folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Yazılım Ve Matematik İçiçe Midir?

Yazılım Ve Matematik İçiçe Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

meraba arkadaşlar kafama şu takıldı ben vb.ile uğraşıyorum şu ana kadar matematik ile yaptığım işlem topu topu 4 işlem den ibaret hani derler ya bilgsayar,yazılım vs mateatikle içiçedir diye ben hala o içiçe olan durumla karşılaşmadım aranızda karşılaan varmı yada bu konuyla ilgili fikri olan

Ayet var, ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

algoritma

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

BlackApple bunu yazdı:
    -----------------------------

algoritma

biraz daha açarsan sevinirim

Ayet var, ayet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.tahribat.com/Dokuman-Algoritmalar-Ve-Programlama-Cozumleri-104/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

BlackApple bunu yazdı:

http://www.tahribat.com/Dokuman-Algoritmalar-Ve-Programlama-Cozumleri-104/

bunun neresinde matematik

Ayet var, ayet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

lisedeki fizik dersinde ne kadar matematik lazimsa programlamada da o kadar lazimdir ..

bu arada sana bi kac tavsiye eger aklinda kod tutmakla programer olunur diye dusunuyorsan yada ben vb ciyim vb yi baska hicbir programlama diline degistirmem diye dersen yeniden bastan baslamani tavsiye edebilirim, bide vb baslangic icin guzel bi dil ama oriented objected programing mantigini tam olarak alamiyorsun, demek istedigim fazla uzun kalma vb de.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

kendi görüşüm : alakasızlar

Bittik biz bittik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

geniuss bunu yazdı:

lisedeki fizik dersinde ne kadar matematik lazimsa programlamada da o kadar lazimdir ..

bu arada sana bi kac tavsiye eger aklinda kod tutmakla programer olunur diye dusunuyorsan yada ben vb ciyim vb yi baska hicbir programlama diline degistirmem diye dersen yeniden bastan baslamani tavsiye edebilirim, bide vb baslangic icin guzel bi dil ama oriented objected programing mantigini tam olarak alamiyorsun, demek istedigim fazla uzun kalma vb de.

yorumun için teşkkürler hocam evet haklısn fazla kalınmamalı vb de biraz uzmanlaşim hemen c#.net'e geçicem

Ayet var, ayet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Hocam matematik mühendisiyim ben yani yazılımın matematik kısmıyla ilgileniyorum. görüntü işleme dışında bi işine yaramaz matematik bakkal hesabı işini görecektir genel olarak haaa dersen ki borsa yada muhasebe için yazılım yapıcam diye onunda zaten yazılımdaki matematikle bi alakası yok :)

Si vis pacem para bellum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:

Hocam matematik mühendisiyim ben yani yazılımın matematik kısmıyla ilgileniyorum. görüntü işleme dışında bi işine yaramaz matematik bakkal hesabı işini görecektir genel olarak haaa dersen ki borsa yada muhasebe için yazılım yapıcam diye onunda zaten yazılımdaki matematikle bi alakası yok :)

Öyle sadece görüntü işleme ile bitmiyor hoca. Oyun programlamada bolca kullanılır matematik, gerçek hayat problemlerini / nesnelerini modellemede de kullanılır. Örneğin stajda yaptığım basit bir uygulama için lisede gördüğüm tüm trigonometri konularını kullanmıştım buna biraz da analitik geometri dahil.

@Programmer

Programlamayı sadece öğreneyim kenarda dursun ya da web uygulamaları hazırlayayım, web sitesi yapayım diyorsan matematiği iyi öğrenmeye gerek yok ama ilerde işin bu olacaksa ya da öyle bir planın / hayalin varsa matamatiği iyi öğrenmen lazım. Hele bilgisaya mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümlerde mokumak istiyorsan da matematiği mecburen öğreneceksin yoksa o okul bitmez.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

JPriest bunu yazdı:

SinusX bunu yazdı:

Öyle sadece görüntü işleme ile bitmiyor hoca. Oyun programlamada bolca kullanılır matematik, gerçek hayat problemlerini / nesnelerini modellemede de kullanılır. Örneğin stajda yaptığım basit bir uygulama için lisede gördüğüm tüm trigonometri konularını kullanmıştım buna biraz da analitik geometri dahil.

@Programmer

Programlamayı sadece öğreneyim kenarda dursun ya da web uygulamaları hazırlayayım, web sitesi yapayım diyorsan matematiği iyi öğrenmeye gerek yok ama ilerde işin bu olacaksa ya da öyle bir planın / hayalin varsa matamatiği iyi öğrenmen lazım. Hele bilgisaya mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümlerde mokumak istiyorsan da matematiği mecburen öğreneceksin yoksa o okul bitmez.

burasi dogru daha once de bunun hakkında okumustum soyle bi mantık vardir.orjinali boyleydi herhald

It too depends upon what kind of programming you are talking about. If all you do is fetch database query results and slam them through the HTTP protocol, then no ... you don't really need a strong math background. But, if you want to get into functional programming, then a good knowledge of math or lambda calculus surely help.

HTTP, Web tasarim gibi islerde gercekten isin olmaz.Ama daha icine girdikce math kullanmak gerekir.

mesela su bi ornek

http://dl.dropbox.com/u/5701425/Ch7-Algorithm_Analysis.pdf

Toplam Hit: 9626 Toplam Mesaj: 57