Iphone Ne Kadar Kalitesiz Bir Ürün

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

hiçbir apple ürününü sevemedim gitti.

birtek ipodlar var

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bütün söylediklerine katılmakla birlikte yinede Iphone'un en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Itunesdan nefret ediyorum.  Birkaç ayarı bulduktan sonra drag&drop yapabiliorsun. Uğraşamasınlar da muzuge para versin diye ellerinden geleni yapmışlar.

Eski windows mobile yada android kullanıcısıysan bir kere öyle bi fonksionellik bekleme, Iphone normal kullanıcının işini pratik bir şekilde yapması için tasarlanmış. yani resim fln göndericeksen çok pratik. birçok şeyi sana sormadan halletmeye çalışıyor backup falan.

Jailbreakin güzel özellikleri olmasına rağmen takılmalara fln yolaçıyor bazı programlarda uninstall sorunu oluyor vs...

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackace
    blackace's avatar
    Erkek

Cihazda bluetooth yok.Bluetooth bence hala çok gerekli bişey.Benim arkadaşların hepsi kullanıyorlar ama bu çok gelişmiş telefonda yok.Normal bir bluetooth için bir ton takla atacan jailbreak yapıp uygulama yükleyecen vs

* Yıl olmuş 2013 hala daha bluetooth dan bahsediyorsun. icloud kullanamıyorsanız yada kullanacak kadar internet paketi alamıyorsanız bu applenin suçu değil. Bluetooth kullanımı güvenlik nedeniyle sadece iphoneden iphoneye yapılabiliyor..

-Şarjı hiçbişey yapmasan bile 1.5 gün anca gidiyor.

* Hangi akıllı telefonun şarjı 2 yada 3 günü görüyor ? Normal kullanımda bile bir çok akıllı telefon anca günü çıkarır.

-Müzik yüklemek eziyet.İtunes olmadan müzik atılmıyor.İtunesi 2 saat bekliyorsun cihazı tararken.Nokianın yarısı kadar bile kullanışlı değil bu konuda.

* itunesi kullanacak kapasiten yoksa itools kullanabilirsin. Kullanımı oldukça basittir sürekle bırak yeterli..

-Ürün en dayanıksız halde tasarlanmış heralde.Yarım metreden düşse ekranı çatlıyor.

* Sony, Samsung, Htc, Lg hangisinin bu konuda amiral gemisi telefonları dayanıklı ki ? Cihazlar zaten oldukça ince ve ekranlarda neredeyse çerceve yok denecek kadar ince bu en ufak bir darbeyi ekrana yansıtıyor ve kırılıyor. Bu hepsi için geçerli..

-Geri tuşları yok.Uygulamayı kapatmak için orta tuşu kullanman yada o ekrandaki yuvarlak zımbırtıyla kapatman gerekiyor.

* Burda baya bi güldüm yorum bile yapmayacağım :)

-Daha demin telefona bir not kaydedeyim mesajlar kısmından dedim.Onun bile nasıl olacağını bulamadım.Bilen varsa yazsın.

* Notlara gir yukarıdaki + işaretine tıkla eklemek istediklerini yaz ve bitti de bu kadar basit. Notumu mesaj olarak göndermek istiyorum dersende aşağıdaki ok işaretine tıklayıp mesaj gönder demen yeterli bunu bile yapamayacak kadar kapasiten yoksa bari cihaza suç atma :)

-Sim kartı küçültmen gerekiyor.

* Bir çok akıllı cihazlar şuanda hali hazırda zaten micro sim kullanıyor yakında gelecek bir çok modelde i5 deki gibi nano sime gececek :)

-Telefon özelleştirilemiyor.Kullanıcıya tanınan izinler çok az.

* Şu konuda bi bitmediniz gitti :) madem çok özelleştirmek istiyorsun jailbreak yaparsın olur biter. Bazı olmayan özeliklerde zaten ios7 ile standart hale geldi :)

-Aynı özellikdeki telefonlara göre çok daha pahalı.

* Diğer telefonlara göre bir çok konuda daha iyi olduğu için fiyat konusu benim için ikinci planda :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

-Cihazda bluetooth yok.Bluetooth bence hala çok gerekli bişey.Benim arkadaşların hepsi kullanıyorlar ama bu çok gelişmiş telefonda yok.Normal bir bluetooth için bir ton takla atacan jailbreak yapıp uygulama yükleyecen vs

Şahsen bluetooth u kullanmadığım için hiç sorun olmuyo. Ayarlarda bluetooth diye bölüm var aslında ama hiç "açık" konuma getirmedim bile :) sık kullanıyosan senin için dezavantaj hakaten ama bu özelliğin olup/olmadığını bilmeden almakta ayrı bi durum :)

benzer tüm telefonların şarjı hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum hocam.. şarjı 1 hafta giden telefon kaldı mı piyasada akıllı olupta :) yani gidip şarj yüzünden iphone u satıp muadili bi telefonu alıp 5 gün şarj süresi umarsan gene yalan olur :d

