Yazılım Ve Matematik İçiçe Midir?
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Begeni sistemine bir ek daha yapmam lazım.Öneri motorları genelde çok ciddi bir ilişki modeli içerir.Örnek vermek gerekirse acsın ve yemek yemek istiyorsun ve vejetaryansın bu durumda öneri motorunun sana gidip kebapcı önermesi abest olur.Senin tercihlerini tespit etmesi ve popüleriteyi yeniden incelemesi lazım.
-----------------------------ovv yeah çok feci :D
sadece yemek değil kıyafet falan olabilir.
Zaten hangi mahallede olduğunu adamın istiyicem oturduğu mahalleyi falan.Daha sonra şu anda bulunduğunuz bölge derim.ZAten bir sürü restoran, dükkan mağazanın adresi elimde olacak ; adam der ki aynı semtteki en popüler giyim yada eczane, yemek vs..
Tak ordan çıakr.Belki çoook çook ilerde iphone, andorid vs.. bunu kullanabilir.Zaten maps falan var.TAk diye çevrendekini direkt ararsın.
ki ben mapsi zaten kullanıcam
-
Yaptığın program altı üstü ya bir blogdur, ya bi ürün satış sitesidir, ya firma tanıtım sitesidir, masaüstüyse ya müşteri takip programıdır, ya personel takip programıdır olsa olsa en fazla cd takip programıdır :)
Memleketimde programcılıkta matematik sadece ilk program yazma öğrenirken "hadi arkadaşlar şimdi 4 işlem yapan hesap makinesi yapalım" ödevi olduğu için, insanlar programcılıkta matematiğin sadece hesap makinesi yaparken kullanılacağını sanıyor :)
Bir dosya sıkıştırma programı yapın,
Bir parmak izi tespit sistemi yapın,
Bir fotoğrafı verdiğinizde ayarlanabilir derecede gaussian blur atan program yapın,
2d fotoyu 3D foto haline çeviren program yapın,
Verdiğin resmi vektörel çizime dönüştüren program yapın,
2 ayrı ses kaydının aynı insana ait olup olmadığı cıkartan program yapın,
Güvenlik kamerasında meydana gelen hareketleri treshold vererek maximum değerin üstüne cıkıldığında içerde yabancı cisim var uyarısı verecek bi program yapın,
Verdiğiniz haritanın üzerindeki en kısa ve sonraki en kısa alternatif yolu bulan program yazın,
yada yapmayın sadece bi kodlarına bakın o zaman anlarsnızı matematik nerede diye...
-
derslerde anladığım nadir cümlelerin birinde geometri hocamız "matematik programlamanın tuglasıdır" demişti.
-
Kesinlikle :)))) ornek vermeye kalksam sayfa yetmez :D
-
olayları bilgisayara anlatmak için olayları matematiğe dönüştürmen gerekir.
if (Matematik=Algoritma & algortima=programlama);
{ echo 'Matematik'}
-
piskopati_x bunu yazdı:
Kesinlikle :)))) ornek vermeye kalksam sayfa yetmez :D
-----------------------------ver örnek sen reneyle konuştum sana bikaç sayfa vericek,
konuya gelirsek,
winampın ekolayzırı, winrarın sıkıştırma algoritması, google analitycs, youtube ve birçok video paylaşım sitesinin sen video aradığında karşına istatiksel olarak önceki aramalarına bağlı sonuçlar göstermesi, vs vs. Oyun motorları çizim programları, mat değil fizikte çok iç içe yani, ben bas bas bağırıyorum flashta bile o kadar kullanıyorsun, mesela en basitinden mouse'a doğru yönelecek bir movie clip yapmak için şu kodu yazacaksın:
yonelen_mc.rotation = Math.atan(mouseX, mouseY)*Math.PI/180;
flashta açılar radyan cinsinden olduğu için pi / 180 e böldük ki gerçek açımızı alalım arc tanjanttan.
Sen birde makinaları işleten bilgisayarların işlemlerini düşün, fabrikasyonda ve ilaç sanayinde kullanılan 50-300 bin lira arası olan yazılımları. Stok Takibi zaten ben o dili bilmesem 3 günde yaparım googledan araya araya.
-
renegadealien bunu yazdı:
Yaptığın program altı üstü ya bir blogdur, ya bi ürün satış sitesidir, ya firma tanıtım sitesidir, masaüstüyse ya müşteri takip programıdır, ya personel takip programıdır olsa olsa en fazla cd takip programıdır :)
Memleketimde programcılıkta matematik sadece ilk program yazma öğrenirken "hadi arkadaşlar şimdi 4 işlem yapan hesap makinesi yapalım" ödevi olduğu için, insanlar programcılıkta matematiğin sadece hesap makinesi yaparken kullanılacağını sanıyor :)
Bir dosya sıkıştırma programı yapın,
Bir parmak izi tespit sistemi yapın,
Bir fotoğrafı verdiğinizde ayarlanabilir derecede gaussian blur atan program yapın,
2d fotoyu 3D foto haline çeviren program yapın,
Verdiğin resmi vektörel çizime dönüştüren program yapın,
2 ayrı ses kaydının aynı insana ait olup olmadığı cıkartan program yapın,
Güvenlik kamerasında meydana gelen hareketleri treshold vererek maximum değerin üstüne cıkıldığında içerde yabancı cisim var uyarısı verecek bi program yapın,
Verdiğiniz haritanın üzerindeki en kısa ve sonraki en kısa alternatif yolu bulan program yazın,
yada yapmayın sadece bi kodlarına bakın o zaman anlarsnızı matematik nerede diye...
-----------------------------işte buna katılırım....
-
Çok çok alakalıdır.
-
Anlayacağımız dilden söyleyeyim. Bir eşit ağırlıkçının işidir bence yazılım. :) Hem senaryoyu kurmalı hem de işlemleri aksatmamalı. Yani hem iyi yazmalı hem de iyi hesaplamalı.
-
Voice over IP ile ilgili bir procede, onceki paketlerin ozetini daha gerideki ses paketlerinin icine yerlestirerek, ses kaybi olsa dahi sistem bu geriden gelen paketlerdeki ozetler sayesinde ses aktarimini eksiksiz saglayacakti vs. vs. Sirf bu ses paketlerinin ozetini gerideki kacinci paketlere yerlestirmemiz gerek diye soru sormaya basladigimizda kendimizi yuksek matematik profesorlerinin yaninda bulduk :) Yani ne network, ne programlama bilgisi isimizi cozmedi...sorunu yuksek matematik profesorleri cozdu. Hatta onlarda algoritmanin icinden cikamadi, yani cozemediler oyle cope attik arastirmayi :)