Yazılım Ve Matematik İçiçe Midir?
-
Salim bunu yazdı:
-----------------------------
en kısa bir örnek vereyim abi.
A:10 B:2 C:3 diyelim bunlarla işlemler aşşağıda.
$toplam = ($a + $b + $c); $carpim = ($a * $b * $c); $bolum = ($a / $b); $kalan = ($a % $c);
php ile. matematik herşeyin içinde var. :)
-----------------------------hocam bende bundan bahsediyorum işte en fazla 4 işlem var ben onu gördüm yani türev mürev logaritma yoktur heralde
-
öyle bir varki aklın çıkar :) mesela ben ses tanıma yazılımı yaparken matrixlerden tutta integrale kadar herşeyi kullandım
-
sandman bunu yazdı:
öyle bir varki aklın çıkar :) mesela ben ses tanıma yazılımı yaparken matrixlerden tutta integrale kadar herşeyi kullandım
-----------------------------matematik öğrenmek farz oldu
-
Programmer bunu yazdı:
sandman bunu yazdı:
-----------------------------matematik öğrenmek farz oldu
-----------------------------hoca matematik diyince aklna illa 4 işlem ve diğerleri gelmesin. İnsanın beynin sağ ve sol löbleri vardır. Birisi sayısal diğeri sözel zekaya sahiptir. İş başvurularında belkide anlamını bir çok kişinin bilmediği ANALİTİK ZEKASI YÜKSEK insanlar tercih edilir. Sudolu çözmen bile senin sayısal zekanın gelişmesini ve analitik düşünmeni sağlar. Matematik senin daha kısa yoldan kısa formüllerle çözüme ulaşmana yardımcı olur. o IQ dediğimiz olay işte..
-
evet. bence analitik/matamatiksel düşünce gücü olmayan birisi iyi bir programcı olamaz.
-
angels_demos bunu yazdı:
evet. bence analitik/matamatiksel düşünce gücü olmayan birisi iyi bir programcı olamaz.