-Müzik yüklemek eziyet.İtunes olmadan müzik atılmıyor.İtunesi 2 saat bekliyorsun cihazı tararken.Nokianın yarısı kadar bile kullanışlı değil bu konuda.

he bak bu direk sorun bizim millet için. ben müzik felan dinlemediğim için bana gene zerre sorun değilde, sürekli telefondan müzik dinleyene harbi sıkıntı..  edit : neyse uzun oldu , şimdi ayrı tartışmalara girmeyelim :)

-Ürün en dayanıksız halde tasarlanmış heralde.Yarım metreden düşse ekranı çatlıyor.

nerden nasıl düştüğüde önemli hocam.. s3 ü de kenarları çok soyulup kırılıyo diye eleştiriyolardı bi ara.. arabadan 5 inişimden 1 inde telefonu düşüyorum.. odamda çok saçma şekillerde yerede düştü.. eski işyerimde gömlek cebimden yere betona düştü alet(boyum 1.78 felan, demekki rahat 1.5 metreden düşmüş.), onu alayım diye eğilince kucağımdaki (5-10 cm yükseklikten) komidin düştü, sivri ucu felan gelmedi direk üstüne otdu cuk diye, zerre bişey olmadı alete :) hala kullanıyorum : ) 1.5 yıldır sayısız düşmüştür yani, o kadar itin götüne sokacak bi kalitesizlik yok ortada hocam :) biraz uyuz olmuşsun ürüne, abarmtışsın :)

-Geri tuşları yok.Uygulamayı kapatmak için orta tuşu kullanman yada o ekrandaki yuvarlak zımbırtıyla kapatman gerekiyor.

ordaki mesela zaten "tek fiziksel tuş harici dokunmadık kalsın telefon" mantığı.. bence samsung ta en başta tasarım olarak bu tarz bişi yapardı ama "apple ın aynısı" geyiği çekilmezdi.. çıkışı olmayan uygulamamı varda geri tuşu olsun ayrı bide :) hiç öyle bi eksiklik yaşamadım allah seni inandırsın :)

-Daha demin telefona bir not kaydedeyim mesajlar kısmından dedim.Onun bile nasıl olacağını bulamadım.Bilen varsa yazsın.

abi adamlar basit "not uygulaması" yapmışlar, otu boku yazıyorum ben oraya.. neyini kullanamadın da sövdün anlayamadım :)

he bunun teknik bi açıklaması var mı bilmiyom hakkaten saçma :)

bu konuda da haklısın. özelleştirme tarzı şeyler isteyen kullancılara göre değil :)

adam bide marka satıyo çünkü.. bildiğin pazarlama tekniği aslında bu konudada haklısın :)

MaviGozluDev tarafından 15/Ağu/13 14:11 tarihinde düzenlenmiştir

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

-jail break yaparsan, bluetooth özelliğini tüm telefonlar arasında kullanabiliyorsun

-telefonda herhangi bir programı kapattığın zaman direkt hafızadan siliyor.. ama android'te bellekte asılı kalıyor.. ancak özel yazılımlarla memory boşaltabiliyorsun.. bu durumda iphone da hem bataryadan tasarruf sağlıyor hem de hız ve işlemciyi iyi yönde etkiliyor

-xperia z haricinde bir çok telefon koruma kılıfsız yere düşerse illa bir yeri zarar görür.. bu ekran olur, kasa olur.. ben 15 seneye yakın telefon kullanıyorum hiç elimden düşürmedim :))

-geri tuşu meselesi iphone bir çok uygulamasında mevcuttur.. basılı tutma veya ekranda gesture kaydırma hareketleri yaparak geri gidilebiliyor..
    hem bu yüzden uygulamalarda geri döndürme yapmak gerekmediği için çoğu ayar tek ekranda mevcut.

-müzik konusunda dediğim gibi jailbreak cydae felan yaparak itunes'ten kurtulabilirsin

-not yazmak için appstore'da ücretsiz notepad uygulaması bulmak zor olmasa gerek. (bir çok android telefonda not defteri yok.. samsung hariç)

-son model telefonların çoğu iphone u takip ettiği  için artık micro sim ve nano sim kullanıyor..  mini sim devri kapandı.

-telefonun özelleştirilemiyor olması ilk zamanlar beni de rahatsız ediyordu.. ta ki android'in binlerce widget uygulamasının dandikliğini görünceye kadar.. batarya düşmanı temalar vs... sade kullanmak daha mantıklı... (ios 7  özelleştirilmeye açık olacak)

-iphone diğer teleofnlar gibi piyasası kötü değil.. aldığın fiyata yakın satarsın.. ama samsung ve sony sürekli düşüş yaşıyor..

