans olsun harika bi cihaz. Oyuncu laptop'ı arıyorsun mac tavsiye ediyorlar üzerine windows kurarsın diye,bu nasıl bir mantık ,bu nasıl bir fanboyluk çözemedim.

Gene geçen sene iphone konusunu tartışırken popülerlik mevzusu açılmıştı,sende manavın,amelenin,kasabın herkesin elinde olması apple'ın popülerleştirme politikasının bi parçası zaten demiştin. Böyle bir hedefi olan firmadanda bi bok beklemem açıkçası.

Birde konuda alamayacak kadar fakirseniz gidin android kullanın gibi birşey demişsin,2 senedir hackintosh kullanan adamsın,mac alamayacak kadar fakirsen git deneme sürümlü windows kullan amk(Seninle hiçbir kişisel sorunum yok,bunu yazma amacım kendi söylediğin argümana karşı,yanlış anlaşılmasın)

Ayrıca burda tüm yenilikleri ilk iphone çıkardı yeaa modundaki müridlerin kaçı tarayıcı olarak opera kullanıyordur acaba?

Kaçı işletim sistemi olarak linux kullanıyordur ? Bu fan boyların beyninin nasıl çalıştığını çok merak ediyorum.

Bir diğer hususta iphone'u hep samsungla karşılaştırma olayı. 2 çeşit fan boy mantığı işte,başka markalar düşünülmüyor.

Lg nexus 4 var şuan bende,aylardır kullanıyorum telefonda ne bi kasma ne başka birşey var,kaç yıllık samsung galaxy nexus'ta aynı şekilde birçok kişi gayet hızlı bir şekilde kullanıyor hala.

Motorola x ve nexus 5 çıktığında çok daha farklı dengeler oluşacağını düşünüyorum.

Bir diğer husus,android'deki en olmadık yerleri iphone'a benzetenler(her üçgene illuminati diye atlayanlar gibi),ios 7'deki 10larca windows phone çakması şeyi göremiyorlar neresi benziyor diyorlar bunu hiç anlayamadım,bu forumda gördüğüm en saçma olaylardandı. Göz var nizam var.

Burda sayfalarca yazılır edilir ama,fanboy gene fanboy.

Ne zaman bi fanboy görsem aklıma bu resim gelir :)

Her konuda aynı,"mac lan o tövbe de hiç bozulurmu,sen becerememişsindir."

Ha facebooktan google'dan falan mac kullanan çalışanların resimlerini çok gördüm,ama tutupta o sunucuların kaçında linux server kullanıldığını yazmaya gerek yok.

Mac alır starbucks'ta şekil yaparsın(genel kullanım böyle,render süresiyle işi olanlara pek lafım yok)

Artık iphone'ların öyle pek bi artısı yok,hız dersen android'de var windows phone var.

İnternet performansı konusunda lumia'nın nasıl diğerlerinin eline verdiğini hepimiz biliyoruz.

Özelleştirebilme konusuna hiç girmiyorum,sizinde dediğiniz gibi orjinal iphone'dan en ağır fanboyların bile ayırt etmekte zorlandığı android'ler malum.

Stabilite dersen google üretimi modellerde var,nexus 4 gibi(Aylardır hiç bi sorunla karşılaşmadım,sadece güncelleme normal gelmesi gerekenden 1-2 gün geç geldi o kadar)

Zaten media marketlerin önünde kamp kurup iphone için sıraya girenlerin zihniyetine pek birşey diyemiyırum. Yazık.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Zumsuk bir kaç sene önce macos tam gerizekalılar için o kadar kolayki kullanması falan diyordun. 

...

Hala da aynısını söylüyorum. Gerizekalılar için ideal. Rahatlıkla kullanabilir. Kullanımı ve mantığı o kadar rahat. Şu an tersini söylediği yok yani.

edit ;

şimdi buradan sen yada başkası "aha Apple kullanıcılarına gerizekalı diyor" diye tutturmasın.

Büyük teknolojik marketlerden, ninenize/yiğeninize kadar incelerseniz ; Apple'ı çok rahat kullandıklarını görürsünüz.

Geçen sene iPad'den oyun bile indiren, okuma yazma olmadığı halde hangisi ücretli/ücretsiz bilen yiğenim, bu sene kendi android tabletlerinde şaşırıyor. Kullanması dert.

Arayüzü iOs kadar kolay değil.

**

diyeceksiniz ki ; bana kolay geliyor. E bana da linux+gnome-shell kolay geliyor. Başkasına unix kolay geliyor, diğeri terminalden yapıyor bütün mevzuyu. 

Zaten biz genel konuşuyoruz, isteyen kendi özelliklerine göre alsın. Fakat kendi özelliklerine uymayan birşeyi de genellemeye sokmasın.

Ayro tarafından 16/Ağu/13 08:07 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam vertu die bi telefon markası var, adamların ürettiği telefonlarda 0,3 megapiksel bile kamera yok, radyo yok, bir çok özellik yok ama 15.000 - 20.000 TL fiyatı var. bazı şeyler prestij göstergesidir, iPhone da öyle bişi bence.

goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam vertu die bi telefon markası var, adamların ürettiği telefonlarda 0,3 megapiksel bile kamera yok, radyo yok, bir çok özellik yok ama 15.000 - 20.000 TL fiyatı var. bazı şeyler prestij göstergesidir, iPhone da öyle bişi bence.

vertu nokia nındı sattı sonra.

Konu başlığı ofsayt birşeyler yazasım var ama vaz geçtim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek
    blackace bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    ipTelefon bunu yazdı

bide soyle birsey var telefon alirken kimse bunu hesaplamiyo. eski patronum ilk ciktigi zamanlarda galaxy s3 aldi 2 bin liraya yakin bir para verdi, ikinci ayinda ekrani catladi dorduncu ayinda telefon kullanilmaz hale geldi.

2000/4 ten aylik 500 lira odemis oldu benim nazarimda bi telefona.su an kullandigim telefonu 1 yil kadar once 200 liraya aldim. 200/12 den 15 lira falan oluyo aylik ki en az bir yil daha goturecek gibi.ortalama bir iphone un bir yildan daha uzun yasayacagini dusunmuyorum. u235 inde dedigi gibi telefon asiri narin, haliya dustugunde ekraninin catladigina bende sahit oldum, ki adam akilli bir masadan mermer zemine vs dustugunde neler olacagini hayal edemiyorum.

ayrica su incecik telefonlari silikon kiliflarla kullanip pipim kadar kalinliga ulastirmak sizede sacma gelmiyomu ? bi telefonu herkes silikon kilifla kullaniyosa bi bokluk, dandiklik vardir o telefonda

http://www.youtube.com/watch?v=_YCAPhEykE8

Bide bana notlara yaz diyen arkadaş ben zaten sms yani mesajlar kısmı diye belirtmişim sen notlar diye başka bi yerden dalmışın.Ben ona dikkat bile etmedim.

"Daha demin telefona bir not kaydedeyim mesajlar kısmından dedim.Onun bile nasıl olacağını bulamadım.Bilen varsa yazsın."

mesajlar kısmından telefona not kaydedemessin zaten :) olmayan şeyin nesini arıyorsun :D telefona not kaydetmek istersen gösterdim nasıl kaydedileceğini :D şimdi kaydedeyim sonra mesaj atarım diyorsan onunda nasıl yapacağını gösterdim :)

sen ios u symbian ile karıştırdın sanırım mesajlar kısmına not kaydetmeye çalıştığına göre :D :D

01:12 de adamın telefonu tahtayla vuruşundan, telefonun düşüşüne kadar izleyin ve telefonun düştüğü yere dikkat edin ve sonra adamın telefonu aldığı yere bakın. Telefonun düştüğü yer ile telefonu aldığı yer aynı değil. :))

Edit: iphone iyidir kötüdür tartışmasına katılmıcam ancak servisi berbat, yedek parça değişimi olmadığından her hangi bir aksilikte telefonunuz elinizde kalıyor.

recobaba tarafından 16/Ağu/13 11:07 tarihinde düzenlenmiştir

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Zumsuk bir kaç sene önce macos tam gerizekalılar için o kadar kolayki kullanması falan diyordun. 

...

Hala da aynısını söylüyorum. Gerizekalılar için ideal. Rahatlıkla kullanabilir. Kullanımı ve mantığı o kadar rahat. Şu an tersini söylediği yok yani.

edit ;

şimdi buradan sen yada başkası "aha Apple kullanıcılarına gerizekalı diyor" diye tutturmasın.

Büyük teknolojik marketlerden, ninenize/yiğeninize kadar incelerseniz ; Apple'ı çok rahat kullandıklarını görürsünüz.

Geçen sene iPad'den oyun bile indiren, okuma yazma olmadığı halde hangisi ücretli/ücretsiz bilen yiğenim, bu sene kendi android tabletlerinde şaşırıyor. Kullanması dert.

Arayüzü iOs kadar kolay değil.

**

diyeceksiniz ki ; bana kolay geliyor. E bana da linux+gnome-shell kolay geliyor. Başkasına unix kolay geliyor, diğeri terminalden yapıyor bütün mevzuyu. 

Zaten biz genel konuşuyoruz, isteyen kendi özelliklerine göre alsın. Fakat kendi özelliklerine uymayan birşeyi de genellemeye sokmasın.

Demek istediğim bu,apple fanboylarında sürekli herkese işi ne olursa olsun apple al diye diretiyorlar.

Oyun laptop'ı bakıyorsun macbook diyorlar şunu yapmayın artık lütfen :)

Dediğin gibi herkes farklı sistemde rahat ediyor,holü koyu windows'çu diye biliyorum.

Ben windows'ta rahat ediyorum ama linux kullanırken bir nevi kendimden geçiyorum,bi gnome kullanıyorum,bi gnome classic,bazen mate ve hepside tasarım olarak çok güzel geliyor bana,üstüne kendine has özelleştirmelerde yapınca oturup sistemi izlediğim oluyor.

Herkes için iphone 1 numara diye bir durum yok,ama konudaki fanboylara bakarsan hepsi nasıl savunmaya geçmiş. Ben sevmiyorum böyle kapalı kutuları,linuxte tutupta kendi kernelimi yazamasamda,yazma hakkımın tanındığını bilmek bana huzur veriyor. Seninde linux sistemleri sevdiğini biliyorum.

Linux mint'ın sloganıyla cümlelerime son veriyorum :P

From freedom,came elegance.

Toplam Hit: 8631 Toplam Mesaj: 80