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bu arada çevrede özellikle ileri yaşlardaki eş dost diyor ki sen anlarsın bunlardan bana şunu şunu kursana diyor, itunes şifren ne diyorum akrabalarımın %90 ı itunes şifresini bilmiyor.

dolayısıyla telefonlarında sadece default applar yüklü, mail accountu bile kurulu değil. (muhtemelen apple setupini birine yaptirmis onun actigi mailide kaydetmemisler)

Bu bana çok tuhaf geliyor. Örneğin çizgilerin renklerini beğendiniz diye osiloskop alıp sonra elektronikci bulunca bu nasıl çalışıyor bana elektronik öğretsene demek gibi bişey.  Böyle insanlar neden iphone alıyor hiçbir şekilde anlamış değilim.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    128Kbps
    128Kbps's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

-Cihazda bluetooth yok.Bluetooth bence hala çok gerekli bişey.Benim arkadaşların hepsi kullanıyorlar ama bu çok gelişmiş telefonda yok.Normal bir bluetooth için bir ton takla atacan jailbreak yapıp uygulama yükleyecen vs

i phone 4 ü bilmiyorum ama 4s de bluetooth var ancak sadece i phone lar arasında sadece. çnkü ios işletim sisteminden dolayı. (GÜVENLİK)

Ekran Parlaklığını düşürerek, açık olan program kapatarak, wifi, 3g gibi şeyleri kapatarak süreyi uzatabilirsin.

i Tunes a mahkum değilsin bir çok uygulama var onlarla da yapabilirsin  mesela(ifunbox)

Merdivenlerden aşağı düştü sadece çizildi koruma yok sadece jelatin.

Çok da sorun değil

İyi bak notlar diye bi uygulama var

iyi bişe değil mi sence

zil sesini isteğine göre yapabiliyorsun, Duvar kağını yine öyle, Özelleştirmekten kastın nedir?

i-phone u öyle her telefonla kıyaslayamazsın hocam.

https://t.me/pump_upp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ev arkadaşımın iphone 4s'i var.

- Ne zaman arasam şarjı yok.

- Dün dışarı çıktık, navigasyon lazım. Gerizekalı telefon yolu değiştirmemize rağmen rotayı tekrar hesaplamıyor.

Yolculuğu iptal edip tekrar rota çizdiriyorum, geri döndermeye çalışıyor.

Neymiş... navigasyon programı satın alacakmışım, o da pahalıymış!..

- Pc'ye dosya göndermem gerekiyor, sınavda kopya çekeceğim mesela, olmuyor arkadaş.

- Sikeyim böyle aşkın ızdırabını.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

olm bi kaç kere kullanmam dışında hiç bi artısını göremedim İOS'un.

android'de ise elime aldığım zaman telefonu geri vermiyorum :D  ne de olsa yabancı değil :R

ne bileyim ya, garip bi telefon iphone.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şimdiye kadar hep android telefon kullandım ( Çok eskileri saymıyoruz tabi )

Android iyidir, kontrol edilebilir müdahale edilebilir dir.

Kurcalarsın değiştirsin vs.. vs.. Harbiden her boku destekler yani birazda bilgin varsa bir çok şey yapabilirsin.

Fakat...

Bunlar öğrencilik zamanlarında elimiz boş olduğu zamanlardaydı :D

ANdroid her cihaza kurulduğu için ve her cihazda standart donanımı desteklemediği için çok fazla yavaşlama, hata verme sorunları çıkartır..

GÜncellemelerde uyumsuz donanım yüzünden yok netlikti, yok yavaşlamaydı yok yok.. derken sorunlar çıkartmaya başlar..

htc, sony ericson, samsung bir ton android telefon kullandım 30-40 tane vardır heralde.. ( Baküde ucuzdu tabi :D)

Fakat şu anda iş güç yoğunluğu vs.. derken şunu görüyorum ;

İphone alacam arkadaş. Neden ?

ARkadaştan 3 günlüğüne aldım ve kullandım.

1 - Alet yavaşlamıyor! ( Tabiki ufak yavaşlıklar mevcut ama andrid cihaza göre bakarsak hiç sayılır )

2 - İşlem sırasında şişmiyor! 2 android 1 iphone 4s ile yaptığım denemede oyundu konuşma mesajlaşma internette gezme ( özellikle bu konuda 8-9 tab ile denedim 2 saat boyunca ) androidler 2 saat sonra artık tanlar arası geçişte takılma yaparken iphone ilk andaki gibi uçuyordu.

3 - Pratiklik! Yukarıda demiştim. Uüraşmayı kurcalamayı seven biriyim. İphone ise kapalı kutu. Kısacası neyse o.. Ama şu bir gerçek ki istediğinizi istediğiniz anda beklemedenve hata vermeden yapabiliyor :)

Daha bir çok sayabilirim.. Ama ben iphone a geçiyorum.. Her ne kadar içim yansada :D

Toplam Hit: 8632 Toplam Mesaj: 80